Att orka

Hej på er!
 
Måste börja med att be om ursäkt för att jag inte bloggat på nästan en vecka. Har vart lite halvsjuk och kände ärligt att jag inte orkade haha. Men nu så! Har en hel del att ta igen så får väl sätta igång.
 
I slutet av förra skolveckan hade vi en kallfront som drog in över OKC vilket innebar fotbollträning inne i gympasalen istället för ute. Var många trappor involverade och kan väl inte säga det var det bästa som kunde hända för min benhinneinflamation direkt. Åkte och kollade upp det med en läkare på torsdagen för att få lite tips på vad man kunde göra åt det, men han kunde inte göra mer än att bekräfta vad det var och visa några nya sretchövningar. Får se hur det går.
 
I torsdags kväll var jag också och kollade på min första wrestlingmacth! PCN tävlade i ett av köpcentren i närheten här så jag, Oceane och Kate åkte dit och kollade. Måste säga att det var väldigt spännande och mycket mer intressant än vad jag trodde det skulle vara, även om det fortfarande är killar i (väldigt) tighta dräkter som kramas och rullar runt på golvet i mitt huvud. En annan rolig sak jag kan säga om denna kvällen är att när vi åt kvällsmat i food courten åt Kate (Amerikanen) sallad och jag och Oceane (Europeerna) pommes och frozen yogurt... Fördomarna stämmer ju inte riktigt där haha.
 


 
Fredagen var ganska lugn för min del (tror jag gick och lade mig vid typ 10???) men lördagen var det full gång igen. Spenderade dagen med Anna, Oceane och en annan utbytis som Anna kände och vi hittade på allt möjligt. Från början skulle vi nämligen gå på något som kallades Pow Wow - någon Native American greje där de dansade och grejade - men det var tråkigt så istället åkte vi till Bricktown och gick runt lite där. Åt lunch på Sonic (deras läsk är så himla god seriöst!) och sedan åkte vi och spelade minigolf innan vi drog till the Outlet mall och kollade runt. Vädret gick från minusgrader på fredagen till svensk sommar på lördagen så var jättehärligt att gå omkring. Framåt kvällen sa vi hejdå till den andra utbytisen (tror hon hette Irina från Ryssland) och hämtade istället upp Maria. Sen drog vi hem till Anna och hade en mysig sleepover. Var så längesen vi träffades alla fyra!
 
















 
Söndagen var också ganska rolig. Blev upphämtad från Annas hus å förmiddagen av min värdfamilj och ganska direkt begav vi oss till Jenks, en liten stad utanför Tulsa som ligger ungefär 1,5 h från OKC. Där åt vi lunch och begav oss sedan till ett ganska kännt Aquarium de har där. Massa olika coola fiskar, sköldpaddor, skaldjur osv. De hade också en bäver, en utter och kanske det coolaste av allt: en tunnel man kan gå i med massa hajar omkring! Var så sjukt häftigt! Kvällen spenderade jag sedan med lite shopping på Target (har jag nämnt att de har en Starbucks inne i butiken btw?) och The Grammys. Var första gången jag kunde se det live så var himla kul och även om Taylor inte vann så var hon absolut bäst! 










 
 
vmamma fangirlar över att Metallica var med på grammys galan...
 
Oj vilket långt inlägg det här blir haha... Aja nästan klar. Idag så gick jag bara halva dagen i skolan eftersom jag är så förkyld att jag ärligt talat inte palla vara kvar. Min vpappa kom och hämtade mig vid lunch och sen dess har jag bara legat och slöat alternativt gosat med Stewart. Börjar må lite bättre dock så hoppas att jag kan gå imorgon! Vill inte bli efter med skolarbetet... Har förövrigt blivit kallt igen (what's up with Oklahoma weather?) så hoppas på inställd träning tills min förkylning är över. Som om Coach Kurey skulle tillåta det....)
 
 
//Lollo

Late Start Wednesday

Hej på er! Kom precis hem från Applebee's där vi åt kvällsmat idag och tänkte det var dags för ett nytt inlägg!
 
Idag var det onsdag vilket beyder att vi börjar senare och har kortare lektioner än vanligt. Ganska chill med tanke på att vi inte hade skola i måndags haha. Annars har det väl inte hänt så mycket intressant sen jag bloggade sist, allt är liksom vardag. Skola, läxor, fotboll, sova..
 
Idag såg vi på film (Avatar) på Environmental Science vilkety typ är det enda värt att nömna angående skolan. Det och att vi fick godis på Teen Leadership, mycket viktigt haha. Kan väl också passa på att nämna att mina shin splints forfarande gör ont och att det suger...
 
Men ja, har inte så mycket att säga med det här inlägget ville bara uppdatera lite. Funderar på att göra ett till inlägg om skolan som jag gjort innan och prata lite om vad vi gör i varje class, skulle ni vilja det?
 
Nu ska jag återvända till mina läxor, puss.
 
 
//Lollo

Martin Luther King-day

Hej på er!
 
Idag var jag ledig från skolan eftersom det var Martin Luther King - day. Tog sovmorgon och åkte efter frukosten iväg med min värdfamilj till Penn Square köpcentrum för att göra lite ärenden. Köpte bl.a. lite födelsedagspresenter då min vpappa fyller år i morgon och lämnade in mitt armband hos James Avery för att sätta fast berlocker..
 
Vid lunchtid drog vi till en fransk restaurang i närheten (franskt, japanskt och grekiskt på en helg lol) och åt mat vilket var jättegott och efter ett besök på Barnes & Noble (kan man älska en affär mer? tror inte det) åkte vi sedan till ett annat köpcentrum för att gå på bio. Har velat se About Time hur länge som helst och eftersom de hade den på The Dollar Theather (en bio där det kostar mellan 1&2 dollar att se en film, alltså ca 6-12 kr). Var jättebra i alla fall och inte alls lika sorglig som jag trodde. 
 
Nu har jag kollat på det senaste avsnittet av ph och gjort läxor i ett par timmar, imorgon börjar ju skolan igen...
 
Glömde min mobil hemma så tog typ inga bilder men här är i alla fall tre bilder på mig och John från igår. Han tyckte det behövdes fler bilder av honom på bloggen så igår tog vi lite selfies haha. Vill också påpeka att han googlade "funny faces" för att göra det bra och vi ändå slutade med det här lol...
 
 
 
 
Vill även passa på att tacka farmor och farfar för brevet, gjorde min dag helt klart!

Och just det, ville också säga att jag vet jag har en del osvarade frågori kommentarerna men väntar på lite fler innan jag svarar på dem i ett inlägg. Så om du inte ens hittar det bland kommentarerna är det för att jag väntar med att publicera tills jag svarat!
 
 
//Lollo

Älskade helg

Hej på er! 
 
Tänkte ta och berätta lite om hur min helg! I lördags började jag dagen med ett besök på Martin Nature Park tillsammans med mina värdföräldrar. Är typ ett område med massa skog, gräs och stigar man kan gå ut och gå i och var jättemysigt. Kände mig precis som hemma och fick ett så himla sug efter orientering - trodde aldrig jag skulle sakna det så här mycket.
 
Fina värdföräldrar<3

 Wohoo typ haha

 <3
På väg hem stannade vi till och åt lunch (samma ställe vi åt på min första dag här, vilka throwbacks) och efter lite vila hemma bar det sedan av mot Soccer City för min sista inomhusmatch. Som vanligt förlorade vi men känner ändå att jag börjar lära mig lite - hoppas det blir bättre när vi faktiskt har har haft lite riktiga träningar. Om jag nu kan vara med på dem vill säga - mina benhinnor gör himla ont....
 
Efter matchen åkte jag hem för att duscha och sen bar det genast av för middag. Vi åt på ett japanskt ställe där de lagar maten framför en och även om det inte riktigt är min typ av mat var det himla coolt. Min favorit del var nör han gjorde en vulkan utav löken!
 
Hjälp det brinner!!!

 Jag, Kate, Sheri och randim ppl

 John är ju macho

 MAT

 Yummy
 
Idag har vi tagit det lite lugnare. Har känt mig lite halvsjuk så hoppade över kyrkan i morse och skypade istället ett tag med mamma och Gustaf vilket kändes väldigt bra. Efter lunch åkte sedan jag och värdfamiljen minus John iväg på lite ärenden. Vi gick i lite affärer (köpte t.ex. roll-on parfym på Kohls för mitt presentkort) och åkte runt och tittade på området de bodde i innan. Framåt kvällen hämtade vi sedan upp min värdfarmor och så åkte vi ich åt mat på en grekisk restaurang.
 
Stewart var gullig i morse

 Kände mig trygg på Bed Baths and Beyond

 Yeah Iwe're weird hbu?
 
Nu är klockan snart 21.00 här borta och jag planerar att kolla på TV och sova, mår som sagt inte helt 100. Som tur var är vi lediga imorgon på grund av Martin Luther King-day så får en dags extra helg.
 
 //Lollo
 
 

Världens bästa farmor

Ville bara säga ett stort grattis till världens bästa och snällaste farmor! Vet att du inte kan läsa bloggen som alla andra men hoppas ändå att du kommer se detta på något sätt. Älskar dig jättemycket och längtar efter att få träffa dig igen, kram♥
 
 
(ps. gråt inte snälla du, puss)

//Lollo

Skillnader 4.0

  • Man betalar inte alls lika mycket skatt här som man gör i Sverige vilket gör att man inte heller får lika mycket av staten. Inget studiebidrag där inte.
  • I princip alla hus, restauramger och affärer har två dörrar för att hålla ute värme/kyla. Detta är ett problem eftersom alla också är så himla artiga. En person öppnar första dörren för den andra. "Tack". Andra personen går in och öppnar andra dörren för den första. "Tack". Första personen går in. Andra personen går in. Hela tiden...... Artigt men frustrerande ibland.
  • Man går inte ut med hunden utan släpper helt enkelt ut honom/henne på bakgården. Detta är möjligt eftersom alla har stora staket som delar upp framsidan och baksidan av trädgården. Inte för att man vill vara på baksidan då men men...
  • Reklamen är jättekul att kolla på eftersom de måste läsa upp alla bieffekter och varningar för produkter, något jag inte tror är lika viktigt i Sverige. Typ att de läser upp 30 olika biverkningar för någon medicin eller skriver med stora bokstäver "det är ett proffs som kör på en avstängd väg, prova inte det här hemma" för varenda bilreklam.
  • Skolan är generellt sätt lättare här eftersom det princip bara är abcd-frågor. Inget "utförligt och nyanserat" alltså.
  • Man har inte lika stränga lagar angående t.ex. hjälmar och så. Cykelhjälm är absolut inget måste och när jag var och åkte skridskor hade inte en enda person hjälm på sig...
 
//Lollo

This week

Hej på er!
 
Den här veckan har varit väldigt bra. Började ganska normalt med tre dagar av skola, fotbollsträning (har börjat på riktigt nu och går ganska bra bortsett från att mina shin splints är på väg tillbaka), promenader med Stewart, läxor och TV (ph, PLL, Sherlock). 
 
I torsdags var det dock lite annorlunda eftersom vi hade en till pep assembly för basket/wrestling homecoming. Alla lektioner var alltså kortare och istället spenderade vi en timme med att kolla in de nominerade för homecomingking/queen och göra massa andra aktiviteter. Film, sketcher, tävlingar, sånger osv. Är extra kul eftersom jag är senior för vi har ju en egen sektion i gympasalen där vi sitter och varje gåjng får vi sjunga en egen sång osv. Love the spirit!
 
På torsdag-eftermiddagen träffade jag även min coordinator vilket innebar att jag fick lämna träningen tidigare och istället dra till Braums. Amelie från Norge som var med förra gången jag träffade min kontaktperson och Hanna från Sverige som jag träffade på Explorius-träffen i sambad med ambassadbesöket var också där så var kul att se dem igen. Vi pratade om allt från choklad till kläder och hemlängtan så var jättekul.
 
Igår vad det vanlig skoldag igen förutom att vi inte hade något fotboll så efter skolan följde Oceane med mig hem och hängde ett tag innan vi drog tillbaka till skolan för basket homecoming. Var min första skol-match så var väldigt kul, väldigt high school musical-isch. Alla elever har en egen sektion där man står och hejar och stämningen var verkligen på topp. Tyvärr förlorade vi men det var en riktigt bra och jämn match så gjorde inte så mycket.
 
Idag har jag också gjort lite grejer men det kommer nog i ett annat inlägg, det här blev väldigt långt lol.
 
Fick report cards om förra terminen under Panther Time
 
 Homecoming nominees!

 Under assemblyn kunde man tävla om fina priser genom att kasta en basketboll i korgen från mittlinjen (det kostade en dollar som gick till välgörenhet)  Var asgrymt för en kille klarade det baklänges och hela salen bara ställde sig upp och applådera haha. Mrs. Wyle klarade det med vilket var jättekul även om hon kanske fuskade lite bara haha.
 
 Basketkillarna dansade med pom haha.
 
 Cheer !
 
 Oceane och Stewart! Kan man se att hon är livrädd för honom?
 
 PCN ZOO!
 
 Homecoming king and queen!
 
 Jag, Courtney, Kinsey, Anna & Oceane! (Vi orkade inte stå upp hela tiden lol)
 
//Lollo

Selfies typ.

 
Selfie med mig och Aunt Brandi i Texas.
 
Selfie med mig och Rachel i science.
 
Selfie med Johns Gryffindor mössa som är awesome btw.
 
Selfie med Kate när hon pluggar i väntan på skjuts hem.
 
Selfie med skåpen i vårt omklädningsrum.
 
Inte en selfie men en bild på toan/handfaten i omklädningrummen. Lite random men ja.
 
Bild från när jag var ute och gick med Stewart förra veckan tagen ungefär fem minuter från vårt hus.
 
Selfie av min hand (lol?) och underbara frozen yogurt.
 
//Lollo
 
 

Dallas

Hej på er!
 
Denna helgen spenderade jag i Dallas, TX som ligger ungefär tre timmar från Oklahoma City. Det var två fullspäckade dagar med värdfamiljen så har mycket att berätta!
 
Vi lämnade Oklahoma lördag morgon efter frukost på Panera (helt klart mitt favvoställe gällande mat här, deras wild berry smoothie är gudomlig♥) och ett obligatorskt stopp vid Texas-skylten kom vi sedan fram till Dallas och vår första anhalt: JFK-museet. För er som inte vet så var John F. Kennedy alltså en av USA:s Presidenter men blev skjuten under ett offentligt besök i Dallas. Museét handlade om hans liv, vad han gjort som president och självklart mordet. Det ligger t.o..m i samma byggnad som man tror gärningsmannen befann sig i när man sköt! Jättehemskt men en väldigt intressant upplevelse att befinna sig där - speciellt eftersom jag skrev en artikel om detta i min engelskaklass förra året!
 
Första gången jag var där i dagsljus haha!

 Vet inte om man kan se men det viita krysset på gatan representerar var han var när han blev träffad (fanns två) och byggnaden längst till vänster är alltså museet och var han stod när han sköt. (6 våningen)
 
När vi var klara där åkte vi vidare till Forth Worth som är en annan stad som i princip sitter ihop med Dallas. Där besökte vi the Stockyards som är typ som ett western område där man bytte cattle (kor) förut. Var fortfarande lite åt det hållet och väldigt Texas-isch. Mycket kul! Vi åt även lunch där vilket kanske inte var jättesmart eftersom vi direkt efter det åkte tillbaka till Dallas för att gå på Midieval Times. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara det men är typ som en medeltidsinspererad restaurang/show där man äter och och ser på en pjäs samtidigt. Ärt främst för småbarn och födelsedagar men eftersom hela min värdfamilj (inklusive mig) är lite barnslia av oss hade vi jättekul ändå!
 
Huvudgatan i området eller vad man ska säga

 Inne på restaurangen, var värsta gulliga stället

 Restaurangen igen

 Älskar när min värdpappa tar selfies med mig, speciellt duckface ones haha

 varning!

 En annan del av the stockyards


Jag och min fina värdmamma!

 Cowboyz!
Medieval times!

 I väntan på att komma in...

 Vi fick fina kronor!

 På våra platser

 Inga bestick här inte! 
 
 I början av showen!

 Alla medverkande, inklusive vår servetris!

 Man blev indelad i olika lag beroende på var man satt och vi hejade på den rödgula riddaren. Och gissa vad? VI VANN!!

Efter det drog vi oss tillbaka till vårt hotell (funny story, vi spenderade värsta lång tid på att försöka hitta dit så visade det sig att det låg vägg i vägg med restaurangen haha) och förutom för lite bad i poolen så gjorde vi inte så mycket mer. 
 
Efter en lång och välbehövlig sovmorgon drog vi sedan iväg till en Botanical Garden eller vad det heter och gick runt där ett tag. Var så himla fint och varmt (sommarkänslor herregud är det verklogen bara Januari?) och var verkligen jättemysigt även om jag fick lite hemlängtan. Efter det stannade vi även till på George W. Bush-museet i Dallas (vilket också var väldigt intressant, speciellt kopian av the Oval Office och allt om 9/11) innan vi drog hem igen.

Frukost våffla i form av Texas

 Liten "gamla-texas" utställning

 kände mig som en pionär eller vad de nu kallades lol

 Var himla fin i trädgården där

 No words

 Bush stället!

 En del av tvillingtornen</3
 
Mycket bra helg helt enkelt och är så himla glad att min värdfamilj tar med mig på sånt här!
 
//Lollo

Hemma på min gata i stan

Hej på er! Här kommer en liten videoblogg där jag pratar om min hund här borta och planerna för helgen. Vi får även se lite mer av hur området där jag bor ser ut - enjoy! 
 
Kan även passa på att påpeka att detta var precis efter en jättelång fotbollsträning (första någonsin för mig!) så om jag säger något skumt (har inte kollat på den själv) så är det därför. Kan även tillägga att jag hade shorts (!) på mig. Som sagt; vädret förändras snabbt.
 
 
 
//Lollo

Funderingar om skolan

Igår började som sagt skolan igen här borta och därför tänkte jag passa på att skriva ner lite tankar jag har haft om detta ämne den senaste tiden. Kommer nog bli väldigt flumm men hoppas ändå ni tycker det är intressant och att det framför allt väcker lite tankar hos er blivande utbytesstudenter. Nu utgår jag visserligen från hur jag själv är som person och vilka problem jag har upplevt, men tror faktiskt det gäller för ganska många. Jag vet inte, men i alla fall: det handlar om vilka ämnen man ska välja.
 
Innan jag kom hit och första tiden här var det ganska uppenbart för mig att jag skulle välja alla lätta och roliga klasser. Eftersom betygen inte räknas finns det ju ingen poäng i att jobba hårdare än nödvändigt - eller hur? Så jag valde lite chill grejer, saker jag redan haft, slappa klasser osv. Och i början var det asbra! Knappt några läxor eller arbete - vem kan klaga på det?

Jag, tydligen. Efter ett tag insåg jag nämligen att  jag är en väldigt studieinriktad person. Inte så att jag har lätt för allting men jag gillar utmaningar och är väldigt fokuserad på skolan hemma i Sverige. Här borta bland alla abcd-frågor kände jag mig plötlsigt lätt uttråkad. Känner, om jag ska vara ärlig. Jag insåg också att anledningen till att jag klickar så bra med mina bästa vänner hemma är att de är på samma sätt. Vi tar ju samma ämnen, pushar varandra osv. Vi har saker gemensamt, något jag inte har med de flesta i mina classes här borta. Missförstå mig inte, jag tycker jättemycket om flera av mina klasskamrater, men med många känner jag att vi är väldigt olika varandra. 
 
Du uppstår ju frågan; hade det varit bättre att välja svårare ämen/AP classes och hamna med fler personer som liknar mig? Nej, det tror jag inte. Provade ett par stycken första dagarna och var verkligen jättesvårt att ha fysik på engelska. Inte nog med att skolan då skulle ta upp ännu mer tid av mitt utbytessår, men de vänner jag fått där hade ju varit sjukt upptagna med skolarbete och inte hinna umgås lika mycket. Det hade ju också vart jobbigt när man inte har så mycket tid på sig. 
 
Så jag vet inte, vad är bäst? Jag tror fortfarande jag gjorde rätt val även om det kommer bli svårt att komma tillbaka nästa år efter ett litet slö-år här borta. Men det är ju olika från person till person. Ville ändå ta upp det här i bloggen eftersom det var något jag aldrig hade tänkt på innan men som plötsligt blev väldigt självklart när jag kom hit. Så värt att fundera på helt enkelt.
 
Och återigen vill jag framhäva attdet finns många helt underbara människor på mina lektioner där som jag tycker jättemycket om. Men takten och studiemotivationen skiljer ju sig mellan en AP-class och en vanlig och när man i princip bara har alla chillämnen (som de flesa kanske har nåt av bara) så kan det bli ganska extremt... 
 
Random bild jag tog från google men tänkte det kunde vara kul och få en lite bättre bild över hur gymmet ser ut!
 
//Lollo
 
 
 
 

Here we go again

Idag var första dagen tillbaka i skolan igen vilket var väldigt segt. Var visserligen jättekul att träffa vissa personer igen efter lovet men var så himla trött så gick omkring som en zombie hela dagen - tror till och med jag somnade när vi såg på ett TED-talk första lektionen haha.
 
Lite nya lektioner har jag fått också! Eller jag, 1 1/2 kanske. Istället för Character Education har jag Teen Leadership (fråga mig inte vad det är för har ingen aning men läraren verkar snäll) och istället för XC har jag Soccer. Eller ja, idag gick jag faktiskt till track eftersom jag kom med i båda och inte riktigt visste vad jag skule göra, men har ändå bestämt mig för soccer nu eftersom folket verkar roligare där. Mitt nya scema är alltså:

Psychology
Teen Leadership
US History
Lunch
Environmental Science
Math Analysis
English III
Soccer
 

Här är två jättefina bilder på Rachel och mig i science - har saknat henne under lovet!
 
 
 
//Lollo

Victor

Mycket födelsedagar nu i December och Januari haha, och denna gången vill jag passa på att gratulera Victor! Du har nästan alltid varit som en extra lillebror för mig och saknar dig jättemycket - hoppas du får en underbar dag. Kram<3
 
 
 
//Lollo

Bortglömda bilder

Nedan kommer lite opublicerade bilder jag hittat från olika tillfällen under året. Över halva tiden har gått btw och jag börjar nästan känna mig stressad - vad hände? Helt sjukt.
 
Första gången jag var på IHOP för ett par månader sedan
 
The state Fair
 
State Fair
 
State Fair
 
Min vmamma gör i ordning Oceanes hår inför Fall Ball
 
Big balls Downtown haha
 
Juldagsmorgon
 
Ornament exchange i Houston
 
Katie och Nathan på IKEA (med lingondryck)
 
Okej det här är lite mörkt men för några dagar sedan kom John fram till mig och frågade om jag ville se en bild på "a typical white girl". Jag sa ja och så visade han detta, en smygbild han tog på mig. Och jag måste hålla med - jag ser ut som en typisk amerikanskt vit tjej. Tights och oversize t-shirt (amerikanskt mode ni vet), höga skor (visserligen inte uggs men men) med strumkanten som sticker upp, iPhone i ena handen Starbucks i andra, benen i kors. Vad ska man säga haha?
 
//Lollo
 
 
 
 
 

Helgen

Hej på er!
 
Tänkte berätta lite om min helg som varit ganska bra. I lördags hade jag fotbollsmatch så efter lite slöande hemma fick jag ge mig iväg mot SoccerCity efter lunch. Var som vanligt extremt nervös eftersom jag rent ut sgt suger på fotboll men gick väl helt okej. Var dock extremt trött för var bara typ 6 personer från mitt lag som dök upp vilket innebar att jag fick spela nästan hela tiden...
 
På kvällen kom sedan min värdfarmor, värdfarfar, värdmoster och värdkusiner över för att fira jul igen - 4 för min del. Kusinerna hade varit med sin pappa i North Carolina innan så vi fick helt enkelt ta det hela igen, fast utan julmat som tur var. Återigen fick jag massa fina presenter (filt, två halsband, kalender, dagbok & bärbar mobilladdare) och hade faktiskt jättekul!
 
Idag skypade jag med Miranda hela morgonen och vid lunchtid åkte jag med min värdfamilj till Cracker Barrel som är en restaurang med traditionell Amerikansk mat. De har även en butik med massa olika grejer som man kan titta i medan man väntar och olika spel överall. Var ganska kul! Efter vi ätit åke vi sedan och tittade runt lite i affärer (cowboyaffär och Mathews brothers - en möbelaffär som vi kom fram till inte var lika cool som IKEA).
 
Vi åkte även och såg en film på en IMAX-theather. Är som en extra stor bio med en skärm som går över hela väggen/taket vilket var väldigt coolt men fövirrande - man visste typ inte vart man skulle titta haha. När vi var klara där åkte vi hem och gjorde hemgjord pizza (inte lika god som din pappa, deköpte färdigjord deg) och nu sitter jag här. Ganska bra helg som sagt. Bilder:
 
I fredags kollade vi på lite fler ljus - det var kallt lol.
 
Paketutdelaren Jacob
 
John öppnar paket
 
"farfar"
 
min värdpappa haha. kan väl vara så att jag råkade sätta kepsen på hans huvud.
 
med min bästaste värdpappa
 
kollar på när john spelare league... och gustaf, här håller jag med dig. Trist!
 
Cracker Barrel
 
 
Cowboy boots :O
 
//Lollo
 
 
 

Grattis älskade Anna!

Jag vet att det redan är den redan är slut för dig där hemma men här är det fortfarande din födelsedag så grattis min älskade flummiga underbara Anna! Hoppas du hade en jättebra dag och inte saknar mina kakor allt för mycket - ska baka några till dig när jag kommer hem. Jag saknar i alla fall dig och längtar tills vi träffas igen. Kram♥
 
 
 
//Lollo

Q&A

För ett tag sen fick jag en kommentar från en tjej som heter Nathalie. Hon frågade massa massa frågor och därför tänkte jag svara på dem i ett inlägg nu. Förhoppningsvis får både hon och alla ni andra lite svar på det ni vill veta, och om inte är det bara att fråga igen! Okej, då kör vi:
 
Jag vill åka nästa år och ska snart på olika möten med olika organisationer. Vilken organisation åkte du med? Explorius i Sverige och CETUSA i USA.
 
Vad ansåg dina föräldrar om att du ville åka på ett utbytes år?  De var väldigt positivt inställda. Jag har alltid varit väldigt blyg och när jag kom med det som argument och att det skulle hjälpa mig att växa som en person kunde de ju liksom inte säga nej haha, även om de såklart tyckte det var tråkigt att jag skulle vara borta så länge. Min mamma ville också vara utbytis när hon var yngre men ställde in i sista stund så för henne är det v'l nästan lite som utbytesåret hon aldrig fick. 
 
Hur fick de reda på all den informationen som de kände att de behövde?
Mycket från Explorius helt klart, både under intervjun, från alla papper och framför allt get ready-möten som vi hade under hösten/våren. Sen har de även, liksom mig, läst massa bloggar och fått svar där.

Vad är det bästa/sämsta med att bo i USA? 
Det bästa är att man liksom är i landet "där allt händer" och att allt känns som i en film med skolan, affärer och så. Det sämsta är helt klart att min familj och mina vänner inte är här för jag saknar dem så himla mycket.

Vad ska man tänka på när man väljer organisation? 
Har skrivit ett helt inlägg om detta men det viktigaste är att det känns rätt för dig. Helt ärligt skiljer dem sig faktiskt inte så mycket.

Jag är ''elitidrottare'' också, och har därför ''sökt'' till Universal Players. Har du hört eller vet något om den organisationen? Har aldrig hört om det men det låter väl coolt!

Hur gjorde du innan du åkte i väg? De sista månaderna innan jag åkte var väldigt stressigt. Jobbade, packade, planerade och försökte samtidigt spendera tid med alla nära och kära. Har nog aldrig haft så mycket att tänka på på samma gång. 
 
Hur tog du farväl av alla? Jag hade ett gäng avskedsfester och hejdån (se arkivet) vilket var extremt jobbigt. Tror inte man fattar förrän man själv är i samma situation.

Vad packade du med dig till USA? Pakningen var ju ett rent helvete. Fick bara ha med mig en stor väska, en mindre, och sen en handväska och försök själv packa ner hela ditt liv i det. Svåååårt! Exakt vad jag packade skrev jag ett inlägg om så kolla i arkivet för augusti.
 
Tog du med dig något till din värdfamilj?
Japp! Tog med mig massa godis, böcker om Sverige, en T-shirt, smycken osv. Minns inte exakt men skrev ett inlägg om det med så kolla in det!

Hur var intervjun? Vad borde man tänka på? Hur bra behöver man vara på engelska? Vad ställer de i princip för frågor? Innan min intervju var jag så himla nervös men inser nu att man inte alls måste vara det. De ställer frågor om dig, varför du vill åka, vad du har för förväntningar osv. Vissa är på engelska och bara du kan göra dig förstådd, visar att du VILL åka och har E i alla ämnen borde det inte vara något problem.
 
Har du någon sida eller liknande (förutom din blogg ;) ) som du tycker man borde läsa innan man gör sitt val? Jag läste igenom ett antal bloggar innan jag bestämde mig men förutom det tror jag man klarar sig på informationen Explorius (eller vilket organisation ni nu åker med) ger.

Borde man tänka på något som man oftast inte tänker på? Detta kommer låte cheesy men att inte ha för höga förväntningar. Man hör det jättefta men ofta tänker man inte på det. Bara för att man bor i USA är inte livet perfekt. Man har bra och dåliga dagar, läxor osv. Så bara ta det som det kommer och njut! Året blir inte bättre än du gör det.

Som ni kanske märkte så är det många frågor som upprepar sg och som jag redan skrivit hela inlägg om. Är kanske inte jättekul att svara på samma frågor om och om igen så ett tips kan vara att titta i kategorin Q&A först för att se om din fråga redan fått ett svar. Om inte så fråga på igen bara! Tack på förhand.
 
 Suddig bild jag vet men tror aldrig jag visade den. Var inne en någon jeansaffär (minns tyvärr inte vilken) i New York!

//Lollo
 

Svar på era frågor

Anna:
Hur lång tid tog det innan du blev accepterad va cetusa och hur lång tid fick du vänta på värdfamilj? :)Jag skickade ine mina sista ansökningshandlingar i November/December och fick reda på att jag var accepterad av CETUSA i Februari. Dock var det först när jag mejlade Explorius och frågade om det som jag fick svar så kan ju varit så att jag var accepterad mycket tidigare. Värdfamiljen fick jag första Mars! Hur länge man får vänta är dock väldigt annorlunda - finns de som får värdfamilj i December långt innan man ska åka och i September dagen innan. Det handlar bara om tur.
 
Anonym:
hej, jag bara undrar vilket utbytes program du åkte med?
Jag åkte med Explorius High School program! Här i USA är dock min organisation CETUSA eftersom Explorius arbetetar med flera olika Amerikanska.
 
Anonym:
Hur många år är dina värdsyskon? :)
Min värdbror är 17 snart 18 precis som mig och är senior, min värdsyster är 14 och freshman.
 
Anonym:
har du twitter?
Japp det har jag! Heter @Lovinda96 . Om ni kollar i menyn kan ni även se alla mina andra sociala medier:)

Anonym:
Hej! Jättebra blogg, den bästa utbytesbloggen i min tycke! :) jag såg i ett inlägg att du är rädd för tornados, hur kändes det då att bli placerad i oklahoma som är rädd utsatt för just tornados? Har du fått vara med om nån tornado ännu?
Hej och tack så mycket! Nu är det inte så att jag är rädd för tornados i sig utan det var först när jag blev placerad här i Oklahoma som jag blev lite orolig. I våras var det nämligen en jättestor tornado ca 30 minuter från där jag bor, som totalförstörde massa byggnader (inklusve en skola) och tog några liv. Kommer ihåg att jag såg det på Aftonbladet nån månad efter att jag fick placering så det var nog det inlägget du tänker på. Är inte jätteorolig dock, tror inte det komer vara någon fara. Min värdmamma har ju bott här i flera år men aldrig sett nån!
 
 För att unvika ett bildlöst inlägg kommer här ännu en bild på mig och Anna...
 
//Lollo

Happy New Year!

Vet att jag är lite sent ute men gott nytt år allihopa! 2013 har varit ett helt fantastiskt år för mig med massa nya händelser (flyttade ju t.ex. till USA haha) och kan verkligen känna hur jag växt som person under årets gång. 
 
Nyårsafton skulle jag väl inte vilja säga är en jättestor grej här borta om man inte är i typ New York, men jag ville ändå göra något så efter en middag på Olive Garden (kärlek säger jag bara) följde jag med Anna och hennes värdfamilj + några andra och bowlade. Hade jättekul och fick till och med några strikes så är mycker jobb.
 
Vi var där från 10 till 1.30 och sen åkte vi hem till henne och tände tomtebloss, åt paj, spelade spel, såg på the ball drop i NY som de hade spelat in och hängde resten av natten. Hade kanske hellre varit hemma om jag ska vara ärlig men var ändå en bra nyårsafton.
 
Dagarna sen dess har v'äl inte varit så därjätteintressanta, med höjdpunkter som "gå på promenad med Stewart", "Köpa Starbucks" och "åka till bokhandeln" (köpte btw The shadowhunter codex och fangirl!!!). Har mest legat hemma ochvilat, kollat på serier osv. Typiskt lov alltså.
 
Anyways, här är lite bilder. Anna och jag tog en del selfies om man säger så...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo

Senior Pictures

Här är några av bilderna som vi tog i fredags!










 








 
//Lollo