Sista dagen i USA

Hej på er!
 
Tänkte berätta lite om vår sista dag i USA och resan hem. Kan nämligen har varit en av de värsta i hela mitt liv så finns en hel del att säga haha, get ready..
 
Dagen vi åkte hem, alltså fredagen, började ganska bra ändå. Åt frukost på hotellet och packade det sista innan vi gav oss iväg mot flygplatsen. På vägen stannade vi på Panera en sista gång för frukost nummer två, och till min stora glädje upptäckte jag att de hade Wild Berry Smoothie på menyn. Var ju det bästa jag visste under mitt utbytesår innan de slutade sälja det, men nu fanns det alltså. Var så himla gott kunde nästan ha börjat gråta. Köpte blåbärsmuffins också och min amerikanska favoritfrukost var komplett!
 
 
Vårt hotell
 
När vi kom till flygplatsen lite senare fick vi lämna in bilen hos hyrbilsfirman, för att sedan åka airtrain till rätt terminal. Det var när vi kom fram dit problemen började. Då menar jag Inte det med att den digitala incheckningen inte funkade, att personalen vid säkerhetskontrollen var oförskämd, att de höll på att bygga om vid vår gate eller att det typ inte fanns någon mat där. Nej, jag menar det faktum att de tog våra väskor!
 
Eftersom planet var fullsatt och vissa hade med sig typ fyra handbagage fanns det nämligen inget utrymme kvar när vi i den sista zonen skulle boarda, så personalen bokstavligen snodde Gustafs och mitt handbagage från oss trots protester. De skulle bli checkade in hela vägen till Stockholm, trots att vi hade en jättelång resa framför oss, och det fanns inget vi kunde göra åt det.
 
Var längesedan jag varit så arg tror jag. Visst om jag bara skulle åka till Philadelphia, dit vårat första plan gick, men när vi hade två mellanlandningar, reste internationellt osv? Inte okej! Så fort vi började talk back mot dem blev de jättesura med och hotade med att vi inte skulle få gå ombord planet. Usch säger jag bara.
 
 
About to leave
 
Iallafall så kunde vi ju som sagt inte göra något, så vi åkte med planet och kom fram till Philly. Där åt vi lite (min sista lo mein på ett tag♥), laddade våra telefoner och så medan vi väntade på nästa plan som tog oss till London. Det var nog den bästa delen på resan då vi fick platser längst fram på en rad, vilket innebar att man kunde sträcka ut benen. Efter en film (Intersteller) och lite flygplansmat sov jag som en stock haha.
 
Framme i London började dock problemen komma tillbaks. Först tappade Gustaf bort sitt boardingkort i säkerhetskontrollen, vilket ledde till lite panik. Vi fick leta upp någon på flygbolaget för att kolla upp det, och medan vi gjorde det visade sig att vi inte var incheckade på rätt sätt. Fick stå och vänta hur länge som helst och allt blev jättestressigt, men till slut varkade det lösa sig och vi lyckades komma på planet mot Stockholm.
 
 
Panera
 
Även den flygresan sov jag (vilket jag typ alltid gör på plan), men nervositeten kom mer och mer. Kommer våra väskor komma fram eller inte? När vi kom fram till bagagebandet på Arlanda visade det sig såklart att nej, det gjorde de inte. Så inte nog med att våra fyra stora resväskor var borta, vi hade även två borttappade handbagage. Lite ironiskt eftersom man lägger just det man är rädd om i handbagaget. Ville typ gråta.
 
Vid den här tidpunkte hade det hunnit bli lördag kväll i Sverige, vi var alla trötta och ville bara hem. Vi blev lovade att väskorna skulle bli leverarade hem till oss Söndag kväll och allt verkade ändå okej. Tills de inte kom. Tydligen hade det blivit ännu mer missförstånd på flygplatsen och väskorna hittade inte tillbaka till oss förrän tisdag eftermiddag...
 
Så ja. Det var min kaosade historia om en flygresa som inte gick precis som man tänkt sig. Tackar US Airways, British Airways och Arlanda för allt problem och känner mig ganska nöjd över att jag inte behöver flyga så långt på ett tag haha. Behöver en paus.
 
