Veckan so far

Hej på er!

Efter en hel del random inlägg den senaste tiden tänkte jag det var dags för lite vanlig hederlig uppdatering om vad jag har haft för mig, så kommer nu skriva lite om den här veckan. Hade ju, tyvärr, inte höstlov som er där hemma men har väl vart okej ändå.

Måndag: Precis som alltid började veckan segt med skola. Hade historiaprov som faktiskt gick väldigt bra och var för första gången på länge aktiv i XC och sprang allt/ gjorde alla övningar som förväntatdes av mig. Visst gjorde det fortfarande ont pga. min benhinneinflammation men tror det har blivit lite bättre i alla fall. Efter skolan hade jag för första gången på länge inte några läxor så läste, såg på VÄNNER (till min värdpappas stora sorg, hur kan han inte gilla den serien???). Åkte även och köpte födelsedagspresent tll min värdmamma och godis till Halloween.
 
Tisdag: Efter en så vitt jag minns vanlig dag i skolan (sjukt att jag kommit till det stadiet där jag kan säga det!) åkte jag hem och vilade och njöt av ännu en dag utan läxor (okej har läxor men gör klart dem på lektionerna så behöver inte göra nåt hemma). Städade mitt rum och omorganiserade saker (för det är ju typ mitt sätt att ha kul lol) och runt 7-tiden begav vi oss sedan iväg mot Rocktown för ännu en kväll med klättring tillsammans med flickscouterna. Kul kul! Kom hem igen vid 9 helt utmattad, så blev duschen och sen direkt i säng. Tror det var mitt rekord för att somna tidigt här faktiskt haha.
 
Onsdag: Denna skoldagen var sååå onödig! Började dagen med att måla på psykologin vilket tog ca 5 minuter eftersom vi bara skulle hälla lite färg på ett papper och vika ihop det, och sen gjorde jag inget. På historian fick vi spendera lektionen me
 
d att rätta våra prov för att få poäng tillbaka på de frågor vi missat, men eftersom jag redan hade A satt jag bara där och stirra. I environmental science gjorde vi vocabulary men blev klar med det på tisdagen så gjorde inget där heller. På XC lämnade vi in våra uniformer eftersom tävlingssäsongen är slut (jättetråkigt men kommer ändå fortsätta springa tills jul!) och det var bara de som glömt den hemma som behövde springa så satt bara och pratade. Hade allvarligt bara lektioner 3/7 möjliga timmar, wtf? Inte för att jag klagar är värsta najs att snacka med folk istället för att jobba men ändå, känns onormalt.
 
Måste också nämna min engelskalektion där vi faktiskt jobbade, eller rättare sagt skrev prov. Om det nu räknas. Hela klassen gjorde omprov om en pjäs vi har läst, och herregud vad fusk det är. Det är exakt samma prov, man får ha anteckningar och är värt lika mycket som det förra. Inte för att jag gjorde bättre ifrån mig lol, fattar fortfarande inget, men seriöst? Amerika...

Annat jag kan säga om skolan denna dag var att alla Sophmores hade nåt slags prov vilket totalt saboterade alla scheman så fick byta salar osv. Många luncher ändrades också så vårt bord var full med folk jag onte kände haha. Men var okej ändå! Och just det, som jag kanske har berättat innan så håller olika klubbar på och säljer saker hela tiden och igår var det några som sålde godis och läsk för en dollar styck. Man kan ju bara inte låta bli då ju...
 
Det här med inga läxor höll i sig och på kvällen följde jag därför med Courtney och hennes syster Marissa (som båda två är i XC) till deras kyrka för en Halloween/Höstfest. Lexi som sitter vid mitt lunchbord och ett par andra tjejer var också med och vi hade jättekul. Var först en gudstjänst (som helt ärligt inte räknas som gudstjänst då den bara bestod av en rolig predikan, godisregn och utlottning av priser) och efteråt gick vi ut på en parkering där de hade glass, chicken&waffles och "vad det nu heter" där man får slå sönder en bil. Många var även utklädda och även om jag inte direkt hade någon kostym gjorde jag mitt bästa för att få en lite western-look. Hur som helst så var det en riktigt lyckad kväll! (Och just det, OKC Thunders hade sin första match och vi vann!)

Torsdag: Idag är det Halloween! Eleverna fick inte klä ut sig i skolan men lärarna hade en tävling för bästa kostym så var jättekul att se haha! Mrs. Wylie var t.ex. en häxa och Mr. Stone klädde ut sig till Si från Duck Dynasty vilket gjorde det otroligt svårt att ta dem seriöst haha. Förutom det var väl själva skoldagen ganska normal faktiskt. Nu har jag precis kommit hem från skolan och ikväll är planen att fira min värdmammas födelsedag eftersom hon ju fyllt år. (Grattis!) Bra timing på halloween, jag vet, men aja. Får hoppas det kommer några barn och ringer på dörren så jag får ge dem godis i alla fal!


Psych.

 Jag och Maria på historian.

 Mmmmm

 Jag, Lexi och Courtney

 Lexi, Marissa, jag och Courtney

 utanför kyrkan

 Chicken & Waffles. Bokstavligen.

 Jag, Tiffany och Marissa 

Hehe

 Fick testa att göra anteckningar på en iPad på historian idag, och hoppas verkligen inte vi måste göra det varje gång. Usch.


//Lollo

Btw

Vill passa på att tacka alla er som kommenterade och svarade på mina frågor för ett tag sen (även om det inte var så där jättemånga lol) - jätteintressant att se vilka som faktiskt läser. Ska även svara på era frågor och skriva om det ni vill veta när jag får tid.
 
Och om du inte vet vad jag pratar om hittar du inlägget HÄR!


//Lollo

Uppdatering i bilder


På rockclimbingen förra veckan fick vi klättra på utomhusväggen som är typ 3 gånger så hög som en vanlig. Var sjukt jobbigt men jättehäftigt när man kom upp till toppen med fin utsikt över downtown!


På engelskan i fredags!

 Provade kool-aid för första gången i helgen! Är ett slags pulver man blandar med socker och vatten så det blir typ som saft, helt ok.

 En bild från när vi gjorde oss i ordning till fall ball!

 Hängde ett tag med finaste Maria och Michael igår.

 Min älskling

 Blommor som mina värdföräldrar köpte till mitt rum!

 I väntan på skjuts hem. Katie i ett nötskal.

 De har redan juldekorationer innne på Kohls??????

 No comment

 En till bild från fall ball! Jag, Ana och Oceane.


//Lollo
 
 
 
 

Fall Ball

Hej på er!
 
Igår var det alltså dags för PC Norths Fall Ball som många (däribland jag) har taggt inför i ett par månader nu. Medans många skolor har en "homecoming-dance" så har vi här alltid haft en "Winter Formal", men i år ändrade de det till en Fall Ball vilket ju funkar lika bra det med.
 
Många som gick till dansen hade ju dejter (tjejen frågar killen) men efter att ha sett hur alla par dansade på "Jamakin' me crazy" tyckte jag inte jag kände någon tillräckligt väl för att göra det (plus att jag aldrig skulle vågat lol) så istället tänkte jag gå men några kompisar från skolan. Problemet var att några av dem fick utegångsförbud veckan innan och ställde in, så i sista minuten fick jag göra nya planer med några av mina många utbytesvänner. Men vi hade kul ändå!

Var ju och köpte klänning i måndags, skor i fredags och hela lördagen spenderade jag i princip med att göra mig i ordning. Duscha,  locka håret, sminka mig, måla naglarna, osv. osv. Tog sin lilla tid om man säger så men var jätteroligt eftersom både Katie (värdsyster) och Oceane (utbyrtesstudent från Frankrike som gjorde sig iordning med oss) var där och vi hjälpte varandra - med extra hjälp från min värdmamma såklart. Tror nog aldrig jag haft på mig en så fin klänning eller känt mig så uppklädd så var definitivt en häftig upplevese!

Dansen började vid 8 och när vi kom dit runt 8.30 var det fortfarande lite awkward stämning med folk som stod och pratade istället för att dansa - typisk mellanstadiedans. Skillnaden mot Sverige var kanske att de som faktiskt dansade mest var par höll på med lite halvsnuskig grinding... I alla fall så lämnade vi in våra väskor och jackor och efter att Katie sprungit iväg med sina vänner hittade jag och Oceane Anna, och sen gick vi mest runt och pratade med folk ett tag. Var så himla kul att se alla från skolan så uppklädda! Fick massa komplimanger för min klänning med vilket såklart var jättekul. 

Själva lokalen var också jättefin med lampor och grejer och utomhus såg det ut precis som i slutet av Twilight-filmen ni vet? En sån där "byggnadssakjagglömtnamnetpå" och en bäck med broar som var helt täckta av lampor. De hade även lite snacks, en chokladfontän (!) och bål!

Framåt 9-tiden hade de flesta kommit så dansgolvet var packat med folk även om jag mest kände mig bortkommen eftersom jag inte kände igen låtarna och det var lite mer "grindingmusik" än "dansmusik". Blev dock bättre ju senare det blev och vid 10 så kände jag igen i princip varenda låt. Klackarna åkte av och sen spenderade jag, Oceane, Ana, Carmen och Kiera i princip restan av kvällen med att dansa tillsammans med lite annat folk. Ju fler folk som gick hem desto roligare blev det typ, och även om det var en liten seg stund med långsamma låter vid 11 tiden stannade vi kvar enda tills de stängde vid 12. Skjutade hem Oceane och sen drog jag och min värdmamma till Crest mitt i natten och köpte Ben&Jerrys och pratade till typ 2.

Var så mycket roligare än jag trodde det skulle vara och är så himla glad att jag fick möjligheten att gå!
 

 
 


 

 
//Lollo

 
 

Shine bright like a diamond

 
 
//Lollo
 

Två frågor

SNÄLLA KOMMENTERA OCH SVARA PÅ DETTA ANNARS BLIR DET JU AWKWARD!

1. Vem är du? Har ju ändå en hel del läsare här varje dag och ska jag vara helt ärlig har jag ingen aning om vilka många av er är. Blivande utbytis, kompis, random person som läser min blogg för första gången? Berätta om dig själv! Skulle vara intressant att se vilka mina läsare är.

2. Vad vill ni läsa om? Jag försöker hela tiden komma på nya grejer att blogga om men är svårt för vet ju inte riktigt vad ni vill veta. Försöker utgå från vad jag tyckte var intressant när jag läste bloggar, men alla är ju olika så om det är något du undrar, vill läsa om osv. så säg till! Uppsattas!



//Lollo

Kinkig med maten?

Innan jag åkte hit var jag otroligt nervös över hur maten skulle vara. Inte för att jag var rädd att den skulle vara för god och onyttig eller att jag skulle gå upp i vikt - det är faktum som utbytesstudenter tyvärr måste acceptera, framför allt om du ska till USA - utan snarare för att jag inte skulle gilla något alls.
 
När jag var liten (och i princip fram till att jag åkte haha) var jag nämligen så sjukt kinkig med maten. Gillade inte banan, ost, pizza, cola, sallad, stark mat, nötter, asiatisk mat, apelsinjuice, skaldjur osv. osv. Om jag skulle räkna upp allt jag inte åt skulle jag liksom behöva dela upp det i flera olika inlägg. Det blev såklart en aning bättre med tiden men innan jag bestämde mig för att åka hit åt jag absolut inte allt som man som människa helt ärligt borde kunna äta. Min familj visste detta och även om de tjatade var det därför inget problem. 
 
När jag kom på att jag ville åka på ett utbytesår gällde det därför att göra sig av med allt sånt - man vill ju inte komma och ändra helt på värdfamiljen vanor. Under hela året innan försökte jag ha en öppnare attityd till att prova nya saker och även om det är sjikt svårt funkade det! Visst jag gillade inte allt på en gång men ärligt talat vänjer man sig efter ett tag och jag lärde mig äta en massa nya saker. Detta är något som jag fortsatt jobba på här med. Ska jag vara helt ärlig har jag varit sjukt tveksam till mycket av den mat min värdfamilj bjudit mig på, men efter att ha smakat har det mesta varit riktigt gott! Och som sagt: man vänjer sig. Avskydde jordnötssmör för 3 månader sen och nu kan jag inte leva utan det haha.
 
Vad jag vill få sagt med det här inlägget är egentligen att man inte ska låta något sånt här stoppa än från att njuta av sitt år eller kanske ens åka över huvud taget. Maten kommer inte vara som hemma, ledsen att behöva säga det, men man får prova så mycket nya saker. Det gäller att vara öppen. Personligen är jag faktiskt sjukt glad över detta för har hittat många nya favoriträtter haha.
 
 

//Lollo

Livet just nu

Hej på er! Efter massa olika typer av inlägg tycker jag faktiskt det är dags för en gammal hederlig uppdatering om hur allt är just nu, vad vi gör i skolan, vad som pågår osv. så here we go.
 
Om vi ska börja med skolan så rullar det på. Min psykologi-class är chill som vanligt. Vi hade visserligen det där hjärn-projektet jag visade bild på tidigare men annars är det mest lite föreläsningar, lätta läxförhör och TED-talks som gäller vilket är lite trist men okej. Character Ed. är dock fortfarande en favorit med min underbara lärare Mrs. Wylie. Hon kör på med sina föreläsningar och historier och rollspel om hur man ska vara en bra person, och just nu jobbar vi med självkänsla. Ska göra en typ av scrapbook på 30 sidor om mitt liv och om alla mina framgångar (och jag var tvungen att googla vad det hette på svenska lol) med diplom, bilder, priser, brev whatever som jag är strolt över och gör mig jag. Liiite svårt med tanke på att typ allt mitt sånt är i Sverige men mamma&pappa ni kommer behöva skicka saker.

historian jobbar vi just nu med "the progressive era" vilket är tråk men har iaf. Maria där! Gillar Environmental Science  bättre dock. Är kanske lite sådär eftersom jag redan haft det vi jobbar med, men är kul för är typ hans bästa elev + får måla + har snällt folk där. I tisdags var vi även och återvann pappaer i klassrummen vilket vi gör varannan vecka = inget plugg. På matten har vi en del läxor men honner oftast göra det på morgonen innan skolan så orkar inte riktigt bry mig haha. Har jobbat en del med andragradsekvationer senaste tiden och har därför fått lära mig massa nya metoder som "slide&divide", "complete the square" och "the quadrantic formula". De använder dock inte pq-formeln så fick faktiskt visa min lärare den haha. I alla fall så börjar jag vänja mig vid engelska termer nu och tycker inte längre det är kostigt att säga "squared" istället för "upphöjt till 2".

Engelskan är mitt värsta ämne, usch. Även om läraren är riktigt go fattar jag typ nada. Eller, jag tror jag fattar tills provet kommer. Hade t.ex. prov på en pjäs vi har läst som heter "The Crucible" idag och failade totalt. En fråga var t.ex. "Vilket av orden beskriver bäst Marys personlighet?" och jag visste inte vad något av alternativen betydde. Hur lätt är det då? Samma sak på vårat Benchmark (typ midterm, nationella-isch) som vi hade i början av veckan. #fail som Oscar Zia skulle säga. Samma sak kan man väl säga gäller på XC. Eftersom jag har typ benhinneinflamation eller nåt kan jag inte springa så har kollat på i ett par dagar. Idag var Maria också skadad så vi gjorde lite abs men suger ändå för känner mig så oviktigt ch meningslös när man bara kollar på de andra...
 
Vad händer mer i skolan? Hade med svenskt godis idag vilket var mycket uppskattat på lunchen, och på lördag är det som sagt fall ball. Just det har gått med i "Be the change club" med. Inte för jag riktigt vet vad det innebär men min värdsyster är med så varför inte. Har även bestämt mig för att soccer är något nytt som jag vill prova så valde det framför track, får se hur det går...

Utanför skolan har det inte hänt så mycket de två senaste dagarna, men i måndags var vi och shoppade inför fall ball och i tisdags var vi och klättrade igen. Klättrade på en vägg utomhus vilket var ascoolt för när man kom till toppen hade man värsta fina utsikten över downtown. 

Nej nu räcker det med text - läste du allt får du extra bonuspoäng hos mig! (Får gärna kommentera så jag vet att du läste också blink blink).

 
//Lollo


Fall Ball Shopping

 
På lördag ordnar PCN en Fall Ball som är som våran verision av Homecoming-dansen.  Egentligen brukar det vara Winter Formal men i år har de ändrat det med en extra twist: tjejen frågar killen. Ni som känner mig vet att jag dock är allldelles för feg för att våga det så ska gå med några kompisar istället. Är inte helt klart vilka än då de jag hade bestämt med ändrade i sista stund pga. utegångsförbud, men antagligen blir det Ana och Oceane. 

I alla fall så var jag och Katie ute och shoppadeefter klänningar i söndags och måndags och hittade en jättefin. Vill inte visa hur den ser ut riktigt än men ovan är några jag provade!

//Lollo

Bilder

Ännu en bild från homecoming!

 Jag och Ana!
 
 Nava och Lexi i kafeterian
 
 En bild från vårt senaste XC meet - som även var mitt sista:(

 Det var freaking kallt!

 Innan starten! Jag sprang med en hoodie under min jersey eftersom jag frös så mycket haha. Gick sådär eftersom jag tyvärr har gått och fått benhinneinflamation (så kan typ inte springa på träningarna nu...) men fick ändå sprnga Varsity vilket var kul!

 För att alla inlägg obviosly behöver en bild på världens bästa hund!

 En bild från när vi åt lunch på Which wich! Man tar en påse, skriver sitt namn och kryssar i vad man vill ha å sin macka, sen betalar man och väntar på att de ropar upp en. Smart eller vad?

 På Dillards hade de en kampanj för bröscancer och tycke detta var så himla smart haha, "breast divided" . (syftar alltså på OU och OSU)

 Mitt och Johns brainprohect för vår psykologi class haha.
 
//Lollo

Fler skillnader

  • Deras digitala klockar funkar inte likadant som våra. Medans vi i Sverige går från 12 till 13 (alltså att ett på eftermiddagen är 13, två är 14 osv.) så har de am (morgon) och pm (kväll). Man måste alltså hålla koll på vilket de menar! Lite kul för alla blir värsta imponerade nör de ser min mobil och ba: "Wow do you gave military time?!" haha.
  • De har stoppskyltar och trafikljus typ överallt! Inte en rondell i sikte.
  • Country musik är en viktig sak här borta, spelas på radio hela tiden. Inte för att jag klagar, älskar det!
  • Ifall man köper en läsk på en restaurang får man gratis refill hela tiden. Antingen går man och hämtar eller så kommer de och fyller på så fort det börjar ta slut. Lyx!
  • Den Amerikanska flaggan är väldigt viktig här och ska tas på allvar. Medans vi typ inte bryr oss har de massa regler man av artighet bara MÅSTE följa och varje morgon hedrar man den med The pldge of allegience.
  • Alla mått är annorlunda. Vikt, längd, temperatur, pengar osv. osv. Förvirrande indeed.
  • När man ska skriva ett prov gäller det hålla reda på vad som är pen och vad som är pencil - väldigt förvirrande då båda är penna för mig!
  • Låtar på radion blir ofta "beepade" eller vad man nu kallar det ifall de har fula ord i dem. Min värdsyster hade t.ex. ingen aning om att Pinks låt heter "Fucking Perfect" och inte "You're Perfect" haha!



//Lollo

New Mexico part 3

På lördagen begav vi oss istället mot Albuquerque, eller albucookie som vi även kallar det!

 Musset vi egentligen tänkte åka till var tyvärr stängt så vi fick bege oss till ett annat som handlade om New Mexico.

 Men det var okej med, fick bl.a. en personlig guidad tur bland statyerna i trädgården!

 Utanför fanns ett område med massa så gränder och affärer.

 Pretty<3

 Random bild för att visa hur fint det var haha.

Katies sovernir haha!!

 Innan vi åkte hem drog vi till en nationalpark för att kolla på nånting-glyfer

 Är stenar med massa gamla inristade bilder

 Var ganska coolt faktiskt!

 Och speciellt häftig att gå/klättre runt på vandringsleden/berget där de fanns!

 Och utsikten kan man inte klaga på!

 På vägen hem stannade vi och åt på the Big Texan som är en stor restaurang i Texas (vi åkte igenom för att komma till NM)

 Utanför!

 lol

 Hornen säger jag bara haha

 Själva restaurangen

 Fanns massa konstiga grejer där

 No comment

 I väntan på bord

De hade ett stort område för folk som väntade + bar + butik
Reminder: never trust a duck

 En grej restaurangen är känd för är att om man klarar av at äta en stor stek (typ 72 oz?) s¨å får man det gratis! de här killarna testade men klarade det inte

 Jag hade absolut klarat det! typ....

 Nån från sverige klarade det dock! kände mig stolt som svensk haha

 I själva restaurangen! Alla som jobbade hade cowboy-hattar haha

 Suddigt men detta herrar gick omkring och sjöng vilket var väldigt najs

//Lollo






 

New Mexico part 2

Andra dagen, alltså fredagen, åkte vi på dagsutflykt från Santa Fe (där vi btw bodde under resan) till Taos. Här är en random bilbild. De har jättefin natur i New Mexico!

 Som sagt väldigt fin natur!

 Och här kan ni se det utan oss i vägen haha.

 Det första vi gjorde var att besöka Taos Pueblo som är ett slags indianreservat.

 Har bott Native Americans här hur länge som helst och gör det fortfarande!

 Husen är jättegamla, har varken el eller rinnande vatten och tar massa tid att "driva", eller vad man ska säga. Människorna som bor här ärver dem av soina föräldrar och sen är det deras uppgift att se till att de är i bra skick.

 Ännu en kyrka!

 Vi gick en guidad tur på reservatet men fick även gå omkring själva. Många av husen bor folk i men vissa är affärer med handgjorde smycken och sånt. Testade även klassiskt Fried bread med honung!

 Efter det begav vi oss mot ännu en mexikansk restaurang. Menyerna var inte alls läskiga för min stackars tunga, nejdå.

 Basic (även om amerikanare ofta har ost med såklart!)

 Vissa grejer var goda andra inte om man säger så

 Efter det åkte vi till ännu ett slags museum-ish ställe.

 Dörrarna var små lol, men jag fick plats i typ alla.

 Wtf?
 
 Museet bestod i princip av ett gammalt hus med en trädgård i mitten. Överallt fanns dörrar man kunde gå in och kolla hur det brukade se ut i just det rummet förr!

 Kvällsmat!

 Såååå gott med någor icke mexikanskt!


//Lollo

POST

OMG  FATTAR NI HUR GLAD JAG ÄR JUST NU?? TACK SÅ JÄTTEMYCKET MAMMA OCH PAPPA OCH GUSTAF MIN DAG BLEV PLÖTSLIGT MYCKET BÄTTRE!!!:D <3


//Lollo
 

Lite fler frågor och så

Pappa:
Vad är det för bil? Du har ju alltid tjatat om en röd sportbil! Jag vill också åka!
Det är en Corvette! (tror jag kan ärligt talat inget om bilar lol) I alla fall så brukar min värdfamilj inte använda den så ofta eftersom bara två kan åka på en gång men tycker den är väldigt cool ändå!

Denise:
Hej Lovisa! 
Min kompis är utbytesstudent i USA precis som du. Det jag undrar är om du saknar dina kompisar i Sverige ofta? Jag saknar iaf min kompis så det gör ont. Hur är det me det utbytisar? Saknar ni mycket eller har ni saker på gång hela tiden att ni inte hinner svara? :)
Nu kan ju jag bara svara för mig själv men jag saknar mina kompisar så mycket att jag inte vet var jag ska ta vägen. Även om jag är långt ifrån ensam här så har man inte samma trygghet här som man har hemma med kompisar som man vet man kan lita på och säga i princip vad som helst till, så kan vara väldigt tufft.

När jag lääser din fråga känns det som du tycker din kompis inte svarar dig/är rädd för att han/hon inte saknar dig osv. och jag måste säga att du inte ska vara orolig. Visst man är upptagen här väldigt mycket men jag tror många utbytisar väljer att ta avstånd eftersom hemlängtan inte blir lika stor då. Man måste liksom leva sitt liv här. Personligen har jag väldigt mycket kontakt med min familj/vänner och funderar faktiskt på att minska det lite eftersom det, ärligt talat, gör att man saknar alla där hemma mer. (typ.)

Sammanfattat: ja man saknar sina kompisar hemma men att undvika kontakt kan faktiskt vara en bra ide ibland. 

Pappa (igen):
Vad betyder meep?
Absolut ingenting haha. Är typ ett utfyllnadsord man kan använda lite när som helst, och vi brukar ibland kalla varandra för meepsters etc.

Saknar Soft Landing Camp i NY!<3 Fick btw. mail om Year end camp i Washington D.C. idag. Liiiite tidigt om du frågar mig.

//Lollo
 
 
 

New Mexico part 1

Utsikten från vårt hotell!

 Random gång i Santa Fe

 ingen kommentar


 Alla husen är typ byggda av sånt här material, typ adobe eller nåt?

 Vi var på ett museum med massa cowboy grejer och jag kunde inte låta bli haha

 Längs gatorna fanns massa Native Americans som sålde handgjorda smycken!

 Det var lite kallt faktiskt

 Den här restaurangen åt vi på första dagen!

 Maten var väldigt mexikansk och kryddigt och starkt.

 Min vackra värdfamilj! (minus värdbror)

 Creepy

 De sålde sådana har peppernånting typ överallt!

 Okej det här kortet har en helt egen historia. Natten vi kom fram till NM drömde jag nämligen om att massa stora enorma grodor kom och anföll mig tillsammans med en drös gräshoppor. Var jätteläskigt verkligen så på morgonen berättade jag det för värdfamiljen. Ett par timmar senare ser vi det här. Vad är oddssen liksom?

 Kyrka nr 1 i Santa Fe!

 Dörren till kyrkan

Kyrka nr. 2!

 Var fint där inne.

 Den är speciellt känd för sin trappa

 Plus att fönstrena var fina

 Kyrka nr. 3!

 Var min favorit för vi hade en guide som berättade massa intressanta saker.

 Här kan man se gamla delar av kyrkan från 1300!

Vi besökte det äldsta huset i USA! Som var gjort av kobajs...

 Mer sådana här pepper grejer.

 never trust a duck, just saying

 Hotellet hade pool haha<3


//Lollo
 
 
 

Opublicerade bilder

Jag och Stewart en dag när han bestämde sig för att min säng var mysig.

 Efter XC-meetet för två veckor sen åt jag, vsyster och vmamma lunch på en mongolisk (?) restaurang där man fick välja vad man ville ha, lägga det i en skål och sen stekte det åt en!

 Har varit totalt emot sådan här mat innan eftersom, ja jag vet inte - eftersom det är nytt antar jag - men det var jättegott! Var stolta mamma och pappa!!

 Lagom svettiga sådär på restaurangen haha.

 Köpte nya solglasögon innan förra campet! Dock inga av dessa.

 Inna soccer tryoutsen började förra veckan övade jag lite tillsammans med dessa tjejer! tror det var förra söndagen?

 Jag lät Katies kompis Emmas lillasyster Maddie leka med min telefon och det slutade så här. Den andra weirda snubben är min värdpappa om ni undrar haha.

 Flrra måndagen var jag och shoppade med Maria inför Twin day! Vi skulle köpa en tröja hmm...

 kom ju hem med en del kassar om man säger så.

 Det jag köpte.

 Min värdmammas chef skickade dem här till oss haha! tydligen har hon släktingar från Sverige eller nåt?

I torsdags på lunchen! Brukar sitta med dem + några till.

 Hmm pappa avundsjuk? Vi brukar för det mesta ha denna stående i garaget men i torsdags fick jag åka lite! (även om jag av någon anledning inte fick köra?)

 En bild på mitt psykologi-klassrum som ironiskt nog precis blivit ommöblerat och inte ser ut sähär längre.

 Kunde inte stå emot cupcake-fredag förra veckan.

 Ännu en bild på söta lilla Stewie<3

 Har fått min senior spirit shirt nu! Ser ut så här på framsidan och på baksidan står det "Swedish meep" haha.


//Lollo
 

Hjälp?

Okej så jag har ett stort problem gällandd sport och aktiviteter nästa termin och jag behöver er hjälp. Har i princip två alternativ att välja mellan men har ingen aning om vilket som är bäst så nu får ni helt enkelt rösta!
 
1. Jag är med i Track, vilket i princip är löpning på en friidrottsbana 1,6 km. lite för kort för att jag ska vara riktigt nöjd men man kan väl säga att det är min typ av sport då jag gillar löpning. Väljer jag det här får jag antagligen vara med och tävla på riktigt och så vilket ju är bra, medans det negativa är att folket är lite sådär... De verksr inte sol min typ av personer så de jag skulle kunna hänga med är i princip min värdsyster, hennes kompis och Anna från Ryssland.
 
2. Jag spelar soccer alltså fotboll. Har aldrig gjort det innan och är inte alls bra vilket innebär att jag skulle spela för det sämsta laget och typ sitta på bänken alla matcher vilket kanske inte är så kul. Det positiva här är att typ alla fårn XC är med så skulle finnas masa tjejer att hänga med och så. 
 
Är så himla splittrad! Hjälp?
 
//Lollo

Svar på kommentarer

 Mamma:
Bricktown verkar jättemysigt, är det en stadsdel eller mer som en nöjespark?
Det är som en stadsdel brevid baseball-arenan som har lite affärer, massa restauranger och en stor biosalong. Genom hela området finns även en flod som många turister åker guidade båtturer på<3

Mormor:
Hej Gullet! Jag är lite nyfiken på varifrån Maria kommer i Finland? Är hon Finlandssvensk så ni talar svenska .Jag älskar att läsa din blogg.Kram
Hej mormor! Är inte helt hundra på varifrån Maria kommer men tror det är någonstans i närheten av Vasa (typ mittemor Umeå). Hon pratar både finska och svenska så blir att vi snackar svenska ibland men det beror helt på situationen haha. Vi blandar lite helt enkelt. Love you<3

Sanna:
Hej Lovisa! :) Hur har du det? Jag saknar dig och är sjukt avundsjuk på allt du gör!! Har du instagram? ;) Ha det bra, familjen hälsar! :) <3
Hej Sanna! Jag har det jättebra även om det är tufft med helängtan ibland. Saknar er där hemma! Och ja, min instagram finns länkad i sidomenyn, tror jag heter Lovinda eller nåt sånt. Hälsa tillbaka, kram!♥


 
//Lollo
 
 

New Mexico here we come!

 
//Lollo

Round Up

Hej på er! 
 
Den här helgen spenderade jag som sagt åter igen på Girl Scout Camp en bit utanför stan.Skillnaden var att 1. Vi sov i tält och 2. Jag deltog mer är hjälpte till. Men var lika kul det om inte roligare! På fredagen hann vi inte göra så mycket mer än att åka dit, sätta upp vårt lilla läger, äta lite och gå igenom regler och instruktioner eftersom vi kom dit ganska sent, men på lördagen var det fullt schema som gällde.

Grejen med "round up" som detta eventet kallas är att alla olika "trupper" eller vad man nu ska kalla det tävlar i olika grenar så som knopar, surrning (blir asskumt på svenska jag vet), fixa eld, kompass (!), hinderbana, skriva noveller, rita, memory, girl scout quiz osv. osv. Fanns massa olika kategorier varav vissa kanske var lite mer seriösa än andra men allt var väldigt intressant! 


På förmiddagen fick man först gå runt och öva på grejer innan själva tävlingen började på eftrermidagen. Vissa grejer gjorde alla på en gång men de flesta var små stationer man fick gå till (frivilligt vilka) i små grupper. Jag tävlade med Katie och två andra tjejer från min troop (256!!); Emma och Halee. På kvällen var det även en mattävling då man skulle ha en rätt från en specifikt land och vi gjorde swedish meatballs haha!

Allt som allt gjorde vi ganska bra ifrån oss tycker jag. Jag var med och vann Lashing, orienteering, obsticle course, chariot race, bean art och the spirit award. Kom även tvåa för köttbullarna och trea i knots! :) Förutom allt det här hann vi även med lite flaggcermonier, att dekorera cupcakes, ha en lägereld, ha en baby shower för en av ledarna samt fira lite högtider då årets tema var "Every day is a holiday". Bland annat så dekorerade vi vårt läger med post it lappar pga. National Post it day haha.

Hmm. vad mer ska jag säga? Känns som detta inlägg blev väldigt rörigt. På söndagen var det prisutdelning och städning som gällde. På vägen hem stannade vi även i en park och åt lunch (sandwiich + pudding) samt drack läsk från Sonic. Ja det var väl typ allt intressant. När vi kom hem körde vi just dance 3 fast med Jake&Joe (kusiner) eftersom de var här fast att jag var jättetrött. Japp, här kommer massa bilder:

 


//Lollo

Rachel's Challange

Idag var alla våra lektioner kortare än vanligt på grund av något som kallad för "Rachel's Challenge". Det var en över en timme lång assembly som hela skolan gick på som handlade om Rachel Scott - det första offret i the Columbine shooting på ett High School i Colorado för nästan 15 år sedan. Det var två killar som var så arga eftersom de blivit mobbade att de gick i i skolan och sköt massa folk. De försökte även anvvända sig av bomber men som tur var funkade inte dem.
 
Rachel var som sagt det första offrret, bara 17 år gammal (som mig), men hon var även en väldigt snäll person med bra värderingar om att behandla folk med respekt, och i AnneFrank-style har man hittat flera dagböcker och uppsatser av henne som bevisar detta. Själva samlingen handlade just om det hon hade skrivit och att man ska vara sitt bästa jag, och även om hennes vänner, släktingar och andra offer. Var väldigt rörande speciellt eftersom han som pratade på vår skola faktiskt var hennes morbror. 

I alla fall så tyckte jag det var väldigt bra med många kloka tankar så ville bara sprida vidare detta. Videon gör det inte mycket rättvisa men det är väl sjäöva konceptet som räknas. 
 


//Lollo

Homecoming!

Hej på er! 

Denna veckan har det varit homecoming week på min skola. För er som inte vet vad det är så är det en speciell vecka där man klär ut sig varje dag för att tagga inför homecoming - en football-match där gamla elever från skolan får komma tillbaka (var t.ex. massa gamla cheerleaders med och hejade på) och där man kröner en kung och drottning. Många skolor har även en parad och dans men det har inte vi. (Vi har en fall ball istället)

 
Veckan började med Pyjama day vilket var oerhört skönt en seg måndag. Hade jättehärliga mjuka pyjamasbyxor på mig jag lånat från Katie (tror aldrig hon kommer få tillbaka dem haha) samt en t-shirt från Ullared jag typ alltid sover i. Najs dag!
 
 Nava, Lexi och jag! (lunch buddies)

Dag två var Twin Day och jag parade ihop mig med Maria från Finland. Vi hade redan en del liknande kläder men beslutade oss ändå för att åka och shoppa på måndagen så vi hade exakt likadana t-shirts från hollister samt svarta byxor och converse. Var kul när vi sågs men annars visste ju ingen ens om man var tvilling eller inte haha.

Rosa t-shirt från Hollister, svarta jeans och vita Converse!

Onsdagen var Salad dressing day vilket nog är den knäppaste so far. Jag äter inte ens dressing på min sallad så var svårt att välja en favorit men körde på "Blue cheese" eftersom det var lättaast; blå jeans och blå t-shirt. Knäpp dag indeed.

 Katie är "Ranch" och jag är "Blue Cheese"

På torsdagen var det Jersey/Team day vilket innebar att folk antingen gick omkring i tröjor som representerade deras favoritlag (framför allt OU, OSU och OKC Thunder) eller skolan. Jag hade på mig en homecoming-shirt som jag köpte och kände mig awesome!

Min tröja haha!.

De nominerade!

Vårt steplag! Vi har step, pom & cheer.

Det var det även dags för själva homecoming vilket började i skolan med en pep assembly; uppträdanden, lekar och film i aulan samt introduktion av de nominerade till homecoming king och queen. På kvällen drog vi sedan till fstadion för football-match (som vi vann!!!!) och kröningen. Varken matchen eller själva eventet i sig var speciellt intressant om jag ska vara ärlig för fattade typ inte alls vad som hände men var jättekul ändå! Var där med Anna från Ryssland samt Nava och Lexi som jag bukar sitta med på lunchen, men pratade även en del med deras kompisar + några andra som jag hängde med för några veckor sen och vi hade det trevligt ändå haha.

Random match-bild.

 Jag, Nava och Lexi.

 Så här såg själva cermonin ut typ (jag dålig kvalite men whatever)

 Anna, Nava, Laxi, "nånvarsnamnjaginteminns" och jag!

 Lite cheer då då!

 Jag och Courtney som även är med i mitt XC-lag och är en av de icke spelande tjejerna som är med på soccer tryouts (som mig lol)

 En av tjejerna åt en klassiskt Hot Dog med chilli. Såg inte gott ut.

 Henry och Anna.


//Lollo
 
 
 
 
 
 

Kort uppdatering

Drar iväg på girl scout camp denna veckan med, vi hörs på söndag!
 
//Lollo

Camp Ekowah

Denna helgen spenderade jag på Camp Ekowah som ligger ca 1-2 timmar utanför Oklahoma City. Båda min värdmamma och värdsyster är nämligen aktiva i girl scouts och eftersomn de hade ett läger för yngre tjejer så var vi där och hjälpte till. Var ett jättecoolt ställe och kändes precis som ett sånt där läger man ser på film med stugor och sånt, så var himla roligt faktiskt även om jag var lite rädd vad alla djuren.
 
Vi kom dit ganska sent på fredagkvällen så vi hann inte med mycket mer än att packa upp, ha en liten camp fire och förbereda frukosten, men lördagen var desto mer aktiv. Började med en flaggcermoni som jag deltog i och även om det var sjukt kallt var det kul att fått vara med om det. Efter frukosten hjälpte sedan jag och Katie till på en av alla stationerna tjejerna var vid under dagen. Det var en "höghöjdsbana" fast en liten variant (de har även en större) och vi fick ge intruktioner, se till att ingen ramlade osv. 
 
När vi varit där i typ tre timmar var det dags för lunch och smores innan vi begav oss till en ny station; den här gången en vi själva hade ansvaret för. Vi fick helt enkelt lite olika pysselmatrial med intruktionen "hitta på något". Lite panik eftersom varken Katie eller jag är speciellt kreativa men till slut hade vi fyra förslag; spindlar, dekorerade vattenflaskor, halsband och tackkort. Blev ganska bra faktiskt!

Framåt eftermiddagen hann vi ta en paus som vi spenderade med att dekorera örngott som sedan skäntes till föräldralösa barn, men annars höll vi på med det där fram till kvällsmaten. Kan väl inte säga att lägermat är den bästa men de lyckades ändå bra med lite tacos, hot dogs och sånt. Efter middagen var det dags för höjdpunkten på hela dagen: Dance Party! Tänk er ett stort gän tjejer mellan 7 och 10 år, min värdmamma, värdsyster rocka loss till One Direction i bland massa discolampor haha. Men var jättekul! Och alla barnen verkade gilla det jättemycket och ville hela tiden dansa med mig så var najs. En timme senare var vi alla hetl utmattade så vi grillade lite marshmallows och åt girl scout cookies innan vi gick och lade oss.

Söndagen bestod mest av städning och packning men var ändå helt okej. Varje gång jag mötte någon av alla småtjejerna kom de fram och antingen kramade mig eller skrek "Hi meatball!!!!" eftersom det är mitt camp-name. (Vet inte om jag berättat det men alla har ett egen Camp Name och mitt är "Meatball" pga Swedish meatballs. Andra existerande namn är Touchdown, Elvis, Willow, Bedspread, peanut osv.). Känns jättebra att de verkade uppskatta mig eller vad man ska säga haha! Några av de vuxna ledarna tycker till och med jag borde komma tillbaka om några år och vara här som ledare på deras summer camp haha! (De har tydligen nåt exchange program för det). Låter kul men vet inte hur jag skulle klara av hettan hehe.
 
I alla fall så var det kul att vara på läger och nästa vecka ska jag tillbaka igen, fast denna gången som deltagare och inte ledare. Spännande! Bilder:













 
 

//Lollo

Lite allmänt prat sådär

 Hej på er!
 
För ett tag sen fick jag en fråga om jag kunde göra en videoblogg med någon amerikansk person härifrån och nedan ser ni resultatet. Visste inte riktigt vad vi skulle prata om så allt blev lite random och mitt ben ser knas ut men hoppas ni gillar det ändå haha!

Ska försöka skriva lite mer om helgen imorgon och även om spirit week som är denna vecka men vi får se, har nämligen läxor och soccer tryouts att greja med också.
 

//Lollo

My classes

Eftersom det var ett tag sen jag skrev om min classes och jag nu har varit här i hela 7 veckor så tänkte jag att det var dags för en liten uppdatering om hur de är, vilka jag gillar osv. Måste säga att jag tycker alla är ganska bra och tycker bara om skolan och mitt schema mer och mer! Antar att det är för att jag kommit in i det mer och vant mig vid hur allt funkar haha. Vet inte vad jag skrivit om innan men här kommer en liten sammanfattning om hur det ser ut just nu gällande lärare, vänner och själva ämnet!

Psychology - Mr. Chauncy
Min psykologi lärare måse vara den chillaste läraren jag någonsin haft. Han är väldigt ung (kanske runt 30 eller yngre) och upprepar hela tiden att han inte vill pressa oss med för mycket arbete vilket leder till att lektionen ibland slutar 20 minuter tidigare än beräknat och vi kan sitta och göra ingenting resten av tiden. Han bryr sig inte heller om ifall man kommer för sent, har moobilen uppe, lämnar in uppgifter för sent osv. och även om jag tyckt det varit lite smått irriterande om jag varit i Sverge känns det ganska skönt just nu. Han är en skön snubbe helt enkelt, som kör på med sina "stå på bordet" och "ta av sig skorna" tendenser då och då vilket ju alltid kan vara intressant haha.

När det gäller själva ämnet psykologi skulle jag säga att det är både svårt och lätt. Svårt för att det är massa svåra och långa ord jag inte förstår med men lätt för att även om man inte kan det speciellt bra är proven abcd-frågor så är inga problem ändå. Har fått A på alla grejerna än så länge utan att ens försöka vilket är skönt för man kan ta det lite lugnt och ändå hänga med - perfekt när man är trött på morgonen!

På den här lektionen har jag inga riktiga "vänner" om man säger så men både min värdbror och några tjejer från XC är där så har ändå folk man kan prata med. Brukar dock mest sitta och snapchatta med folk eftersom både Sverige och mina amerikanska kompisar är vakna då haha.

Föreläsning med powerpoint.

Character Education - Mrs. Wylie
Detta är en av mina favoritlektioner under dagen eftersom min lärare är så himla bra. Hon är sträng och läskig och ser till att vi får saker gjorda men samtidigt är hon så himla snäll. Hon är liksom en sådan lärare man skulle gå till om man hade något problem man ville prata om och man vet att hon skulle lyssna. Hon är även väldgit rolig och berättar hela tiden massa historier och liknelser för att vi ska fatta det hon pratar om. Förr veckan började hon även rappa och freestyla lite eftersom vi hade presentationer om en successful person och en tjej pratade om en rappare (jag hade Taylor Swift lol). Var verkligen ett oförglömligt ögonblick haha.

Ämnet Character Ed. handlar i princip om att göra oss till bättre individer. Vi har hållt på med en hel del olika saker som rollspel, uppsats, presentationer osv. och den senaste tiden har vi t.ex.pratat en del om något hon kallar FCHILL: Faith, Character, Honesty, Integrity, Loyalty & Love. Inte alls svårt ämne om man hänger med men väldigt intressant och tror definitivt jag kommer ha nytta av detta i framtiden!

Det som är bra med den här classen är att det är en så himla bra stämning, Alla är snälla mot varandra (eftersom det ju är vad lektionen går ut på) och vi har gjort massa lärakänna-övningar och sånt, Borden är också runda med flera platser vid varje istället för en och en vilket göra att man lättare kan prata med folk, och vi byter konstant platser så även om man inte är bästa kompis med alla kan man prata med varandra. Gillas!

Mitt klassrum!

History - Mr. Richardsson
Min lärare här är verkligen jätterolig; är sarkastiskt och skojar hela tiden. Känns som han typ har valt ut vissa personer han ska reta hela tiden och eftersom jag är utbytesstudent är jag en av dem. Han frågar mig frågor, gör kommenaterer om att jag är från ett annat land och använder mig som ursäkt till saker typ "vi måste ju göra det här så Lovisa får uppleva det" eller "nej det kan vi inte vi vill inte ge henne fle bild av oss" osv. På ett kul sätt såklart haha! Samma sak med Maria som också är med här.

När det kommer till själva ämnet historia är väl det kanske inte jättekul och iblan kan det vara lite kämpigt om jag inte förstår eller har pratat om saker innan som alla andra har. Vi spenderar i princip varje lektion med att göra defintioer på key terms, svara på indtuderingsfrågor eller skriva av power points som han sedan pratar lite om. Kan vara segt men är ändå helt okej för efter det begöver man knappt plugga nåt mer eftersom man redan kan det tillräckligt bra för att klara provet. Eftersom jag skriver snabbt med så gillar jag power point-dagarna för medan man väntar in alla andra så kan man sitta och glra ingenting, snacka med läraren om lite allt möjligt och lyssna på musik.

När det gäller vänner så har jag ju som sagt Maria här vilket är väldigt skönt för har verkligen en "riktig" vän då. Annars så brukar vi mest ha gruppkonversationer med hela klassen (okej, läraren, jag, plus ett par till elever - de andra lyssnar/ignorerar oss) så är bra stämning här med!

Maria!
 
Lunch
På lunchen sitter jag ibland med Kate som jag ju var på Jamkin' me crazy med, men oftast sitter jag vid "mitt" lunchbord (ja det är samma varje dag) med Nava, Lexi, Carmen och ibland Marqus plus lite annat folk. Har inga lektioner med någon av dem men träffade dem genom en tjej på min XC (som tyvärr bytte till B-lunchh senare) och har fortsatt äta med dem. Tror alla dem är antingen sophmores eller juniors men de är jättesnälla så spelar inte så stor roll för mig. Så länge jag är med folk jag trivs med right?

Matsalen  där jag äter.

Environmental Science - Mr. Stone
Det är är min absolut bästa class på dagen. Min lärare är jättesnäll och härlig och en bra lärare helt enkelt. Intte sträng men absolut inte för slapp och tror även han gillar mig och mitt bord eftersom vi gör uppgifterna ordentligt så trivs bra.

Själva kursen handlar om miljön, biologi osv. vilket är ganska skönt eftersom jag redan har haft det mesta hemma i Sverige så är hyfsat lätt. Det hela handlar i princip om att lära mig alla termer på engelska istället haha, typ natural selection, food chain, phosphore cycle... Vi gör även massa olika expriment och pyssliga grejer som att bygga pappersflygplan, rita och sånt så är väldigt kul! Lätt och rolig men samtidigt lärorikt om man nu ska sammanfatta!

Här sitter man också flera stycken vid samma bord och jag sitter alltid med två jättensälla tjejer som heter Chelsea och Rachel. Är en av de lektionerna jag känner att jag verkligen har "vänner" så är nog också därför jag gillar den så mycket. Trivs helt enkelt!
 
Rachel och Chelsea!

Math Analysis - Mrs. Ward
Min mattelärare måste vara världens snällaste. Hon vill verkligen se till så att alla förstår hjälper alltid till och förklarar en extra gång om man inte fattar. Hon har även "repliker" eller vad man nu ska säga som hon säger hela tiden, t..ex. säger hon "Preguntas?" på spanska iställer för "Questions?", när hon har förklarat något kollar hon om alla fattat genom att säga "Yes no maybe?" och hon kallar alla elever för "Honey", "Sweetie" eller nåt liknande.
 
Matten är sådär svår om man säger så. Lätt eftersom jag haft vissa av grejerna innan men såvr eftersom en dö är nytt och allt är på engelska. Har även läxa varje dag som det i princip alltid slutar med att jag gör på morgonen innan skolan för att jag inte orkar innan haha. Allt som allt gillar jag dock denna lektionen eftersom matte ju faktiskt är lite min grej och känner att jag faktiskt måste tänka ordentligt här.

När det gäller folket så är det mest seniors här vilket ju är kul eftersom jag annars ofta går med yngre folk. Har ingen självklar "vän" men brukar pratta lite med vissa och känns inte skumt att fråga frågor om uppgifter och så vilket det hade kännts första veckan så blir absolut bättre och bättre!!

I mattesalen
 
English III - Mr. Berkoben
Om jag skulle beskriva min engelska lärare med ett ord skulle jag säga enegisk. Är seriöst läskigt och exalterad och glad han är hela tiden och det händer ofa att han skriker till, skrattar ooch avbryter sig mitt i saker (typ när vi ser på film, läser en text, han berättar om något) för han tycker det är så intressant och roligt. Kul på ett sätt efterosm typ sitter och skrattar åt honom hela tiden och han är värsta trevlig men jobbigt ibland om man är trött.

Själva lektionen är dock inte så intressant. En gång i veckan har vi ett vocabulary-papper vi måste fylla i och annars läser vi mest gamsla texter med kmplicerad engelska och läser dem. Just nu håller vi t.ex. på med värsta långa teatern eller vad det nu är som heter "The Crucieble" och handlar om häxjakt vilket suger. Som tur är har vi högläsning så sitter mest och gör ingenting. Förutom det här har vi även skrivit en "perosnal narratie essay" och en livsförändrande upplevelse och jag skrev såklart om att vara utbytesstudent haha.
 
Om jag hade skrivit om folket här förra veckan hade jag sagt att jag i princip inte kände någon men den hör veckan har det faktiskt blivit bättre. Tydligen hade en ett par stycken (som jag inte minns namnet på lol) sett mig i skoltiidningen så vi har pratat lite nu och de verkar jättesnälla. Har även snackat lite mer med några jag prata med typ första veckan även om det mest handlade om hur creepy lärare är haha. Och som sagt så är alla där juniors eftersom jag har junior english.

Engelskalektion
 
Cross Country - Coach Currey
Nu spenderar jag ju inte riktigt lika mycket tid med min coach som med mina vanliga lärare eftersom han ju inte är med och springer utan mest säger åt oss vad vi ska glöra, men han är snäll - i alla fall och du gör ditt bästa. Han är inte en sådan person som accepterar att du är borta hela tiden, kommer med ursäkter och bara later dig utan är du med är du med och då ska du kämpa. Det är liksom förväntat av dig och därför ser han ingen mening i att skrika saker som "kämpa på" och "bra jobbat" hela tiden - man måste själv vara motiverad om man vill komma någon vart. Ganska strikt men jag tycker det är bra eftersom jag kämpar mer. Vi har även en bistående coach som är jättesnäll; coach Upchurch.
 
Har ju redan berättat om vad vi gör men springer i alla fall varje dag. Ibland är det kort och ibland långt (längsta är 4 miles) och vissa dagar gör vi även andra övningar som backintervaller, sprints osv. Jobbigt men kul! Tyvärr börjar säsongen närma sig sitt slut men tror vi har några tävlingar kvar i alla fall. 

Tycker vi har ganska bra stämning i laget också även om de flesta är fotbollsspelare som tvingats vara med för att komma i form till soccer-season. Massa snälla tjejer att prata med och är nog min mest sociala lektion haha.

The track där vi brukar samlas innan vi ska springa
 
Panther Time - Mr. Dodd
Den här läraren har jag typ träffat 5 gånger eller nåt eftersom vi inte har panther time så ofta, men han verkar väl okej. Lite slapp men gör inte så mycket eftersom vi knappt gör något ändå.

Själva lektionen fungerar som mentorwstid och finns bara med på schemat ibland (vilket gör övriga lektioner kortare de dagarna!) och vi har gått igenom regler, haft brand och tornardoalarmövningar, läst osv. 

Folket här är bara seniors vilket är najs och har både min värdbror plus lite annat folk att prata med här. Inte typ vän-nivå men kanske hälsa i korridoren--nivå om ni fattar. Känns bra iaf. för har någon att prata med som vet vad jag heter haha!

Tornado drill på pt.


Wow det blev ett långt inlägg haha, kan typ inte göra korta. Men hoppas ni har det bra där hemma, om allt går enligt planerna är jag ute och campar just nu. Spännande!

//Lollo

 
 
 

What does the fox say?!

(Aka dagens Cross Country meet)
 


//Lollo

It's October 3rd.

Hej på er!
 
Idag är en sådan där dag då det inte direkt har hänt något speciellt och jag inte riktiigt vet vad jag ska skriva om men vill inte göra läxor så försöker ändå. Var i skolan vilket vid det här laget börjar bli ganska normalt. Har vänner i princip alla mina classes vilket ju är en enorm förbättring om man jämför med första veckan och även lektionerna börjar kännas lättare med språket och så. Under lunchen har jag också ett bord som jag alltid sitter vid med ett gäng härliga människor så ja, känns som jag börjar passa in lite bättre helt enkelt! Jätteskönt!

Hmm... vad ska jag säga mer? Är ett girl scout camp out i helgen så vi får se hur uppdateringen blir men ka försöka fixa nåt tidsinställt inlägg så ni överlever utan mig haha. Och just det, hände faktiskt två intressant saker i skolan idag!

  • Ett: jag var på track-tryouts vilket inte gick speciellt bra om man säger så. Den längsta distansen de hade var 1 mile (1.6 km) vilket är lite kort för mig som är bättre på långdistans och hade typ en minut längre tid än målet. Nu hade jag i och flr sig inte tänkt vara med på track eftersom jag ska försöka komma med i soccer men hade ju varit bra med en backup-plan ifall det inte funkar (vilket det antagligen inte kommer göra haha). Men vi får se, finns en chans att jag kommer med ändå ifall det inte är några fler som vill vara med i laget.

  • Två: det har kommit en ny tjej från Ryssland! Eller okej hon kom för ett tag sen men pratade lite mer med henne idag.  Hon är också senior (även att hon är yngre än mig?) och är med på XC så nu är vi fyra utbytesstudenter där. I alla fall så verkar hon jättesnäll så ska försöka bli vän med henne.
 Idag är det Mean Girls appreciation day btw! För alltid en av mina favoritfilmer♥

Update: ja jag vet att det publicerades den 4 hos er men jag är i en annan tidszon så är fortfarande den 3 här!

//Lollo

Catching up - del 2

Okej här kommer del två så ni får veta vad jag har haft för mig den senaste veckan! Förlåt att jag uppdaterat så dåligt men har haft fullt upp och att blogga tar tid. Detta tog liksom två timmar att fixa typ... Men kommer förhoppningsvis bli lite fler och kortare inlägg i framtiden haha!

Fredag:
I fredags var vi lediga från skolan pga. lärarkonferenser, så Katie och jag spenderade förmiddagen med att chilla och inte göra speciellt mycket. Pluggade, duschade, åt, städade - ja ni fattar. Hade även en hel del sömn att ta igen så var väldigt skönt haha. Och just det, vi badade Stewart med! Var väldigt interessant för han gilade verkligen inte det haha. 

På eftermiddagen när min värdpappa kom hem åkte vi sedan iväg till ett museum som (om jag inte minns fel) hette "Cowboys hall of fame". De hade allt från tavlor till kläder och modeller samt en liten "Western stad" man kunde gå  omkring i. Jättekul! Min värdmoster eller vad man nu ska säga jobbar där med så vi fick en liten gratis rundvandring samt insyn på deras kontor. 

När det stängde åkte vi sedan tlll ett köpcentrum för att köpa cinnamon rolls (ja det var den enda anledningen) och på vägen hem stannade vi även till vid Barnes&Noble som är en asbra bokaffär vi tyvärr inte har hemma. Fanns så sjukt mycket bra böcker och gick omkring där inne hur länge som helst och fangirlade men slutade med att jag inte köpte något eftersom jag ändå inte kommer kunna ta med massa böcker hem med vikten, så kändes onödigt. Får väl gå till biblioteket igen... Har btw. inte läst en enda bok sen jag kom hit, börjar få lite abstinensbesvär haha! På kvällen stannade jag bara hemma och tog det lugnt vilket var najs.
 
Stackars Stewie...

 Utanför museet.

 Det här är precis vid ingången.

 Nån random del på tavlor.

 Fangirlade en del när jag såg detta haha.

 Indian clothes...

 Japp fanns hästar inomhus.

 Jag och Katie i "staden"

 Katiie bröt mot lagen! Typ..


 Utanfr med någon staty av något.

 CINNAMONSTER

 Kärlek helt enkelt

 Hittade den här btw! Blev en aning stolt om man säger så haha!


Lördag:
Efter att ha ätit en rejäl frukost (våfflor och bacon!) och gjort oss i ordning satte jag,  Katie och min värdpappa oss i bilen för att åkte till Pops som ligger lite utanflör OKC. Är typ en restaurang som framför alt är kända för sin läsk. Finns så otrlogit många olika smaker och de tar verkligen beslutsångest till en helt ny nivå. Slutade med att jag köpte ett sexpack med läsk att ta med hem (har inte ens smakat alla än haha) plus en till jag drack där. Persika, Jordgubb, kakdeg, blåbär, äpple, cream, och nåt annat bär jag inte vet vad det är.

Efter det åkte vi en bit på Route 66 som ju går igenom här och kollade på en rund lada som tydligen är känd samt en pumkin patch vilket var ascoolt. När vi kom hem igen gjorde vi oss iordning ganska snabbt för mina värdföräldrar skulle gå och bowla med några vänner så Katie och jag åkte hem till "moster" Debbie där vi sov över natten. Vi åt massa god mat och kollade på den fem timmar långa verisionen av Stolthet&Fördom vilket var förvånansvärt bra! Loved it♥ Förstår inte varför Jake och Joe (kusiner) inte ville vara med och kolla?

Innan vi åkte målade vi naglarna - min vpappa hjälpte också till haha!

 Katies favoritfärg är också lila haha

 Mina fingrar ser astjocka ut men aja;resultatet: Syns inte så bra på bilden men pekfingret är glittrigt!

 Provade sweet tea på vägen. Smakade typ som katrinplommonkrämen vi brukar ha vid jul haha men var ganska gott. Och nej, jag orkade inte dricka hela haha.

 Utanför pops!

 Så många alternativ, så lite pengar och magutrymme

 Fönstrena är fint dekorerade

 Yummy!

 The round barn!

 Inne i ladan fanns lite olika grejer att titta på, bland annat en karta där man kunde placera en nål vart man bodde. En hel del från Sverige faktiskt! Självklart fanns en separat lista för Oklahoma med.
 
 Pumkin patch!

 Det fanns en hel del pumpor.

 Ganska väldigt ,många om man ska vara ärlig

 Och vissa pumpor såg lite skumma ut haha.

 De hade även massa söta djur!

 Jag klappar en häst wohoo!

 Min favorit var denna<3

 Hayride!

 Our driver

 Katie ville poängtera att det var hö där

 Man kunde typ gå i gångar där dessa växte

 Och blev man trött kunde man sitta här

 Jag fick en gratis pumpa med!

 Vi dekorerade några av dem haha.


Söndag:
Förmiddagen spenderade vi med Debbie, Jake och Joe. Först var vi kyrkan ett tag och sen åkte vi tillbaka till dem och spelade Cluedo (vilket bara heter Clue här btw!) och mat. är vi kom hem igen var jag tvungen att skriva klart en uppsats plus göra lite andra läxor så hände inte så mycket intressant förutom att jag kollade på Amazing Race (tänke på dig mamma♥)

 Lunch - kändes amerikanskt med majskolv och allt.
 
Glömde ta bild innan allt var uppätet men iaf: Monkey bread! Typ som bullar för man plockar det i småbitar och det var awesome.

Måndag:
Måndag innebär en ny vecka så spenderade dagen med att gå i skolan vilket som sagt blir bättre och bättre för varje dag. Efter att jag kommit hem och gjort mina läxor körde sedan min värdpappa mig till Walmart där han släppte av mig och så fick jag gå omkring själv där ett tag. Är något som jag velat göra ett tag nu och var jättenajs! Bara gå omkring och kolla i lugn och ro utan att känna press från andra att man ska vara snabb. Slutade med att jag köpte en del grejer hehe, oops.

Random bild på från matten

 Vill bara poängtera att jag kan vara nyttig med! Och ja jag är allergiskt mot äpplen men bryr mig ärligt talat inte för åh så gott det var.

 Kan visst vara onyttig med lol. Köpte iaf. detta på Walmart + en svart munkjacka som var jättegosig!

Tisdag:
Om jag skulle beskriva denna dag med ett ord skulle det vara trött. Utmattad, ont, aj och pust är också bra ord. Förutom mina vanliga problem men sömnbrist och skola åkte vi nämligen iväg till lake Hefner med XC för att springa 4 miles (6,4 km). Var varmt, vi sprang mestadels på asfalt och har inte sprungit ordentligt på ett tag så var typ död när vi var klara.

Kom hem, vilade lite och sen bar det nästan direkt iväg till centrum för klättring. Varje tisdag denna månad har vi nämligen rockclimbing med Girl scouterna (är officiellt en girlscout btw!) vilket är askul men gud vad jobbigt det är. Hade rejält ont i kroppen när jag kom hem igen om man säger så! Fick även gå en kurs som gjorde att jag nu kan vara personen som står nedanför och håller i repet och den när nåpn annan klättrar! Inte för att jag skulle lita på mig men men...haha. 

Kvällsmat åt vi på drive-thru Chick-fil-A vilket var asgott (typ kyckligmacka).

 Hade lite bildbrist från denna dag så tänkte visa en liten bild på en av mina senior-tröjor (den edna jag fårr än lol. Är ganska ful om jag ska var ärlig men ryggen är helt ok, får visa nån annan gång.

 En annan random bild som jag glömt visa. Katie har en sån där sittplats vid sitt fönster och känner mig jämt som i en film när jag sitter där haha.


Onsdag:
Idag (är fortfarande det för mig iaf) hade vi som alltid på tordagar kortare lektioner eftersom vi har sovmorgon plus en halvtimmes panther time. Vet inte om jag berättat om det men är en lektion man gör lite vad som helst på, typ som mentorstid. Idag hade vi "drop everything and read"-day så satt och läste i min bok (The maze runner) typ hela tiden haha. 

Efter att ha klarat av skolan och XC, duschat och gjort mina läxor bagav jag mig sedan till köket för Meatball night! Har pratat om att göra köttbullar  hur länge som helst nu och idag tog jag äntligen tag i det. Blev kanske inte precis lika bra som hemma men är väldigt nöjd ändåå och fick massa koplimanger från värdfamiljen så antar att det är ett gott tecken. Hade med mig pulversås hemifrån så det blev iaf ganska bra och när min värdmamma kom hem idag överaskade hin mig med lingonsylt. Vi har letat efter det ett tag utan framgång men tydligen hade hon hittat det idag! Blev så himla glad hade inte varit samma sak utan.

Sås

 Lingon. Felix t.o.m. västa svenskt ju.

 Resultatet. Ganska stolt faktiskt haha.

(Och jag vet att det finns stavfel och sånt men 1. Är svintrött och 2. Inlägget är så himla långt så orkar inte ändra. Sorry)

//Lollo