Oklahoma 2017 - 6. Sista dagarna

Måndagen efter vi kommit hem igen var Memorial day, vilket betydde att alla var lediga. Vi använde därför denna dagen till att göra så mycket som möjligt! Efter frukost på IHOP åkte jag, Rachel, Kate, Liz, Jake, Joe, Sheri och Billy ner till ett äventyrsområde som ligger i närheten av Bricktown. Där spenderade vi (minus mina värdföräldrar) förmiddagen med white water rafting, alltså forsränning, vilket var väldigt roligt. 
Var tekniskt sätt inte en riktigt fors, men lika kul ändå.
 
Vår guide, som sitte längst bak var väldigt rolig och gjorde allt jättekul.
 
The gang. Vi blev rätt så blöta, men det var mest skönt i hettan.
 
Efter en lunchpaus på Fuzzy's Tacos (Man those nachos with keso and guacamole, enchiladas and churros) var det sedan dags för en höghöjdsbana. Den var som en vit ställning som byggts upp med olika nivåer. Vid det laget hade jag brännt mig tillräckligt för att min värdpappa skulle köpa en tshirt till mig, så upplevelse för mig var väldigt varm, men ändå kul. Vi avslutade också allt med en zipline över floden.
 
Kvällen spenderade jag med Rachel, chinisefood och en film. Riktigt mysigt!
 
 
 
 
 
 
Min sista dag i USA har jag tyvärr inga bilder från, men det var i princip perfekt. Efter mys hemma med Kate och Stewart åkte vi downtown där vi mötte Sheri för lunch. Vi åt på Vast, en bufferestaurang som ligger nästan högst upp i the Devon tower (högsta skyskrapan). Utsikten var underbar, och tillsamman med 7 st olika desserter (som alla behövde provas på)  var det svårt att slå.
 
Efter ett par detours (Kate's GPS funkar inte och jag har inte internet där så vi hamnade lite fel lol) hittade vi tillbaks till vårt område efter lunchen, och då drog vi till Target. Jag hade en lista på mat jag ville ha med hem (pb crackers, granola bars, flavored oatmeal etc) så gick runt där ett tag och bara njöt av det amerikanska.
 
Efter det drog vi och fixade naglarna, och Kate fixade ögonbrynen, innan vi drgo hem igen. Där mötte jag genast upp Rachel och så åkte vi till Penn square mall. Där finns nämligen ett virtual reality-ställe, där man får spela TV-spel med sådana där glasögon ni vet? Var sjukt läskigt med ändå kul haha.
 
När vi var klara där mötte vi återigen upp Kate och så bjöd jag mina två amerikanska babes på the Cheesecake factory. Världens bästa ställe helt ärligt, en klar favorit. Vi avsultade sedan kvällen med en sen sen bio (Everything, Everything). Har jag nämt att många biografer här har recliner seats btw? Är som fotöljer där man kan fälla ut en benpall så man ligger ner, och det är det bästa ever.
 
Har som sagt inga bilder från denna dag så här är en annan bild på mig och Rachel. Var tufft att säga hejdå till henne!
 
På onsdagen var det dags för mig att åka hem igen, så efter min ideala frukost: blåbärsmuffins från Panera, smoothie från Jamba Juice, och leftover cheesecake begav vi oss mot flygplatsen. Hela värdfamiljen följde med (utom Stewart såklart, och John som numera bor i Texas), och det roliga var att två av oss skulle åka. Billy skulle nämligen på jobbresa till Charlotte, vilket var där jag skulle mellanlanda, så vi var PÅ SAMMA PLAN! Hur sjukt???? Men kul haha.
 
Var jobbigt att säga hejdå och resan hem var lång, men känns ändå bra. Hade två fantastiska veckor och jag vet att vi ses snart igen. Mina värdföräldrar kommer hit snart, Kate kommer plugga i Tyskland nästa år så kommer antagligen hälsa på henne och vi har även planer på att träffas någonstans i USA och resa ihop inom en snar framtid. Älskar verkligen dessa människor<3
 
//Lollo
 
 
 
 

Oklahoma 2017 - 5. Arkanas

På fredagen var Kate äntligen fri från skolan så vi firade med frukost på Jimmy's egg - världens bästa chocolate chip pancakes. Sen chillade vi hemma och packade för att förbereda för eftermiddagens/kvällens/nattens roadtrip. Vi skulle nämligen till Arkansas!
 