Kram på er, och glad Valborg!
//Lollo
 
 
 

Miami Beach

Vår sista heldag i USA spenderades till en början i bilen. Blev ett par timmars färd från Orlando ner till Miami, med endast några få stopp. Hade varit roligt att stanna på östkusten lite längre, men eftersom vi valde att spendera mer tid på östkusten blev det inte av denna gången.
 
När vi kom fram till Miami åkte vi direkt ner till den kända Miami Beach för att se oss omkring där. Var jättefint, men tror vi alla kom fram till att det inte riktigt var vår grej - iallafall inte på en familjesemester. Hade däremot inte haft något emot att åka dit med mina tjejkompisar när jag är 21 om man säger så haha...
 
Iallafall så var det jättevarmt medan vi gick längs strandpromenaden och kollade på hus på kända Ocean Drive. Förutom att det finns massa restauranger och barer där har de alla nämligen väldigt fina färger. Efter ett tag gav vi dock upp på grund av hettan och bagav oss mot vårt hotell.
 
Sista natten spenderade vi på samma hotell som den tredje (?) - på Hampton Inn i Homestead. Mamma glömde nämligen sin tunika där, och eftersom vi ändå var i närheten och hon ville ha tillbaka den åkte vi tillbaks. Vägen dit var dock lång och jobbig eftersom GPS:en visade oss en liten omväg och det var mycket trafik. På plussidan fick vi dock se en skymt av Little Havanna!
 
 
 
 
Hejdå till hotellet i Orlando och ett sista besök på Starbucks. Älskar Oprah Cinnamon Chai Latte!
 
 Åkte förbi en wild fire på väg till Miami!
 
 Efter mycket om och men hittade vi äntligen ett ställe som hade äpple Snapple! Så gott. Pizza blev det med, vad annars liksom?
 
 
 
 
 
Miami Beach!
 
 
 
 
 
 
 
Sightseeing
 
Hotellet som var på framsidan av vår reseguide haha!
 
 
Litet mysigt område
 
 Åkte förbi flera öar med lyxvillor. Alla hade så här stora båtar!
 
 
En kryssare på väg mot Bahamas samt Miami Skyline.
 
 
Kvällsmat på Arby's. Fick ÄNTLIGEN mina curly fries♥
 
//Lollo

Island of Adventures

Dag två på Universal spenderades mest i systerparken "Island of Adventures". Via vårt hotell fick vi gå in extra tidigt, innan parken öppnat, och gick direkt till deras Harry Potter- del - Hogsmeade. Vi gick runt och kollade på saker, åkte berg-och-dalbana och åkte ännu en cool 3D-åktur som var blandat med riktiga figurer av dementorer och spindlar. Kan inte ens förklara hur häftigt det var - åk dit! Precis som dagen innan var även köerna intressanta då de byggt upp saker runt om, ex var man "inne" i Högwarts, såg Dumbledores kontor, såg massa rörliga tavlor osv. Häftigt!
 
När parken väl öppnade var vi i princip klara där (tur eftersom det blev väldigt trångt där då haha). Vi gick därför för att äta ännu en liten frukost på starbucks och sen blev det åka av. Berg-och-dalbana, fritt fall, vattenkaruseller osv. Vi höll på fram till lunch, som åts i en food court (liiite mycket pizza denna resan kanske), och då gick vi tillbaka till Harry Potter. 
 
Därifrån åkte vi över till den andra parken igen via Hogwartsexpressen (var ett riktigt tåg med massa simulationer under resan!) och gick runt lite till i Diagon Alley. Mamma och pappa åkte tillbaka till hotellet efter det, men jag och Gustaf åkte tillbaka till den andra parken igen (de hade andra simulationer på det hållet) och kollade runt lite till. Köpte Dippin' dots och njöt av att vara där typ. Vi kollade lite i affärer med men allt var så himla dyrt...
 
Väl tillbaka på hotellet tog vi en tur till poolen och badade, och sen chillade vi resten av kvällen. Gustaf och jag var väldigt taggade på att se Arrow live för första gången haha (får ju alltid försöka undvika spoilers och se dagen efter när man är i Sverige).
 
Frukost. Fick massa flashbacks till Ana's hus.
 
 
 
 
 
Lite bilder från parken. Vi fick gå in tidigare via vårt hotell.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hogsmeade!!!
 
 
Frukost nummer 2 och besök från några babyandar.
 
