Hej igen

Eftersom jag har gjort så mycket de snaste dagarna tänkte jag dela upp det i lite olika inlägg och börja med tisdag och onsdag. Känner att det blir lite rörigt om jag har för mycket info i ett inlägg haha.
 
tisdagen var det sista dagen i skolan innan Thanksgiving break vilket innebar att häften av mina classes i princip hade prov och den andra halvan gjorde vi inget. I Character Ed. kollade vi t.ex. på film - Charliw Browns Thanksgiving (snobben haha). På eftermiddagen kände jag min lite homesick men det försvann ganska fort när mina värdföräldrar kom hem och vi åkte iväg för att äta kvällsmat på The Red Lobster. Jag vet vad ni tänker mamma och pappa, "hon gillar ju inte ens skaldjur", men det löste sig fint då de hade jättegod fisk och helt underbara rolls (typ bröd).  
Onsdagen bjöd på en morgon fylld av PLL (kollade klart på alla avsnitt som finns tillgängliga så nu kan jag äntligen kolla på TV när det kommer tillbaka i Januari!) och efter lunch kom min vädfarmor och hämtade oss och så åjte vi hem till henne för att baka paj till thanksgiving. Jake&Joe (kusiner) var också där så var kul. Efter en tag kom dock Sheri och hämtade mig så jag skulle komma i tid till min första fotbollsmatch. Ja, det stämmer, jag som hatar fotboll är nu med i ett fotbollslag som till och med är utanför skolan. Är visserligen samma lag som skolans, men är en inomhuscup vi är med i som inte har med det och göra. I alla fall så förlorade vi matchen stort men tyckte ändå jag gjorde helt okej ifrån mg med tanke på att det var min första match någonsin och vi aldrig har tränat eller nåt.


//Lollo
 

Förlåt

Jag vill bara be om ursäkt för att jag inte har bloggat senaste dagarna och låta er veta att nej, jag har inte glömt er. Uppdatering kommer inom kort så ha tålamod! 
 
//Lollo

Helgen

Hej på er! 
 
Förlåt att jag varit så frånvarande senaste dagarna men tog en lite paus från bloggandet i helgen vilket faktiskt var väldigt skönt. Tänkte i alla fall berätta om vad jag gjort!
 
fredagen var ju planen att jag skulle ut och äta med värdmamma, värdsyster och hennes kompis Kiera för att sedan gå och se Catching Fire men så blev det tyvärr inte. På grund av is var vägarna nämligen så dåliga att vi i stället stannade hemma och myste, vilket var en stor besvikelse för mig som hade väntat och taggat jag vet inte hur länge för filmen, men ändå helt okej. Min värdmamma hade nämligen varit i Kalifornien ett par dagar och när hon kom hem hade hon med sig massa svenska godsaker som hon hade köpt på IKEA (vilket för övrigt inte finns i Oklahoma?!) till mig. Blev speceillt glad över julmust och chokladkalender, men allt kändes väldigt hemma även om det såklart inte är det märket man brukar köpa.

 
 
Lördagen började tidigt med ett besök på Starbucks (nej jag vågade inte smaka kaffet med ska nog nästa gång) innan det bar av mot köpcenteret och bion för Catching Fire. Har så mycket saker jag skulle kunna säga om filmen med ni får nog kolla in min twitter för det haha. Kan väl ändå säga att det var den bästa bokbaserade filmen jag sett och att jag och Keira satt och höll varandra i handen typ hela tden och försökte att inte skrika haha.
 
Efter det drog vi hem och åt lunch och så spenderade jag ett antal timmar med att kolla på Pretty Little Liars som jag typ blivit besat av igen. Gjorde även ett besök på Walmart där jag precis som förra gången gick runt i en evighet och bara kollade på saker haha.

 
 
 

 
 
på söndagen vaknade jag upp till ett tunnt lager av snö vilket totalt förstörde mina planer för shopping, biblioteksbesög osv. Stannade inne hela förmiddagen innan vi till slut lyckades ta oss till Acadamy för att köpa fotbollsaker till mig samt en julbutik där de bara säljer julsaker året om. Är min favorithögtid så var jättemysigt! Hela dagen kändes faktiskt som jul då vi var där, hade snö och alla affärer spelar julmusik. På kvällen gjorde vi sedan Lasange vilket var asgott (fast inte lika god som din pappa!) och resten av kvällen spenderades sedan med PLL igen (klar med 3 säsongen nu lol). 
 
 
Idag var det återigen en vanlig vardag och trots lite halvtaskigt väder var vi, till allas stora förtret, tvugna att gå till skolan igen. Imorgon är det dock sista dagen innan Thanksgiving break så klagar inte - jag är redo för lov!
 
//Lollo

Ifall ni undrade...

  • Om exakt en vecka är det Thanksgiving vilket betyder mat mat mat! Är så himla taggad!
  • I min Character Ed. håller vi på att lära oss en dikt vilket betyder att vi varje dag kastar står i en cirkel och kastar runt en boll mellan oss samtidigt som vi läser det högt.
  • Jag, min värdsyster och Oceane har köpt biljetter till Miley Cyrus konsert i Tulsa nästa vår och eftersom jag var typ världens största Hannah Montana fan för ett par år sen dör jag jag typ av lycka.
  • I helgen lärde jag mig he Cup song och känner mig ganska awesome haha.
  • Imorgon kommer jag äntligen få se Catching Fire. Fattar ni hur länge jag väntat på det här???!!!! (Och nej jag behöver inte någpn som kommer och ba: Den kom tidigare i Sverige, har redan sett den osv. okej?)
  • I min psychology class hade vi inget att göra sista minuterna så vi kollade på roliga youtube-videos. Bland annat en jätteskum video om några som sjöng inne på toaletten sammt denna lol.
 
 
 
 
//Lollo

100 dagar

Hej på er!
 
Idag är det 100 dagar sedan jag lämnde Sverige och det får mig verkligen att inse hur fort tiden går. Det känns som nyss jag stod där på Landvetter och sa hejdå till min älskade familj, men nej. Det var 100 dagar sedan jag senast såg dem. Whaaat? Helt sjuk egentligen..
 
