Senaste dagarna

Hej på er! Har gått ett par dagar sen jag skrev ett riktigt inlägg så tänkte ta och uppdatera er lite om vad som hänt senaste tiden!
 
I fredags så följde ju Anna och Maria med mig hem efter skolan, som ni nog såg i videobloggen haha. Vi åt  mellanmål (gud känns som vi går på dagis men ni fattar vad jag menar) och hängde här ett tag innan det blev dags för middag. Tillsammans med mina värdföräldrar och Katie åkte vi då till en restaurangkedja som kallas Chilis. Har bara varit där två gånger innan och båda var precis i början av mitt år. Blev lite sentimentalt! Gott var det i alla fall och kul att hänga med dem, var ju ett tag sen.
 
 Min engelska-lärare gillar tydligen svensk historia haha

 Solnedgångarna här är sååå fina♥

 En av våra många selfies lol...
 
På lördagen började jag dagen med en sovmorgon följt av en pedikyr. Fick presentkort på det av min värdbror så jag, vsyster och vmamma åkte till en salong där vi fick sitta i massagestolar med fotbad och hela köret. Jättenajs! När vi kom hem igen åt vi lunch och kollade på mello (okej det andra gällde kanske bara mig) och sen drog jag och Kate iväg mot Bricktown för bio. Vi såg på Vampire Academy och även om den inte på långa vägar var lika bra som boken tyckte jag ändå den var helt okej. Efter det blev vi upphämtade av mina värdföräldrar och så avslutade vi kvällen med middag på the Cheesecake Factory. Så. Gott.
 
 Fick denna av min värdfamilj i lördags haha! Lite internskämt men ja, tydligen påminner det om mig x)
 
Våra fina fötter haha
 
 I väntan på bord..
 
Söndagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Efter att ha spenderat förmiddagen på skype med familjen fick jag nämligen ett sms från Oceane  om jag ville gå på en Thunder-match och det kunde jag ju inte säga nej till. På 20 minuter lyckades jag dusch och göra mig i ordning och sen var det dags to thunder up! Tyvärr förlorade vi matchen men var väldigt jämt och kul att gå med en kompis. När jag kom hem igen blev det läsning och sedan firade vi min värdpappas födelsedag med släkten (bara en aning sent lol).
 
 Let's go thunder!
 
Very excited lol

 The Thunder girls dansade
 
Igår, måndag, var det dags för skola igen och efter det följde Oceane med mig hem. Vi hängde ett tag och efter att ha hämtat upp Maria och Anna åkte vi sedan och kollade ett tag på skolans sista basketmatch. Det var seniornight så de ropade upp och tackade alla spelarna som grauduate i år och de hade även en silet auction då man kunde bjuda på allt från autografer, botox, stipendium, gratis sonic-drickor och kläder. Själva matchen var väl inget jämfört med Thunder men var ändå kul att få gå på en till high school match.
 
 Seniors + föräldrar uppradade

 From the zoo perspective...
 
 Vi blev trötta av att stå upp på slutet så satte oss ner vid sidan istället haha
 
Idag har varit ganska normalt. Det intressantaste jag kan säga är att vi var ute och gjorde ett expriment på sciece, att Rachel målade mina naglar på lektionen, att det var extremt kallt ute och att jag läst ut den sista Vampire Academy-boken. Nu ska jag fortsätta kolla på PLL:)
 
//Lollo

Happy Birthday Mommy

Grattis så jättemycket på födelsedagen mamma! Önskar att jag varit hemma så jag kunde fira med dig (lite prat på skype räknas faktiskt inte riktigt) men hoppas du hade en bra dag ändå. Puss♥
 
 
//lollo
 

Uppdatering om skolan part 3

Hej hörni här kommer tredje delen i min lilla serie om skolan och mina ämnen! Enjoy♥
 
4th. hour - Environmental Science
Det här är min absoluta favoritklass mest eftersom jag har den tillsammans med Rachel. Hon är än av mina absolut bästa vänner här och vi har alltid kul oavsett var. Hon har samma knäppa humor som mig och älskar att ta selfies och ja, trivs i hennes sällskap. Chelsea är också i denna klassen så är najs, sepciellt då vi tre sitter vid samma bord. I de flesta klasser är ju varje bänk för sig men på det här sättet kan man prata mer vilket jag gillar!
 
Gillar även min lärare, Mr. Stone, och såklart ämnet. Är ju i princip en blanding mellan biologi och geografi och känner mig liksom hemma lite i det då jag är en sann naturare. Det mesta har jag haft innan med och eftersom provet är exakt samma abcd-frågor som vår study guide är det inte svårt att får bra betyg. En gång visste inte jag att vi hade prov men efter att ha läst igenom pappret 2 gånger (under de 5 minutrarna har ger oss innan provet börjar) lyckades jag ändå får 100%. 
 
Just nu håller vi på och jobbar med luftföroreningar vilket kanske inte är världens roligaste men vi fick i alla fall göra en labb! Satte upp små kort med tejp på väggen och efter et dygn fick vi sedan kolla vilka partiklar som fastnat med ett mikroskop. Förutom lite olika random saker som det här så funkar hans lektioner ungefär på samma sätt: Vocabulary först, Notes, study guide, prov. Varannan vecka hjälper vi också till med återvinningen på skolan vilket är jättekul. Jag, Rachel, och Chelsea har ett par klassrum vi är ansvariga för så brukar gå och snacka/sjunga i korridorerna medan vi fixar med det.
 
5th. hour - Math Analysis
Matte då då. Inte världens roligaste ämne kanske men som den naturnörd jag faktisk är lider jag inte speciellt mycket heller. Är liksom som en genomgång av allt deras andra matte-classes har gjort innan vilket ju passar mig perfekt då jag mest har den för att inte glömma bort allt tills tvåan. Gillar min lärare med, så himla snäll och gullig, så känns ändå bra även om hela den här skol-grejen börjar bli lite segt så här dags på dagen.
 
Även här följer lektionerna ett tema: börjar med att gå igenom frågor på gårdagens läxa, följt av genomgång av det nya. Sen får vi börja jobba på vår läxa (och om man har tur hinna klart) innan lektionen är slut. Känner inte någon så där jätteväl i denna klassen men är okej för med alla de genomgångarna hinner man inte prata så mycket ändå. 

De senaste två veckorna har dock varit lite annorlunda. Mrs. Ward ramlade nänligen på isen och bröt armen under en av våra "vinterstromar" och blev tvungen att operera och massa. Eftersom hon haft så ont har hon såklart inte varit i skolan och därför har vi haft vikare genom nästan ett helt kapitel, Suger för tycker hon är bra på att förklara så har vart lite tufft, men idag var hon äntligen tillbaka!:)
 
Maria and me earlier today... (have a photospam from this coming up btw)
 
//Lollo

Fredag♥

Hej på er! 
 
Idag efter skolan så följde Maria och Anna med mig hem för en eftermiddag av flumm, skratt, prat och mat. Vi gjorde också en liten videoblogg som ni kan kika in nedan. 
 
 
Hoppas ni får en bra helg, puss!
 
//Lollo

Det amerikanska modet

Hej på er!
 
En sak som jag pratat en del om med mina svenska vänner via skype och så är modet här och hur annorlunda det är. Insåg att jag kanske inte pratat jättemycket om det och tänkte att det kanske var dags för det!

När man tänker USA och mode så tänker många nog på New York, och det stämmer väl att de rent generellt sätt är ganska bra på att följa/sätta trender där. Gossip Girl etc. etc. Men när det gäller resten av USA så ligger de ärligt talat rätt efter och stilen är kanske inte på topp direkt. Inte så att jag skulle vilja säga att det är fult personligen,  men det kan nog också bero på att jag bott här i ett halvår och blivit lite hjärntvättad. Har för mig att min åsikt var annorlunda när jag först kom hit haha.
 
Grejen som sticker ut mest här är väl att man tar bekvämlighet före snygghet. Man klär inte upp sig i skjortor och fancy toppar i skolan utan istället räcker det med en t-shirt. Så funkar det ju inte riktigt i Sverige då man hela tiden måste passa in och ha de rätta kläderna. Här kör man på en mer slapp stil. Nedan är lite bilder på vanliga kläder man ofta ser att folk har på sig. När det är varmt är det framför allt nr 2 som gäller; Nike-shorts med en stor T-shirt (gärna en skoltröja eller deras basketlag OKC Thunder). Är det lite kallare ute så är vanligast med 4:an; leggins (istället för byxor) och en stor vanlig tröja (även här är PCN tröjor poulära som min från Homecoming). Har man inte det funkar det med en munktröja och mjukisar (1) eller en stickad tröja (3) också. 
 
Jag måste väl erkänna att det inte är de mest modeinriktade kläderna man kan ha men måste ändå säga att jag gillar stilen här. Är så mycket bekvämare än hemma och längtar inte direkt till att komma hem och tvinga på mig massa obekväma (om än söta) kläder igen. Det blir inte heller att man dömmer varandra lika mycket bara för att man inte har märkeskläder osv. vilket jag tycker är bra. Får väl njuta så länge jag kan!


//Lollo
 
 

Uppdatering om skolan part 2

Här kommer fortättningen på min uppdatering om skolan och mina classes just nu!
 

3rd. hour - US History
Det här är också en av mina favoritclasses. Gillar verkligen historia och tycker det är kul plus att det är väldigt lätt så blir en bra kombination. Även här följer varje sektion vi jobbar med ett mönster. Först letar vi upp terms (nyckelord) och deras beskrivning i boken (typ den fetaste jag någonsin sett no kidding), sen har vi en guided reading då vi svarar på frågor. Efter det kommer notes som vi måste skriva av från en power point och till sist har vi en study guide med den viktigaste informationen vi måste fylla i dagen innan provet.
 
Är ganska mycket jobb att kolla upp allt det här, förmodligen en av de mest krävande classerna jag har, men efter allt det där arbetet (och alla repetitioner) så brukar i alla fall jag klara av multiply-choice provet vi får utan att plugga något extra. Hjälper ju också at vi får göra mycket av det på iPads, för då känner man sig ju mycket coolare, även om jag egentligen föredrar papper. 
 
Men det är ju inte därför det är min favorit class utan för 1. Maria är där och 2. Min lärare är jätterolig. Tror jag nämnt det innan men när vi sitter och jobbar har ju inte han så mycket att göra (han går bara igenom anteckningarna på powerointen men that's it) så han brukar sitta och lyssna på musik högt och prata med folk hela tiden. Han har liksom ett par personer och håller på och retar och skojar med hela tiden (myself included) och även om det kan vara lite irriterande ibland är det mest kul. Han frågar ofta saker om Sverige och häromdagen hade vi värsta argumentationen om vilken sport som var bäst: längdskidor eller baseball (han är baseball coach lol). Jag tyckte min motivation var bätte men han hade nog ett par fler supportrar i klassen...
 
Lunch
Som jag sagt innan så finns det ju två olika luncher: A&B. Jag har A lunch och har i princip suttit vid samma bord sedan min andra vecka här (ja är så att man sitter vid samma bord varje dag). Personerna har varierat (Oceane har t.ex. bytt lunch, Marqus har flyttat och lite nya ansikten har dykt upp) men Nava,  Lexi och Carmen är kvar så känns fortfarande bra. När det kommer till vad jag äter varierar också, men när jag inte köper pizza brukar jag ta med mig mat. Granola Bars, Peanut butter crackers, sandwiches, bananer, pop tarts, yogurt etc. 
 
Vet inte riktigt vad mer jag ska säga om lunchen. Finns ju som sagt massa mat och köpa även om den verkar lite sådär plus att de har vending machines med. Ofta är det även någon club som säljer läsk och godis för att tjäna pengar med, och varje fredag finns det cupcakes. Kan ju också nämna att det är under lunchen alla t-shirts och grejer (typ köp en crush (läsk) till din crush vid Valentines) säljs. 
 
 Ännu en web cam bild på mig lol. Om ni undrar varför jag har min fotbolls-tröja på mig är det eftersom vi tog bilder idag...
 
//Lollo
 
 

Uppdatering om skolan part 1

Hej på er!
 
Var ett bra tag sen jag uppdaterade om skolan och hur alla classes och så går så tänkte jag skulle ta och göra det nu. Vet inte hur kul det är men hoppas att det i alla fall kan vara lite intressant för blivande utbytisar och läsa + att det är lite sånt som jag kanske skulle berättat för min mamma & pappa i ett "hur var din dag?"-sammanhang. Så ja, here we go. (Kommer dela upp det i fyra delar med så det inte blir så långt)
 
1st. hour - Psychology
Om vi ska börja och prata om min lärare här så är han hur chill som helst. Har sagt det förut men han bryr sig typ inte om man bryter mot reglerna, kommer för sent, är sen med en inlämning osv. Eftersom han är så ung kånns han nästan lite mer som en elev som inte orkar stå upp för "the pledge of allegiance", pratar om att skolka för att man är trött och lätt blir distraherad och börjar prata om annat. Hade detta år räknats hade jag varit sjukt irriterad men eftersom det inte spelar någon roll tycker jag det är ganska skönt faktiskt haha.
 
Själva ämnet är ju psykologi vilket innebär att vi pratar om olika sätt att tänka, hjärnan, droger osv. Just nu pratar vi om motivation. Vi börjar ett nytt ämne med att läsa en liten text och svara på frågor, sen går han genom en powerpoint och vi har ett quiz på det. Detta upprepas en gång till och efter en review har vi sedan prov på de två olika delarna. Vad jag brukar göra är att jag är inne på min telefon alla lektioner och sen bara ber honom skicka powerpointen till mig. Dagen innan prover skriver jag av allting (mitt sätt att plugga) vilket tar typ en timme och i och med att det bara är true/false och abcd-frågor klarar jag mig ändå på A. 
 
Det är inte jättemycket information varje gång men eftersom han ofta drar ut på genomgångarna och ibland visar TED-talks och youtube-videos istället brukar det ta typ en månad mellan varje prov. Inte världens roligaste class eftersom det både är ett tråkigt ämne och jag inte har några vänner där förutom min värdbror men helt klart en slapp en!
 
2nd. hour - Teen Leadership
Detta är en av mina nya classes för denna terminen och också en av mina favoriter. Istället för att vara en "lära sig massa info"-class är det mer utav en "lär känna varandra och häng och ha kul fast vara seriös"-klass haha. För er som inte vet vad TLC är så är det alltså en class där man ska lära sig att ta ansvar, prata inför folk och ta hand om varandra. Vi håller tal, pratar om vad man kan göra för att hjälpa andra människor osv. 
 
Det jag gillar med det här ämnet är dels att man lär sig viktiga livslektioner och inte bara massa onödig fakta. Jag gillar också samhörigheten vi har. Vi säger ofta att vi är en "familj" och att "what happends in E109 stays in E109". Vi pratar och diskuterar så man vet vilka alla är och vad dem heter och vi litar och supportar varandra. Den senaste tiden har vi fått hålla tal om saker vi tycker är jobbigt (typ familjerelationer osv, får inte säga mer än så men tough stuff asså) och sen finns alla där och stöttar. 
 
En bra och rolig men samtidiigt seriöst class helt enkelt. Mrs. Page som läraren heter är också väldigt spontan så dyker det upp något så kan hon snabbt ändra planerna och vi gör något annat. Det är inte riktigt som en lektion på samma sätt alltså. En dag var det så många borta så istället för att göra något satt vi och prata och dekorerade klassrummet istället. Love it.
 
Hittade ingen passande bild så ni får en väldigt intressant web-cam bild på mig just nu....
 

//Lollo

Äre sommar eller?

Hej på er!
 
Hur är det med er kära läsare? Här i Oklahoma är det riktigt bra för tillfället. Vi har lämnat minusgraderna långt bakom oss efter denna helgen och idag var +25 och sol ute. Kändes som en riktigt härligt svensk sommardag och kan knappt fatta att det bara är februari???
 
De senastetvå dagarna har varit ganska chill. Har som vanligt inte så där jättemycket att göra i skolan (måste btw ta mig tid att skriva ett inlägg om det!) så har mest pratat med kompisar eller spenderat kvalitetstid med mobilen under skoldagen. Vi har också börjar med riktigt fotbollsträning på soccer nu och inte bara fitness så är riktigt kul där med även om jag suger haha.
 
Igår efter skolan så drog jag till ett köpcenter med mina värdföräldrar och värdsyster. Gick omkring med Kate och kollade på kläder och bara snacka vilket var jättekul och härligt. Älskar hur vi kan prata om allt och inget hur länge som helst. Älskar också att de har Starbucks inne i köpcentret hehe.
 
Vad som ska ske idag vet jag inte. Förhoppningsvis kan min värdpappa skjutsa mig till en bokaffär eller nåt men annars är det ju också PLL ikväll -tagga! Älskar att kunna se det live på TV här^^  
 
Starbucks in my <3

Idag på historian fick vi gå ifrån lektionen för att se på när Karla i mitt fotbollslag signade till att spela för ett college! Duktigt tjej det! Är btw. min coach som håller i micken.

Chelsea började gråta på lektionen för att hon älskar sengångare så mycket. Skojar inte, är hennes favoritdjur haha
 
With my babe Rachel<3
 
//Lollo
 

Ett svar fullt av funderingar

Julia:
Älskar din blogg! En rolig sak bara, min reaktion när du sa"jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det händer inte så mycket" var typ "nänä du bor bara i Usa. hos en familj du aldrig träffat förut i ditt liv och går på higt school! Haha ;) Ska själv åka till usa i höst och ha en blogg om det, din blogg är definitivt en inspiration!

Först och främst vill jag tacka så sjukt mycket för alla fina komplimanger! Blir så himla glad när jag får sådana kommentarer för vet själv hur mycket inspiration jag fick från bloggar innan jag åkte. Värmer verkligen och gör alltid min dag tusen gånger bättre. Så tack!
 
Måste också hålla med om att det är rätt häftigt att jag är i USA. När man tänker på det är det ju riktigt sjukt egentligen. Här är jag, en ensam liten svenne, i stora USA. Jag bor här hos en familj jag inte ens kände eller visste något om för ett år sen. Jag går på ett Amerikanskt High School, pratar engelska hela dagarna och har inga av mina gamla vänner eller familj i närheten. Jag och min värdmamma har flera gånger diskuterat vilken konstig situation det faktiskt är och hur fan det kommer sig att jag ens befinner mig Oklahoma. Häftigt, coolt, läskigt, skumt, annorlunda, sinnesjukt.
 
Men det konstigaste av allt är väl ändå att jag trots det går och skriver att "det händer inte så mycket". Minns att jag själv satt hemma i Sverige för exakt ett år sen och störde mig på alla utbytesstudenter som skrev det. Fast även om det ju alla de där adjektiven ovan att vara här så vänjer man ju sig med. Man lär känna värdfamiljen. Man lär sig hur skolan fungerar. Man hittar andra vänner. Man lär sig försöka hantera saknaden och hemlängtan. Man vänjer sig vid att prata engelska istället för svenska.
 
Jag har varit i USA i över 6 månader nu, vilket är över ett halvt år. Så kanske inte är så konstigt att jag nu tycker en dag på High School kan vara en vanligt dag - det är ju så det har varit den senaste tiden av mitt liv. Att gå till skolan här känns nästan mer naturligt än hemma, eller det här ÄR mitt hem på ett sätt. Även om det känns helt otroligt att tiden har gått så fort så känns det på ett sätt som att jag alltid varit här och jag kan knappt minnas de där första veckorna av förvirring. Det är så det ska vara.
 
Nu betyder inte det att jag går varje dag och tycker tiden hör är tråkig. Bara för att jag är van vid det amerikanska livet så tycker jag fortfarande det mesta med det är väldigt kul och jag njuter av varje sekund jag har här. Det är fortfarande helt underbart att vara här - det är ju USA liksom - och tanken på att jag måste lämna om mindre än 100 dagar är skrämmande. Det gäller att ta vara på tiden. 
 
Nu blev det här som alltid ett väldigt långt inlägg så pluspoäng till dig om du orkade läsa allt. Vet inte om min poäng kom fram - vet knappt vad den är om jag ska vara ärligt - men hoppas ni förstår vad jag menar ändå. Kram, och tack igen för kommentaren Julia!♥
 
 
 
//Lollo
 
 
 

New Orleans

Hej på er!
 
Nu har jag äntligen kommit hem efter en lång och händelserik helg i New Orleans. Eller nu och nu, har varit hemma ett par timmar men det är först nu jag orkar ta tag i det här med att blogga. Var en jättekul resa med värdfamiljen i alla fall och jag är så himla glad att de tar med mig på sådana här grejer! Även om vi bara hade två dagar där så hann vi med himla mycket och vet inte riktigt var jag ska börja.
 
Vi åkte alltså dit torsdag kväll/natt. Tar ca 11 timmar med bil så när vi kom fram var det redan morgon och då vårt rum inte var klart än begav vi oss genast ut på sightseeing efter frukost. Vi började i the French Quarter med Jackson Square och St. Louis Cathedral där det även finns massa gatukonstnärer och dylikt, och drog sedan vidare mot den kända Bourbon Street. Var himla coolt då jag läst flera böcker som utspelar sig i New Orleans och kände igen massa saker!
 
Efter lunch (där jag bl.a. smakade på mitt första ostron - mamma och pappa ni borde vara stolta!) tog vi sedan bilen och åkte till ett stort World War 2 museeum som var jätteintressant. Det var flera byggnader med bilder, berättelser, filmer och utställninger. Vi fick även testa på hur det var att vara inne i en ubåt samt se en lång 4D-film som var helt fantasktiskt bra. Gillar historia med så var jättekul och intressant! När vi var klara där gick vi till det kända Cafe Du Monde där de hade underbara munkliknande bakverk med florsocker på samt det godaste hot chocolate jag någonsin druckit. Är ni i New Orleans MÅSTE ni gå dit. I alla fall, efter det gick vi runt lite till och efter lite mer mat åkte vi sedan till vårt motell! Helt okej Valentine's Day ändå;)


På lördagen gick vi upp hyfsat tidigt och åkte iväg till en plantation och kollade runt. Det var ett ställe där de odlade massa sockerör med hjälp av slavar förr i tiden och var riktigt intressant att se. Stället var så himla fint att det var svårt att förstå att sånt kunde existerat där... Vi fick i alla fall en guidning av huset och tomten (som bland annat varit med i flera filmer och musikvideos!) och åt också lunch där innan vi drog tillbaka in mot stan. Det låg nämlingen ca 1 timme från New Orleans och på vägen passerade vi flera swamps (vet inte vad det heter på svenska men typ när träd växer i vattnet?). Tydligen ska det ju finnas alligatorer och sånt där men som tur var kom vi inte nära nog för att ta reda på det...usch.
 
När vi kom tillbaka till NO började det bli riktigt intressant. Är nämligen så att Mardi Gras, en stor Karnival-högtid håller på att börja där nere och det var fullt med folk och bilar. Tog oss en timme att hitta parkeringsplats och vid det laget hade vi sedan länge missat hjulångaren (båten lol) som vi tänkte ta en tur med. Istället satte vi oss ner och fikade med traditionell king-cake och tog en promenat längs Mississippi river där vi inte bara fick oss en titt på båten vi tänkt åka med utan också en sådan där ubåt som åker runt och hittar/tittar på vrak på botten av hav. Det coola var att just denna varit med och explored Titanic! Har alltså sett något som sett Titanic - det ni!
 
Kvällsmat åt vi på Bubba Gump. Shrimp Co. vilket var jättecoolt för jag älskar Forrest Gump (Som tur var hade de annan mat än räkor för jag älskar tyvärr inte det) och sen gick vi tillbaka in mot the French Quarter för att kolla på en av de första Mardi Gras-paraderna. Var jättehäftigt och köpte både en mask och fångade traditionella pärlhalsband. Verkligen en once in a lifetime-grej att vara där just under Mardi Gras och se alla festligheter!


Idag, söndag, spenderades främst i bilen. Började åka hem runt 4 på morgonen och kom fram först vid 5-6. Nu är klockan lite över 11 och det är dags för mig att sova - imorgon är det skola igen. Kram på er!
 
//Lollo
 
 
 

Soccer Team Dinner

I torsdags kväll hade jag som sagt en kickoff dinner med fotbollslaget vilket var väldigt kul. Var JV och varsity lagen från både killarnas och tjejernas sida plus coacher och föräldrar, så var massa folk där, och vi åt mat och gick igenom massa infomation om lagen, matcher osv. Även om fotboll egentligen inte är riktigt min sport så är jag jättetaggad på det här och gillar verkligen stämningen i laget så tror det kommer bli en jättebra säsong även om vi förlorar varenda match!
 


 
//Lollo

Paket

I torsdags eftermiddag fick jag en jätterolig överaskning när jag kom hem från skolan i form av ett paket! Jag och mina vänner har nämligen en slags "Systrar i jeans"-grej utan byxor på gång i form av en skrivbok som vi skickar runt mellan oss då både jag och en annan av mina kompisar befinner oss utomlands detta året, och nu var det alltså dags för mig att få den! Tula hade skickat den enda från Afrika och blev såklart hur lycklig som helst!! Gud vad jag saknar er tjejer, hoppas ni har det bäst! Puss<3
 


//Lollo

Fredag typ

Hej på er!
 
Hur mår ni? Själv är jag ganska trött eftersom jag gick upp en hallvtimma tidigare idag för att blogga. Kommer inte hinna ikväll för efter fotbollsträningen måste jag packa, åka på team dinner med fotbollen och sen direkt dra iväg för vi ska nämligen till New Orleans! Skolan är ledig imorgon och eftersom vi har en 3 dagar lång helg bestämde vi oss därför för en road trip:)
 
Vet inte om jag kommer kunna blogga något under tiden men vi får se, annars får ni ett långt inlägg senare! Nedan kommer också lite bilder från igår och förrgår. Har varit två ganska bra dagar faktiskt, även om jag var i skolan. Har kollat lite OS, läst VA, haft en normal fotbollsträning utan snö, får vår matchkläder m.m... Har bara varit bra helt enkelt och är faktiskt himla glad att vara här i Oklahoma!
 
Science med de bästa!

Hehe..läste lite i skolan med...hehe
 
 Ehh ja.
 
 På väg hem från skolan/träningen med Kate!

 Vi tyckte vi var tvugna att smaka på dessa
 
Och köpa lite donuts pga Valentines day
 
Kate hade typ köpt handtatueringar i form av djur?? haha
 
Mina soccer-kläder! Ville ju helst ha 16 eftersom det är mitt turnummer men det var upptage så fick bli 26 - helt ok det med!
 
Nu måste jag snart dra till skolan så vi hörs!

//Lollo
 

Grattis farfar!

Okej gjorde alltså detta kollaget i förväg för att inte glömma men så hände det ju som sagt lite grejer igår och så glömde jag helt bort att publicera det. Men i alla fall, till poängen:


Jag skulle vilja säga grattis på föedelsedagen till min älskade farfar! Du betyder så himla himla mycket för mig och jag hoppas du hade en fantastisk dag. Love you♥
 
 

//Lollo

söndag till måndag

Hej hej!
 
Tänkte ta och berätta lite om de senaste dagarna som gått sen jag blogga sist. Om vi ska börja med igår så blev det väl inte precis som jag tänkt mig. Efter lite händelser inom min värdfamilj som jag inte vill ta upp på bloggen (inget allvarligt dock - ni behöver inte oroa er!) så slutade det med att jag och Kate var ensamma hemma hela dagen och gjorde typ ingenting. Såg lite på OS (silver till Hellner!) och tog en promenad till Jimmy's Egg, som ligger en bit från mitt hus, för lunch men annars var det väl mest twitter och lek med Stewart som gällde. Framåt kvällen kom resten av familjen hem och då drog jag och min värdpappa iväg till en bokhandel för att köpa en bok till mig som jag sedan spenderade resten av kvällen samt natten med att läsa. 
 
Idag var en hyfsat bra dag måste jag säga. Kändes skönt att komma tillbaka till skolan igen och vara en gnutta produktiv även om de flesta lektioner var rätt så chill. Nu när jag tänker på det så var det nog faktiskt bara en lektioner jag ens gjorde något i eftersom till och med soccer var inställt, men aja. Var kul att träffa lite människor igen + att slappa lektioner innebar att jag kunde läsa klart min bok (Var det någon som sade nörd???).samt skypa med familjen, mina gudföräldrar och Sanna! Himla kul:)
 
Efter skolan så hängde jag med Oceane hem (fick åka skolbuss på riktigt för första gången och inte bara för XC!) och hängde där ett tag innan min värdpappa hämtade mig vid middagstid. Sen åkte vi iväg till ännu två bokaffärer då jag tydligen blivit besatt av Vampire Academy och köpte tre till i serien. Och nej mamma och pappa, oroa er inte, jag kommer antingen sälja eller ge bort dem haha. Och ja, det är väl ungefär var jag befinner mig nu. 
 
Ganska normala men ändå händelserika dagar alltså. Här är lite bilder:

@ the mall i lördags

 Jag och lilla Stewie

 jimmy's Egg

 Såg detta på Barnes & Noble - så stolt!

 I skolbussen

 Oceane's värdfamilj har två månader gamla tvilling-valpar. Hur söta?

 Hehe

 Asså dör hahaha

//Lollo
 
 
 

 
 

Polar Run

Hej igen!
 
Tänkte ta och berätta lite om min morgon som bestod av en Polar run. Det är som det låter en "lopp" som vi i fotbollslaget springer ute i kylan för att samle pengar till kläder, coachernas löner osv. Vi hade innan fått samla sponsorer som sponsrat oss med $1-$5, och för varje lap vi sprang var de tvugna att betala det. Totalt kunde man springa 20 varv runt tracken så alltså 5 miles/8km. Var ganska kallt och jobbigt (helt slut efteråt, har ju vant mig vid XC:s stadiga 2 miles) men ändå riktigt kul. Kände värsta team-spirit! De flesta klarade 20 varv med då man kunde springa i sin egen takt så är ju riktigt gött!
 
Nu har jag duschat, njutut av en smoothie från Panera och sett på Mello och snart så ska jag dra iväg på bio med min värdsyster. Vi ska se "That Awkward Moment" och är riktigt taggad. Bra helg so far alltså!
 
Lite bilder från morgonen:

Precis efter loppet.

 Jag och Che

 Maria und ich

 Min älskade Panera-smoothie<3

 Nästan hela lagen med Coach Kurey i mitten!

 Not dead - can't quit!
 

//Lollo


Last Friday Night

Hej på er!
 
Igår hade vi ännu en snowday vilket för mig innebar en ganska seg dag då jag inte kunde ta mig någonstans. Youbute, Netflix, skype med familjen och OS-invigningen via skype och vår v hemma i Sverige haha.
 
Vid halv 6 tiden kom sedan min vmamma hem och vi åkte till ett hamburgare-ställe och åt innan hon skjutsade mig hem till Rachel. Hon och jag plus massa annat folk som jag inte känner (hennes syskon, plastsyskon och deras kompisar etc.) drog sedan iväg på Laser Tag! Har aldrig gjort det förut och var såklart asdålig men himla kul var det! Man blev ju värsta inne i det liksom, och vi hade gått all in med ansiktsmålning och svarta kläder lol. 
 
Körde i alla fall två gånger (sista gången var det bara vårt gäng + 4 pers haha) och efteråt åkte vi till Braums där vi sedan hängde ett tag innan det bar sig av hemåt igen. En riktigt lyckad kväll!
 
Mina och Rachels selfies for the day<3
 
//Lollo
 

SNOWDAY

Hej på er!
 
Idag har vi ca 2cm snö här borta i OKC vilket betyder en efterlängtad snowday. Har gått och väntat på det hela veckan då de flesta andra skolor varit stängda i flera dagar, men det var först idag Putnam City schools bestämde sig för att ställa in och kan vl inte säga att jag blev jätteledsen. Så himla skönt att vakna klockan 6 och få höra att man kan gå och lägga sig igen! Har fortfarande inte gått upp riktigt haha.
 
Förutom det faktum att jag hade skola var tisdagen och onsdagen ganska bra ändå. Hade i princip inga läxor och gjorde inte massa på lektionerna så var rätt så chill. Snacka med vänner eller hängde på twitter hela dagarna haha.
 
Vad jag ska göra nu har jag ingen aning om, blir nog en ganska lugn dag då vägarna uppenbarligen inte är så bra. I helgen har jag ändå vissa saker planerade så förhoppningsvis blir det mer intressant. 
 
Lite bilder från denna veckan då:

Min påse på Teen Leadership där man typ ska lägga små uppmuntrande brev haha.

Asså borden i min science class är så gamla och klottriga och ska bytas ut nästa år så jag och Rachel brukar spendera lektionerna med att skriva massa olika grejer. Som våra namn typ haha.
 
 Vi gillar ockå att  bilder lol
 
 Igår behövde vi som tur var inte springa i snön på soccer så istället hängde vi i coach Kureys rum.
 

//Lollo

Svar på lite frågor

Cecilia:
Hur är engelskan när man har varit i USA i en månad? Lär man sig mycket eller lite? Vad utvecklas mest talspråket eller skriftspråket? Några tips på hur man kan förbättra sin innan man åker dit till USA?

Ja, språket utvecklas definitivt medan man är här! Man har ju inget annat val liksom, så för varje månad som går bler det ju mer och mer naturligt när man vänjer sig. Skulle dock säga att det är mest talspråket som utvecklas då man pratar mer än vad man skriver, och då använder man ju myckegt slang och sånt med. Så när du väl kommer hit är det absolut inga problem, men om du vill förbättra dig innan skulle jag rekommendera att se på engelsk TV/film utan svensk text och läsa böcker på engelska, för det var så jag lärde mig mycket utav min engelska. Lycka till!
 
Alicia:
Hej, hur mycket fickpengar har du med dig att ha under hela året och hur fungerar det för dig? Tog du med dig tillräckligt osv. Vissa rekommenderar att ha med sig 1500-2000 i månaden fast explorius säger 2500/månaden. Kram
 
Jag hade med mig ganska mycket fickpengar när jag först kom hit. Var lite som en säkerhetsgrej ifall korten inte skulle fungera och så för då skulle jag ändå kunna klara mig ett bra tag. Nu för tiden gör jag väl så att köper jag något väldigt dyrt använder jag kortet, annars tar jag ut pengar och betalar i kontant för att slippa så mycket avgifter som möjligt. När kontanterna tar slut tar jag helt enkelt ut nya, ca 200 dollar eftersom det oftast är det högsta på en gång. (Min föräldrar sätter pengar på kontot + att jag har lite eget sparat). Hoppas det hjälpte, kram!
 
Anonym:
Vet du om man får hoppa fallskärm när man är utbytesstudent? Vet att man inte ska riskera sitt liv under året men kan man hoppa, om man skriver under något eller så? Kram!

Tyvärr så är det ju så att hoppas fallskärm är helt förbjudet. Din organisation har ju anvar för dig och därför kan de inte tillåta dig att göra några extremsporter över huvud taget, så det gäller verkligen att se upp. Om en olycka skulle ske så täcks du därför inte av försäkringen och du skulle definitivt bli hemskickad om de fick reda på det. Väldigt synd tycker jag för skulle så gära vilja göra det!
 
Här får ni en bild på mig och Stewart! Är egentligen från förra veckan men ser ut precis likadant just nu förutom att jag har en rosa tröja istället haha.
 

//Lollo

Super Bowl

Hej på er!
 
Klockan är just nu 8.15 här borta och jag är så trött så jag kunde somna direkt (var uppe till 3 igår natt för att skriva klart en uppsats i engelskan hehe) men tänkte ändå det var dags för lite uppdatering så får väl hålla mig vaken ett tag till. 
 
Den här helgen har varit både bra och dålig. Började med ännu en seg fredagskväll som ni kanske märkte på förra inlägget. Lät väl kanske lite mer deprimerat än vad jag tänkt - jag är faktiskt väldigt glad för att vara här. Lördagens höjdpunkter var sen Melodifestivalen, Starbucks, skype med familjen och lite shopping efter nya skor och träningskläder (hittade asfina och bra löparskor, äntligen!). Innehöll även lite drama då jag vaknade på morgonen och inte kunde hitta min amerikanska telefon, vilken till slut visade sig vara på Tjmax haha. 
 
Igår var det Super Bowl Sunday så efter en "duktig" morgon då jag städade och gjorde läxor begav jag mig mot min kompis Rachels hus. För er som inte vet vad the Super Bowl är så är det årets största football-game där de bästa lagen (i år var det Denver & Seattle) möter varandra. I halvlek är det musik och reklamerna som går är välrdskända för att vara bra och dyra. En amerikansk tradition helt enkelt!
 
Så hur vad det nu då? Nja, kan väl inte säga att det var jättekul asså. Nu har jag visserligen hört att det var en ovanligt dåligt år overall, då the Seahawks totalt krossade the Broncos och reklamerna sög, men ändå. Inte riktigt min grej. Kollade till halvlek för att se Bruno Mars sjunga, vilket btw var riktigt bra, men efter det så gav jag upp. Istället hängde jag med Rachel och hennes familj (de hade massa släktingar över så var en del folk) och vi hade jättekul ändå! Är himla glad att hon bjöd över mig.
 
Om vi ska prata om idag så har det väl varit en ganska jobbig dag. Var som sagt uppe ovanligt sent igår och det, plus att jag försov mig och tvingades spriga ute i snön (det har snöat btw) hjälpte kanske inte mitt humör. Kvällen har ändå vart bra. Vi åt min favoritmat till kvällsmat och efter en varm dusch har jag nu legat i min gosiga säng och sett på ph. Förhoppningsvis får vi inställd skola imorgon med så kan nog bli bra det här!.
 
Da pictures:

Strawberries&Cream Frappe
 
 It's girl scout cookies season!
 
The Superbowl Night
 










Environmentaö Science = fav class

 


Var himla glad att jag kunde låna långbyxor av Cassie asså...
 
Btw kan jag ju nämna att klockan nu är 9 vilket innebär att det inlägget tog 45 min att skriva... Tar upp mer tid ön man tror!

//Lollo
 

Uppdatering

Hej på er!
 
Har fått lite kommentarer från olika håll om att jag borde uppdatera mer så antar att jag borde det. Vet dock inte vad jag ska säga, anledningen till att jag inte bloggat är helt enkelt för jag inte har något intressant att skriva om. Var sjuk i måndags så stannade hemma och gjorde ingenting hela dagen, om man inte räknar att se på film. Onsdagen var jag i skolan och gjorde läxor hela eftermiddagen och samma sak igår. Det mest intressanta som hände idag var väl att jag skypa med min älskade Miranda efter skolan och sen kände massa hemlängtan så jag tröstade mig med kvällsmat på en italensk restaurang med min vmamma och milkshake från Braums till efterätt.
 
Saker och ting börjar verkligen bli vardag här nu. Vaknar extra tidigt på morgonen så jag får tid att snooza, går till skolan, har lektioner, har fotbollsträning, kommer hem, ser på TV, gör läxor, går och lägger mig för sent. Repeat. Jag säger inte att det är en dålig sak  var ju det här jag ville - men har blivit så van vid livet här att jag inte ens tänker på att jag är i Oklahoma och minns inte ens hur en vanligt dag i Sverige ser ut. 
 
Dagarna här känns därför ganska ointressanta ibland och tråkiga att blogga om. Men om vi ska sammanfatta: Idag köpte jag ännu en cupcake på cupcake-friday. Har pratat bort de 3 senaste science lektionerna med Rachel. I onsdags hade alla seniors en assembly om college på Panther time. Hade inställd soccer idag pga. kyla. Har låtit hunden ta över min säng vissa dagar vilket har lett till trängsel och halvdålig sömn. Hade matte-prov och psykologi-quiz idag. Ja, det var väl typ allt.
 
Som ni märker så har jag lite av en bloggtorka för tillfället, så om det är något speciellt ni vill läsa om får ni gärna kommentera. Ska skirva ett inlägg om skolan/classes igen och tror också jag har en och annan osvarad kommentar men annars så! Nu blev det här inlägget väldigt långt och det är typ ett på natten här borta så förlåt om det blev lite flummigt.
 
Avslutar med ett citat som jag tycker stämmer ganska bra in, för även om jag är van vid det så är det ändå saker som gör mitt år vad det är och jag hoppas jag kommer minnas det nör jag blir äldre med. Varje detalj räknas liksom.
 
 
PS om du läste allt: bra jobbat!
 
//Lollo