 
 
På väg till Kings cross
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite fler bilder från parken
 
 
 
Lite bilder från hotellet 
 

//Lollo
 

Universal Studios

Hej på er!
 
Nu var det ett tag sen sist, och vi har ätligen kommit hem till Sverige igen. Vårat bagage tog dock en liten omväg så det är inte riktigt här än, men vi får väl se hur det går. Mer om det senare.
 
Nu tänkte jag ta och berätta lite om vår tisdag, då vi var på Universal Studios. Lämnade lägenheten jättetidigt på morgonen och åkte alltså till Orlando. Checkade in på vårt hotell - Cabana Bay - och drog sedan direkt vidare till Universal Studios.
 
Vi kom fram dit vid lunchtid ungefär, och efter mat på en diner som såg ut precis som på film började äventyret haha. Väldigt mycket åkattraktioner där, även om bara en var en berg-och-dalbana. Mycket är uppbyggt med 3D-effekt, så det känns som man åker (ex. Despiceble Me och Simpsons) medan annat är lite mer uppställda figurer, ljud, ljus osv. (ex Twister och ET). Fanns massa skoj att titta på, även om vi faktiskt gjort lite av det innan när vi var på Universal i LA 2011.
 
Det bästa var ju dock såklart Harry Potter! Dels fanns det lite uppbyggda delar (typ Fenixordens gömställe) men det bästa var ju Diagon Alley. Var som flera riktiga gator med Läckande Kitteln, Gringotts, Olivanders (köpte en stav man sedan kunde "trolla" med eftersom den var som en fjärrkontroll till flera grejer runt om i gränden), Fred och George Butik osv. Riktigt häftigt. 
 
I Gringotts så fanns det en åkattraktion med, där man först fick gå genom vissa rum uppbyggda som i filmen (alltså av gringotts) medan man stod i kön, och sedan fick åka som en vagn de åker med där. På vägen fanns massa 3D effekter, man träffade på karaktärer och så. Kan inte beskriva med så häftigt!
 
På kvällen när vi kom tillbaka var vi ganska trötta, men efter ett bad i poolen åkte vi till ett köpcenter i närheten för att äta på the Cheesecake Factory. Var jättelång väntetid så åt inte förrän typ klockan 23, men var sååå värt det.
 
 
 
 
 
 
Framme vid hotellet i Orlando
 
 Pappa hitta en ny bil
 
 
Shuttle till parkerna
 
 
Framme vid Universal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från Universal Studios
 
 
 
 
Harry Potter jao
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diagon Alley
 
 Churros och icy
 
 
Back to the future aka bästa filmen ever
 
 
Crazy at the mall
 
 
 
Världens bästa cheesecake (och pasta för den delen)
 

//Lollo
 

Let's go to the beach

Hej!
 
Förlåt att uppdateringen varit dålig men har varit ett par sena kvällar nu så har inte hunnit blogga.Ska försöka ta igen så snart som möjligt så vi kan ju börja med måndagen, som mestadels spenderades på stranden.
 
Först åkte vi till Clearwater Beach, som är en ganska känd och mer komersiell strand. Den hade en pir och lite annat att titta på så var ganska mysigt faktiskt. Dock ville vi inte stanna där och liksom vara, så istället åkte vi till en annan strand som låg precis brevid.
 
Den hette Sand Key Park och var väl okej, men långt ifrån den bästa vi varit på. Eftersom Gustaf och jag (framför allt jag) bränt oss väldigt mycket dagen innan kunde vi inte heller sitta i solen så mycket vilket var lite trist. Vi stannade där ett tag, men när vinden sen blåste ner vårt parrasoll för femte gången gav vi upp och åkte därfifrån.
 
På vägen hem stannade vi och åt pizza och frozen yogurt (♥). Vi åkte också till Barnes and Noble vilket är typ den bästa bokaffären i världen, så mycket kärlek där. Väl tillbaka i lägenheten badade vi i poolenn och fixade oss, innan vi åkte till Pass A-Grille, våran favoritstrand, och kollade på solnedgången. Såå fint.
 
På vägen hem tänkte vi stanna och äta på Arby's så vi ställde in GPS:en, men den visade oss till en parkeringsplats istället. Vi ställde då in den till en annan Arby's och samma sak hände igen. Efter att ha crkulerat runt i ungefär en timme gav vi upp, och tur var väl det för stället vi stannade på istället var jättecoolt. Som en äkta diner med hamburgare, shakes osv. Skulle kunna sträcka mig så långt att säga att det var godare än lyxshake på Max haha.
 
Iallafall så var det på grund av vårt matletande som det blev så sent och därför jag inte hann blogga då. Nu är vi i Orlando och har spenderat två dagar på Universal, men mer om det kommer antingen imorgon eller när jag kommer hem.
 
Där vi bodde
 
 
 
 
 
Clearwater beach
 
 
 
 
Sand Key Park
 
 
Lunch och snack
 
 Bästa affären
 
Utsikt från poolen
 
 
 
 
 
 
 
Pass-A-Grille
 
 
 
Steak 'n shake
 

//Lollo
 
 
 

För trött

Hej på er!

Klockan börjar bli ganska mycket här borta och jag orkar därför inte blogga om dagen ikväll, men ska försöka hinna imorgon istället. Under tiden får ni njuta av denna fina selfie. Kram!


//Lollo

Paddle Board

Hej hej!
 
Idag var det mycket soligare ute än det var igår och vi bestämde oss därför för att göra ännu ett försök ute på St. Pete's Beach. När vi kom ut dit så blev det dock lite molnigt igen, så Gustaf och jag bestämde oss för att göra något iallafall jag velat göra sedan vi kom hit - nämligen hyra en paddle board. Vattnet var ju ändå varmt liksom.
 
Måste säga att det är något av det roligaste på den här resan. Gustaf och jag delade på en som vi hyrde under en timme och så åkte vi fram och tillbaka längs stranden. Var lite svårt i början men när man väl visste hur man skulle göra gick det hur bra som helst.
 
När vi var klara med det kom solen fram igen och vi spenderade ett par timmar på stranden. Väldigt dålig ide för mig kan jag säga eftersom jag nu är rödare än jag någonsin varit och hela krppen svider. Bränt mig som in i... Får se hur det går imorgon om vi ska till stranden igen asså...
 
Iallafall så åt mamma och pappa lunch på en restaurang vid stranden medan Gustaf och jag chillade, och när det sedan skulle åka och tanka åt vi lunch på IHOP. Pappa gillar inte det, men eftersom jag längtat efter att äta det så himla länge passade vi på då. Sååå gott!
 
På eftermiddagen efter att vi duschat stack vi till Target för lite shopping, älskar det stället haha. Köpte allt från en solhatt och långklänning (som skydd tills imorgon lol) till kylväska, smink, böcker och mat. De har allt asså!
 
Kvällsmat blev det på Cody's Roadhouse, som i princip är samma sak som Texas Roadhouse. Mamma gillade Cody's bättre, medan jag föredrar Texas. Oavsett så är båda värda ett besök haha.
 
Nu har jag skriit massa så här är lite bilder istället:
 
 
Da beach. Så sjukt folktomt här mot hur det såg ut när vi åkte därifrån haha!
 
 
Det fanns lite småbutiker, stånd och dylikt.
 
 
 
Coola vi vet
 
 
 
Beachin
 
 
Ananas och Shaved Ice (Blue Raspberry/Lime) som snacks.
 
 
 
IHOP
 
 Favoritaffären haha
 
 
 
 
 
 
 
Cody's. Såg ni Gustafs 14 oz steak??
 

//Lollo
 
 
 
 
 
 

Let's go to the mall...

Hej på er!
 
Idag så har vädret inte varit lika bra som de andra dagarna här i Florida, så därför blev det inget strandbesök den här gången. Vi åkte faktiskt ut till St. Pete Beach där vi var igår, men då det började regna så fort vi kom fram fick vi vända. 
 
Istället åkte vi till ett köpcentrum som ligger i närheten av vår lägenhet, och där gick vi omkring ett par timmar och shoppade. Jag och mamma köpte hur mycket som helst på Victoria Secret, och vi handlade även lite på Old Navy och HM. Så jobbigt at allt har blivit så dyrt nu när dollarna har gått upp annars hade det nog blivit mycket mer haha.
 
På vägen tillbaka därifrån stannade vi till på Publix, där vi köper all mat här i Florida (typ som Crest var i Oklahoma). Får typ panik av att gå omkring där inne för vill typ köpa all mat haha. Gotta love 'merican food.
 
När vi kom hem igen tog vi en tur ner till poolen eftersom solen kommit tillbaka, innan mamma och pappa stack iväg till Tampa för att gå på en NHL-match. De är fortfarande borta, och resten av kvällen har Gustaf och jag spenderat själva i lägenheten med läxor, Vännor och The big bang theory. Imorgon hoppas vi på mer sol!
 
 
 
 
 
Mall hangout
 
 Lunch. Jämför min med mammas i bakrunden haha
 
 
 
Här snålar vi inte på kalorierna (även om jag föredrar Krispy Kreme...)
 
 
 
 
 
Gillar denna poolen asså
 
 
 
 Snacking. Vi var modiga och provade något annat är Half Baked denna gången haha.
 
 
 
Vi var kanske lite uttråkade hahah...
 

//Lollo
 
 

Shopping

Hej hej!
 
Idag började vi dagen på samma sätt som igår, nämligen med frukost på balkongen och sedan en tur till stranden. Denna gången utforskade vi dock en ny strand, som hette "Pass A-Grille" och var en del av St. Pete Beach. Personligen tyckte jag den var mycket finare, mjukare och renare på något sätt, så dit lär vi nog åka tillbaka.
 
Eftersom vi kanske inte är den mest soltoliga familjen ever (bara lite bleka hehe) så räcker det oftast med några timmar på stranden för oss, så precis som vanligt åkte vi därifrån vid lunchtid. Först hem till lägenheten för att duscha och så, och sedan till Panera för att äta lunch.
 
Efter det åkte vi en lite längre bit till ett stort outlet utanför stan. Där stannade vi hur länge som helst och shoppade shoppade shoppade! Själv köpte jag ett par nya flip flops, tre par jeans, två linnen, en kofta och ett par solglasögon, men tyckte ändå det var för lite haha. Kvällsmat åt vi i Food Courten (pizza och kinesiskt) och vi kom inte hem till lägenheten förrän vid halv 10 på kvällen ungefär. Ännu en lång dag alltså, men vi älskart.
 
Goood morning
 
 
 
 
 
 
 
 
Beachin' 'n stuff
 
 
Snackin'
 

 
Lunch - Broccolli Cheddar soup in a bread bowl. Bästa stället♥
 
 
 
Tänk om vi hade så fina köpcentrum?
 
 
Shoppin'
 
 Shaved ice satt rätt så fint faktiskt, speciellt med blue raspberry smak.
 
I väntan på mat
 

//Lollo
 

St. Pete

Hej på er!
 
Idag hade vi vår första hela dag i St. Petersburg där "våran" lägenhet ligger. Började med frukost på balkongen där vi satt och kollade på delfiner medan vi åt, och bar sedan iväg till Treasure Island. Det finns hur mycket fina stränder som helst i det här området och vi ska försöka besöka så många som möjligt, men vi började alltså där.
 
Efter några timmars solande där vi nog blev mer röda än bruna fick vi nog och åkte istället vidare till ett hamnområde precs bredvid.som kallades för John's Pass. Var jättemysigt med massa små turisktbutiker, flera möjligheter till vattensport och ett par restauranger. Vi åt antagligen på den mest kända: Schulley's/The Hut vilket var väldigt häftigt. Kolla bilderna så fattar ni nog!
 
Efter lunchen åkte vi tillbaka till lägenheten igen. Uppdaterade våra sociala medier, hängde en stund vid poolen, fräshade upp oss lite... Ja ni fattar. Framåt sextiden åkte vi sedan för att äta en (för oss) tidigt kvällsmat på allas våran favoritrestaurang Texas Roadhouse. Ifall ni är i USA så måste ni verkligen äta där, tror det finns på de flesta stället. Sååå awesome. 
 
Nu har vi avslutat dagen på samma sätt som den började genom att mysa på balkongen. Mamma och pappa drack skumpa och vi njöt allihop av solnedgången. Så himla härligt ställe!
 
Breakfast. Fick tvyärr ingen bra bild på delfinerna men var underbart.
 
 På väg till stranden
 
 
 
 
 
 
Sand mellan tårna
 
 Sooo pale....
 
 So pretty
 
 
 
 
 
 
 
 
 
John's Pass
 
 
 
Lunch
 
 
Poolhäng
 
 Innan middagen
 
 
 
 
Texas Roadhouse
 
 
Bästa köttet och framför allt bästa rollsen! Har sagt det innan men brödet är alltså nybakat och har lite smält smört på typ, och sen får man whipped butter med kanelsmak till, smakar som kanelbullar typ♥
 
 
 
Bra utsikt
 
 
//Lollo
 
 

Lägenheten

Här ska vi alltså bo tills på tisdag:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man kan se delfiner i vattnet från balkongen just saying...
 
//Lollo
 
 
 
 

Sanibel Island

Hej på er!
 
I morse började vi dagen med vår sista hotellfrukost på ett tag (superamerican med våfflor, muffins och peanutbutter&jelly sandwiches) innan vi åkte iväg till Sanibel Island. Det är en ö utanför Fort Myers med massa stränder och palmer. Var verkligen jättefint där, och till skillnad från den hektiska miljön inne i stan var allt mycket lugnare. 
 
När vi kom ut dit drog vi i alla fall direkt till stranden, där vi spenderade några timmar. Framåt lunchtid gav vi sedan upp och åkte istället till ett outlet för lite skugga och shopping på ett outlet, innan vi drog vidare uppåt mot staden St. Petersburg precis nedanför Tampa. Här har vi hyrt en lägenhet i en vecka som vi ska bo i. Ska lägga upp bilder på den i ett annat inlägg men kan säga att den är awesome haha.
 
Eftersom resan tog ganska lång tid så var det rätt så sent när vi kom fram, så vi åkte nästan direkt och åt hamburgare på Wendys. Vi handlade också lite frukost och snacks inför de kommande dagarna samt packade upp så nu är vi redo för resten av veckan haha.
 
 
På väg till Sanibel 
 
 
 
 
On our way to the beach
 
 
 
 
 
BEACH LIFE
 
 På väg från Sanibel
 
 
Chinese food till lunch
 
 
 
Shopping. Pappa, mamma och Gustaf köpte lite skor och kläder, men jag nöjde mig med lite nytt från Bath and Bodyworks för den här gången.
 
 Stannade på Dairy Queen för lite extra kaloriintag
 
 
Sunshine skyway
 
 Our apartments...
 

//Lollo
 
 

See you later Alligator

Hej hej!
 
Idag har varit ännu en fullspäckad dag. Började i Everglades National Park, vilket är en slags swamp med massa olika djur. De har framför allt alligatorer, och för att ta en titt på dem tog vi en tur på en airboat. Såg hur mycket alligatorer som helst, både stora och små, och var jätteläskigt men jättecoolt på samma gång. Antagligen det bästa med resan so far!
 
Efter det väntade en ganska långtråkig bilfärd innan vi kom fram till västkusten och en liten stad som heter Naples. Där gick vi omkring i centrum en stund och kollade runt innan vi åkte vidare till piren. Var skönt att komma ut till vattnet eftersom det var så varmt, och det var fullt med folk. Det bästa var dock att flera delfiner simmade runt i närheten, och man kunde se dem jättetydligt och nära.
 
Senare åkte vi till staden ovanför Naples, Ft. Myer, där vi bor i natt. Vi badade i hotellpoolen och chillade lite, innan vi åkte in till centrum för att äta kvällsmat. Blev pizza igen men i mer italiensk style denna gången. Var så fint där nere med alla palmer - kommer nog aldrig tröttna på dem haha...
 
Taggade på dagen haha
 
 Ehmm.. låter smaskigt?
 
 Oh oh...
 
 Innan båtturen var det en liten show där de visade upp lite djur.
 
 Båten vi åkte med
 
 Början av båtturen
 
 Vår guide haha
 
 I början åkte vi jättesnabbt, svängde massa osv vilket nästan kände som en åkattraktion på ett nöjesfält. Så kul!
 
 
Animal spotting
 
 
Vi såg massa alligatorer!
 
 
Enjoying the tour
 
 
Häftigt ställe mins sagt
 
 Så. Jäkla. Coolt.
 
 Lunch på Taco Bell
 
 
Stopp i Naples
 
 
 
 
 
Besök på pieren
 
 Delfin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
Ft. Myers
 
 
 
Al Capone-inspirerad restaurang. Enligt legenden hade han ett hemligt valv i den byggnaden (mellanbilden).
 
 
//Lollo

En lite bättre måndag

Hej på er!
 
Idag började dagen väldigt chill med lite hängematte-häng utanför vårt rum. Gustaf sov nämligen, och mamma och pappa stack ut på lite sightseeing tidigt på morgonen, så jag hade den helt för mig själv. Kändes väldigt lyxigt haha!
 
Framåt niotiden kom de hem med frukost och sedan fortsatte vi ta det lugnt ett tag innan vi checkade ut vid 11. Då satte vi oss återigen i bilen för att åka tillbaka mot Miami-området. På vägen stannade vi till vid en annan ö - Key Largo - där vi åkte på en båttur. Var jättehäftigt för delar av golvet var gjort av glas, så när vi kom ut till korallrevet kunde man se fiskar, koraller och till och med sköldpaddor! Hur awesome?
 
När vi var klara där var klockan drygt 18 så vi åkte till vårt hotell som ligger i Homestead, en stad precis söder om Miami. Här har vi bland annat badat i poolen och ätit kvällsmat på Olive Garden som ligger precis i närheten. Those breadsticks♥
 
Nu ska vi väl snart sova för imorgon bär det av till Everglades nationalpark!
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgon på Ibis Bay Resort
 
 
 
Lite stopp på vägen mot Key Largo
 
 
Snacky stuff
 
 Hur awesome?
 
 
 
 
 
 
John Pennekamp State Park
 
 
Lunch
 
 
 
Boat tour! Man kan inte se på bilden men vattnet var jätteklart.
 
 More Snacky stuff
 
 
Olive Garden♥
 
 Japp
 
 Härligt kvällsdopp!
 

//Lollo
 
 
 

Key West

Okej till och börja med vill jag säga att jag älskar Florida. Det är varmt och färglatt och fuktigt och väldigt rikt på palmer haha. Underbart helt enkelt.
 
Dagen har varit så himla awesome. Vi sov som sagt i Miami i natt, men tidigt i morse gick vi upp för att bege oss ned mot Florida Keys. Det är ett område med öar i södra Florida som man kan åka mellan på broar, och det är så himla fint. Längst ned ligger Key West och det är där vi bor inatt.
 
Bilresan ned tog ungefär 4 timmar om man bortser från alla fotopauser, och när vi väl kommit hit och ätit bestämde vi oss för att chilla lite. Hängde utanför vårt fina rum (heelt otroligt) och tog en sväng till poolen bland annat. Framåt fyratiden tog vi sedan en shuttle ned till stadens/öns centrum där vi spenderade resten av kvällen med att turista och äta god mat. 
 
Nu är vi tillbaka på hotellrummet och ska väl snart sova. Klockan är ju faktiskt efter 4 på morgonen hemma i Sverige så inte så konstigt att vi håller på att somna allihop haha! 
 
 
 
 
Lite stopp på vägen för bildtagning...
 
 Loving my American snacks..
 
 
 
 
7 mile bridge.
 
 Lizardssssss
 
 
 
Hotellområdet
 
 
 
 
Vårt hotellrum. Hur awesome??!
 
 Blev lite fel när vi skulle beställa läsk på pizza hut hahah
 
 
 
 
Chill på hotellet
 
 Most southern spot in 'murica
 
Coconut
 
 
Exploring Key West
 
Tropical drinks
 
Vid vägens ände
 
 
Kvällsmat och den kända Key Lime Pie
 
 
Sunset
 
//Lollo

Through my phone

Här är lite bilder från dagen! Har mycket fler och bättre bilder på kameran, vilket jag försöker ladda upp just nu, men är extremt dålig wifi här på hotellet så får se hur det går... 

 
Berättar mer om vad vi gjort senare i det kommande inlägget, men tänkte passa på att svara på lite frågor först:
 
Mathilda:
Kommer du hälsa på din värdfamilj och vänner när du är tillbaka i USA?
 
Cecilia:
Har du tänkt träffa dina vänner från utbytesåret när du är i USA? Hur många håller du kontakten med? Hur gör du om du vill skypea med dina vänner? Med tanke på tidsskillnaden från Sverige? Får du vara vaken på nätterna? Skulle vara kul att veta.
 
Till och börja med nej, jag kommer inte träffa någon från mitt utbytesår när jag är här. Jag önskar verkligen jag kunde, men det är ett stort land och om vi ska hinna göra allt vi vill i Florida har vi helt enkelt inte tid att åka till Oklahoma. 
 
När det kommer till att hålla kontakten pratar jag som sagt regelbundet med värdfamiljen och min bästis i USA, Rachel. Oftast via snapchat videos och sms, men även via skype. Då får jag oftast vara uppe, ja, vilket brukar bli på söndagskvällen då jag har sovmorgon på måndagar.
 
Sen har jag såklart kontakt med föera andra med via twitter, instagram osv. men inte lika ofta. Blir ju svårt när man verkligen inte ens bor i samma värld typ haha.
 
I alla fall: vi får se hur det går med det amdra inlägget om idag. Kanske får vänta till en annan dag när internet inte suger. Spännande eller hur? ;)
 
//Lollo
 
 
 

Hello Miami

Hej!

Nu har vi äntligen kommit fram till Miami, men vilken resa det har varit. 

Vi började som sagt från Heathrow i London och flög sedan till Charlotte, North Carolina. Var en lång flygningen men tror vi alla var ganska positivt överraskade. Eftersom vi köpt lite billigare biljetter hade vi ganska låga förväntningar, men maten var jättebra (fick både bra lunch, pizza, glass och red velvet cake) och utbudet på filmer var bra. Jag hann bland annat se både "The theory of everything" och "The imitation game" vilket jag har viljat göra ett bra tag nu. 
I Charlotte fick vi gå igenom immigration och allt sånt (USA måste typ vara et svåraste landet ever att komma in i) och sen väntade vi där ett tag. Lite segt men  samtidigt kul för allt omkring varäntligen  Amerikanskt! Köpte bland annat Jamba Juice och oj vad gott det var.
Till slut gick sedan vårt plan till Miami, vilket jag ärligt talat har typ noll minne av. Sov hela flygresan haha. Men det gick ju bra och vi lyckades hämta ut vårt bagage och så. Sen började de riktiga problemen. 
Vi hade nämligen förbeställt en hyrbil som vi skulle hämta, och efter en evighets köande och väntande och påskrivning av papper osv. visade det sig att den var dubbelbokad, så både vi och ett annat par stod tillsammans vid samma bil i garaget. Vi fick därför gå upp för att fixa en ny, vilket även det tog en evighet, och när vi fick den visade den sig vara mycket mindre än det vi beställt plus ostädad. Som sagt, problematiskt. Till slut (efter jag vet inte hur länge i den fuktiga miamiluften) fick vi i alla fall en bra bil och vi kunde åka iväg.
Nu befinner vi oss på ett hotell i Miami och är supertaggade på att sova. Så himla trött. Imorgon kör vi mot Key West!

//Lollo

A brief British experience

Här kommer lite bilder från vår mellanlandning i London. Nu drar vi vidare mot Miami!

//Lollo

Arlanda

Hej hörni!

Sitter just nu på Arlanda och väntar på att vårt flyg ska komma. Blev tydligen lite försenat, men eftersom vi faktiskt ska stanna i London över natten gör inte det så mycket.

Är typ första gången jag flyger från Sverige så här sent på kvällen, och måste säga att det är ganska skönt. Visserligen missar man ju en dag men var hörligt med lite sovmorgon och att kunna ta det lugnt på förmiddagen. 

I alla fall så taggar jag att äntligen får komma till USA igen! Vi är på väg nu...

Jag och Gustaf i bilen. Pappa var tvungen att stanna till på jobbet i Linköping så vi fick vänta lite.


Kvällsmat på Arlanda.

Chillar lol.

Njuter av det sista svenska på två veckor.

//Lollo

Påsklov

Hej på er!
 
Idag fick jag ÄNTLIGEN påsklov och det är så himla skönt. Har visserligen massa plugg jag måste göra över lovet och under tiden jag är i USA, men måste ändå inte gå i skolan på lite mer än två veckor nu vilket känns helt okej faktiskt haha.
 
Har taggat hela veckan och kan knappt fatta att jag ska få åka tillbaka. Vi åker alltså imorgon kväll och kommer bli så himla kul! Först flyger vi till Miami, och där kommer vi sedan hyra en bil och åka runt massa. 
 
Glöm inte att titta in på bloggen de kommande veckorna med, vi har med oss systemkameran så ska försöka ta massa bilder. Kan inte fatta att jag ska tillbaka till the states snart!♥
 
Väskorna är nästan färdigpackade!
 

//Lollo