Sprutor

Hej Hej!
Idag har jag vart på sjukhuset och tagit lite vaccinationer. Hela tre stycken blev det: Twinrix, Hjärnhinneflamation och en mot fästingar. Den sistnämnda har inget med USA att göra, men whatever;) Gick faktiskt ovanligt bra; är egentligen jätterädd för sprutor men trots att jag gick dit själv (!) fick jag inga ångestattacker, jag grät inte och ingen fick sin hand sönderklämd. Wohoo, haha...
 
Blev däremot lite krångligt när när jag skulle boka nästa spruta, för inte ens de visste vad alla vaccinationer innebar. Fick hjälp av hela 5 sjuksköterskor som sprang omkring som yra höns och slog i böcker och boka olika tider osv, haha. Var lite förvirrad, men tillslut löste det sig, så nu ska jag tillbaka den 27 November för en andra dos Twinrix, ett tuberkolostest och ev. en till stelkrampspruta (hjälp!)....
 
Annars rullar det på; har t.ex. fått tillbaka papper från min lärare nu (Tack Elizabeth!:D) så har inte jättemycket kvar. Förhoppningsvis är jag klar redan nästa vecka:)
 
Mina fina arm. Fick ta i båda armarna, så den andra ser likadan ut. Ifall någon undra;)
 
//Lollo

Bilder!

Hejsan svejsan!
 
Som jag skrivit innan ska man ju ha med en del bilder i ansökan, så igår/idag tog jag tag i det hela och hade med mig pappas systemkamera till träningen och skolan. Här ser ni resultatet; två bilder på mig och mina vänner!
 
My, jag, Miranda och Anna:)
 
 
Isak, Arvid, Gustaf, jag, Lovisa, Elin och så Axel längst fram:)
 
//Lollo
 
Vill påpeka att jag bara hade plats för två bilder, så ingen blir ledsen för att man "inte fick vara med"...
 
 
 
 
 

So far so good...

 
Eller inte. Jo, men det är svårt! Håller fortfarande på med att fylla i alla ansökningshandlingar, och jag blir snart galen. Är så himla mycket saker som ska fixas; svara på frågor, få underskrifter, ta bilder och så vidare...

Jag ska t.ex. skriva ett brev till värdfamiljen om mig själv, mina bakrund, mina intressen, varför jag vill åka, vad jag kan tillföra till familjen m.m., och allt ska få plats på en sida! Är typ omöjligt om jag vill få det personligt, haha... Och vissa frågor är svåra,  jag menar; "ge ett exempel på att du bryr dig om andras känslor"  och "om du kunde påverka samhället till det bättre, hur skulle du göra?" . Liksom what?:O Men jag kämpar på! Ska till läkaren snart, och har redan skickat papper till min lärare och börjat översätta betygen:)
 
Kommer nog skriva lite mer om alla delarna senare, när jag är klar med allt det här och skickat in handlingarna (fattar fortfarande inte allt själv, lol), men några av mina kompisar har tjatat på att jag borde uppdatera lite, så nu gör jag det!:)
Nu måste jag fortsätta, har ju inte jättemånga dagara på mig!;)
 
//Lollo

Ansökningshandlingar

Fick mina ansökningshandlingar idag!:D
 
Är hur mycket papper som helst som ska fyllas i, så sitter här med en stor bunt och vet inte riktigt vart jag ska börja...Läkarbesök, rekommendationer, brev, bilder, betyg som ska översättas.... Och allt ska vara klart inom 30 dagar! Panik typ!:O
 
Nu känns det verkligen som att allt börjar bli så seriöst; alla uppgifter som ska fyllas i och första fakturan ska betalas... Är jag redo för det här? Jag hoppas det iallafall, för samtidigt som jag är nervös är jag så sjukt taggad! Vill bara sätta igång, nu, direkt! Och det kan jag väl, på sätt och vis, med den här högen... Man kan väl säga att jag har en del jobb framför mig;)

 
//Lollo
 
 
 

Resan har börjat...

 
Hej Hej!:)
 
Jag är långt ifrån klar med hela ansökningsprocessen, men eftersom jag nu har blivit preliminärt antagen till ett år i USA (!) tänkte jag berätta lite om vägen hit, det första steget så att säga:
 
1. Det första du bör göra är att skicka en intresseanmälan till en/flera av alla orginisationer som finns. Det finns massa olika (EF, Explorius, AFS, STS...), och det gäller at välja den som passar just dig. Personligen valde jag Explorius, eftersom jag sätt en del andra som åkt med dem, och som verkat ha det väldigt bra. De var också billigare och kändes personliga + att jag gillar idén med "Soft landing Camp" och "Year end Camp". Men egentligen tror jag inte det spelar jättestor roll vilken organisation man åker med, alla har fördelar och nackdelar, och året kommer nog bli bra oavsett:) Jag gjorde min intresseanmälan via Explorius hemsida, vilket var väldigt smidigt.
 
2. När du gjort en anmälan blir du kontaktad för en personlig intervju. Min var på biblioteket i Växjö, och det var verkligen ingenting att oroa sig för. De ställer lite frågor på svenska och engelska, och så får man lite information om programmet. Det var över på en timme, och bara man visar att man verkligen vill åka kommer det gå jättebra!:)
 
3. Ett par dagar efter intervjun får man besked om man blivit antagen eller inte. Det går väldigt snabbt; jag var på intervju förra torsdagen och fick mail i tisdags. Då får man hem ett s.k. "ja tack-kort" (iallafall med explorius, vet inte hur det är med andra organisationer), som man ska fylla i + en stor bunt papper med information om hur allt fungerar.
 
Det är så här långt jag har kommit nu, så resten av processen kommer jag skriva om senare. Först måste jag ju skicka in mitt fina papper!;)
 
(ursäkta den dåliga kavlitén, hann bara ta med web-kameran)
 
//Lollo