En sak som vi gjorde mycket under mitt år i USA var att resa. Vet inte hur många roadtrips vi åkte på. För att återuppliva detta lite åkte vi denna gången till Hot Springs, Arkansas. Det är "gamla Las Vegas" på ett sätt, för förr i tiden var det dit man åkte för att spela. Alla gangsters hängde där etc. Det är också känt för sina badhus med mineralvatten. Vägen dit var lång, men stopp på gas stations, Sonic och Jimmy John's gjorde den bra ändå.
 
Billy (min värdpappa som varit borta i jobbet ett par dagar) mötte oss där, och på lördagen började vi dagen med att bada bubbelpool i ett av badhusen. Efter en underbar lunch på en italiensk restaurang var vi sedan på gangstermuseet och gick runt och kollade i affärer. På kvällen åt vi riktigt mexikansk mat innan vi åkte och såg bio allihop - Baywatch. 
 
Vårt hotell, som är kvar sen the good old days.
 
Flera presidenter har bott på hotellet, och Al Capone hade en egen våning.
 
"Bathhouse row"
 
På söndagen åt vi brunch i stan (bästa varma chokladen i mitt liv) och sen åkte vi till en stor part som var helt fantastisk. Den hade också ett helt underbart bröllopskapell mitt i parken med glasväggar och tak, så nu vet Kate var hos ska gifta sig haha. Eftersom min värdpappa åkte hem tidigt och min värdmamma skadat foten tidigare under veckan gick hon och jag runt där själva ett tag och drack frozen lemonade och bara njöt.
 
Sister from another mister
 
Yup.
 
Vägen hem var lika lång som dit, men med en bok och chicken nuggets gick det med. Väl hemma väntade också Shepard's pie, så den dagen blev bra den med.
 
//Lollo
 

Oklahoma 2017 - 4. Shopping

På måndagen efter en väldigt intensiv helg för min värdfamilj (glömde skriva att Jake och Joe hade graduation på fredagen också, men jag skippade den för att träffa Rachel) var det tillbaks till verkligheten för dem. Billy och Sheri jobbade, och Kate hade fyra dagar kvar av skola. På Putnam City North har de slutproven efter själva avslutningscermonin (för att ingen ska skola från den) och då Kate var i Frankrike på stipendium 3 veckor under våren var hon tvungen att ta dem.
 
Själv spenderade jag dagen tillsammans med Rachel, eftersom hon var ledig. Vi åkte till Quail, som är ett av de två stora köpcentren, och kollade i affärer, åt pretzels med slush och chinese food. På eftermiddagen hängde vi hos mig och såg på film med Stewart, och sen när resten av värdfamiljen kom hem åkte vi allihop till Texas Roadhouse för kvällsmat. Perfekt dag helt enkelt!

        
    Photoboots är alltid kul, även om man inte alltid märker när den börjar ta kort.
      
   Stewie och den bästa maten ever.
 
Tisdag-Torsdag var lite speciella dagar eftersom i princip alla jag kände i USA jobbade eller var i skolan. Detta såg jag dock inte bara som något negativt, eftersom det var min chans att shoppa. Har så svårt att göra det när andra personer är med eftersom jag blir så stressad haha! 
 
Efter att ha övningskört en gång med min värdpappa fick jag låna en av deras bilar och ta mig runt själv dessa dagar. Tog flera turer till köpcentrena, Quail och Penn, där jag handlade på VS, Forever 21, Dillards, American Eagle, Hot topic etc. etc. (Handlade för mycket, ok?). Var också runt på Old Navy, Barnes and Noble och Academy där lag lyckades köpa ännu mer. Förutom det besökte jag också några favorit mat-ställen: Starbucks, Jumba Juice, Panera, KFC, Orange Julius, Panda Express etc. Hade det riktigt kul och avslappnat, även om det såklart var lite läskigt att köpa runt i den amerikanska trafiken haha.
 
Kvällarna var också roliga, om inte ännu mer intressanta. På tisdagen åt jag middag på Oliva Garden med mina värdföräldrar och följde sedan med Kate till en kompis. Där var vi ett stort gäng som umgicks och sov över.
 
       
   Jag och min babe samt en polaroid från när vi badade bubbelpool. 
 
Onsdagkvällen började men att Jag, Rachel, Kate och Sheri åt kinamat på Ninhja. Sedan körde jag och Rachel runt i hennes bil och lyssnade på musik och åt frozen yogurt. Vi stannade även till hos henne så jag kunde säga hej till hennes pappa och styvmamma. Till sist mötte vi upp med Kate igen och åkte till Top Golf, som är ett nytt ställe som öppnat där. Det är lite som bowling, fast istället så försöker man slå bollar i hål. Dessa hål är dock flera meter breda och jättelångt bort, så upplägget är lite som en utslagsranch. Om ni fattar haha? Har tyvärr inga bilder men ni kan väl googla lol.
 
