Thanksgiving

I torsdags firade vi Thanksgiving och tänkte ta och berätta lite om det! För er som inte vet är det alltså en högtid som man firar här borta i USA som i princip går ut på att tacka och uppskatta allt man har. Det har sin grund i de första pilgrimmarna som kom hit och till en början hade det ganska tufft men sedan fick hjälp av the natives och därför blev väldigt tacksamma. Typ. Var väl en välidgt dålig förklaring men ni fattar poängen.
 
I alla fall så var det jättekul att få uppleva detta på rikigt! Har ju sett det hur många gånger som helst på TV men är en helt annan upplevelse att faktiskt vara där. Började morgonen välidgt oamerikanskt med svenska pankakor (som faktiskt blev hyfsat likt de svenska) och äppelcider (typ blandning mellan glögg & äppeljuice) samt Macy's Thanksgiving parade. Är en parad som ordnas av en stor butikskedja i New York varje år där de har massa flak, dans, musik och stora ballonger. 
 
När det var slut gjorde vi oss i ordning och åkte till min värdfarmor som bor en bit ifrån oss. Där träffade vi massa släktingar för att äta mat, prata, spela kort osv. Maten var jättegod (i alla fall det mesta av det lol) och det var helt awesome helt enkelt! Turkey, mashed potatoes, stuffing, corn-casserole, sweet potatoes, green beans, rolls, cranberry sauce, pumkin pie, apple pie...Vi stannade där ganska länge och sedan åkte vi hem igen för att spela just dance, kolla på GG (okej det var bara jag) och förbereda oss för black friday, men mer om det i nästa nlägg!
 //Lollo


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback