5

Då har vi kommit till den femte dagen på vår spring break resa vilket alltså betyder torsdagen som spenderades i Savannah, Georgia. Är en stad som ligger vid kusten som verkligen är jättefin och var nog en av de bästa dagarna på resan om du frågar mig. Var även Johns födelsedag men vi firade inte så mycket utan ska göra det senare istället.
 
Vi började med en liten promenad genom staden. Finns typ tusen miljoner så torg/ squares whatever man kallar dem så är jättefint att bara gå omkring. Efter ett tag stannade vi vid the Andrew Low house (tror det hette så) där skaparen av girl scouts bodde och med första girl scout headquarters i byggnaden brevid. Både min värdmamma och syster är ju involverade i det så var därför. Efter det blev det ett besök i ännu en kyrka samt ännu en guidad tur i huset där skaparen av gs bodde när hon var yngre. Jag visste ju inte så mycket om henne innan men är intressant och se hur husen så ut på den tiden så var ganska kul ändå. Tror hon hette juliette iaf.
 
våren är här nu

en av alla små parker
 
var så himla fint där
 
syskon<3
 
det första huset
 
såg det här inne på girl scout grejen, blev glad haha
 
kyrkan vi var inne i
 
När vi var klara där var det dags för lunch och på vägen till restaurangen passerade vi genom parken där Tom Hanks sitter på en bänk i 'Forrest Gump' vilket bertyder att det är typ fjärde eller femte stället jag är på där den filmen blivit inspelad haha. Iaf så åt vi lunch på en restaurang som kallas "lady and sons" och som ägs av Paula Deen. Om ni inte vet vem där är så är det en känd kock här i USA som hade Tv-program och allt men vars karriär helt förstördes då hon ska ha sagt något rasistiskt (är en stor grej här borta). I alla fall så har de sån där typiskt southern food vilket var riktigt gott!
 
Statyn som man ser i bakrunden av Forresst Gump!

Restaurangen
 
Så ser hon ut ifall ni undrade
 
Chicken Pot pie
 
Efter lunchen gick vi runt lite till i centrum innan vi åkte iväg till tybee island för att ta en promenad på stranden. Vädret hade blivit mycket varmare vi ddet här laget så fick byta om till shorts och gud vad härligt det var. Vill tillbaka<3 Iallafall så gick vi omkring på stranden ett tag och tog massa bilder och så - definitivt en höjdpunkt. Fick senare vet att detta också var stranden där The last song spelades in och blev ju bara lite starstruck av det - vad är oddsen att vi utan att veta det besöker två av dens inspelningsplatser?? Kan ju ockås meddela att Nicholas Sparks Dear John och The Notebook också spelades in i området mellan Charleston och Savannah och sen kan vi ju skrika lite om det med. Seriöst, hur awesome???
 
Sååå fint

Let me take a selfie
 
posar lite sådär ba
 
happy days
 
Sweden ftw!

Så söta!

<3

Tog massa mer bilder är men räcker nog nu hehe
 
Kvällen i Savannah blev inte lika lugn som de andra utan istället gick vi på en Ghost Tour. Savannah ska nämligen vara en av de mest hemsöka städerna i USA så vi gick omkring med en guide som berättade massa spökhistorier och så. Ni som känner mig vet hur lättskrämd jag är så var lite creepy. Ett av hemsökta hotellen vi såg var faktiskt det Miley bodde på när hon spelade in The last song! Kommer faktiskt lite svagt ihåg att hon bodde på nåt hotell med spöken (nörd som jag är) och så såg vi det nu. Dog coolhetsdöden ännu en gång.
 
Resten av kvällen (läs:natten) spenderades med film och hotellhäng då vi skulle åka bil dagen efter och lika gärna kunde sova då. Standard på våra road trips lol...
 
Blev så mycket denna gång så räcker nog med en dag, fortsättning följer...
 
//Lollo
 


Kommentarer
sanna

wow vilken dag och vilka fina bilder! :)

2014-03-29 @ 22:12:14
URL: http://www.nattstad.se/sannainusa


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback