Bildbomb: London

Hej på er!

Säger samma sak här som jag sa till mina vänner: Nu är jag hemma från London igen - 2 klänningar, 2 strukna saker på min before I die lista, ett skärsår, en burk bönor, 2 böcker och en förkylning rikare!
 
Har haft en jätterolig resa i alla fall! Eftersom jag varit i London tidigare besökte vi kanske inte de allra mest klassiska turistställena, men vi hade fullt upp ändå. Har bland annat kollat in Kings Cross station och Platfrom 9 3/4 (Vilket för övrigt inte alls ser ut som i filmen), åkt London Eye, gått på Blackfriars Bridge (Ni Cassie Clare-fans fattar♥), vandrat i Beatles fotspår på Abbey Road, upplevt en Pride-festival på Oxford Street och ätit ett par för många kakor. ;)
 
Men viktigast av allt: Harry Potter Studio Tour! Måste vara en av de mäktigaste sakerna jag varit med om, så sjukt coolt att få se alla sakerna i verkligeheten. Allt från kläder och rekvestita till modeller och faktiska inspelningsplatser fanns med på schemat, för att inte tala om Harry Potter-shoppen! Tror aldrig jag sett min lillebror så intresserad av kläder; han köpte typ hela Gryffindor-kittet haha!:D Själv nöjde jag mig med ett Deathly Hallows-halsband och Bertie Botts bönor. Och ja - många av dem är sjukt äckliga!:O
 
Vi tog över 500 bilder under resan och här är ett par av dem! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och NU kan jag plötsligt säga att nästa gång jag ska flyga är det på väg till USA! :D

//Lollo
 

Tips till utbytesstudenter

Här är en lista med lite olika tips till utbytesstudenter som jag snodde från Emmas blogg. Egentligen var det Eira som skrev den, men hon har tyvärr tagit bort sin blogg så det går ju inte att länka till henne..
 
 
# Om jag hade åkt igen hade jag inte gjort något delstatsval. Jag älskar Arizona och kan inte vara mer nöjd med den placering jag fick. Men jag kollar ändå tillbaka och tänker, men om jag inte hade gjort val, vart hade jag hamnat då. Det är lite det som är så kul med utbtytesåret tycker jag, att man inte vet så mycket innan man åker, man kastar sig bara in. Låter cheesy men det är verkligen värdfamiljen som är viktigast och inte vart man hamnar.
 
# Var helt dig själv och var ärlig i det personliga brevet och under ansökningen så du får en familj som passar dig
 
# Gå på utbytesträffar! Där träffade jag personer jag tror kommer hänga med hela livet nu. Det är underbara att prata med innan USA, i USA och får en att känna sig mindre ensam efter.

# När ni flyger, ha alla viktiga papper, pass, flight ticket och allt det där på ett ställe, gärna någon typ av plånbok, clutch, nessisär, pärm eller nån liten bag så slipper man stressa och känner att man har koll på allt.
 
# - Tänk på att det oftast är rätt kallt på flygplan så ta på er varma och mysiga kläder

# - Planera tiden i New York - de är få timmar man är där, så efter att guidningen är över, gör ett schema med dina vänner så att ni inte velar omkring utan får gjort det ni vill göra. Vill ni olika saker, dela upp er. Ta vara av tiden där.

# - Försök att få mycket sömn på planet till värdfamiljen, jag var helt knocked out när jag kom dit och somna på soffan det första jag gjorde..

# - Var inte blyg och försiktig i början, ge dom stora kramar och var dig själv! De har valt dig remember, de är supernyfikna på vad du är för en! Ni kommer ju bo med varandra i 10 månader, lika bra att försöka vara bekväm med varandra redan från början
 
# - Packa med rikligt med djungelvrål - reaktionerna är underbara!
 
# - Skaffa ICA banken kort, så slipper du utgifter vid utdrag. Men om jag kollar tillbaka på det hade det nog varit värt att starta ett amerikanskt konto från typ Bank of America och föra över. Kunde inte handla med mitt kort i affärer och heller inte kolla hur mycket jag hade och så. Det kostar ingenting att öppna upp ett nytt konto med Bank of America, faktiskt så får man 25 dollars rakt på kortet!

# - Jag har tjatat om detta som tusan på min blogg men allting blir vad man gör det till. Ingen eller inget annat kan göra dig själv glad förutom just du! Du ansvarar för din egna glädje, dina känslor, handlingar. Kom ihåg att glädje inte handlar om perfektion men om vad man gör situationen till och hur man väljer att se på saker. Så njut det som är bra och skit i resten. Fokusera på ditt liv i USA istället för Sverige så du slipper hemlängtan. Det är bara 10 månader, känns som en evighet då men när du kommer hem kommer du märka att, herrregud det var inte så mycket ändå. Du har allt tid i världen att umgås med dina svenska vänner och familj sen och leva Sverige, så spara det för ett år och lev det du har just då istället.
 
# Var öppen för förändringarna du kommer stöta på! Häng inte up er så mycket på grejer som känns annorlunda, det är ju bara för året, när du kommer hem igen kan du gå tillbaka till din vanliga livsstil. Se det som en kulturskillnad, det är det du åkte iväg för att uppleva eller hur!

# - Gå med i en sport eller aktivitet - där kommer du möta massa nya ansikten som säkert blir dina vänner.

# - Smile, se snäll och öppen ut

# - Tänk inte på hur engelskan låter, fick sjukt många kommentarer om att min accent var sexig och att den svenska accenten var i dom top tre hetaste haha! So dont worry ;)

# - Testa allting på min matlista, hehe. Ja men hallå du är ju i USA bara för det året, so what om du går upp lite. Du får en full american experience, bara att gå ner när man kommr hem!

# - Ta roliga klasser där man umgås mycket under lektionerna, typ TV production, yearbook, choir, diskutionsklasser, dance, idrott m.m

# - Nu är detta kanske dumt att komma från mig som bloggade rätt mycket men försök att inte göra det för mycket, samma sak med facebook. Försök att inte hänga kvar så mycket i Sverige utan ha båda benen i USA så tror jag att din tid kommer bli bättre och hemlängtan mindre.

# Be proud of yourself!! Gå med huvudet högt, du är på egen hand i USA ju. Om saker går åt skogen, be a fighter! Du kommer ta dig igenom det, det kommer göra dig stark. Se det som en utmaning och sätt att växa, och kom ihåg att du är starkare än alla problem som kommer din väg. Om du har styrkan till att våga hoppa och ta en så stor risk, ja då har du styrka till att ta dig igenom whatever is going on too, no doubt.
 
# - Ta chanser, pröva allt. Ha som mål att åka hem utan regrets! Om någon kommer med ett förslag, testa det även om det kanske inte är din grej. Du kaske tycker det är jättekul. Gå på try outs med sporter du inte testat förr, man jan ju i alla fall prova.

# - Känns det tufft, prata med andra utbytesstudenter antingen på skolan, i området eller på internett. Hjälpte mig mycket att känna att man inte var ensam i situationen

# Gör en lista med det du vill hinna med under ditt år. 10 månader går fort, se till så att de spenderas till det du vill när du väl är där

# Tro på dig själv, have some confidence - det tror jag är jätteviktigt att ta sig fram när man är helt själv och utan nånting att stödja sig mot
 
# Var på med vänner, jag hade många vänner som sa att de tänkte "but everyone wants to hang out with you so I didn't bother to ask you to hang out cuz I thought you were busy all the time" de tar liksom för givet att man är utbytesstudent och alla är intresserade av en. Låt inte folk bara komma till dig utan var på och skapa vänner själv.

# Ta med två adaptrar så du kan använda fler saker sammtidigt
 
# Om du vill byta familj - byt! Om det är något du är missnöjd med - gör något åt det. Gå inte runt och vänta på att saker och ting ska klarna upp, det kommer du nog ångra senare.

# Ha som motto att varje dag ska vara minnesvärd

# Se så myckeet av USA som du kan. USA är ju 50 stater, där du är är bara en liten del. Om du kan resa omkring så ta chansen!
 
# Tänk på vad du säger, i USA är det inte som här där man kan svära lite här och där. Det är väldigt viktigt att man har ett vårdat språk. Det är jätteviktigt att man visar stor respekt för vuxna, på ett helt annat sätt än i Sverige. Där är det Mr. och Mrs. som gäller och man ska verkligen tänka på att vara artig, säga excuse me och please och sånt.

# Gå full out på saker, i USA är dom lite galnare. Typ halloween och spirit week och sånt när man ska klä upp sig i skolan.

# Have fun! Problem som du stöter på kommer kanske kännas stora just då men vad jag märkte efter ett tag var i alla fall att jag tog vissa saker lite för seriöst. Ha kul bara, enjoy your time. Ta in allting och uppskatta det du har, 10 månader går snabbt och gör det bästa du kan med dem.
 
 


//Lollo
 

Nu drar jag till London!

 
 
(man måste nog vara riktigt nördig för att fatta varför Blackfriars Bridge kom med här lol)

//Lollo

50 dagar

Hej hej! Hoppas ni haft en härlig midsommar! :D

USA börjar närma sig mer och mer nu. Mejlade med Jonathan på Explorius förra veckan, och tydligen håller de på och bokar flygbiljetter och sånt för alla studentenar nu - spännande! Har ju inte fått något exakt avresedatum än men jag räknar med att åka 13 Augusti; vilket är om 50 dagar. Inte alls mycket med andra ord. Har lagt till en liten countdown här på sidan så ni lättare kan se ^^
 
Hoppas dock på att få veta ett exakt datum snart, så jag vet vilka jag ska åka på Soft landing camp med. Hade ju varit kul om det var någon man träffat innan! Sen hoppas jag även att jag och Hanna kommer på samma. Hon ska nämligen också till OKC (ca 30 minuter ifrån mig) och hade ju vart skönt om man slapp flyga ensam från New York...
 
Annars har jag inte så mycket att säga för tillfället. Jag gör mitt bästa för att ha ett så bra lov som möjligt, trots en del jobb, och när det gäller USA fortsätter jag att mejla lite smått med värdfamiljen. I deras förra mail skrev de t.ex. att de håller på att dekorera mitt blivande rum så det blir lite mer "beboeligt". Längtar efter att få se det!:D

 
//Lollo

Tio till ett

 
10 saker jag tycker om:
Sommarkvällar
Bibliotek
Doften av skog
Nybakade bullar
Coca Cola
Sovmorgon
Akustiska gitarrer
Julen
Lila
Mina vänner och familj

9 saker jag tycker mindre om:
Regn
Stress
Fysik
Squash
Flingsmulor i botten av paketet
När ens favoritkaraktär dör i en bok/film
Sandiga fötter
Mensverk
Tomma Ben&Jerry's-burkar

8 bloggar jag läser:
l0ve.blogg.no
claraslife.devote.se
tonarsboken.blogspot.com
ameliesboktips.blogg.se
bookshelf.bogg.se
taylorswiftsweden.se
longdistanceletters.blogg.se
hungergamessweden.se

7 saker jag vill göra i framtiden:
Lära mig spela gitarr
Skriva en bok
Gå ut gymnasiet med bra betyg
RESA
Ha en sommarromans
Klara av tjejklassikern
Få barn
 
6 råsnygga män/killar:
Taylor Lautner
Nicholas Hault
Anton Ewald
Chace Crawford
Zac Efron
Harry Styles
 
5 saker jag är rädd för:
Spindlar
Mörker
Tornados
Åska
Framtiden

4 ord som beskriver mig:
Nyfiken
Organiserad
Nördig
Fangirlig (är det ett ord??)

3 saker jag ser fram emot:
Harry Potter Studio Tour i London nästa vecka!
Att flytta till Oklahoma (duhh)
Studenten.

2 böcker jag tycker om:
"Jellicoe Road" av Melina Marchetta. Den är bara så himla perfekt♥
"The fault in our stars" av John Green. Typ finaste boken någonsin, dör♥

1 bra låt:
"Safe and Sound" av Taylor Swift. Får seriöst rysningar varje gång, så himla bra och fin och underbar.

 
 
//Lollo

Truth about Swedes

 
(Snodde denna från Felicia)
 

//Lollo

Känslosamt

Sa nyss två av mina första hejdån.

Sara åker till Iran imorgon och Nathalie drar till Grekland på fredag - och sen är de borta hela sommaren. Vilket innebär att jag inte kommer se dem igen föränn jag kommer hem från USA. Om ett år. Går inte att beskriva hur sjukt det känns, kommer sakna dem!♥
 
Iaf. så hann vi träffas en stund på eftermiddagen idag för en fika och lite prat, mysigt!:)

Med Natta<3
 
Med Sara<3
 
Fick även en liten present av dem (Sötisar!) som jag såklart kommer ha med mig till USA! Kommer stå på nattduksbordet alla gånger!♥

 
Kan också meddela att jag nu är klar med alla kompletteringar till ansökan, i och med att de sista betygen är inskickade. Bara visumet kvar alltså!:)
 
//Lollo

Svenska delikatesser

Hej hej!
 
Innan jag åker så är det massa grejer som måste göras. Köpa presenter till värdfamiljen, fixa betalkort, lära mig tvätta osv. Har massa olika listor på både det ena och det andra, och nu tänkte jag dela med mig av en av dem: Svensk mat jag vill lära mig laga. 

Är kanske inte den allra viktigaste, men skulle helt klart vara kul att kunna laga lite olika rätter under året och visa för amerikanarna - för att inte glömma bakverken!;)

Anyways, here we go:
  • köttbullar
  • köttfärssås
  • pannkakor
  • rågbröd
  • kladdkaka
  • lussebullar
  • pepparkakor
  • chokladbollar
  • kanelbullar

Har redan gjort både bullar och pannkakor, och vi kan väl säga att det gick så där. Först glömde jag låta bullarna jäsa och när det kom till pannkakorna hade jag i så mycket mjöl att det blev en dubbell sats till slut, haha. Resultaten blev dock lyckade i slutändan, så det löste sig. Det är därför jag övar nu xD

 
Någon som har mer tips på god svensk mat man kan bjuda på?:)

//Lollo

Sommarlov

Ja, nu har även jag fått sommarlov! :D

Kom nyss hem efter en efterlängtad och samtidigt deprimerande skolavslutning. Är sjukt taggad inför lovet (och USA!!!) men känns jättekonstigt att jag nu har gått min sista dag med klassen. Tror inte jag riktigt insåg förrän nu hur mycket jag faktiskt kommer sakna dem, satt typ och grät i aulan när jag tänkte på det!

Efteråt drog jag, My, Anna och Miranda till Gotteriet för en fika, och där satt vi sedan kvar ett par timmar och myste. Älskar er tjejor♥


NA12 in action<3
 
De bästa<3
 
//Lollo
 

Lite visumprat...

Hej på er!
 
Igår var det exakt 100 dagar sedan jag fick min värdfamlj; hur sjukt är inte det? 100 dagar. Känns som att det var nyss ju! Fatta då hur snabbt de ca 60 sista dagarna innan jag åker kommer gå? Herregud!!:O
 
Hade bara en lektion idag, så nu sitter jag hemma och fixar lite med min visumansökan. Har redan fixat det man måste göra på datorn (DS-160), men är en hel del kvar. Just nu sitter jag t.ex. i en telefonkö för att beställa personbevis - det går seeegt. Har plats 50 tror jag...
 
Har i all fall bokat en tid på Amerikanska ambassaden, så senast den 16 Juli måste det vara klart. Är det någon annan utbytis som ska dit då? Hade ju vart kul att kunna ta sällskap:)

Kan knappt fatta att det är så nära nu! 



//Lollo

Things to do before I die - part 3

Här kommer sista delen i min before I die-lista! Kommer med all säkerhet bli längre med tiden, men det här är "lite" ideer jag har just nu;)

51. Göra en ”Real life act”

52. Ta ett midnattsdopp

53. Beställa en cheeseburgare utan ost

54. Vara på Time Square vid tolv-slaget på nyårsafton

55. Släppa iväg en ”kinesisk lykta”

56. Låta håret växa enda ner till naveln

57. Bjuda in någon till mitt ”kontor”, och när de kommer vända sig om i stolen och säga ”I’ve been expecting you”

58. Rista in något i ett träd tillsammans med någon

59. Gå på röda mattan

60. Ordna ett Surprise-party för någon

61. Ha en bon-fire på stranden

62. Åka limousin

63. Äta en hel burk med Nutella på en gång

64. Ha ett pyjamas-party

65. Ha ett husdjur

66. Ha en sommarromans

67. Shoppa i NY

68. Leka kurragömma inne på IKEA

69. Skicka brev till någon random adress och se ifall de skriver tillbaka

70. Designa mitt eget drömhus

71. Ha ett stort vattenballongskrig

72. Lära mig köra bil

73. Lära mig flera språk flytande

74. Resa över hela världen, till alla platser jag vill se 

75. Göra allt på den här listan

 

 
Del 1  och  Del 2
 
 
//Lollo

Funderingar och tidsfördriv

Hej hej!

Sitter hemma i soffan och borde egentligen ta tag i min visumansökan, (fick underlag för ett par dagar sen), men är lite lat så läser utbytesbloggar istället, haha.

Det är väldigt många 12/13-are som snart ska/har åkt hem nu, och måste erkänna att det känns väldigt tomt. Har ju följt många utav dem sedan i somras, och nu är deras resa liksom slut? Även om det kanske låter konstigt är jag jätteedsen för deras skull, och blir nästan tårögd när jag läser om alla deras hejdån^^

Sen är jag självklart lite glad också, för det innebär ju att jag är ett steg närmare att själv få åka iväg. Snart är det min tur! :D



Och just det: har lyckats lägga in min twitter här på sidan, så om nån är intresserad av lite fler uppdateringar är det bara att kolla där!:)

//Lollo

Utbytesstudent.se

Hej på er!

De flesta av er utbytisar känner säkert redan till den här, men tänkte ändå passa på att tipsa om en jättebra sida som heter utbytesstudent.se. Där kan man gå in och läsa om man vill veta hur ett utbytesår fungerar, vilka organisationer som finns osv,  - och även snacka med andra studenter om lite tankar och funderingar.

Nu har duktiga Sara också tagit tag i deras "blogg-sida" och börjat lägga upp länkar till oss som ska åka 13/14, så där finns massa tips på massa utbytesbloggar. Fyllde själv i en intervju tidigare i veckan, så vill ni veta vad jag svarade är det bara att trycka på bilden!:)
 
 
 
//Lollo