My new room

Sen jag kom hem från USA har jag ju renoverat mitt rum och gjort om massa, så tänkte jag kunde visa bilder på hur det blev! Är så himla nöjd, allting skriker verkligen "Lovisa" liksom, och inte bara för att det mesta är lila haha. Älskar hur det är rätt så klassiskt men ändå...personligt? Idk haha, blev bra i alla fall! Speciellt när man drar ner persiennen, med alla dessa lampor blir mysfaktorn stor <3
 
 
 
 
 
//Lollo

Press?

Hej! Några frågor: Vet du om explorius söker efter värdfamilj i hela usa eller om man blir slumpad ut i något område och så letar de där? 
Känner du någon press i skolan att vara bra på engelska, jag funderar att åka efter ettan men förväntar sig inte lärarna att man ska vara jätteduktig? 
 
Hej! Alltså Explorius själva är ju inte de som letar efter värdfamiljer, utan det gör en av deras samarbetsorganisationer i USA. Alla studenter blir utdelade till en av dem beroende på ens kunskaper och slumpen, och jag hade CETUSA. Sen letar de efter en lämpad familj. Nu är jag inte så jätteinsatt men jag tror det "slumpar" ut en i ett område och börjar leta där, och hittar de inget går de sedan vidare till ett annat område. Jag vet faktiskt inte haha. Men om du inte önskar någon stat så kan man alltså hamna över hela USA.
 
När det kommer till engelskan antar jag att du menar nu när jag kommit hem (ingen förväntar sig ju att du ska kunna perfekt engelska innan du åkt) och på det vill jag svara både ja och nej. Jag har alltid varit väldigt bra på engelska och har i princip alltid haft lite "press" på mig där, så egentligen känner jag ingen skillnad. Det skulle i så fall vara att man känner att man måste "imponera" på sina klasskamrater lite bara för man varit i USA, vilket jag däremot kan känna av. Skulle skriva uppsats/prov för någon vecka sedan och alla gick hela tiden och sa att "du behöver ju inte oroa dig", "du är ju så bra på engelska" - och då blev man ju lite orolig haha.
 
Men om man åker som utbytesstudent kommer ens engelska förbättras också, så även om du skulle få press på dig borde du kunna hantera det. Däremot är det viktigt att komma ihåg att ens konversationsengelska förbättras jättemycket, men inte nödväntigtsvis skrivandet och grammatiken. Kommer ihåg att jag pratade med min lärare innan jag åkte, att man får passa sig så att man inte blir för självsäker. Skulle t.ex. inte se bra ut om jag började använda uttryck som bae, trippin', or nah, shady och ratchet på ett nationellt prov haha. Men inget du behöver ora dig för jättemycket skulle jag säga. 
 
Back when jag var taggad på high school haha. Nej jag älskar den skolan, även om jag nog faktiskt föredrar Holavedsgymnasiet.
 

//Lollo

Happy Birthday

Idag fyller min värdmamma år! Saknar henne något enormt och längtar tills de kommer hit... 
//Lollo

Country2Country

Ni som följt min blogg länge har nog inte kunnat missa att jag är lite av en country-nörd. Kan ha varit så att jag köpte en hatt och boots innan jag åkte hem från USA och ja...ni fattar. 
 
I alla fall så fick jag lite av en chock förra veckan när jag fick veta att massa kända artister inom branchen kommer till Sverige i början av nästa år! Country to country heter det och självklart köpte jag biljetter direkt.
 
Like Bryan, Florida Geogria Line, Lady Antabellum, Jason Aldean... Can't wait! någon mer som ska gå?
 
 
//Lollo

#takestate

Mina fina PCN cross country-tjejer har gått vidare till state i år! Så himla stolt, go panthers! 


Det enda som är synd är att min värdsyster har skadat höften och inte kunde vara med, men hon får komma igen nästa år!

//Lollo

Utbytesstudenter

Tänkte börja med att säga hur mycket jag uppskattar att folk fortfarande tittar in här! Vet att uppdateringen inte är bäst men gör ändå mitt bästa. Sitter nu och njuter av det faktum att jag har höstlov med att plugga lite matte. Och så högskoleprovet imorgon, aldrig vila haha. Nej men har julmust och skumtomtar så är okej (jag VET att det är tidigt men eftersom förra året blev lite sådär får jag väl börja tidigt i år!). 
 
I alla fall så tänkte jag att även om min blogg är jätteintressant (host host) så tittar nog de flesta in här för att kolla i arkivet, för det är ju ändå själva utbytesåret bloggen handlar om. Och det är ju bra om man vill få ett helhetintryck. Samtidigt kanske man vill läsa lite utbytesbloggar av folk som är iväg nu? Därför tänkte jag dela med mig av lite länkar till tjejer som läst min blogg, och som nu är iväg själva. Kolla in dem vet jag!
 
Matilda - Michigan
 
Iris - Kentucky
 
Emmy - Washington
 
Sara - Colorado
 
Ida - Washington
 
Nu ska jag plugga lite till och sen ska jag laga mat åt familjen. De har hjälpt mig så mycket med mitt nya rum (kommer bilder snart) så tänkte det var ett bra sätt att säga tack. Trerätters blir det♥
 
Kör lite throwback till mitt första XC-meet en dag som denna. Pratade med Che i morse och det verkar som de har chanse att komma till state i år! Heja heja!
 
//Lollo

You got mail

Idag fick jag, till slut, hem min soccer-bild från USA! Var ett himla funderade hur vi skulle lyckas och vi stötte väl på lite problem på vägen, men nu har jag äntligen en stor osmickrande bild på mig själv i mitt rum haha! Tack till min värdfamilj som postade den :)//Lollo

Fearlessia

Hej på er!
 
Idag tänkte jag tipsa er om en annan blogg som jag verkligen tycker att ni måste följa! Det är nämligen så att Victoria (vars blogg var den första utbytesbloggen jag började läsa, och hela anledningen till att jag ens fick för mig att åka) och Eira (också en gammal utbytis, ni så varit intresserade lite längre borde nog veta vem hon är) har startat en blogg som heter Fearlessia.

Egentligen är det en grupp på 10 tjejer från lite olika delar av Sverige (bl.a. Louise som var i NY med mig) som skapat konceptet och det handlar helt enkelt om att höja självkänslan och självförtroendet hos tjejer. De har både blogg, facebook, twitter, instagram osv (alla driver väl varsin grej som jag förstått det) och det är fullt med inspiration, tips och ideer. 
 
Blir så himla glad och får värsta energi-boosten varje gång jag läser där så kände bara att jag var tvungen och dela det med er. Klicka bara på bilden så kommer ni till deras sida där det finns massa mer info! :D
 
 
//Lollo
 

Det här med vikten

En grej som jag märkt att många oroar sig för när man åker som utbytesstudent, framför allt till USA, är att gå upp i vikt. Det är något jag fått frågor om då och då - vet själv att jag hade samma tankar - och jag ska inte ljuga, i 99% av fallen gör man nog det.
 
Dels beror det ju på att maten i USA generellt sätt är mer ohälsosam. Man äter ute ofta med läsk till maten, skolmaten suger så istället köper man någon cupcake eller granola bar osv. Deras bild av vad som är nyttigt är helt enkelt inte riktigt samma som våran här hemma. Att äta lättsaltade chips till en macka är t.ex. en helt normal lunch och hör liksom till. Ofta anser de att så länge det finns något nyttigt i det så är det bra, även om största delen är onyttig. Minns en gång när jag och min värdsyster skulle äta flingor, och vi pratade om hur goda chokladflingor (typ choco pops) var. "Synd bara att de är så onyttiga", sade jag. Hon kollade på mig som om jag var dum i huvudet och sa "Vadå, de har ju massa fibrer i sig". Så ja, nog kan man skylla lite på det.
 
 
Däremot så tror jag faktiskt inte det är därför man brukar lägga på sig lite som utbytesstudent, utan det faktum att man är utomlands. Man är i ett annat land och i början vill man prova på all mat och godis som finns. Sen lär man sig vad man tycker om och äter det så mycket det bara går eftersom det inte finns hemma. T.ex. tror jag en som kom till Sverige över ett år skulle äta upp sig på mjölkchoklad, och åkte man till Italien kanske det varit glass. Alla länder har sina specialiteer och självklart vill man njuta av det medan man är borta. Det viktiga att komma ihåg är att det är OKEJ!
 
 
Hade flera kompisar som vikthetsade som sjutton under sina utbytesår och på ett sätt tycker jag det är väldigt synd. Man är bara iväg i 10 månader och jag tycker verkligen att man ska njuta den tid man har. Ja du kanske går upp lite, men so what? Det är bara lite kurvor. Nu menar jag självklart inte att man ska äta hur mycket som helst och bli överviktig som många amerikanare tyvärr är, för det är inte heller bra. Det går att äta hälsosamt även i staterna, tro det eller ej, och det är klart att man ska göra det så mycket som möjlig. Däremot måste man unna sig själv lite med, och inte låta det gå överstyr liksom. 
 
 
Under mitt år gick jag upp 6 kg, och mycket mer hade det nog blivit om jag inte varit med i XC och soccer (tips är ju att träna under året hehe). Visst, jag kan erkänna att jag inte var helnöjd med mig själv när jag kom hem, men jag var ju inte tjock för det. Jag hade bara njutit av den amerikanska maten och livet. Och jag upprepar: det är okej!! När man kommer hem igen återgår man till sina gamla vanor och med lite träning och motivation är man snart i form igen. Det är inget man borde oroa sig över under året. Jag har varit hemma i 4 månader nu och kan stolt säga att jag väger mindre än vad jag gjorde innan jag åkte. 
 
 
Nu blev det långt och jobbigt jag vet, men det jag vill ha sagt är helt enkelt att vikthetsa inte, utan njuuuuuuuuuut!
 
//Lollo