Samtidigt känns det som jag redan varit här i en evighet. Har vant mig vid livet i USA och även om jag fortfarande har hemlängtan ibland så känns det så normalt att gå på high school, handla på Target och äta jordnötsmör i typ allt. Vilket när jag tänker på det också är helt sjukt.
 
På de här hundra dagarna har jag fått uppleva så himla mycket och jag hoppas att den resterande tiden kommer bjuda på ännu mer. Jag ska i alla fall se till att njuta av den till 100%.
 
 
 
 //Lollo

<3

 
 
//Lollo

Svar på tal

Alicia:
Det här med att dricka alkohol, köra bil och ha sex, är det bara om man är under 18 eller är det liksom för alla? Ingen skulle ju liksom ändå veta om man har haft sex med någon? Kram

Nej det är är faktiskt regler som gäller alla - oavsett om man är under arton eller inte. Lite töntigt och onödigt kan man ju tycka, speciellt vi svenskar som är väldigt självständiga och har ett mer vuxet beteende än många ungdomar här borta. Är man myndig borde man väl få göra vad man vill?

Samtidigt måste man faktiskt se det hela från organisationernas perspektiv. De har, på ett sätt, ansvaret för dig under ditt år och då vill de inte att du ska skadas på något sätt. De vill undvika konflikter och vill därför inte att du ska gå och göra något dumt som de sedan måste stå upp för med föräldrarna och blivande utbytesstudenter som letar organisation. Hur bra skulle det se ut om du t.ex. hoppade falskärm och dog eller blev full på en fest och sedan våldtagen? Jag vet att det låter extremt men tänk om. 
 
Och nej ingen kan ju veta om du har sex med någon eller inte, men de vill ändå undvika det så mycket som möjligt genom dessa regler för OM du nu skulle bli gravid så är det ett stort problem för dem - speciellt här i USA och framför allt bibelbältet då många är emot både sex före äktenskap och abort. De vill bara ditt bästa.
 
Nu finns det ju många utbytesstudenter som bryter mot detta men eftersom risken att bli hemskickad finns försöker jag låta bli - det är inte värt det, i alla fall för mig.
 
//Lollo
 
 

Som utlovat...

 
 
//Lollo

Veckan börjar bra

Hej på er!
 
Hur är det med er där hemma? Här borta så är allt ganska normalt - eller så normalt det nu kan bli i alla fall. Börjar vänja mig mer och mer vid det amerikanska livet och trivs faktiskt väldigt bra just nu.

I söndags kväll efter lägret beställde vi kinamat (som jag btw gillar nu mamma och pappa) och sen gick jag och lade mig så tidigt som möjligt. Trots det var jag helt slut när jag vaknade på måndagen och dagen i sig var väl inte speciellt kul men eftermiddagen var bra. Hade inte så mycket läxor så bara hängde, skypade med Victor, fixade med litre praktiska saker (dammsög m&p!) och snacka med Kate.På kvällen åkte vi även till min värdfarmor och åt kvällsmat vilket alltid är gott, samt träffade hennes syster + man och planerade mat inför Thanksgiving. Så taggad!
 
Idag var en ännu bättre dag, om man bortser från det faktum att midnattspermiären av Catching Fire var i Sverige och jag inte kunde gå. (Ja gråter typ så deprimerande den som spoilar är körd okej?). Efter skolan stannade jag kvar med Rachel och Chelsea och gjorde en project för min science class (målade naglarna och sprejade cooking spray på för att se om det torkar snabbare lol) och efter det mötte jag upp Maria, Anna och Oceane på Freddie's och så drog vi hem till mig och såg på The Hunger Games. Ingen av dem hade sett den (!?) så var ju tvungen att ändra på det.
 
Nu sitter och ser på nån asdålig "komedi" med min värdbror men ska väl snart gå och lägga mig - så oerhört trött. Vi hörs.
 
I I I I like it

 Min första lyckokaka

 På lunchen idag! Jag, Lexi, Nava och Oceane

 Chelsea och Rachel efter att vi spejat cooking spray på Chelsea's hand haha. Såg väldigt kostigt ut därav Rachels överdrivna min lol.
 
//Lollo
 
 

Multi-Madness

Hej på er!
 
Tänkte jag skulle ta och berätta lite om helgens camp out. Har typ inga bilder då min mobil dog rätt så snabbt redan på vägen dit med snodde en från Elvis aka Katie så blir inte ett urtråkigt inlägg i alla fall. Vet att massa föräldrar tog bilder också och ska skicka det men helt ärligt vem orkar vänta?
 
I alla fall så var det årets sista camp out som kallas för "Multi-Madness". Det vaar över 300 deltagare och min värdmamma var ansvarig för hela eventet. Planering, genomförandet - allt. Visserligen hade hon hjälp från sin kompis med men hon gick och födde barn ett par dagar innan så hon var inte där. Man kan väl säga att min vmamma har varit lite stressad haha, men det gick värdigt bra faktiskt!
 
Kom dit på fredagkvällen efter skolan och sen var det bara jobb jobb jobb fram till söndag eftermiddag. Måste säga att jag hade ett litet "Vad i hela friden håller jag på med"-moment kl. 1.30 på morgonen mellan fredag och lördag då jag satt och byggde raketer av kartong, men annars har det bara varit kul. Tröttsamt - absolut - men kul. Fick hjälpa till med allt från att servera mat, städa, plocka i ordning, och räkna ekollon (fråga inte) till att leda en grupp girl scouts genom olika förmiddagsaktiviteter respektive hålla i en egen station med ansiktsmålning på eftermiddagen (blev många hjärtan med vingar för er som känner mig irl lol). Vi hade även ett dance party vilket var ganska kul.
 
Efter två nätter i tält och fullspäckade dagar måste jag dock erkänna att jag var rätt så trött så igår försökte jag somna tidigt vilket var VÄLDIGT skönt. Ligger så efter när det gäller sömn.
 
Sundae, Elvis & Meatball<3


//Lollo
 

Update

Hej!
 
Ville bara säga att jag lever och nu har kommit hem från mitt sista gs camp i år. Är för trött för att blogga om det idag men det kommer väl så småning om.
 
Var väl typ allt, kram.
 
//Lollo

För idag är ingen vanlig dag...

Idag råkar det nämligen vara Mirandas födelsedag och därför skulle jag vilja ägna dett inlägg åt att säga grattis till henne! Saknar dig min underbara, knäppa, fanstatiska, roliga, och söta vän och känns jättekonstigt att jag inte kan vara hemma och fira med dig just nu. Lovar att jag ska baka kakor till dig när jag kommer hem igen, massvis av dem!

Hoppas du får en fantastisk dag, älskar dig♥
 
 
//Lollo

Talent show

Hej på er!
 
Idag har varit en riktigt bra dag här borta,. Varför vet jag inte för själva skoldagen var ganska normal men tror det kan bero på just det. Jag börjar vänja mig vid livet här och känna mig mer bekväm helt enkelt, Bra folk på lektionerna och lunchen, massa saker som pågår och typ första gången någonsin känner jag mig någorlunda social haha.
 
Efter skolan idag drog jag i alla fall hem till Anna (efter att ha plockat upp lite skräp för Be the change club såklart) och hängde där ett tag tills det var dags för PC Norths årliga talangjakt. Den hölls i aulan och även om de flesta väl var sådär så var det kul. Träffade lite folk att snacka med och förutom ett par riktigt bra upprädanden (t.ex. Staphanie i min XC) hade de massa pausunderhållning genom olika skits.
 
Annars har det inte hänt så mycket sen sist (förutom att jag läst Allegiant och omg, fortfarande i förnekelse över det slutet. Somnade bokstavligt talat medan jag skrev detta så ska sova nu. 
 
Haha hade ingen bärre bild på oss...

Pausunderhållning: HSM!

 "The Jonas Brothers" lol

Prisutdelning
 
 
Och just det: imorgon eftermiddag drar jag iväg på min sista camp-out för säsongen så vi hörs igen på söndag!

//Lollo
 
 

Rihanna

Igår var jag alltså och såg Rihannas konsert här i Oklahoma City och det var helt underbart. Har aldrig varit på en så stor riktig konsert innan och det var så sjukt bra! Definitivt en upplevelse att minnas.
 
Från början så skulle jag bara gå med Anna (från Ryssland) men efter att ha pratat om det i skolan slutade det med att både Maria (Finland) och Oceane (Frankrike) hängde på så runt 6-tiden samlades vi hemma hos Anna för att tagga. Vi åt mat och hängde lite med hennes familj + familejvänner + Michael och lite efter sju begav vi oss sedan in mot Downtown och Cheseapeake Arena. 
 
Väl där visade det sig att våra biljetter blivit uppgraderade (!) så istället för de allra billigaste och sämsta platserna vi betalat för fick vi faktiskt några ganska bra. Inte de bästa såklart, men med tanke på vad vi betalade för det klagar jag definitivt inte. I alla fall så var vi väl där runt 8 och då började väntan. Som vanligt började det såklart sent så vi köpte lite dricka och lyssnade på rapparen som öppnade för henne (2 Chainz om ni vet vem det är?), och klockan elva började det till sist.
 
Så. Awesome. Trodde ärligt talat inte att jag var en speciellt stort Rihanna-fan innan och ville bara gå för att liksom, men till min förvåning kände jag igen över hälften av låtarna. Är ofta man hör dem på radion utan att tänka på vem det är liksom. Men som sagt - sjuuukt bra! Så himla glad att jag gick.
 
När konserten var slut runt tolv åkte vi alla hem till Anna igen och drack varm choklad (askallt ute här nu) och åt cupcakes. Satt och pratade och skickade bilder och gjorde läxor och lyssna på musik och flumma i ett par timmar och runt två-tre tiden gick vi till slut och lade oss (sov över där). Fick bara ca 5 timmars sömn men så himla värt det. En awesome dag!
 
Konserten var i samma arena som OKC Thunders spelar!

Jag, Anna, Oceane och Maria! Taggade!

Vi igen tillsammans med Annas värdsyster som körde oss.

Lugnet före stormen...

Pretty....
2 Chainz!

Jag och Maria haha
Med Oceane

Låt mig presentera Rihanna!!

Vill tillbaka<3

Cupcakes in my heart

My girls<3

//Lollo

Veterans Day

Hej på er igen!

Tre inlägg på en dag förtjänar väl lite applåder åtminstonde? Eller? Haha.
 
Idag så var det Veterans day här borta i Amerikat vilket är en dag där man firar och hedrar alla soldater och folk som kämpat för USAs sida i krig. Överallt har det varit massa amerikanska flaggor och i skolan hade vi en assembly där vi sjöng natonalssången, pratade om alla delar i flaggan och vad de står för och spelade låtar som reprenseterade varje del av militären (air force, navy etc.) Min counsler som var militär en gång i tiden höll i det iklädd sin uniform och det var även annan gammal soldat där och höll tal. Jätteintressant och rörande tycker jag för är så himla många amerikanare (speciellt i Oklahoma) som faktiskt är påverkade av det här om man jämför med Sverige. Är glad att jag fick uppleva det!

Personerna som håller i flaggan to examen från PCN för fyra år sen och gjorde då exakt samma cermoni på Veterans day. Sedan dess har de varit borta i Afghanistan som soldater och nu kom de alltså tillbaka för att göra det igen.
 
Annars hände väl inte så mycket i skolan förutom att jag gick omkring som en gammal tant hela daganen på grund av träningsverk efter helgen haha. Efter skolan kom min lokala kontaktperson och hämtade mig och sen åkte vi, efter att ha hämtat upp Amelie från Norge i Edmond, till Braums. Där åt/drack vi lite (Cookie Dough milkshake with hot fudge♥) och pratade om hur allt är. Hanna från Sverige (som jag ju träffade på exploriusträffen efter Ambassaden i somras) skulle också varit med men hon var sjuk vilket var väldigt synd. Var dock kul ändå och roligt att träffa nytt folk!

Foreigners yo!

Passar även på att slänga in lite bilder på svensk mat jag hittat i affärerna här!

Pepperkakor från Walmart! Smakar som jul och står till och med om hur man ska knäcka den i tre och önska sig något haha.

 Gillar inte ens knäckebröd men reagerade ändå på det här inne på Crest! Vad som förvirrar mig är dock är att står "Product of Germany" på paketen??
 

Nu ska jag föröska få lite läxor gjorda samt sova. Imorgon lär det nämligen varken bli sömn eller bloggning då jag ska på konsert och sen sova över hos Anna! Ska bli jättekul och är så himla taggad för Rihanna!
 
 
//Lollo

Questions and Answers

Lina:
First of all, jag älskar din blogg!! Helt klart min favorit bland de som är iväg nu! Jag ska åka till usa nästa år och håller på med mina ansökningar just nu. Jag undrar vad hade för bilder till fotoalbumet och kan du ge lite tips på vad man kan skriva i det personliga brevet och hur detaljerat? :D

Vill börja med att tacka så jättejättemycket för dina fina ord, blir så otroligt glad för varje snäll komplimang jag får asså ni fattar inte. Betyder massa! Tycker också det är himla kul att du ska åka iväg som utbytesstudent och hoppas du kommer få ett underbart år! Nu till din fråga:

I det personliga brevet gäller det just att vara personlig och visa lite vem du är som person. Kan vara svårt, speciellt om man som jag åker med Explorius/CETUSA och bara har en ynka sida att få plats med allt, men det är bara att göra sitt bästa. Jag skrev om vilken linje jag gick, mina intressen, varför jag ville åka och lite om min bakrund. T.ex. så berättade jag om att jag brukade vara hur blyg som helst för några år sen men att jag i och med det här året ville ändra på det.

Egentligen kan det nog handla om lite vad som helst, men det jag skulle tänka på om jag var du är att inte låta allt för dryg. Min värdfamilj berättade t.ex. att flera av de brev de gick igenom bara var studenter som listade upp alla deras intressen och talanger, typ "jag kan det och det och så det" vilket ju inte direkt låter lockande. Ett annat tips kan vara att göra någon smiley - min värdfamilj valde liksom mig delvid för att jag hade smileys och hjärtan i mitt brev haha!

När det gäller bilder hade min organisation ett bestämt antal bilder man fick ha: en på ens hur, en på ens familj och två på ens vänner samt en "profilbild". HÄR och HÄR och HÄR kan du se vilka bilder jag valde. Om jag var du skulle jag inte oroa mig så mycket om det dock - min värdfamilj fick inte ens se någon bild förrän efter att de hade valt mig! Hoppas du är nöjd med svaren och lycka till!


Lmssy:
Vart har du fått tag i din design?? Tacksam för svar :)
 
Min svenska utbytiskompis Hannah har gjort min design! Hon var verkligen jättegullig och la ner flera timmar på att fixa den precis som jag ville - hur snällt? HÄR kan ni komma till hennes blogg!


:) :
Hej! Nu har jag läst igenom nästan hela din blogg och jag är jätteglad att jag hittade den! Jag har fått många svar på mina frågor bara genom att läsa:)Jag är jätteimponerad av dig för du verkar ha fått många vänner och anpassad dig bra! Jag ska förhoppningsvis åka som utbytesstudent nästa år och jag undrar lite om organisationen explorius som jag funderar på att åka med:)Jag har läst att många har blivit missnöjda när de har åkt med dem, men du verkar vara nöjd? Känner du fler som har åkt med explorius och är dom nöjda isf?:)

Tack så jättemycket haha! Betyder verkligen jättemycket att andra kan få svar och inspiration av att läsa min blogg då jag vet att jag själv gjorde samma sak förra året. Tycket defintivt du ska åka! Jag har redan skrivit ett ganska långt inlägg om just det här frågan (som du kan hitta HÄR) men för att sammanfatta det så ja, jag är nöjd med Explorius. De är inte perfekta och visst finns det folk som åkt med dem och blivit missnöjda, men det gör det ju med alla organisationer. De är ju trots allt ganska lika så välj den som känns bäst för dig helt enkelt! Hoppas det går bra och lycka till!//Lollo
 
 

Rockclimbing

Hej på er! 
 
I helgen var jag som sagt iväg och bergsklättrade med lite folk från girl scouts och deras high adventure team. Var så himla roligt och definitivt min favorit bland alla camp-outs hittils (har btw bara en till nästa vecka och sen är det slut för säsongen). 
 
I alla fall så började vi på lördagen med bouldering, vilket i princip innebär att man klättrar omkring på massa stenblock. Eftersom det inte är så högt behöver man inte någon sele vilket var jätteskönt då man fick mycket mer frihet. Jättekul helt enkelt! För att komma dit var man även tvungen att gå en del vilket var jättehärligt eftersom jag kände mig som hemma och jättekul då jag fick lära mig en speciell vandrings-låt där man hoppar vid vissa tillfällen som vi sedan sjöng i våra huvuden hela vägen. Var awesome för även att vi inte sjöng högt hoppade alla i synk haha!
 
När vi var klara åkte vi till en tältplats som vi hade hyrt (typ som en camping men mer i naturen där varje plats har ett eget bord + eldstad), satte upp våra tält, åt, och pratade. Lite kallt men ändå najs!
 
På söndagen var det sedan dags för själva bergsklättringen med rep och allt vilket också var jättehäftigt. Har aldring klättrat på riktigt utomhus förut så var grymt coolt och definiivt en rolig upplevelse. Vi stannade där i princip hela dagen och när vi var klara stannade vi sedan till på Meers, vilket är en känd hamburgarerestaurang, innan vi åkte hem. Lyckad dag om man säger så!
 
Nu till bilder! Gjorde faktiskt ett par kollage denna gången eftersom det var så många bilder. Lite litet men tror ni kan se ändå...
 
Dag ett: hiking and bouldering

 Dag två: rockclimbing
 
 Extra: middag på meers samt en buffalo som går över vägen haha!
 

//Lollo
 
 
 

Grattis världens bästa pappa!

Vill börja med att säga att nej jag glömde inte att det var fars dag idag, jag har bara inte haft internet på hela dagen vilket gjorde det liiite svårt att uppdatera om man säger så. Hade heller inte tid att skriva nåt tidsintällt i lördags så får väl bli lite sent helt enkelt (även om det faktiskt fortfarande är söndag här borta i staterna). I alla fall:

Grattis på fars dag världens bästa pappa! Känns så himla hemskt och konstigt att jag inte kunde vara hemma och fira detta med dig, men hoppas du hade en bra dag ändå. Saknar dig mycket mer än vad jag tror du förstår.
 
Love you♥
 
 
//Lollo
 

Hug an exchange student day!

 
 
Hej på er!
 
Idag har varit en spännande dag på många sätt. Dels så var det International hug an exchange student day , vilket typ är det knäppaste jag hört haha. De flesta visste inte ens om det men fick ändå en hel del kramar vilket var kul. Det var också drug-testing vilket innebar att de hade tagit dit massa droghundar. I två av mina classes fick vi gå ut i korridoren medan de gick omkring och sniffade på allas väskor i jakt på medicin eller i värsta fall droger. Det hela var väldigt seriöst och ganska obehagligt faktiskt, och jag kan verkligen inte föreställa mig det hända hemma...
 
Annars hände väl inte så mycket speciellt, förutom att Ms. Wylie gick omkring och spelade zombie ett tag. Hade även vikarie på En. Science så jag, Rachel och Chelsea drog till biblioteket för att skriva ut ett papper och gick sen omkring i korridorerna och snackade tills vi verkligen var tvugna att gå tillbaka till klassrummet. Älskar verkligen folket den timmen!
 
Hmm... vad mer ska jag säga? Vi har ju som sagt hade frivecka på XC då tävlingssäsongen nu är slut så istället har vi suttit och snackat och gjort läxor. Klagar inte på det direkt, även om lite motion kanske hade varit bra då min underbara värdsyster gjorde chocolate chip pancakes till mig igår, för att att inte tala om Brownisarna jag åt när jag hälsade på en kort stund hos Anna och Oceane efter skolan igår. (Oceane har föressten, på grund av anledningar jag inte tänker ta upp i bloggen, flyttat in hos Anna temporärt i jakt på en ny värdfamilj.)
 
Vad som händer ikväll vet jag inte riktigt men imorgon blir det bergsklättring! Taggad!
 
 
Fina Maria på historian när vi jobbade med iPadsen.
 
 Jag gjorde kanske inte riktigt det vi skulle...men jag hitta Tranås på kartan!
 
 Environmental Science med Rachel<3
 
 Liten bild på skolbiblioeket! Hann tyvärr inte titta runt då de stängde för lunch typ 5 minuter efter att vi kom dit...
 
 Längs en vägg i skolan finns graduation-bilder sen flera år tillbaka. Spännande att jag snart får uppleva det själv!

 Awards...
 
 Så kan man ju också göra istället för att göra grafer...
 

Och just det; har fått frågor om vad Thanksgiving är och då jag fortfarande inte är helt 100 själv tänkte jag skriva om det efter att jag firat det om det är okej?
 
//Lollo
 
 
 
 
 
 

Ett styck utbytesstudent pratar med sig själv

 
 
 
 
//Lollo

Två svar

Mathilda:
Hej hoppas du har det bra där borta! Jag åker (förhoppningsvis) till USA 14/15 och jag har min "antagningsintervju" på fredag och jag är galet nervös! Har du några tips vad man kan tänka på när man ska/ är på intervju?

Hej Mathilda! Vad kul att du ska åka på utbytesår, är verkligen en otrolig upplevelse. Nu vet ju inte jag vilket organisation du åker med, men baserat på mina erfarenheter med Explorius behöver du inte vara ett dugg orolig för intervjun. Du har förmodligen fått hem ett antal frågor som kommer diskuteras under intervjun, så mitt tips är väl att tänka igenom dem och sen bara vara dig själv.

Förutom det här med betyg så är det de främst tittar på din attityd till året, så så länge du visar att du verkligen vill åka och är redo för det (och att det inte bara är dina föräldrar som pushar dig t.ex.) så borde det gå jättebra. Det jag var lite nervös för var det här med frågor på engelska men det är verkligen inget problem - du ska ju ändå prata det i ett helt år eller hur?

Hoppas det går bra och lycka till! Kram<3
 
Lisa:
Åh!!! Türkish für anfänger!!!! Saknar tyskan!! Har det kommit ut någon ny säsong? :) kram!

Hej Lisa!! Saknar också tyskan haha, kostigt nog. Och nej, det har inte kommit någon ny säsong men eftersom jag har de två första på dvd (nördvarning? hehe) så tog jag med mig dem hit. Kommer ju inte ha tyska på hela året vilket kan bli lite problematiskt i tvåan sen så försöker fräsha upp minnet lite då och då. Hoppas ni har det bra och att historian inte är allt för hemsk! Kram<3
 
 Har absolut inget med inlägget att göra men här kommer en bild på Sams, vilket är som ett slags Walmart/mini-Ullared där de säljer big-pack av typ allt. Extremt amerikanskt haha.
 
//Lollo

No one can hold me back, I ain't got time for that

Hej på er!
 
Idag har egentligen varit en ganska ointressant dag men kände ändå för att blogga så får väl göra det. Hände nte direkt något intressant i skolan förutom ett matteprov och "iställd" XC då båda coacherna var borta. (Och med inställd menar jag vi satt i omklädningsrummet hela timmen för Gud fröbjude att vi skulle åka hem tidigare!). 
 
Efter skolan så skulle min värdmamma komma och hämta mig och Katie men eftersom hon blev lite försenad följde jag med Anna hem ett litet tag. Hon bor precis brevid skolan så hängde där ett tag medans jag väntade, och passade även på att hämta upp min biljett - nästa vecka ska vi nämligen på Rihannas konsert här i Oklahoma City! Även att jag kanske inte är världens största fan gillar jag många av hennes låtar så ska bli jättekul!
 
Hmm.. vad mer kan jag säga om idag. Förutom att läsa och kolla på "Türkish für anfänger" (om du har haft tyska borde du veta vad det är, om inte så googla! Kärlek säger jag bara) så gjorde jag och min värdmamma även en tur till Hobby Lobby för att hitta grejer till en Scrap-book. Har nämligen en stort projekt (betygsavgörande definitivt) i Character Education som går ut på att göra en "Success-folder" om ens liv och alla sina framgångar. Bilder, minnen, osv. osv. Ska bli jättekul faktiskt så är väldigt taggad!
 
För att unvika en bildlöst inlägg kommer här en bild på mitt sovrumsfönster utifrån!

//Lollo

You know you're from Sweden when...

 • Everytime you see a Swedish brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your Non-Swedish friends (with barely hidden pride in your voice).
 • You seriously want to HURT Non-Swedes who ask "how's life in SWITZERLAND?"
 • People ask you if you have polar bears on the streets and you try to spread the myth further by saying it is true.
 • You go seriously sentimental when entering an IKEA store, outside the borders of Sweden.
 • You love complaining about Sweden when you are there and state "it's much better in Sweden" when you are abroad.
 • You know at least 10 Abba songs by heart.
 • Whenever discussing international problems you always, without exception, state that "why don't you do it like we do it in Sweden?"
 • You take your shoes off when entering a house, and don't get why non-Swedes find that funny.
 • You don't consider a congregation of trees being a "real" forrest unless it takes at least 20 minutes to drive through it.
 • You don't mind walking instead of taking the car.
 • Generally, you prefer writing in pencil, so you get thoroughly confused and insecure when told to write in pen during exams in schools abroad.
 • You answer the phone by saying your first name and not just "hello".
 • You actually miss “knäckebröd” when you are abroad but never eat it in Sweden, since it's too dry.
 • You insist that Swedish chocolate is the best in the world, despite what the Belgians and the Swiss might say.

Hittade denna när jag var inne och kollade på Kristins blogg (min favorit från förra året, kolla in den här!) och måste säga att det är så sant haha...
 
 
//Lollo
 
 

Fördelar & Nackdelar

Är det värt att åka på utbytesår eller inte? Det är en fråga som jag själv funderade på extremt mycket innan jag åkte iväg, och svaret är självklart JA! Annars hade jag ju inte åkt. Däremot finns det ju både fördelar och nackdelar med det hela och dem tänkte jag, efter en förfrågan, ta upp nu.
 
Om vi ska börja med nackdelarna så är det himla dyrt, vilket gör att många inte en har chansen och möjligheten att åka. Kostar runt 100 000 kronor och jag vet att delar av de pengar mina förädlrar sparat till mitt loiv efter gymnasiet gick till den här avgiften, vilket såklart suger då jag måste jobba extra mycket senare. En annan nackdel som gör att många låter bli att åka (och som gjorde att jag nästan inte gjorde det) är att året inte räknas. När jag kommer hem igen kommer jag börja tvåan med 97:orna istället för trean som jag ju egentligen skulle ha gått, vilket betyderatt jag varken kommer ha kvar samma klass eller ta studenten med min bästa kompisar. Lite surt om man säger så. 
 
Så självklart finns det negativa saker med ett utbytessår - nämnde jag att man ibland får så mycket hemlängtan att man kan börja skaka av gråt också? - men trots allt det så är det värt det! Jag har varit här ungefär en fjärdedel av tiden nu och oj så mycket jag har varit med om. Jag har fått uppleva så många häftiga saker, se så många underbara platser och träffa så många otroliga människor som jag kommer sakna så när jag kommer hem igen. Man får ta del av annan kultur på ett helt unikt sätt; mat, religion, skola - ja hela deras vardag - och ibland känns det faktiskt som man lever i en film. 
 
Och det inte bara det att det är kul, man lär sig också massa. Man får nya sätt att se på saker och bättre insikt i hur andra männsikor har det. Man lär sig uppskatta livet där hemma i Sverige och tryggheten man har det. Jag har vuxit otroligt mycket som person under förberedelserna inför året och mina 2,5 månader här, blivit mer självständig och slutat vara så blyg som jag brukade. Jag är mer öppen både när det gäller att prata med folk, lyssna till andras åsikter och prova nya saker. Att säga ja. 
 
Så ja, det är värt det. Även om nackdelarna är många så är fördelarna fler och större. Man utvecklas som människa samtidigt som man får vara med om massa underbara saker. Och visst, man känner kanske inte alltid så när man är här - man längtar hem och undrar vad fan man håller på med - men det är fortfarande sant. Om du ens funderar på att åka och får chansen säger jag därför bara ÅK ÅK ÅK!
 
 
//Lollo
 
 
 
 
 

Regler

Fått flera frågor om vilka regler jag måste följa här borta och tänkte dräför berätta lite om det. Vill dock påpeka att dett kan skilja sig extremt mycket från familj till familj, skola till skola osv. så är inget ni ska utgå från gäller för alla platser i USA.

Man kan väl säga att det finns tre olika delar och uppsättningar av regler man måste följa när man är iväg som utbytesstudent, och de är enligt organisationen, skolan och värdfamiljen. (Sen måste man ju såklart följa lagarna, ens föräldrar hemma i Sverige osv. med men det är ju uppenbart) I alla fall:
 

  • Explorius/CETUSA - Som utbytesstudent finns det massa regler man måste följa och kan ju långt ifrån nämna alla men man får band annat inte hålla på med extremsporter, dricka alkohol och hålla på med andra droger, ha sex, köra bil, ha godkänt i alla ämnen med mera. Allt detta finns med på ett papper man måste skriva under redan i ansökningsprocessen och är väldigt viktiga att följa om man inte vill bli hemskickad.

  • Putnam City North - skolan här i USA är sjukt mycket striktare än hemma. Man måste komma exakt på sekunden i tid om man inte vill få en tardy, ha hall passes för att gå ut ur klassrummet under lektionstid, kalla lärare Mr./ Mrs. osv osv. Man få inte heller lämna skolområdet under lunchen och får endast befinna sig vissa delar av skolan under denna tid. Gäller att ha koll alltså.

  • Min värdfamilj - Det här är faktiskt en ganska rolig historia haha. En av mina första dagar här när jag satt och pratade med min värdmamma frågade jag henne om vika regler de hade och hon blev helt ställd eftersom de inte ens hade funderat på det. Blev därför att vi kom på några då hux som flux, och vi jobbar väl fortfarande på det, men för att att ge exempel så får jag inte använda droger och vill jag sova över någonstans måste de prata med föräldrarna. Jag har även vissa sysslor jag måste göra hemma så som städa mitt rum ,dammsuga vissa rum, mata hunden på kvällarna och ta hand om disken vissa dagar.

 
 
//Lollo

Cookieland

Min lördag spenderades igår på ett Girl Scout Day Camp vid namn Cookieland. De hade inte tillräckligt med ledare för att ta hand om alla små Brownies som de yngre tjejerna kallas, och därför var vi där och hjälpte till. Pyssel, vandring, bågskytte och Smores sammanfattar väl ungefär dagen!
 
På vägen dit stannade vi och år frukost på Panera! Breakfast Sandwich och Smoothie<3

 
 
Kvällen spenderades sen med att se på Hungerspelen och blogga. Och just det, provade en ny dricka på Sonic: orange & cherry limeade!

//Lollo
 

Korta svar

Vilket program går du i Sverige?
Jag går Natur-natur på Holavedsgymnasiet hemma i lilla Tranås.

Framtida yrke?
Absolut ingen aning, har inte kommit så långt i planeringen än haha.

Vilke kurser valde du inför High School i OK?
Innan jag kom hit visste jag inte riktigt vilka ämnen jag skulle läsa men första dagen i skolan satte jag upp ett schema tillsammans med min counsler, och slutade med Psychology, Character Ed, US History, Environmental Science, Math Analysis, English och XC. Kommer dock ändra lite tills nästa år då vissa bara är halvårskurser. Och nej, ifall jag nu skulle få frågan så räknas inte året här hemma (kommer skriva mer om detta i ett annat inlägg).

Har de höstlov i USA?
Ja! Nu beror ju detta i och för sig på skolan, men jag hade höstlov i hela två dagar för ett par veckor sen när vi var i New Mexico. Kanske verkar jättekort (och det ör det ju) men sen har de ju också Labour Day, Thanksgiving break och en oändligt långt sommarlov jämfört med oss. Kommer skriva mer om dessa helger när vi kommer dit också!

Vad har du för mobil?
Jag har med mig min iPhone hemifrån som jag använder till att ta bilder och surfa på när jag har wifi (typ twitter, kik, snapchat osv.). Har också köpt en billig knapptelefon på Walmart som jag använder till sms och telefonsamtal med mina amerikanska vänner och familj. Lite kmplicerat kanske med kände inte att det var värt att köpa en ny iPhone här bara för det...

Vad har du för bankkort?
Jag har med mig två bankkort, dels mitt vanliga VISA kort och dels mitt ICa kort. Försöker använda det sistnämnde så mycket som möjligt eftersom det ska vara billigare men oftast funkar inte den så får använda det andra. Det jagförsöker göra är därför att ta ut så mycket kontanter som möjligt åt gången och sen betala med det.
 
 
 //Lollo
 

Last homegame

Hej på er!

Igår hade PCNs football-team sin sista hemmamatch och det var jag ju bara tvungen att gå på så runt femtiden på fredagen hämtade Anna och hennes värdmamma upp mig, Oceane och Maria och så begav vi oss mot football-stadion. På vägen stannade vi och åt kvällsmat på Hideaway Pizza vilket var helt underbart gott och lite kul då vi alla var utbytesstudenter. 
 
Som vanligt så var ju själva matchen inte jätteintressant och efter fyra vinster i rad förlorade vi tyvärr rejält men hade himla kul ändå! Första halvleken spenderade vi mest med att ta kort och prata med folk (träffade bl.a. Courtney och Che från XC) samt lite försök till att heja på laget såklart. Vi stod kanske inte precis i mitten av "hejaklacken" eftersom man inte såg så mycket där, men vi gjorde ändå vårt bästa. Vid halvlek så hade bandet en lightshow vilket om jag ska vara ärligt var det jag sett fram mot mest. Var så himla coolt för de släckte alla lampor i hela stadion och så hade massa "glowsticks" (vad heter det på svenska lol?) överallt. Awesome!
 
Efter det gick typ hälften av publiken hem eftersom vi förlorade och det var kallt, men vi utbytesstudenter stannade i alla fall klar och försökte hålla humöret uppe ändå med varm choklad och godis. Vi fick också sällskap av My, en senior på PCN som vi även hängde en del med på Fall Ball (och jag det är en kille även om namnet kanske ger ett annat intryck). Han är typ skolans spirit person eller nåt och himla snäll i alla fall! Blev ännu fler bilder och när matchen var slut var det dags för det så kallade "Senior Night" som jag tror inträffar sista hemmamatchen varje år (detta är dock bara en gissning). Oavsett så gick det ut på att alla seniors sprang ut på planen och formade en stor cirkel, sjöng, tog kort, körde hejaramsor och gråter över att de snart måste säga hejdå. Jag och Anna (Oceane och Maria är inte seniors) kände oss lite utmobbade då vi inte kände i princip nån utom My, men var häftigt ändå och definitivt en rolig upplevelse!

Allt som allt var det en väldiigt roligt kväll - en av de bästa jag haft här än så länge - och jag är så himla glad över att få komma hit och uppleva allt detta och träffa så underbara männiksor! 
 
Nu till bilder, vi tog ju en hel del och det här är långt ifrån alla haha:
 
Vet inte om ni kan se men innan skolan börjar på game-days marcherar bandet genom hela skolan.

 Pizza på Hideaway!

 Kan inte beskriva hur awkward denna bilden var att ta haha. Är ju glasdörrar och precis innanför dörren står nämligen delar av personalen (däribland Henry som är våran och framför allt Marias kompis) haha..

 @ the game då då!

 Go PC North!

 Jag och Oceane!

 Footballplayers och pom!

 Anna var excited! Typ haha. Okej hon tyckte det var sjukt långtråkigt men man kan ju låtsas lol...

 Lite bättre bild från själva matchen!

 Vad ska jag säga? Vi blev lite uttråkade efter ett tag haha.

 Jag och massa folk haha! Känner inte alla men i övre raden finns ju Mckensie och Courtney på ytterkanten och brevid mig är Che!

 Foreigners...

Går inte att visa hur coolt det var genom en bild, men ni kanske förstår lite hur bandets uppträdande var!

 Så här glada var vi när det andra laget gjorde änu en touchdown och det stor 7-40...

 Varm choklad gjorde det bättre!
 
 Maria, jag, Anna och My!

 Bästa Maria och jag!

 Oceane, Maria, jag, Anna & My! Härligt gäng.

 Samling innan Senior Night börjar.

 Tyckte den här bilden var ganska cool även om den inte är perfekt haha.

 Avslutar med en bild på senior-cirkeln! Blevb ganska stor om man säger så, och det är långt ifrån alla som var där. Vi är över 400 seniors totalt!


//Lollo

Sverigesöndag?

Enda sen jag kom hit har jag haft väldigt mycket kontakt med Sverige. Snapchat, kik, sms, mail, skype osv. har gjort att jag spenderat lite väl mycket tid med att tänka på Sverigeärligt talat tror jag det har lett till extra mycket hemlängtan. Därför tänker jag testa en ny metod att tackla det här . nämligen genim att ha så kallade "Sverige-söndagar".
 
Under veckan kommer jag försöka ignorera er så mycket som möjligt, och varje söndag kommer jag sedan svara på mail, mess, snapchats och dylik jag missat samt försöka skypa lite.Jag vill försöka minimera svenskt inflytande och fokusera på mitt liv här. 

Självklart finns vissa undantag. Ifall jag behöver hjälp med något praktiskt eller något extremt spännande händer måste man ju helt enkelt ta kontakt. Jag kommer fortfarande använda twitter och instagram och sånt för kan inte leva utan det, och bloggen konmer leva viidare. Om du inte känner mig personligen kommer du alltså inte påverkas. Jag vill bara säga det så att alla ni där hemma vet att svarar jag inte på t.ex. sms kan det bero på att jag saknar er för mycket.
 
Ja det var väl typ det jag ville säga. Och som sagt, ifall det händer något viktigt måste man ju helt enkelt ta kontakt (och ja My & Miranda böcker räknas som viktigt)  så tro inte att jag blir sur eller så. Vill bara dra ner på det lite.
 
Kram.//Lollo

Det här med vänner...

Behöver man vara social för att åka som utbytesstudent? Är det svårt att få vänner? Umgås du med folk från skolan på fritiden? Hur mycket tid spenderar du med din värdfamilj - är du bara med kompisar?
 
Efter att ha läst igenom frågorna och kommentarerna från "vad vill ni att jag ska skriva om"-inlägget upptäckte jag att det här med sociala relationer, vänner och värdfamiljen var ett väldigt populärt ämne och därför tänker jag försöka reda ut det lite nu. Förhoppningsvis kommer det svara lite på era frågor men om inte kan ni ju höra av er igen.

Till att börja med så är det både lätt och svårt att få vänner - i alla fall tycker jag det. Berättar man att man är utbytesstudent tycker många att det är coolt och det är inte svårt att få som jag vill kalla det "hälsa i korridoren"-vänner. Däremot kan det vara tufft att få kompisar att hänga med efter skolan - framför allt i början. Klasserna här ser ju lite annorlunda ut också eftersom man har olika personer i varje ämne. Man har ju visserligen chansen att träffa mer männiksor, men du lär inte känna dem lika väl som ens klasskompisar hemma vilket komplicerar allt - speciellt eftersom det är blandat med freshman till senior och man inte riktigt vet vem som är vad haha.

Sen finns det ju andra saker som kan spela stor roll i det hela också, som storleken på skolan. Om du går på en stor skola med många utbytesstudenter är du inte lika intressant som om du gick på en liten där du var unik. Är du med i en klubb eller sport ökar ju chansen för att hitta vänner rejält. Du kan även bli kompis med andra utbytesstudenter osv. osv. Om det är lätt/svårt att få vänner kan alltså bero lite på slumpen. 
Den viktigaste saken som avgör allt där dock din attityd. Om du håller dig för dig själv, inte pratar med någon och tycker synd om dig själv är risken stor att du blir ensam. Om du struntar i ifall du gör bort dig och pratar med folk och är öppen är chansen dock stor att du får vänner. Så enkelt är det. Så ja, att vara social hjälper och är väldigt viktigt för utbytesstudenter. 

Nu säger jag inte att bara för att du ska ge upp bara för att du inte är den socialaste människan ever eller är lite blyg. För ett år sen vågade jag knappt beställa mat på en restaurang själv och här sitter jag nu. Om man bestämmer sig för att ändra sig så går det, tro mig. Om man verkligen vill något är det värt allt slit. 
 
För att svara på lite frågor så ja, jag umgås med folk från skolan utanför skolan. Ska inte sitta och rabbla upp massa namn eftersom ni ändå inte vet vilka de är, men har ju mina vänner från XC, folk jag sitter med på lunchen, andra utbytessudenter, min värdsysters vänner, tjejer från girl socuts, vänners vänner osv. Och nej, jag har kanske inte några bästa vänner som jag kan lite på i vått och torrt som jag har hemma, men det tror jag inte heller är poängen med ett utbytesår. Jag är här för att ha kul och få en upplevelse, inte hitta nya bästisar för de finns ju hemma i Sverige. 
 
Jag umgås också mycket med min värdfamilj och trivs bra med dem. De är så underbart snälla och gulliga och roliga och kunde inte fått en bättre placering. Eftersom att jag har värdsyskon som är tonåringar tror jag också det känns ännu mer naturligt att umgås med familjen eftersom det blir som att ha en kompis där. Tror de som bor med bara vuxna förlitar sig ännu mer på kompisar för att hitta på grejer, jag vet inte. 
 
Blev ett väldigt långt och rörigt inlägg med mycket text, men orkar varken läsa igenom det eller ändra det så hoppas det duger. Sammanfattning: det kan vara tufft att få vänner här ibland men det brukar oftast lösa sig ill slut på ett eller annat sätt, speciellt och du bjuder till lite själv. 

 

Saknar er sötisar<3


(svarar på mer  frågor/kommentarer i ett annat inlägg)

//Lollo