Svar på tal

Alicia:
Det här med att dricka alkohol, köra bil och ha sex, är det bara om man är under 18 eller är det liksom för alla? Ingen skulle ju liksom ändå veta om man har haft sex med någon? Kram

Nej det är är faktiskt regler som gäller alla - oavsett om man är under arton eller inte. Lite töntigt och onödigt kan man ju tycka, speciellt vi svenskar som är väldigt självständiga och har ett mer vuxet beteende än många ungdomar här borta. Är man myndig borde man väl få göra vad man vill?

Samtidigt måste man faktiskt se det hela från organisationernas perspektiv. De har, på ett sätt, ansvaret för dig under ditt år och då vill de inte att du ska skadas på något sätt. De vill undvika konflikter och vill därför inte att du ska gå och göra något dumt som de sedan måste stå upp för med föräldrarna och blivande utbytesstudenter som letar organisation. Hur bra skulle det se ut om du t.ex. hoppade falskärm och dog eller blev full på en fest och sedan våldtagen? Jag vet att det låter extremt men tänk om. 
 
Och nej ingen kan ju veta om du har sex med någon eller inte, men de vill ändå undvika det så mycket som möjligt genom dessa regler för OM du nu skulle bli gravid så är det ett stort problem för dem - speciellt här i USA och framför allt bibelbältet då många är emot både sex före äktenskap och abort. De vill bara ditt bästa.
 
Nu finns det ju många utbytesstudenter som bryter mot detta men eftersom risken att bli hemskickad finns försöker jag låta bli - det är inte värt det, i alla fall för mig.
 
//Lollo
 
 


Kommentarer
Alicia

Håller med om att man inte borde ta riken men om jag skulle bryta mot några regler så hade jag sett till att inget överdrivet skulle hända :) Om man t.ex dricker alkohol och man vet att man kan bli hemskickad så dricker man sig inte full :) Tack för svaret i alla fall :)

Svar: Ja precis! Men det gäller att vara väldigt försiktig i så fall så man kan bli hemskickad för att vara på en fest där minderåriga dricker även om inte just du dricker...
Lovisa

2013-11-21 @ 10:36:39
URL: http://thatsalisha.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback