Svar - del 3

 Tredje och sista delen med svar!

Del 1
Del 2
 
//Lollo

TEXAS

Jag vet inte riktigt var jag ska börja.. I torsdags kväll åkte alltså jag tillsammans med min värdfamilj ner till Texas för att hälsa på släkten i Houston, och stannade där tills igår. Precis som förra gången var det jättekul och vill redan tillbaka. Alla är så himla snälla och trivs verkligen där.
 
Vi kom fram tidigt på fredag morgon och efter att ha stannat uppe och pratat lite med Brandon, min värdkusin, sov vi ett par timmar innan det var dags för en fullspäckad dag. Förmiddagen spenderades inne med att umgås med folk vilket var trevligt och på eftermiddagen gjorde vi sedan något väldigt coolt - vi tog senior pictures! Det är bilder som alla sistaårselever kan ta och ha i the yearbook där man fixat ordning sig och så, och min värdmamma och moster hade fixat en fotograf till mig och John som tog dem. Var som en riktigt photoshoot med klädbyten och allt och var så himla coolt! Kan även checka av det på min bucketlist! (bilder kommer sen)
 
Efter det åkte vi hem en stund för att sedan bege oss iväg mot IKEA!! Åt mat där (lika gott som alltid) och sen drog alla vi "barn" iväg och körde kurragömma - ännu en sak från min bucketlist. Jättekul var det! På vägen hem köpte vi Starbucks  och resten av kvällen spenderdes med att spela Call of Duty vilket jag btw börjat gilla extremt mycket.
 
Selfie med Texas skylten!

Katie och Nathan lol

 Världens sötaste Lucy<3

 Jag, vsyster & vmamma efter fotograferingen!
Mums<3
Ikea jao

 Kurragömma haha

 John somna i en IKEA soffa haha, folk skratta och peka!
På lördagen var det dags för oss att fira jul igen. Ännu fler släktingar kom över till min värdmosters hus (där vi bodde) och det blev jullunch, julklappsutdelning osv. Fick återigen massa fina saker och känner mig jättebortskämd. Vi körde även en slags paketlek med julgranspynt som tydligen är tradition och det var verkligen jättekul - alla fajtades verkligen om det bästa haha. Fram mot eftermiddagen körde alla vi barn/ungdomar (ännu fller nu) bort till en park i närheten där vi körde en variant av flaggan med bollar, kurragömma osv i flera timmar innan vi åkte tillbaka och åt pizza. Återigen en riktigt bra dag!
 
Nathan med sina build-a-bears<3 Så himla söt är han! 

 Jag och Lucy!

Mera Lucy!
Mina presenter!

 Två av de här fick jag av min värdfamilj i Oklahoma men ändå - mina julklappsberlocker!

 Var bara tvungen att visa de här julkorten hahaha
Såååå söt!
 
Vi sov all ganska länge på söndagen men runt lunchtid åkte vi över till min värdmormor och morfar för att umgås lite mer. Åt mat, körde Just Dance, spelade Domino och pratade. Vid 6 åkte vi sedan tillbaka till min värdmoster för att se på Basket (Houson vs. OKC!) men tyvärr visade de inte matchen på TV där så vi missa den (Oklahoma vann dock!). Istället körde vi massa charader och spelade spel ett tag, och sen hängde vi barn i deras movie-room resten av kvällen/natten. Vi skulle se en film men var tvugna att vänta tills Nathan som bara är 8 somnat, så vi prata, spela tv-spel, spelade brädspel, körde hide and go seek in the dark, stal varandras telefoner (om ni fått nt skumt på snapchat/twitter/mess osv är det därför) m.m. Vid 4 am satte vi sedan igån filmen och gick först och lade oss klockan 6 på måndagen

Jag och Nathan! Var så himla gulligt för han googlade massa svenska saker hela tiden typ "how to say thank you in Swedish" och sen sa han det till mig. 
 
 Dålig bild men jag, Brandi och Sheri

 Brandon sa att jag skulle säga att det är såhär amerikanare gör - delar upp sina skittles efter färger. Jag gillar de röda btw.
 
 Ett träd lol
 
Själva Måndagen bestod sedan i princip av att sova i bilen... Men extremt bra helg som sagt! Längtar redan tillbaka! 
 
 
Och bara för att - John som sover i bilen med sin gryffindor-mössa.
 
//Lollo
 

Build-a-bear

Jag fick ju ett presentkort till build a bear i julklapp eftersom jag aldrig varit där, och i torsdags var jag där och gjorde min egna amerikanska nallebjörn! Var himla kul haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon heter btw A-nna på grund av A-merica (plus det är mitt mellannamn) och O-livia på grund av O-klahoma lol
 
//Lollo
 
 
 

Fler julbilder...

Jag och Adam
 
Kate fick en cupcakehållare
 
juldagsmorgon
 
//Lollo
 
 

Grattis pappa!

Jag vet att det redan är nyårsafton hemma i Sverige men här i Oklahoma är det fortfarande den 30 december och därför vill jag passa på att gratta världens bästa pappa på hans födelsedag! Har suttit i en bil utan internet i princip hela dagen så har inte hunnit innan, men bättre sent än aldrig.
 
Hoppas du hade en underbar dag pappa trots att LHC förlorade, älskar och saknar dig♥
 
 
 
//Lollo

American Christmas

Hej på er! Just nu befinner jag mig i Houston, Texas och hälsar på min värdmammas sida av släkten. I'm the best time ever men mer om det blir det senare för nu tänkte jag berätta lite om min Amerikanska jul! Har väl aldrig riktigt fått någon julkänsla som man får hemma men har ändå varit väldigt roligt och en bra upplevelse.
 
Här firar vi ju den 25 så julafton var väl inget speciellt. Skypade med min familj ett tag, städade, köpte och slog in de sista julklapparna, och såg på Kalle Anka på youtube. På kvällen efter att vi varit i kyrkan kom min värdfarmor och faster över och vi umgicks, åt lite mat, öppnade alla julklappar från Sverige (mina föräldrar skickade till både mig och min värdfamilj) och så. Mysigt!
 
På juldagsmorgonen kom sedan min värdmamma och väckte mig för julklappsöppning. Vi började med julstrumpan som hängt uppe hur länge som helst men som tomten nu fyllt med massa småpresenter. Godis, nagellack, oklahoma-dekorationer till granen osv. Osv. Sen var det dags för resten av julklapparna och kände mig ärligt talat extremt bortskämd pga. alla fin grejer jag fick. Så gulligt!
 
Till frukost åt vi hembakade cinnamonrolls och smoothies, och vid lunchtid kom farmor och faster över igen för traditionell jullunch. Turkey, Ham, stuffing, sweet potatoes osv. Typ som på Thanksgiving.
 
Resten av dagen spenderades sedan med brädspel, promenader med hundarna, Beauty and the Beast och, som vanligt för mig, läsning i en bok jag fick (och läste ut) samma dag.
 
Överlag tycker jag det var väldigt kul och idag ska vi fira en andra jul med andra sidan av släkten. Ska bli kul! Nedan kommer massa random bilder:
 
 Julafton snacks
 
 Har alltid velat provat detta! Trodde jag...
 
 På min värdpappas sida är det tradition att ta kort på alla paket haha!
 
min familj hemma i Sverige skickade ju presenter och min värdbrir fick sverie-kalsonger...
 
 Familjefoto!
 
 Glömde ta kort på strumporna innan men så här såg det ut!
 
 Mina presenter!
 
Julstrumpans innehåll!
 
 Lite presentkort
 
bästa presenten! Målar alltid hjärtan med vingar så är ju perfekt!
 
Stewart och Adam
 
....
 
//Lollo

Svar - del 2

 
Del 1 hittar ni här!
 
//Lollo

God Jul!

 Eftersom det redan är julafton borta i Sverige vill jag bara passa på att önska alla mina läsare en riktigt god jul! Betyder jättemycket för mig att ni läser! Själv får jag ju vänta tills på onsdag med att fira men ska bli väldigt kul det med!
 
//lollo

My Weekend

Hej på er!
 
För mig har den här helgen mest bestått av julklappsinhandling. Är grymt svårt att komma på vad man ska ge till värdfamiljen men tror ändå att jag har lyckats ganska bra - trots överbefolkade köpcentrum och isstorm. Vädret har inte direkt varit det bästa om man säger så, och vi gick ganska snabbt från 20 grader och sol i torsdags till minusgrader. Ett känns talesätt om Oklahoma är att gillar du inte vädret är det bara att vänta lite så kommer det ändras och det är verkligen sant haha.
 
Igår var jag även på bio och såg The Book Thief! Min värdfamilj ville se Thor 2 men eftersom det inte riktigt är min typ av film drog jag nytta av den enorma biografen i köpcentret och såg en film ensam istället (har alltid velat göra det!). Som vanligt så kunde den ju inte slå boken men jättefin film som jag absolut rekommenderar - även om jag inte kunde sluta gråta efteråt..
 
Idag jobbade båda mina värdföräldrar så morgonen var ganska lugn. Städade lite, messade med vänner/familj, såg på Peter Pan på TV (min crush på Peter väcktes till liv igen) och Kate och jag hann även med en välbehövlig sväng till gymmet för att springa lite. På eftermiddagen drog vi sedan till min värdfarmor för att umgås med lite släktingar som kommit hit över dagen från Missouri och fira minijul. Stannade där till typ 10 och nu sitter jag hemma i soffan och kollar på Sound of Music. Har ju aldrig sett orginalet så är väl dags!
 
Här kommer massa bilder!
 
I fredags såg jag och min vmamma på Charlie Brown/snobbens julavsnitt.
 
Vet inte om man kan se men bilen var helt täckt av is, har aldrig sett något liknande.
 
Gräset haha
 
Otroligt mycket is asså
 
The mall - much folk?
 
Fjärde Advent!
 
Ville bara visa mina föräldrar vår fruktskål...
 
Innan bion<3
 
Efter bio åt vi mat på en resturang och såg detta på toan haha.
 
Idag med Aunt Debbie's hund Adam. Sååå söt.
 
Precis innan vi åkte hem idag. Vill bara visa att John (vbror) här har på sig två scarfs som jag fick idag av Aunt Kathy lol. Kan fortfarande inte bestämma mig vilken av dem jag gillar bäst - den lila eller den med fickor?
 
//Lollo

HAPPY BIRTHDAY

Vill bara passa på att säga grattis på femtonårsdagen till min fantastiskt underbara lillebror. Du är världens bästa och jag saknar dig så himla mycket - hade seriöst kunnat byta bort all svensk choklad i världen för en kram just nu. Hoppas du får en bra dag! Love you♥
 
 
//Lollo

Svar - del 1

Här kommer videobloggen som jag lovat. Fick dock dela upp den i ett par olika delar eftersom det blev så himla långt haha...
 
 
//Lollo

And the rest is history...

Hej hej!
 
Just nu sitter jag på min historialektion och har dötråkigt så tänkte jag skulle blogga! Istället för 50 minuter har vi nämligen 1,5h idag på grund av finals och då mitt prov (som nog gick sådär va..) bara tog 30 minuter har jag inget att göra. 
 
Förutom histora har jag även haft prov i psykologi (vilket ju som sagt var sjukt lätt; en fråga och svaret stod på tavlan) och Character Ed. Det senare var väl lite längre men ändå ganska lätt då ämnet är rätt chill. Lite trist dock att jag inte kommer ha den mer. Förutom XC/soccer är det min ända terminslånga kurs så nästa termin kommer jag få byta ut den - suger med tanke på att det är en av mina favoriter. Får hoppas att den nya är bra med!
 
Efter denna lektionen ska jag äta lunch och ha en till lektion (utan prov dock) och sen är jag klar för dagen. I morgon har jag sedan 3 mer "görainget"-lektioner och sen är det jullov - tagga!
 
Tog en bild med underbara Ms. Wylie - en av de bästa lärarna jag någonsin haft! Kommer sakna henne och CE.
 
Efter provet in CE så fick alla varsitt papper där man fick skriva snälla saker! Är det hemskt att jag inte förstår/kan läsa allt?
 
Jag och Maria right now. Hon pluggar dock till en av sina finals så kan inte riktgt prata med henne...
 
Vet att många där hemma redan slutat skolan så glatt jullov/god jul eller nåt sånt. Hoppas ni har det bra!
 
//Lollo

Update

Hej på er!
 
Sitter just nu i mitt rum och försöker plugga inför mina finals som börjar i morgon men uttråkheten tog över så tänkte jag skulle blogga lite!
 
För er som inte vet det så slutar i alla fall varje termin här borta i USA med finals, som är ett prov i varje ämne man har innan lovet. Vad för slags prov är väl lite olika beroende på vilken class man har, men vanligtsvis är det lite som ett nationellt prov som är över allt man lärt sig under terminen. På min skola har man delat upp det så man har finals i sina 4 första classens ena dagen (torsdag för mig alltså) och de tre sista andra dagen (fredag). Varje lektion är istället 1,5 timmar lång för att man ska hinna med allt och på fredagen har vi därför early release eftersom vi inte har lika många.
 
Jag kommer dock bara ta två stycken av mina sju finals - Character Ed. och History. Min psykologilärare bestämde sig nämligen för att bara ha en fråga på sitt prov (var svar han redan sagt till oss) för att se på film istället och i science gjorde vi ett experiment/projekt istället. Vi har ju uppenbarligen inget prov i XC så det slapp jag med och sen har jag även två exemptions. Om inte har fler än tre absences/tardys och har B eller A i betyg kan man nämligen få ett exepmtion-pass som gör att man kan välja bort två av sina prov som man inte måste ta. Slipper därför både matteprovet och engelskan vilket jag ju inte direkt kan klaga på.
 
Förutom att alla lärare försökt förbereda oss så mycket som möjligt inför proven har denna veckan varit ganska normal annars. Skola, hem, läxor, julkalender, ph, äta typ. Så ja, har inte så mycket så mer att säga. Förlåt om det blev värsta långa inlägget haha.
 
Avslutar med två random bilder från veckan:
 
När honor society hade möte i ett av mina klassrum blev det mat över så började måndagen med lite gratis fika!
 
Mitt, Rachel och Chelsea's projekt! Kan man se att det är tre tjejer som gjort det?
 
//Lollo
 

Fråga

På fredag får jag jullov och tänkte fira med att svara på lite frågor i en videoblogg. Problemet är att jag bara har typ 3 styycken just nu och därför behöver er hjälp. Så snälla, fråga på! Alla kommentarer uppskattas.
 
//Lollo

Tack sötisar<3

 
Fick det här från mina underbara vänner idag! Tack så mycket sötisar, älskar er! Vill ochkså passa på att tacka farmor och farfar för deras brev som kom i fredags, saknar er.
 
On other news, så sprang jag utomhus i linne och shorts idag på xc utan att frysa. December i Oklahoma verkar inte vara så farligt ändå haha...
 
//Lollo
 

IKEA

Min plan för söndagen var att åka bil, sova och läsa vilket innebar att jag knappast gjorde nåt försök till att fixa iordning mig på morgonen. På med ett par mjukisar och ut i bilen liksom. Sen när vi hade åkt ett tag frågar mina värdföräldrar mig om det är okej att vi stannar i en affär på vägen. Visst säger jag, och eftersom jag är nästan lite för inne i min bok (ni som känner mig fattar) tänkte jag inte mycket mer på det förrän bilen plötsligt stannar och jag befinner på IKEAs paerkering!
 
Visste att vi skulle åka dit lite senare i år när vi drar till Houston men inte nu så blev helt chockad och glad. Tror inte man kan beskriva hur mycket sverige-känsla det ger att gå omkring där och se möbler man vet att man själv har hemma, men skyltar på svenska, svenska böcker i bokhyllorna osv. Lite svenska kötbullar till lunch på det och mer IKEA FOOD till skafferiet i Oklahoma och det var en lycklig tjej som satte sig i bilen igen. Så himla tacksam för min värdfamilj!
 
Taggade!

Kate vid dem Amerikanska flaggan, jag vid den Svenska samt Texas flagga. Hade dock varit finare med lite vind med.
 
Småland<33
 
Böcker på svenska!

Så mycket svenska namn/städer/ord. Gick omkring och översatte allt till vfamiljen.
 
Med ÅÄÖ
 
Billys bokhylla lol.
 
Tänker på dig pappa<3
 
IKEA FOOD

<33
 
Så gott!
 
Kate gillar det med, en av hennes nya favoriter
 
Stockholm
 
Är man smålänning så är man
 
Köpte lite gott med!
 
//Lollo
 
 

San Antonio

Den här helgen har jag alltså spenderat i San Antonio, Texas tillsammans med min värdfamilj. Eller ja, lördagen i alla fall - fredagskvällen och söndagen spenderades väl mest i bilen eftersom det är så långt bort haha.
 
I alla fall så var vi där för att hälsa på min värdfarfar men vi hann även få med lite sightseeing vilket var väldigt kul Var himla varmt där med jämför med Oklahoma och framför allt Sverige (gick seriöst omkring i t-shirt vissa stunder) vilket ju kändes lite konstigt med tanke på att det nästan är jul, men jag klagar inte!
 
Efter ett par timmar spenderade downtown (se bilder) åkte vi sedan hem till min värdfarfar igen för att äta och se på film. Han har seriöst den största filmsamlingen ever (så avundsjuk) men trots det kunde vi inte komma överens så slutade med att killarna så på nån western-film och vi tjejer satt och grät till underbara Pearl Harbour<3
 
Breakfast @ IHOP

The Alamo (väldigt känd byggnad inom Texas historia där ett känns slag/massaker ägde rum.

Stor kaktus där inne

Var väldigt fint ute och inne var det som ett museum.
 
The Riverwalk i SA

Vet inte om ni ser han i rött men såg honom typ överallt den dagen - en man med vitt skäggi tomteluva! Såg ut som tomten i jeans och tyckte det var så himla roligt.
 
På den här bron hade tydligen J-Lo nån känd kysscen?

That's just the way we roll
 
Vi gick även till Hard Rock Cafe!

Lite lunch/snacks
 
 
 

Min värdmamma älskar Aerosmith så hon fangirlade lite över detta haha!

Nån vägg de hade spraymålat med
 
Ett jättestort fint köpcenter
 
Behöver jag ens säga något???

Fanns också ett litet mexikanskt torg med så bygnader som denna runt om där de hade små affärer. Påminde jättemycket om New Mexico!




Filmer...

//Lollo
 
 
 

Lite allt möjligt två

Hej hej! 
 
Kom på att jag har en hel del andra grejer jag glömt berätta plus att det har hänt lite mer sen sist så vi kör väl på en två på förra inlägget haha.
 
  • Förra veckan hade vi en jordbävning här! Var inte så farligt men kände ändå att huset skakade vilket (även om det låter hemskt) var väldigt coolt! Har ju aldrig upplevt det förut liksom.
  • Gjorde en snöängel när vi hade snö haha!
     
 
  • Igår hade vi en pepassembly för alla vintersporter vilket var väldigt kul!
Cheer
 
Lite wrestling lol. Var två killar från wrestlingen som utmande ett par andra killar som inte hade en aning om att det skulle hända haha.
 
"The Cardigans" sjöng lite haha, hur kul som helst.
 
Blev även lite twerking och brottning.
 
  • Bakade pepparkakor igårt!! Blev lite tjockare än hemma men smakade likadant.
 
  • Igår var jag på skolans musikal "White Christmas"! Var sjukt bra - kändes som en riktigt musikal - och är jätteimponerad av hur duktiga alla var.
Kate, Oceane och jag
 
 
  • Fick paket från Sverige igår igen! Tre stycken faktiskt med godis, paket, luciagrejer, tidning, gosedjur osv. Världens bästa familj!
 
  • I morse firade vi lite Lucia här trots att de inte har det. Åt lussebullar och pepparkakor till frukost och klädde ut mig till Lucia för att visa hur det funkar.
 
  • Sov typ inget i natt och hade tre prov idag så när jag kom till fjärde timmen och Rachel bjöd på Cola och Brownies blev jag överlycklig. Christmas party whoop whoop!
 
  • Ikväll åker jag till Texas med värdfamiljen, Vi ska till San Antonio för att hälsa på min värdfarfar och se verkligen fram emot det!
Det var nog allt trot jag... Vi hörs igen när jag kommer hem helt enkelt! Kram.
 
//Lollo

Lite allt möjligt

  • Igår åkte jag, Kate och John till ett köpcenter eftersom vi var lediga i skolan. Köpte ingenting utom frozen yogurt men var ändå skönt att komma ut lite. Såg även en tomte man kunde ta kort med där - kändes väldigt amerikanskt!
  • Igårkväll var det även Victoria's secret fashion show! Var himla kul att faktiskt se den samma tid som den faktiskt ska sändas (jag jag tog över TVn här för att se haha) och gud så snygga de är.
  • Var i skolan idag igen efter 5 dagars lediget. Var tro det eller ej väldigt skönt att komma tillbaka och se nya människor igen och bli lite produktiv.
  • Idag gick jag hem från skolan! Både John och Kate var tvugna att stanna kvar efteråt på grund av skolaktiviteter och istället för att ringa min värdappa tog jag det modiga beslutet att gå hem i "kylan". Himla härligt måste jag säga, saknar faktiskt den dagliga motionen och tiden ute man inte får när man åker bil varje dag...
  • Har gjort pepparkaksdeg idag! Fick äntligen tag på kardemumma så nu så - imorgon ska det bakas!
  • Avslutar inlägget med lite bilder från En.Science idag! Jag, Rachel och Chelsea hade lite tråkigt haha...
 
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo
 

Tack!

Vill bara säga tack till bästaste farmor och farfar och mormor och morfar för allt fint jag fick idag! Julkort, paket, brev och godis - ni är bäst!♥
 

Syrlingarna råkade jag tyvärr äta upp innan jag tog bilden men men haha. Så himla glad iallafall! Och paketen ligger faktiskt fortfarande oöppnade under granen i mitt rum;)
 
//Lollo

Snowdays till överdrift

Med tanke på att det inte snöat sedan i torsdags känns det ju nästan lite löjligt men jag är fortfarande ledig från skolan.Både fredag, måndag och tisdag har varit inställt vilket betyder att vi nu varit lediga lika länge som vårt thanksgiving break haha. 
 
Inte för att jag klagar - har fått massa extra tid att jobba på min successfolder (bilder kommer när jag är klar), hunnit träna mer än en gång, se på TV (GG, julkalendern, pardise hotel, nobelpriset...), umgås med värdfamiljen och baka!
 
Igår passade jag och Kate t.ex. på att göra lussekatter (något som ju inte finns här) vilket visade sig vara svårare än vad man kan tro. Har aldrig gjort det själv för så bara det var ju ett problem men sen att de inte har kesella, färsk jäst osv... Plus att vi glömde lite saker så och då haha! Tror jag ringde min mamma hemma i Sverige om råd typ 10 gånger men till slut gick det. Trots att de blev lite brända på underisdan är jag faktiskt riktigt nöjd och värdfamiljen verkar gilla dem med. Julkänsla på hög nivå!

Mina mästerverk!

Kate gjorde sugarcookies. Hur söta?

Btw så provade jag denna chokladen igår vilket är ungefär som daim! Inte lika gott men funkar bra som ersättning ifall man inte har den äkta. Tips!
 
Spelade scrabble med familjen igår.
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men förhoppningsvis kommer min värdbror hem snart och kan skjutsa oss till nåt köpcentrum. Vill ut!
 
//Lollo

Thunder up

Hej på er!
 
I söndags fick jag äntligen gå på en OKC Thunder basketmatch vilket var väldigt kul. Alla här tar basket väldigt seriöst eftersom de inte har några proffslag i varken football eller baseball (seriöst alla älskar verkligen thunder och har t-shirts och grejer) så stämingen var jättbra inne i arenan och är definitivt en upplevelse jag kommer minnas. 
 
Min värdmamma får biljetter till matcherna från sitt jobb så jag åkte dit med henne. Vi fick äta gratis buffe uppe i ett sånt där bås och sen var det dags för matchen! Fick se alla spelarna jag hört så mycket om under min tid här på riktigt vilket ju var awesome och som tur var vann vi även matchen så är mycker nöjd! Himla glad att jag fick gå!
 
Var mycket folk där!

 När det andra laget sköt straffar så viftade/klappade folk med sådana där kula grejer för att störa haha
 
 Maskoten kom upp till oss och bestämde sig för att klättra lite lol
 
 Värdmamma och jag
 
Fick en fin ansiktsmålning med haha
 
 :)
 
 Utanför arenan! Tycker dock bättre om träden på storgatan i Tranås;)


//Lollo

Lördag

Idag har varit en sådan där riktigt bra dag då jag verkligen är tacksam för att vara här i USA. Började morgonen med att äta gröt framför julkalendern (även om jag var lite irreterad över att man inte kunde se skidor på svtplay!?) och sen åkte jag, min värdpappa och min värdsyster iväg på lite ärenden.
 
Jag var i stort behov av nya skor (har haft converse tills nu lol) så vi började på Famous Footwear och efter ett litet stopp hos min värdfasrmor drog vi sedan vidare mot Hobby Lobby för att köpa en julstrumpa till mig. Har letat efter den perfekta i hur många affärer som helst men nu hittade jag ändå en jag är hyfsat nöjd med. Efter lunch på Qdoba avslutade vi med att åka till matäfferen och införskaffa allt från godis till mat och kryddor som behövs till olika kakor. Ska försöka göra pepperkakor och lussekatter till Lucia men har fortfarande inte hittat kardemumma?
 
Min värdpappa (och syster) precis innan vi skulle åka.

 Stewart är ju bara för söt.
 
 Mina nya skor!
 
När jag kom hem vilade jag ett tag och sedan bar det av till SoccerCity för min andra footbollsmatch.Egentligen var det vår fjärde men har ju missat två stycken. I alla fall så förlorade vi stort då vi spelade mot vårt egna Varsity lag (de skulle vara med i en varsity league och vi i JV men det var inte tillräckligt många som anmälde sig så de fick också spela JV haha) men tycket ändå vi gjorde helt okej ifrån oss med tanke på förutsättningarna. Fick spela mycket mer idag också så var väldigt kul!
 
In action

 Var väldigt få från vårt lag som dök upp idag och bilden är suddig men oh well: Sarah, Brooke, Afton, OP, Annie, McKenzie, Mariia och jag.
 
Efter matchen blev det åter igen en kort vilopaus hemma innan jag, Kate och mina värdföräldrar åkte iväg för att kolla på julbelysningar. Finns en gata borta i Bethany (en annan del av OKC) där alla hus har massa lampor som är synkroniserade till en radiostation, så när man åker där blinkar allt i takt till julmusiken. Hur häftigt som helst! Älskar ju sånna myslampor med så var helt perfekt enligt mig.

När vi var klara där köpte vi lite dricka på Starbucks (provade Cocolate Chai Tea Latte denna gång och var faktiskt väldigt gott - smaka jul) och sedan åkte vi vidare till Yukon (ännu en del av OKC, känner att jag måste utbilda er lite) där de har en annan cool grej med lampor. Finns en park där ssom har dekorerats totalt med julbelysning och så åker man en speciell bana med bilen. Var hur stort som helst (tog säkert minns 30 min att åka igenom allt och återigen var jag i sjunde himlen. Älskar julen. Älskar lampor. Skulle kunna bo där haha.Var definitivt ett perfekt sätt att avsluta kvällen♥
 
Bilden gör det inte rättvisa över huvud taget men ändå - första gatan vi var på

 De stava mitt namn rätt!

 



Återigen så gör bilderna det inte rättvisa, går inte att beskriva hur stort och mäktigt det var!

//Lollo
 
 

Snowday

Hej hej!
 
Idag hade jag som sagt snowday vilket betyder att skolan var inställd på grund av vädret. Lite löjligt då vi har mycket mer snö hemma i Sverige än här men som sagt; utan vinterdäck och sandbilar skulle jag inte heller vilja sätta ett barn på en skolbuss i det här vädret.
 
Blev i alla fall himla glad (har längtat efter detta ett par veckor nu) och passade verkligen på att sova ut i morse. Resten av dagen spenderade jag sedan inomhus med att mysa, leka med Stewart, videochatta med bästa Miranda, umgås med familjen och se på TV. Drog dock ut på en liten promenad runt kvarteret framår kvällen - kände mig så himla instängd så var skönt med lite kyla och julstämning - är massa hur som har pynat med massa ljus ute och fullkomligt älskar det!
 
Vi tyckte jag borde ha lite bilder på min värdbror på bloggen så här är en väldigt icke-arrangerad bild på John haha.
 
Min värdmamma bakade Snickerdoodles vilket visade sig vara en av mina nya favoritkakor.
 
Såg City of Boines igen! Lite ironiskt att datorn hackade precis vid denna secenen lol
 
Jag och Katie i hennes rum haha. Vi satt och prata när hon försökte smyga in och ta en bild, men självklart måste vi ju spexa till det när det är fotografering som gäller.
 






Massa fina hus i närheten<3
 
Världens bästa vovve!
 
//Lollo


 

Winter

Hela denna veckan har de varnat förett snöoväder som ska dra in över Oklahoma och idag kom det äntligen fram. Efter lunch började det snöa massa (vilket är lite konstigt då det var 20 grader varmt i tisdags? welcome to Oklahoma) och folk började bli hemskickade från skolan. Jag stannade kvar hela dagen men när vi kom hem fick vi i alla fall reda på att skolan är inställd imorgon! Så himla glad - min första snowday. Ska bli skönt att sova<3

"Massa snö" haha. Är lite löjligt egentligen men eftersom de varken har vinterdäck eller bra system för att sanda/salta så fattar att de ställer in så alla tonåringar slipper åka bil till skolan.
 
Vårt hus med lite fina dekorationer!
 
Btw så är alla rädda för att bli insöade så de lagrar upp (säger man ens så?) med massa mat. det här är hyllan med ägg i affären haha.
 
Nu på kvällen har vi myst inomhus med tända ljus, värme och den nya live-verisionen av Sound of Music. Jag tyckte den var bra men kan ju bero på att jag aldrig sett orginalet haha.
 
Nu är det btw färdigbloggat för idag tror jag - men nu har ni ju lite att läsa så länge iaf lol!
 

//Lollo
 
 

Our Christmas Tree(s)

Denna veckka har vi även (vilket jag glömde nämna i förrförra inlägget lol) pyntat julgranen! Nu vet ju inte jag hur andra svenskar brukar göra men för mig är det väldigt tidigt att göra redan nu, men klagar inte för blev väldigt fint haha! Deras granar ser ju lite annorulda ut (liksom större med andra typ av lysen) och måste nog säga att jag gillar den lite bättre än våra till och med. Till skillnad från våran hemma har de även mer krimskrams i den. Nu kan det ju i och för sig vara från familj till familj, men medans jag brukar ha lite mer kulor och sånt har de allt från disneyfigurer till symboler för att minnas sin första jul tillsammans. Jättegulligt är det!
 
 
Har även en egen liten gran i mitt rum! Var egentligen min värdbrors från böran men han använder det aldrig så vi satte upp det i mitt rum och köpte massa lila kulor till det eftersom det är min favoritfärg. Är mycket nöjd med den!
 
 
//Lollo

Selfies from the week

Här kommer ett vackert kollage av bilder från mån-ons den här veckan. Igår var jag hos Anna en stund efter skolan men annars har det varit ett par halvtråkiga dagar fyllda av skola, läxor och TV. Och nget piggar ju upp en som lite egobilder va?


//Lollo

ощущение счастья


Vet inte vad Anna säger här men det lät i alla fall coolt haha. Tror det har nåt att göra med jul?

//Lollo

Class of 2014


 
Fick mina senior-kläder idag! Hur awesome?

//Lollo
 
 
 

1:a Advent

Kan ni fatta att det redan är December? Tiden går så himla fort. I söndags hade jag i alla fall en jättebra början på december med min värdfamilj. Började med lite julpyntning och öppnade av julkalender (chokladkalender från IKEA + en kalender som min famor har gjort som jag alltid brukade ha när jag var yngre som min familj skickade hit!!!!<333). Vi hade till och med en adventljustake - var ju tvungen at inför lite svenska traditioner haha.
 
På eftermiddagen åkte vi sedan ner downtown tillsammans med Kates kompis Emma för att åka skridskor. Var väldigt olikt hemma eftersom 1. Det var mycket mindre 2. Alla åkte bara i en ring åt samma håll och 3. Ingen hade hjälm. Var ändå väldigt kul! Kände mig plötsligt väldigt duktig på det också haha, för till skillnad från oss åker dem ju inte i skolan eller nåt.
 
Efteråt gick vi och kollade runt lite i stan, åt mat på en italensk restaurang och köpte cupcakes i en jättesöt liten godis/cupcake affär. En bra första advent helt enkelt!
 
Kolla vad fint min värmamma gjorde det!

Blev helt tårögd när jag fick denna! Är svenskt godis i paketen!

Precis innan vi skulle åke märkte vi detta hos våra grannar. Var massa folk som åkte omkring genom hela OKC och delade ut paket till sjuka barn, hur fint?

Isbanan eller vad det nu heter

Happy lol

Yeah that's me

Inside the Devon tower - hösta byggnaden i OKC

En stor byggnad kräver stora dekorationer

Pretty

Lite fler julgranskulor

Jag och världens bästa värdmamma

<3

Yummy

Allt var så himla sockersött där<3

Köpte en chocolate chip cookie dough cupcake haha

//Lollo


Mer Fall Ball bilder




 
Här är lite bilder från Fall Ball som togs av fotografen där!

//Lollo

Mer om Sverige

  • You just love to "fika", and know that it is an activity that is meant to last for hours and is not the equivalent of going for a coffee.
  • You brag about the free healthcare and the free school system to every non-Swede that you have a political conversation with.
  • You have absolutely no idea what is meant by” Swedish massage” that keeps being advertised as a hot item in spas all over the world.
  • You feel bad if you’re not outside on a sunny day
  • Making fun of Norway is a national institution. And vise versa.
  • You get guilty conscience from throwing things in the dustbin that could have been recycled.
  • You constantly have to point out that not EVERYONE in Sweden is blonde, in fact you add that most people are not.
  • You know almost every other country in the world as well as most capital cities, or have at least studied this for a Geography test.
  • People say your name in fifty different ways, but no one can get it right.
  • It annoys the hell out of you that there is no good translation for the word "lagom" in any language
  • You make new friends by talking about the weather
 
//Lollo

Fråga och uppdatering

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Gjorde lite ärenden på stan som innefattar julklappar, biblioteket samt en inköpt adventljusstake (lite svenska traditioner måste vi ju ha!) och har även skypat lite och börjat med julpyntningen. Helt sjukt att det är December i morgon!
 
Nu planerar jag en myskväll med Gossip Girl innan jag tar tag i allt jag måste göra imorgon. Skulle på egentligen spela fotboll idag men känner mig inte helt bra så ska bara ta det lugnt just nu. Hoppas det blir bättre!
 
 
Ska svara på en fråga med:
 
Anonym:
Vilket företag/organisation åker du med? Är den bra?

Jag åker med Explorius i Sverige och CETUSA i USA. Måste säga att jag tycker det är jättebra, absolut! Vill du veta mer om val av organisation har jag dock skrivit en inlägg om det redan som du kan hitta här. Ha det bra!
 
//Lollo

Black Friday

Klockan 12 på natten mellan torsdag och fredag drog min värdfamilj (minus John), jag och Anna till ett köpcentrum här för att shoppa.på Black Friday. Vet inte om ni redan vet vad det är men dagen efter Thanksgiving har de i alla fall en stor rea där folk går som galna och försöker heta bra priser och framför allt julklappar. Det brukade inte börja förrän på morgonen men det flyttas hela tiden bak lite så nu börjar det redan klockan 8 på thanksgiving, men eftersaom vi inte ville åka på Thanksgiving väntade vi tills det var efter 12. 
 
I alla fall så var det jättekul. I början var det galet mycket folk vilket gjorde att jag fick lite panikmen fram mot slutet (vi var där länge okej) var det ganska tomt så hittade en hel del grejer. IHOP och Starbucks höll oss vakna men när jag kom hem igen runt 7-8 på morgonen efter att ha varit uppe i 24 timmar var jag otroligt - fast så värt! defintivt ännu en rolig amerikansk upplevelse och är så glad att jag fick åka!
 
french toast from IHOP
 
 BLACK FRIDAY BABY
 
 Gillar inte kaffe men en Creme Double Chocolaty Chip Frappocino fumkar ju det med
 
lite inköp
 
 Undarade varför min VS påse var så tung och upptäckte när jag kom hem att jag fått en extra väska och lite parfym på grund av black friday - lycka!
 

//Lollo
 
 
 

Thanksgiving

I torsdags firade vi Thanksgiving och tänkte ta och berätta lite om det! För er som inte vet är det alltså en högtid som man firar här borta i USA som i princip går ut på att tacka och uppskatta allt man har. Det har sin grund i de första pilgrimmarna som kom hit och till en början hade det ganska tufft men sedan fick hjälp av the natives och därför blev väldigt tacksamma. Typ. Var väl en välidgt dålig förklaring men ni fattar poängen.
 
I alla fall så var det jättekul att få uppleva detta på rikigt! Har ju sett det hur många gånger som helst på TV men är en helt annan upplevelse att faktiskt vara där. Började morgonen välidgt oamerikanskt med svenska pankakor (som faktiskt blev hyfsat likt de svenska) och äppelcider (typ blandning mellan glögg & äppeljuice) samt Macy's Thanksgiving parade. Är en parad som ordnas av en stor butikskedja i New York varje år där de har massa flak, dans, musik och stora ballonger. 
 
När det var slut gjorde vi oss i ordning och åkte till min värdfarmor som bor en bit ifrån oss. Där träffade vi massa släktingar för att äta mat, prata, spela kort osv. Maten var jättegod (i alla fall det mesta av det lol) och det var helt awesome helt enkelt! Turkey, mashed potatoes, stuffing, corn-casserole, sweet potatoes, green beans, rolls, cranberry sauce, pumkin pie, apple pie...Vi stannade där ganska länge och sedan åkte vi hem igen för att spela just dance, kolla på GG (okej det var bara jag) och förbereda oss för black friday, men mer om det i nästa nlägg!
 







//Lollo