On Wednesdays we wear pink

Happy 10th year anniversery Mean Girls!


//Lollo

Syster











Hur ska jag klara mig utan din matlagning, våra långa samtal och underbara selfies? Kommer sakna att ha dig som går mig på nerverna hela tiden<3

//Lollo


De senaste två dagarna har jag...

• Tagit "nationella" i historia och gjort ganska bra ifrån mig.

• Skypat med min lillebror på matten och engelskan.

• Varit på min sista team dinner med soccer.

• Känns mig nostalgisk och sett på Rosa The Movie.

• Försovit mig och stressat så in i för att inte bli sen till skolan.

• Lärt mig att Sverige ligger i Australien. I alla fall om du frågar min Ameican Bestie Rachel.

• Gosat med världens bästa hund och insett hur mycket jag kommer sakna honom när jag åker hem.

• Blivit så solbränd på axlarna att jag inte längre kan bära min ryggsäck normalt.

Jag, Rachel och våra kakor<3


Min älskling!<3

Anna hostade vår team dinner igåg och hemmes föräldrar överraskade henne med en cookie cake då hon fyller år imorgon.

//Lollo



Rest in peace

Vet inte om ni har hört det men i söndags så blev en utbytesstudent från Tyskland skjuten till döds i Montana. Jättehemskt är det; tänk hans föräldrar som längtat efter honom hela året och sen få reda på att han aldrig kommer hem. Sending thoughts and prayers to all his family and friends.
 
Update: Länk till en artikel om det finns om du trycker på bilden.
 
 
//Lollo

My Weekend

Denna helgen har varit lite lugnare än många andra helger här borta, men har ändå hunnit med en hel del.
 
På lördagen så var jag och Kate ensamma hemma stora delar av förmiddagen då min vpappa jobbade och min vmamma är i Kalifornien tills på onsdag (John var hemma men han var på sitt rum hela tiden så räknas inte). Efter frukosten som bestod av chocolate chip pancakes så bestämde vi oss därför för att ta en promenad i det fina vädret (30 grader!) och drog till Crest där vi handlade mat till lunchen. Sen gick vi hem igen och fixade i ordning en riktig svesnk måltid deluxe haha. Frrozen meatballs blev det och vi hade både mos/lingonsylt och makaroner/ketchup med det. Riktigt gott!
 
 
På eftermiddagen kom Rachel över som ni ju såg i videon och vi firade hennes födelsedag. Åt kinamat, pratade och hade en riktigt myskväll helt enkelt! Av mig fick hon en blå fotoram med ett urval av alla våra tusen selfies + en gul träuggla då hpn är besatt av dem. Tillsammans blev det alltså Sveriges flagga, hur smart??
 
 
Vaknade trött i morse eftersom vi stannade uppe sent + hölls vakna av värsta stormen med blixtrar och åska, men som tur var var vädret fint igen. Tillsammans med min vpappa + kate åkte vi därför till Lake Hefner för en lång promenad. Härligt men väldigt väldigt blåsigt vid vattnet.
 
 
 
 
bilden visar inte så bra men blev värsta sandstormen på väg tillbaka till bilen
 
När vi släppt av Rachel hemma hos henne och ätit lunch på Jasons Deli så hängde jag hemma ett tag och började, sorgligt nog, provpacka lite. Åker hem om exakt en månad (!) och håller nu på att skicka hem lite grejer som inte kommer få plats i väskan. Så himla konstig känsla för jag är himla taggad samtidigt som min hjärna bara skriker nej nej nej. 
 
 
Kvällen avslutades med en picknick ute i Bethany med vpappa och Kate. Frukt, mackor och nutella stog på menyn och var himla härligt. Älskar vädret här just nu!
 
 
 
//Lollo

Exchange student problems

18 Augusti 2013:

27 April 2014:
 
//Lollo
 
 
 

Friday night soccer game

I fredags hade jag min näst sista forbollsmatch vilket känns både skönt och tråkigt. Är ju inte så bra på fotboll så egentligen ska det bli skönt och slippa den stressen men gillar laget så kommer sakna dem sen. Tyvärr förlorade vi denna med (två i rad nu) men jag fick massa komplimanger från min coach för att jag blivit bättre så det var gött. 
 
Eftersom matchen var i Southmoore som ligger en bit från där jag bor så tog vi en skolbuss dit, och när vi var klara med våran match var vi tvungen att vänta på JV boys och Varsity girls innan vi kunde åka tillbaka. Hade alltså tre timmar att döda mellan där vilket spenderades med läxor, mat, fotboll (vi körde 4 v. 1, 7 v. 2 osv.) och bildtagningen! Nedan är några av bilderna vi tog.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo
 

Datum, Zac Efron och födelsedagsfirande.

Rachel och jag har en liten sleepover ikväll för att fira hennes födelsedag och bestämde oss för att göra en videoblogg. Enjoy♥ Update: Ersätter första videon med andra då första råkade vara ljudlös hmm...
 
 
//Lollo

Let's get Gatsby

Hej på er! Här kommer lite fler bilder från prom som vi tog med en fotograf! Bland det roligaste med kvällen om jag ska vara ärlig haha...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo

You got a bae, or nah?

Random bilder från den senaste tiden:

val @ sea world
 
 åh John...
 
Selfies while waiting in line...
 
 This is what sisters are for lol
 
Såååå gott♥
 
 Söndagen började bra...
 
