Första veckan - check!

Hej hej!

Nu har jag gått min första hela veckan av tvåan och wow, så himla mycket intryck. För det första så trivs jag väldigt bra. Älskar friheten man har på gymnasiet i Sverige jämfört med USA och man märker verkligen att de behandlar oss mer som vuxna här. Stämningen är helt annorlunda, så öppet på nåt sätt med mycket fönster och inte alls lika trångt när alla inte slutar öektionen exakt samtidigt haha.

Trivs himla bra med den nya klassen med. Kände egentligen inte någon av dem innan men eftersom det är ganska ogrupperat känns det som jag kommit in ganska snabbt. Skönt, då det ju faltiskt ändå är lite jobbigt att behöva börja med nya människor för tredje året i rad.

En annan grej jag märkt är skillnaden på plugg mellan USA och Sverige, något man nästan glömt bort när man väl vant sig vid det Amerikanska livet. Visserligen så kan det bero på att jag lugger efter massa i både kemi och fysik (pga olika lärare och kursplaner) men har redan pluggat mer denna vecka än vad jag gjorde på en månad där haha. 

Nu ska jag plugga lite till och sen bär det av till mormor och morfar för kräftskiva :)


//Lollo

Skola och diplom

Hej på er!

Till er som fortfarande läser min blogg trots att jag inte är utomlands längre vill ja säga tack så mycket, himla söta. Helt sjukt att det är ett år sen mitt äventyr verkligen började. Får typ en chock varje gång jag går in på timehop och ser  hur annorlunda mitt liv var.

I torsdags började jag skolan här hemma i Sverige igen och måste säga att det känns väldigt bra. Älskar Holaveden och trivs så himla bra där. Den nya klassen verkar också jättebra, även om vi bara gått två dagar utan direkta lektioner. Känns som det kommer bli mycket bättre än jag trodde innan.

Sen så suger det ju lite att se min gamla klass som jag verkligen älskade och veta att de kommer ha lektioner och ta studenten utan mig, men än så länge kan man ju umgås utanför skolan. Igår hade jag tjejmys med mina finaste och ikväll ska vi ut allihop så tror jag överlever ändå.

Nästa vecka drar skolan sen igång på allvar och då är det bara att kötta - två år kvar till studenten! På tal om det så fick jag ett diplom från Explorius igår för att ha gått igenom deras High School Program. Kände mig lite stolt haha.


//Lollo

"Diploma"

Hej på er!

Idag börjar mina Amerikanska vänner skolan igen borta i Oklahoma. Känns ganska bra att iallafall ha två dagar extra lov då hehe, även om det såklart är lite jobbigt med. Lärde mig kanske inte jättemycket men träffa massa underbara människor på den skolan som jag saknar.

Lite gladare blev jag däremot när jag faktiskt fick post från min counsler på North idag! De hade inte upphämtning av de riktga diplomas förrän under sommaren så fick aldrig mitt "honorary diploma" (de har ett speciellt för utbytesstudenter", men nu så! Visst är det fint?


Hoppas ni har det bra och lycka till till alla er som återigen börjar skolan denna vecka. Själv börjar jag som sagt tvåan på natur, i en ny klass, så lär behöva det själv dubbellt upp. Kram!

//Lollo

Ett år sen

Idag är det den 13 Augusti, vilket betyder att det nu är exakt ett år sedan jag åkte till USA. Heeelt sjukt. Känns som det var igår jag sa hejdå till min familj på flygplatsen och klev på planet - rädd, nervös, taggad, ledsen, glad och allt där emellan. Samtidigt känns det som det var ett helt liv sen, vilket det på ett sätt är. Mitt utbytesår förändrade mig, och jag är inte riktigt samma person som jag var när jag åkte. På ett bra sätt, hoppas jag.
 
Nu är det nya studenter som åker iväg, på sitt livs äventyr. Vissa är redan framme medan vissa fortfarande väntar på familj, men oavsett det så vill jag önska er alla lycka till. Ni kliver in i en ny värld, som kan verka läskig till en början, men håll ut. Jag kan lova er att det kommer bli ett av det bästa åren i era liv.
 
 
 
 
 
Ett extra stort lycka till blir det till Leonie från Tyskland som kommer fram till OKC idag och måste bo med desa tokstollar haha. Nej, snarare grattis till att de fått världens bästa värdfamilj<3
 
//Lollo

Tornados

Anonym:
Hej, jag vill flytta till USA när jag fyller 14 och vill bo där tills jag tar studenten. Kan man göra det och vart kan man bo?
 
Troligtvis inte. För att ens få åka som utbytestudent i 10 månader krävs massa arbete med visum osv, och att stanna längre än så utan att vara Amerikansk medborgare (eller har andra kopplingar dit)är i princip omöjligt. Det bästa skulle väl vara att kanske åka som utbytesstudent över ett läsår, då via en organisation som hjälper dig (t.ex. Explorius), men även där skulle jag rekommendera att vänta tills du blir äldre. Jag tyckte det var ganska lagom att åka vid 17, så 16 minst skulle jag säga.
 
Sofis:
Hej, tänkte fråga dig om du inte var rädd att hamnat i Oklahoma där det är väldigt mycket tornados. Speciellt efter 20 maj 2013? Undrar ockdå om du var med om nån tornado under året och hur stark den var, och vad gjorde ni när den drog över er? 
 
Självklart så var jag orolig eftersom Oklahoma är en av de stater som oftast drabbas av tornados. När den i Moore inträffade förra året hade jag precis fått min värdfamilj ca 30 minuter därifrån, och det kändes väl kanske inte jättebra precis då. Samtidigt måste man ju tänka på att det är väldigt ovanligt att de faktiskt blir så stora och förödande. Det var än av de största de haft på väldigt länge, och trots det var det bara ett fåtal som sorgligt nog miste livet. De brukar oftast veta och varna långt innan så man hinner ta skydd (finns skyddsrum typ överallt), och sannolikheten är faktiskt mycket större att man dör av t.ex. en bilolycka än tornado.
 
Jag upplevde som tur var ingen tornado under mitt år, och även om jag såklart var lite nervös är det inget man egentligen behöver oroa sig för så där jättemycket. Min värdmamma har bott i OKC i nästan 20 år och har aldrig sett nån, t.ex.
 
 Hemsk bild från Moore, Oklahoma i Maj 2013. Jag har själv åkt förbi detta område flera gånger sen dess, på en väg som tornadon gick rätt över, och till min stora glädje kan jag säga att de återhämtat sig jättebra. Redan i höstas hade byggt upp hela köpcentrum som blivit förstörda, och även om vissa hus eller ruiner fortfarande finns kvar är det inte mycket som pekar på tragedin.
 

//Lollo