 Fick äntligen besöka Dairy Queen; helt okej mat och fnatastisk glass!
 
Rachel and I going hippie style on Earth Day!
 
 Kate fick 3 akademiska priser i tisdags för att vara bäst i sin årskurs i vissa klasser!
 
 Igår (och idag )hade vi lite annorlunda schema eftersom folk tar EOIs och eftersom min psykologilärare inte ville ha en två timmar lång lektion så såg vi på en dokumentär och björnar och chillade/spelade forboll istället haha.
 
 snacking after practice...
 
 såg filmen stuck in love igår och måste säga att jag älskar den så så mkt. Nat Wolf, Lily Collins och Logan Lerman? Min fangirl hjärta...
 

//Lollo
 
 
 

San Antonio

Här kommer lite bilder från helgen när vi var i San Antonio, Texas! Åkte ner med hela värdfamiljen + mina tre utbytesstudentvänner Maria, Oceane och Anna och hade jättekul. Bodde hos min värdfarfar, var på sea world, besökte the famous river walk, åt mycket mat och satt i bilen bara ett par timmar. Enjoy♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo
 
 

Amerikanska favoriter

Shopping: Forever 21, Victoria Secret, Pink, Wet Seal, Charlotte Russe, American Eagle Outfitters, Urban Outfitters, Aldo, Fransessca, Bath & Body works, Sephora, Dillards, Walmart, Target.
 
 
Restauranger & liknande: Panera Bread, Olive Garden, The Cheesecake Factory, Qdoba, IHOP, Jason's Deli, Outback's Steakhouse, Romano's, the Red Lobster, Jimmy's Egg, Starbucks, Jamba Juice, Braums, Dairy Queen + massa annan snabbmat.
 
 
Övrig mat: Frozen Yogurt, Candy corn, Snow Cones, Granola Bars (Fiber One Chocolates & Oat♥), Peanut Butter Crackers, Chocolate Fudge Pop-Tarts, Birthday Cake Oreos, Starburst, Ice breaker sours, Shepard's pie, Krispy Creme Donuts, Strawberry& Creme Frappe, Smores, Deep Fried Cookie Dough. Pink Lemonade, Apple Cider, Maple & Brown Sugar Oatmeal. 
 
 
//Lollo

Very much Grattis!

Grattis grattis och tusen gånger grattis på födelsedagen till världens bästa morfar! Älskar dig och hoppas du har en bra dag! Puss♥
 
 
 
//Lollo

-

Idag har varit en helt normal och tråkig dag i skolan så har inget att skriva om, men ville bara svara på två nya frågor...
 
Alice:
Tycker dom att det är snyggt med typ skinnyjeans men att det är så att dom inte har ork till att använda sånt mode, eller hur är det?xD
 
Asså det finns många som använder skinny jeans men är inte lika vanligt som hemma, och många har vida jeans för att kunna ha boots under. Sen så ligger de lite efter i modet på något sätt, eller har ett annorlunda mode om man vill säga så. Är mer bekvämt och mindre trendigt kanske.
 
Elin: 
Vad är fierce-tecknet?

Fierce aka typical white girl pose. (Jag och Rachel när vi körde laser tag för ett par månader sen)
 
//Lollo

Fråga på

Fick en kommentar från en tjej som ska åka nästa år med massa frågor så här kommer svar på det!
 
Älskar din blogg, den är min favorit! <3
Okej detta är ingen fråga (börjar bra lol) men ville bara säga tack tack tack, blir så himla glad av sådan här kommentarer!:D
 
 
Kommer du fortsätta blogga när du kommer hem? 
Jag kommer nog inte fortsätta blogga så ofta som jag gjort nu när jag kommer hem eftersom det inte kommer finnas så mycket intressant att skriva om (går natur så blir nog mest plugg där haha) men kommer inte sluta helt heller. Så fort något USA-relaterat händer kommer jag ju uppdatera (hur det är att vara referenselev för Explorius, när jag åker tillbaka hit i sommar, när värdfamiljen kommer till Sverige osv) och blir antagligen också lite inlägg om hur mycket jag saknar OKC, kulturkrockar när man kommer hem igen och kanske andra resor jag gör. Följ mig på Bloglovin' så märker ju ni hur det blir.
 
Sen kommer ju bloggen alltid finnas kvar här för mitt eget minne samt blivande utbytisar, så om man undrar något är det bara att fråga även efter att jag kommit hem igen. Vill gärna fortsätta ge tips och sånt för kände själv att det hjälpte jättemycket!
 
Vad har man för skolväska i USA, ska man ta med den man har i Sverige? 
De allra flesta här borta har faktiskt vanliga ryggsäcker med sig till skolan varje dag (och gympapåsar till sporter), typ sådana som vi kanske hade när vi gick typ i ettan eller nåt. Tror det beror på att de är lättare att bära runt på då man inte har tid att gå till sitt skåp mellan varje lektion och måste ha med sig alla böcker överallt, men oavsett så sticker man ut om man kommer med typ en skinnväska som jag vet jag hade till skolan förra året. Skulle nog rekommenadera att köpa en här då man liksom kan känna efter lite och se vad andra har, men på ett sätt kan det ju vara bra att sticka ut som utbytesstudent så ta med dig en egen om du vill och har plats. 
 
Kan du skriva lite hur man ska tänka när man packar? Är det något du ångrar att du tog med dig eller inte tog med dig? 
När man packar gäller det verkligen att packa så lätt som möjligt! Är egenligen inget jag ångrar att jag inte tog med mig men är mycket jag önskat jag bara lämnat hemma. Typ vissa kläder, skor och halsdukar som man aldrig andvänt här och kanske i det här klimatet känns ju lite onödigt... Kommer bli sååå svårt att få hem allt igen. Tycker ändå jag lyckades helt okej på vägen hit så här är min packlista!

Hur lång tid tog det innan du kom in i familjen och kände dig som hemma? 
Minns ärligt talat inte haha men tror det gick ganska snabbt. De första dagarna var ganska awkward men efter nån vecka/månad så där så vande man ju sig. Visserligen får man fortfarande studer då man kan känna sig lite utanför och sakna sin familj hemma men sen jul ungefär så känner jag mig helt bekväm med dem och blir bara bättre och bättre för varje dag. Fattar inte hur jag ska kunna lämna dem om lite mer än en månad!

Hur mycket pratade du med din värdfamilj innan du åkte och om vad? 
Jag fick min värdfamilj redan första mars vilket var väldigt tidigt, så vi hade haft ganska mycket kontakt via mejl innan jag kom hit. Mejlade dem dagen efter jag fick samtalet från Explorius och sen fortsatte vi ha kontakt i genomsnitt en gång i veckan. Vi berättade om oss själva, diskuterade lite skillnader i kulturer (typ skola osv.), pratade om vad vi höll på med för tillfället (typ att jag hade nationella, var på liseberg osv.) och jag frågade massa frågor om hur allt funka i OKC, vad jag skulle packa och sånt. Massa olika saker helt enkelt. Tycke det var skönt att få så tidigt så man kunde lära känns varandra bättre men är samtidgt glad att vi inte prata för mycket så man inte bygger upp för mycket förväntningar. Kändes lagom helt enkelt.

Hur mycket kontakt har du med din riktiga familj? 
Jag skulle nog vilja säga att jag har ganska mycket kontakt med Sverige jämfört med andra utbytesstudenter. Skypar med svenskar 1-2 ggr/veckan och messar/har kontakt vi sociala medier utöver det. Många känner att de blir ledsna och inte njuter av sitt år om de pratar för mycket och jag försåtr det till viss del (undviker vatt prata med viss personer en del på grund av det) men personligen känner jag att jag skulle sakna typ min mamma mer om jag inte pratde med henne alls. Tror också det blir svårare att komma hem igen om man helt missar ett år än om man i alla fall håller sig lite uppdaterad om vad som händer i ens vänners liv under tidens gång. Då är man ju inte helt ovetandes iallafall. 

Kallar du dina vförädrar för mamma/pappa eller deras namn? 
Jag kallar dem för deras förnamn/smeknamn. Skulle kännas fel för mig att säga mamma och pappa till dem för även om de är en typ av förälder när jag är här så är mina riktiga föräldrar hemma i Sverige. Vet dock att det finns utbytisar som gör det och är inget fel med det, känns bara konstigt för mig.
 
Jag och min värdsyster igår i kön till Sea Worlds variant och Colorado. Vi skulle försöka härma "The American pose" som alla tjejer gör här när de halvt kramas haha, de kan vara typ 10 pers och det blir som typ köer typ. Antingen det, fierce-tecknet eller handen på höften. Ännu en skillnad mellan Sverige och USA: alla har ett fotoface.

//Lollo

 

Påskfirande

Hej på er!
 
Denna helgen har ju jag varit i San Antonio men tänker skriva mer om det i ett annat inlägg när jag fått lite bilder och så. Istället så tänkte jag berätta om mitt Amerikanska påskfirande! Blev lite halvdant då vi ju inte var hemma över helgen men tror ändå vi fick med de flesta traditionerna.
 
Eftersom skolan tekniskt sett inte ska vara religös här (mhmm) så har inte vi haft något påsklov denna vecka som ni har hemma. Faktum är att vi inte ens haft ledigt för påsk på långfredagen (aka Good Friday här borta) eller Annandag Påsk (aka existerar inte här), utan påskhelgen har just bara varit en helg på två dagar. Nu lyckas ju vissa skolor få extra ledigt genom att ha spring break då eller skylla på annat men men. Principen är i alla fall att man inte ska ha det. 
 
Förutom att gå i kyrkan så gör man inte direkt något speciellt på skärtorsdagen, långfredagen eller påskafton utan själva firandet sker under själva påskdagen. I vanliga fall går man i kyrkan igen på morgonen vilket vi tyvärr missade då vi var i bilen på väg hem från Texas typ hela dagen, och sen träffar man familj och äter middag. Som tur var lyckades vi hinna med det sista i alla fall så vi direkt när vi kommit hem bar det av till min värdfarmor för kvällsmat - vi fick skinka, bönor och nån typ av potatisgratäng + fruktsallad. Riktigt gott!
 
Vanligtvis involverar ju påsken också en easter egg hunt men då vi var på resande fot (läs: hjul) större delen av tiden nöjde sig mina värdföräldrar med att ge oss varsin kasse med påkägg och godis. Något anmärkningsvärt är ju att deras påskägg är flera och mindra istället för ett stort av kartong.
 
Mitt godis! Passade bra i bilen haha. Choklad, Nerds, Laffy taffy, smarties, starburst, gobstoppers, tuggummi etc.
 
 Vi åt också peeps, som är en slags marshmallow med socker på haha.
 
 Min värdfarmor utanför hennes hus. Vfaster + kusiner var också där.
 

Blev varken påskakärringar, påskris, påskmust eller riktiga ägg för mig idag men helt okej påsk ändå! 
 
//Lollo
 
 
 
 

'murica

Upprepar mig kanske lite men här kommer lite fler skillnader!
  • Man har med sig vattenflaskor överallt eftersom det ör typ det enda vatten man dricker.
  • Det är vanligare med vida jeans än skinny jeans, och ofta är det massa glitter och sånt på fickorna.
  • De har inga vinterdäck på sina bilar vilket leder till att de måste ställa in skolan om det snöar för mycket (såååå synd lol)
  • Så fort man är det minsta i vägen för någon så säger man "excuse me" eller "sorry" , och oftast svarar man med "no problem" eller "no you're fine". Väldigt artigt - går igenom detta flera gånger per dag.
  • Typ alla har hundar, seriöst.
  • Många många ungdomar låter helt enkelt bli att använda bilbälte, vilket jag tycker är väldigt dumt.
  • Ofta lämnar man TV:n på fast ingen kollar.
  • Ni vet den där sterotypen av att sitta med en låda näsdukar när man gråter? Det stämmer. Vi har även så kallade kleenex i varenda klassrum. 
  • Alla portioner är så himla stora så orkar typ bara äta hälften!
  • Det är Amerikanska flaggor precis överallt precis öerallt
  • Skatten är inte involverad i priset så man kanske tror att något kostar en summa fast det egentligen är mer.
  • Vissa TV program etc är väldigt partiska när det kommer till politik. Till och med jag som inte är så insatt kunde direkt se att FOX nyheter är republikaner t.ex.
  • Man måste alltid ge dricks på restauranger eftersom de får så dåligt med lön. I Sverige är det ju istället högre lön och ingen dricks typ.
  • Man äter bröd till i princip varje måltid.
  • Säkerheten med bankort är så himla dålig. Ingen PIN kod behövs och köper man för över $15 så räcker det med en underskrift som ingen kollar.
  • Alla älskar typ pickles och det kommer till allt. Min värdmoster åt det t.o.m. som snacks på bion förra året!
  • I princip alla bilar är automat-växlade.
  • Sport är vikitgt och alla har bumper stickers med sitt favvorlag, tröjor etc.
  • Det här med svordomar är ofta väldigt känsligt och tas på mycket större allvar än hemma. (Beror dock på vilka kretsar man rör sig i)
  • Converse är inte så populärt som i Sverige.
  • De går i skolan på långfredagen och har inget påsklov trots att de nog egentligen är mer religösa än oss.
Random bild från igår. Kate hade ett trackmeet då,  men innan hon åkte iväg på morgonen så skrev hon detta på tavlan i tjejernas omklädningsrum haha. Trevlig syn när jag kommer till soccer practice senare på dagen.

Efter en tuff workout i solen fick vi easter treats från vår coach! Hans tvillingsöner som är typ världens sötaste små killar kom och dela ut dem<3
 

Ännu en "påskig gåva"-bild, denna gången från farmor och farfar hemma i Sverige! Jättegulligt<3
 
//Lollo

Senaste dagarna i bilder

Hej på er! 
 
Idag är det torsdag igen och tiden går så himla fort. Hade EOI testing i engelska idag vilket typ är som ett nationella. Man fick en testing-tid och sen samlades alla i det lilla gymmet där de ställt upp massa datorer där vi gjorde själva testet. Hade först tänkt svara bara A på allt då det inte räknas för mig (fattar fortfarande inte varför jag måste göra det) men fick så dåligt samvete så gjorde iaf. ett halvhjärtat försök.
 
Idag hade vi också en match i soccer vilket var väldigt kallt. Till skillnad från förra gången fick jag spela en del vilket var kul men spelar inte så stor roll för vi hade förlorat i vilket fall. Edmond North som vi mötte är asbra så var ganska kört. Var lite kul dock för såg Hanna från Sverige då hon går där och är manager för fotbollen haha.
 
Imorgon så drar jag till San Antonio med värdfamiljen och de andra utbytesstudenterna, så vi hörs väl igen när jag kommer tillbaka om jag inte orkar skriva ett tidsinställt inlägg.
 
Jag gillar att plåga hunden haha
 
 I måndags åt vi min favortiträtt nummer ett här borta - Shepards Pie!
 
 Våra träningströjor!
 
 Jag,, Kate och Annie i väntan på skjuts hem
 
 Var på rockclimbing i tisdags med scouterna!
 
 da crew lol
 
 gillar utsikten därifrån, speciellt om man klättrar på utsidan av byggnaden
 
 selfies med rachel kommer aldrig bli tråkigt haha
 
 igår var jag på quail springs mall för lite shopping men det enda jag köpte var det här...
 
 måste bara visa detta, såg det på crest....
 
 stewart lekte kurragömma igår haha
 
 Lexi da birthday girl today♥ Hade EOIs så missa min lunch och träffade henna på morgonen för att fira lite haha 
 
 slapp ha historia för två baseball killar signade med college idag och min lärare är deras coach. (han som står och håller i papper)
 
 avslutar med en bild på min bae. roligaste saken ever hände med honom idag btw! Vi har alltid haft problem med att han springer ut så fort ytterdörren öppnas och sen inte kommer tillbaka, och idag när vi glömde släppa in honom grävde han sig under staketet och kom ut! Grejen var dock att han inte sprang iväg utan istället börja knacka på ytterdörren hahahah. dog typ när jag insåg att han var där.
 
 
//Lollo
 

My last assembly

I fredags hade vi vår sista pep assembly för i år vilket ju också var min sista. Känns jättetråkigt för även om de ibland kan vara lite tråkiga så älskar jag verkligen skolandan som finns här. 

Anledningen till att vi hade en essembly denna gången var för att hylla alla vårsporter så alla som är i varsity fotboll, simmning, baseball och track blev uppropade som ni ser på bilden nedan.

Det var även en till homecoming. Min skola har nämligen så att det är en homecoming för football, en för basket/wrestling och en för alla vårsporter. Nedan ser ni när Cassie, som är med i mitt fotbollslag, blev uppropat som en av de nominerade. Tyvärr vann hon dock inte.

Självklart så ska SUN-folket alltid skoja lite så de lurade en freshman om att ifall han kunde sätta en skott från mitten av planen med ögonbindel på så skulle han få $2000. Han missa såklart men eftersom han inte såg något lurade de honom om att han träffa och alla skrek och hoppade på honom haha.


Cheer och Pom uppträdde ihop! Jättekul att se varje gång:)


Sist så avslöjade de hur mycket pengar vi tjänade ihop under Heisman Week, vilket var hela $47000!!! Över 10000 mer än förra året!


Hände ju även andra grejer men har inte bilder på det. Bland annat så sjunger alla seniors en sång varje gång "we'll never say goobye" + att bi alltid avslutat med skolans hejaramsa. We are the panthers!

//Lollo

Vloggisch

Ursäkta att jag verkar lite halvt död men är trött lol...
 
 
//Lollo

3 vs. 3

- Imorgon är det exakt 6 veckor tills jag åker hem och insåg idag hur konstigt det kommer bli att lämna Oklahoma och allt jag nu anser vara mitt "hem".

+ Fick brev från mormor och morfar idag vilket var jättekul! Saknar er så himla mycket och längtar efter er!<3


- Mailade med min rektor hemma på Holaveden idag och fick reda på att jag kommer ligga en hel termin efter i emin när jag kommer hem då kursplanen sett annorlunda ut detta året. Måste alltså läsa upp detta under sommaren -.-

+ Kände att det var dags att laga något till värdfamiljen igen och bestämde mig idag för att baka kladdkaka. Blev ganska lyckat och verkade uppskattat!


- Var svinkallt på fotbollsträningen idag och då jag inte riktigt hade rätt kläder för det (Oklahoma weather changes fast) så frös jag halvt ihjäl.

+ Såg på fredagens avsnitt av Welcome to Sweden idag och älskar det så så så mycket haha.


//Lollo

My last camp-out

Hej hej!

Idag är det måndag igen vilket betyder back to school... Sitter just nu i Environmental science och oroar mig för hur soccer kommer bli i eftermiddag. Är nämligen så att det snöade i förmiddags , trots att det var typ 30 grader varmt igår lol. Only in Oklahoma...

I helgen var jag på mitt sista camp out med flickscoterna här borta. Lite sorgligt, kommer sakna camp Ekowah. Temat denna gången var hungerspelen och även om vi hade otur med oss i princip hela helgen så var det kul. Skönt att komma ut i naturen efter så lång tid inne i en stad - värmde mitt orienterarhjärta! 

Tog typ inga bilder så här är de få jag har:

Vår lägerplats


Tycker det är så himla häftigt hur de har system för allt haha


Morgontrötta

Utsikten när vi sov

//Lollo



Say cheese box


Bilder från prom

//Lollo



International Student Day

I onsdags hade jag ledigt från skolan för att besöka Oklahomas State Capitol som ligger här i OKC. De anordnade nämligen en International Student Day där, så tillsammans med min organisation CETUSA åkte vi dit för att gå på en liten guidad tur, äta mat, kolla på lite booths eller vad det heter (typ bord där de har reklam för olika saker?) osv. Var massa studenter där, både high school och college, från olika länder och med olika organisationer. Alla bor just nu utspridda över hela Oklahoma med så var riktigt häftigt faktiskt.
 
Själva besöket var väl sådär. Vi kom dit ganska tidigt så för bara hängde vi runt och snacka. Efter det blev det fick vi gå in ett rum som var "the house of representatives" (tror är lite som en riksdag) där massa folk höll tal osv. De ropade även upp alla länder som var representerade där vilket var kul för när de ropade upp en namn fick man ställa sig upp och vinka haha.
 
När vi var klara där åt vi lite och gick runt och pratade. Var flera skandinaver där som också åker med CETUSA vilket var väldigt kul, bland annat Amalie (norge) och Hanna (Sverige) som jag ju träffat innan då vi har samma coordinator men även lite nytt folk. 
 
När vi var klara där åkte vi iväg till Penn Square för lite shopping innan vi var klara för dagen. Var lite kul för medan jag bor typ 10 min där ifrån och kan stället innan och utan, bodde vissa typ 4 timmar därifrån och har 2 timmar till närmsta köpcentrum haha. 
 
Vi var klara runt tre på eftermiddagen så då kom min vpappa och hämtade mig. Så mycket bättre dag än att vara i skolan!
 
Jag och några andra studenter med Oklahomas flagga.
 
 Hanna och jag
 
 House of Representatives
 
 Skrattade så hårt åt detta, jag menar seriöst? Sen när är stars and stripes pizza Italenskt?
 
 Elvis underhåller lol
 
 Lunch på trappan
 
 Utanför byggnade
 
 från parkeringen
 
 Älskar att de har så braiga mat/dryck-ställen @ the mall
 
 köpte med mig hem crepes och en smoothie från ett nytt ställe som öppnat i food courten♥
 

//Lollo
 
 

En fråga och ett svar

Hej på er! Tänkte börja med att svara på en fråga jag fått från en tjeje som heter Hanna:
 
Hej Lovisa! Jag har undrat över en sak ett tag, kallar alla barn och ungdomar andra vuxna för "mrs. och mr."? Alltså ex. om du är hemma hos en kompis, säger du då mrs till mamman? 
ps. älskar verkligen din blogg! fortsätt uppdatera :)

Det beror på vem det är och vilken slags relation man har, men generellt sätt ja. Man kallar ju lärare det och är man i affären säger man ofta sir/ma'm. Hemma hos kompisar är det också ganska vanligt, men sen finns det ju dem som säger ber än kalla dem deras förnamn. Min JV coach som är pappa till den vanliga coachen ber oss alltid kalla honom för George istället för Mr. Kurey t.ex. Allt detta är ju väldigt ovant för mig fortfarande så ersonligen brukar jag faktiskt bara försöka udvika att använda namn i konversationer, för då slipper jag ju säga fel haha.
 
Tack för komplimangen btw! Försöker uppdatera så mycket som möjligt. Kommer snart ett inlägg och the State Capitol där jag var igår och fler bilder från prom, men väntar bara på att får tag i alla bilder först. Så länge får ni tre bilder från veckan:
 
1. Badrums-selfie fårn i tisdags när jag ville ha en paus under matte-lektionen lol. 2. Från i onsdags (igår) när jag gick ut på bakgården och solade. Min värdsyster tyckte jag var extremt konstig haha, men det var ju typ 25-30 grader så var ju bara tvungen lol. 3. dag på lunchen sålde de snowcones och det var himla gott! Jag och Nava köpte varsin och fick sådana där blomhalsband på köpet haha.
 
//Lollo

Music Making Memories

Många minnen är relaterade till musik och i denna spellista (bilden) har jag samlat låtar som alltid kommer få mig att tänka på Oklahoma... Ni kan ju alltid lyssna om ni vill:)
 
//Lollo

Uppdatering

Hej på er!
 
Sitter just nu på historia-lektionen och har tråkigt så tänkte jag skulls säga hej. Igår kväll hade vi ju som in kanske såg I förra inlägget en lag middag eftersom vi har en match i eftermiddag. Vi är hittills obsegrade (inte alls till min förtjänst) men vi får se hur det går idag haha. Matchen börjar vid 4 så kommer barastanna  kvar efter solan då den är hemma.
 
Imorgon ska jag till the State Capital här I OKC med min amerikanska organisation, CETUSA, för en International Student Day. Kommer nog bli kul, slipper ju skolan haha.
 
Nej nu borde jag nog börjar lyssna igen, men avslutar med en rolig bild jag såg igår - skratta i typ 20 min haha.
 
 


 
//lollo

JV Team Dinner

Laddning med kolhydrater inför morgondagens match, studsmatte-hoppande, twerking, skratt, dodgeball och härligt sällskap helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo

Deprimerande post...

 
//Lollo

PROM

Okej så prom då. Lördagens förberedelser började med att min vmamma skjutsade mig tlll en nagelsalong där jag fick manikyr och pedikyr. Kändes himla lyxigt och var skönt att bli lite ompysslad. När jag var klar där följde jag med vmamma på lite ärenden och sen blev jag hemskjutsad igen där jag vilade och skypade nån timme. 
 
Runt halv två kom sedan Oceane hit och vi började göra oss i ordning. Var mycket som måste fixas med hår, smink, kläder osv och som tur var fick vi fick hjälp från både min vmamma, Katie och hennes kompis Emma. Tog ett bra tag men vid fyra-iden var vi i alla fall klara och vackrare än någonsin haha. 
 
 
Jag hade ingen date till prom utan gick istället med mina utbytis-kompisar vilket på ett sätt faktiskt var roligare. Fick en corsage (handblomma) från mina värdföräldrar istället, och sen så drog vi till Maria och Annas hus (de bor hos samma värdfamilj nu) och mötte upp dem, Victoria (som hjälp dem göra sig i ordning) och Holly (en fotograf). Vi åkte sedan vidare till en park där vi tog massa massa bilder. Vi hade två systemkameror och flera hundra bilder tagna, men såklart så har jag inte dem just nu så det kommer i ett annat inlägg. Ni får nöja er med en mobilbild som min vmamma tog. 
 
 
Vi höll på där ganska länge och när vi var klara drog vi till Olive Garden för middag. Är typ min favoritrestaurang ever (the breadsticks yummm) och vi hade verkligen jättekul där. Har inte skrattat så mycket på länge så var riktigt roligt, bästa delen av kvällen. 
 
 
Vid 8 var vi klara med maten och då blev vi återigen upphämtade av min vmamma (hon är verkligen bäst som körde runt oss, suger att inte ha egen bil) och körda till själva dansen. Den var ca 30-40 min bort vid inomhustennisplanerna till en country club och ärligt talat var det en besvikelse. Allt kändes ganska halvdant och temat som var "The great Gatsby" märktes knappt av. Fall Ball var liksom finare och bättre kvalite... Var också jätte awkward stämning för 1. Kände inte jättemånga då det mest var seniors som gick och 2. de enda som dansade var par och det de gjorde räknas knappt som dans.
 
 
 
Blev typ mest att man stod runt och pratade men var okej ändå. Var ju faktiskt kul att se folk från skolan så uppklädda, vilka klänningar folk hade osv. och badrummen var awesome! Var stort med bänkar osv och hade även ett hot tub där vi kunde vila våra trötta fötter (hatar klackar!). Blev typ att vi hängde där istället haha. 
 
 
Vid elva bestämde vi oss för att vi fått nog och blev upphämtade igen för att ta en tur till IHOP sådär mitt i natten. Där stannade vi till ett och bara hängde vilket var ganska najs, innan vi till slut åkte hem.
 
 
Var ganska många blandade intryck av kvällen men måate säga att jag är riktigt glad att jag gick och i alla fall fick uppleva en amerikansk prom! 
 
 
//Lollo

Lite blandat

Hej hej! Igår hade jag min prom och ska alldelles strax skriva ett inlägg om det, men här kommer först lite blandat från min torsdag och fredag samt lördag morgon:)
 
Såg detta i historiaboken i torsdags och blev löjligt glad - allt med Sverige gör en så himla lycklig här borta haha.
 
På torsdagskvällen drog jag, Oceane, Katie och vmamma till ett köpcenter för att hitta en balklänning till Oceane, och passade även på att köpa smycken och äta fro-yo. Älskar det så mycket är nästan tragiskt...
 
Fredagskvällen bestod av lite fix till prom, middag på Cafe 7 och en tur till mataffären. Tog en bild för att visa hur de målar på dörrarna haha, är så kul för de ändrar till alla högtidet och liknande.
 
Världens bästa vmamma överaskade mig med min favvofrukost igår morse: smoothie och blåbärsmuffin från Panera♥ Hon känner mig så väl....
 
Mys med min älskling♥ (som totalt tog över min säng inatt btw, vem tror han att han är va?)
 
//Lollo

Skillnader igen

  • Det är inte olagligt att smiska sina barn om de inte lyder, utan är istället ett ganska vanligt straff.
  • De har inte fil (!) utan bara yogurt som köps i portionspack. Att typ äta naturell lättfil med müsli är därför ganska omöjligt. Har jag nämnt att de inte har müsli btw?
  • Ofta så finns det affärer i affärer. Typ en bank inne i mataffären, McDonalds på Walmart och Starbucks inne på Target.
  • Man packar aldrig sin kasse själv när man handlar, utan det gör de anställda. De ansvarar också för att stå vid ingången och personligen ge dig en kundvagn så du slipper hämta en själv.
  • Tidningarna är längre och smalare än vad våra är. Visserligen märker jag det knappt då min vfamilj inte prenumererar på eller köper någon dagstidning.
  • Man väcker inte den som fyller år med sång på ens födelsedag, utan gör det istället senare på dagen.
  • Man har andra konstiga kläder på graduation än vad vi har.
  • En macka ser inte alls ut som hemma. Vi har ju massa olika varianter som typ limpa, lingongrova, tunnbröd, osv, men här är det antingen en sub eller sandwich (asså dubbel rostebröd med nåt emellan) som gäller. När det gäller pålägg har de varken gurka, paprika eller saltgurka, och leverpasej och norrbodakorv (min lokala favvo) vet de knappt vad det är.
  • Man har inte alls lika mycket frihet utan blir behndlat mer som ett barn än vad man blir i Sverige.
  • Ett ord: Heltäckningsmatta. Två till ord: Smutsigt & mysigt.
  • Man har inte kokt potatis! Enda gången vi har haft det var typ när jag gjorde köttbullar. Om man nu ska äta potatis är det antingen mos, pommes eller baked potato vilket ju inte alls är samma sak.
 
//Lollo

Tack för kommentarerna!

Efter min lilla pik in förra inlägget så har jag fått ett par kommentarer och vill bara säga tack! Till alla ni som kommenterat och frågat nu eller innan, ni ska veta att det betyder massa för mig. Känns så himla kul att veta att det faktiskt är riktigt männiksor som läser och uppskattar det man skriver, så man inte bara pratar med en tom vägg liksom. Oavsett om ni känner mig, varit på utbytesår, ska på utbytesåår eller bara läser för att det är kul - Ni är guld värda!
 
Fick två frågot också så här kommer dem:

Sofie:
Hej!! Ska åka som utbytesstudent nästa år och det är verkligen Super kul att följa ditt utbytesår! En lite konstig fråga, varför har ni olika färger på era gowns? Kram

Ingen konstig fråga alls, undrade själv det ett bra tag. Det är så att på mn skola har de flesta eleverna röda gowns, det är liksom standarden. Sen är det även en del (t.ex. jag) som har guldiga + en röd hood, och det innebär att man har över ett 4.0 GPA - alltså bra betyg om man nu ska säga det på svenska (jag har straight A's). Det finns även några få som har vita med ett rödguldigt band och det är de som är valedicotrians, alltså de absolut smartaste (tror det är 5 st eller nåt). Så så funkar det på min skola!  Sen finns det ju vissa skolor som har olika för killar och tjejer etc. men så funkar alltså inte min iaf.
 
Sofia:
Skulle du vilja göra jämförelser mellan USA och Sverige. Vet att du gjort de förut men alltid roligt med lite mer.
 
Absolut, ska göra det nu direkt!
 
 med vmamma när jag provade cam and gown för första gången!
 
//Lollo

Hump Day!

Hej på er!
 
Idag är det Onsdag och som vanligt betydde det late start Wednesday och kortare lektioner. Vi hade även en extra lång Panther time då alla freshman-sophemores fick rösta till vilka som ska vara class officers nästa år. Vi Seniors kommer ju dock inte vara här då så istället så var vi och tog en graduation gruppbild! Var vamrt och svettigt men ändå kul att se alla i sina gowns. Kan inte fatta att det är så nära nu!
 
I soccer så hade vi en recovery day vilket innebar lite strectchövningar och sånt vilket var ganska skönt. Vi blev även bjudna på kakor då det var Stephanines födelsedag! Tacka man ju inte nej till haha. Efter skolan har jag sen chillat, sett på TV, varit på promenad med Stweart, och städat. Nu sitter jag och väntar på att vmamma ska komma hem med lite mat...
 
Bilder från idag:
 
Kaozz i gympasalen
 
 Maria Jordan Anna och jag
 
 Let me take a selfie
 
 Försöker organisera oss för gruppbilden. Jag är ju som sagt en gold robe vilket betydde att jag fick stå nästan längst fram...
 
Bestie♥
 
wcw haha
 
 Stewart!
 
Btw så suger ni på att kommentera! Blir ju mycket roligare att blogga om man får lite respons så bättring tack! Kram♥
 
//Lollo

Sen sist

Hej på er! 
 
Tänkte det var dags för lite ordentlig uppdatering om vad som har hänt senaste dagarna så här kommer väl det. Sist jag skrev något om vad jag höll på med var nog i torsdags tror jag så fredag då då. Började som en ganska vanlig skoldag om jag inte minns helt fel, men istället för att ha en lång fotbollsträning sista lektionen fick jag dra hem när skolan slutade vilket var skönt. Hann dock bara äta och se en stund på TV för runt 6.30 var det dags att dra tillbaka till skolan. Var nämligen så att PCN anordnade en forbollsturnering tors-lör och även om vi i JV inte var med och spelade var vi tvugna att hjälpa till. För mig innebar det att vara bolkalle under en match mellan två av flicklagen och ärligt talat sög det. Var tvungen att vara där i två timmar, det var kallt, jag var ensam och jag hade ingen aning om vilka lagen vad. På en fredagskväll. Man kan väl säga att det var skönt att komma hem till värmen sen igen haha!
 
Var tidig till mitt skift så stötte på Maria där!

 hEY
 
 Detta var ganska coolt även om bilden sög : USA, Oklahoma & PCN flagga!
 
 Detta var precis i början av matchen - innan det blev mörkt och kallt.
På fredagen och lördagen gjorde jag ärligt inte speciellt mycket. Var liksom en chillhelg då mina värdföräldrar höll på att hjälpa en tjej med sitt girl scout gold award. Såg på film/TV-serier, gjorde klart videon om NY, skypa med Gustaf osv. Höjdpunkten på lördagen var när vi åkte för att äta kvällsmat på the Red Lobster (yummy) och det roligaste som hände på söndagen var när min värdpappa skjutsa mig till biblioteket (#nerd). 
 
På the Red Lobster - de var trötta haha
 
Igår hände det två riktigt roliga saker. En av dem vet ni ju redan om, att vi fick våra Cap & Gowns i skolan! Så sjukt häftigt, kände mig himla Amerikanskt när jag hade det på mig. Det andra är att jag köpte min Prom-dress! Efter fotbollen när jag duschat och ätit körde min vmamma mig och Oceane till Penn Square där vi gick omkring på Dillards och letade och provade olika klänningar ett tag. Vi mötte även upp Anna och Maria där och slutade alltså med att jag köpte en klänning! Tänker inte visa hur min klänning ser ut men nedan är några jag provade.
 
 
Okej så till sist idag då. Var en rätt så vanlig skoldag för att vara Oklahoma (vet inte om ni skulle kalla dans och film på lektionerna samt prov där man får använda sina anteckningar normala men aja) och på eftermiddagen sen åkte vi iväg till Edmond för en fotbollsmatch. Gick sådär men vi lyckades ändå vinna med 1-0 så var väl bra. Undefeated so far! (knock on wood). Egentligen måste man stanna till Varsity spelat innan man får åka hem men min vmamma kom och hämtade mig efter matchen och så åkte vi till en sömmerska och lämnade in min klänning. Är så att även om jag gillar mn klänning så är den lite för lång (short girl problems) så vi hittade någon som kunde fixa det tills på lördag.
 
Vet inte om jag visat detta innan men är iaf våra game days shirts som vi hade på oss i skolan idag för att tagga till matchen. På framsidan så är det en tass i ena hörnet där det står panthers.
 
 O efter vår match. Har btw. officiellt övergått till vår här borta nu, eller sommar sm vi skulle kalla detta väder hemma.
 
//Lollo
 

JAG HAR FÅTT MIN CAP AND GOWN!

Har även lite annat att berätta men orkar inte just nu så får bli en annan dag. Nu: sova.
 
 
//Lollo