 Back to High school
 
På torsdagen gjorde jag ett litet besök på North på morgonen innan min shoppingtur. Fick inte vara där medan de skrev prov, men tittade in innan skolan började för skojs skull. På kvällen åt jag återigen med Kate, Rachel och Sheri, denna dagen på Outback Steakhouse. Senåkte vi ner till ett nytt område de håller på att bygga downtown. Än så lång finns inte så mycket mer än ett Parisehjul och en OKC-skylt, men de ska bygga massa affärer och restauranger med.
 
OKC<3
 
        
   De hade också hängmattor man kunde chilla i. Och sen en bild på min bebis cause wtf not.
 
//Lollo

Oklahoma 2017 - 3. Eagle scouts

På söndagen började jag dagen med donuts från Krispy Kreme, vilket ju var helt amazing. Detta följdes av pizza från Dominos, och jag var en väldigt glad tjej. Annars chillade jag mest hemma, snackade med Kate och gosade med Stewart.
 
På eftermiddagen hände desto mer. Jake och Joe, mina värdkusiner, tog nämligen "studenten" från boy scouts. De hade nåt den högsta nivån man kan nå, nämligen Eagle scouts, och för att fira det hade de en lång cermoni. Flaggan sattes upp, nationalsång, pledge of allegience, deras väg genom scouterna med alla steg och märken, byte av scarf, märken till mormor och morfar, pris till pappa, blommor till mamma, tacktal, hedersbevis till deras guide/sponsor (min värdpappa), mottagande av flaggor från en militär, pledge med andra eagle scouts, tändande av ljus, nedtagande av flaggan. Missade nog nåt men ni fattar dealen haha.
 
Var väldigt patriotrisk och kristet, men väldigt spännande ändå. Grät ett flertal gånger haha. Efteråt bjöds det på mat, tårta (såååå god) och bål. Ännu en amerikanska upplevelse avcheckad antar jag.
 
De får flaggor som funnits med ute på uppdrag, tror de var vikta av mariner?
 
Varför är det alltid BBQ?
 
Älskar verkligen amerikansk tårta
 
Sprite och sorbet
 
Minnen från deras år i boy scouts
 

Sheri (min värdmamma) och Gene (min värdfarmor)
 
Efter cermonin ville min värdfaster Kathy ta bilder på Kate eftersom hon inte gjorde det på lördagen. Här är en jag lyckades ta på henne och min värdpappa haha.
 
En annan favorit: Josiah, Billy och Jacob. 
 
//Lollo
 

Oklahoma 2017 - 2. Kate's graduation

En av anledningarna till att jag åkte tillbaka just den här tiden var at min värdsyster, som var 14 när jag var där, nu tog graduation från High School. Eftersom jag på många sätt känner mig som hennes storasyster kände jag mig tvungen att åka dit för att bevittna denna milstolpe, och helt ärligt hade jag svårt att hålla tillbaks tårarna. Hon är så vuxen nu!
 
Första lördagen på min resa handlade helt om detta event. Cermonin var downtown på förmiddagen, och även om den alltid blir lite långdragen när de ska läsa upp namnen på alla elever och låta de gå över scenen var det kul. Fick massa flashbacks till när jag själv var en del av det haha!
 
Taggad haha
 
PCN!
 
"We'll never say goodbye"
 
Värfarfar, värdkusin, värdkusin, värdfaster, värdmamma, värdpappa<3
 
Från andra hållet lol. Värdmoster och värdkusin på min andra sida.
 
Efter själva cermonin springer alla ut för bildtagning. Detta var kul för träffade massa elever från min tid på PCN. De som tog graduation nu var ju freshman när jag var senior.
 
            
    Tillsammans med Kate och Afton
 
Efter detta åkte vi hem igen för att äta lunch och börja förbereda inför festen. Amerikanare går verkligen in för sina graduation partys, som man ofta har med en vän, och nedan kan ni ju se varför. Var kaos! Själv hade jag ansvaret för att fixa en slideshow som visades på TV:n.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fattar inte hur de orkar med allt haha. Min värdmamma hade ledigt från jobbet i två dagar för att förbereda1 De spikade på brädor vid staketet på olika håll för att kunna dra ljusslingor mellan som ett tak! De flyttade hit utemöbler från alla de kände! Helt sjukt för en 3-timmars fest haha!
 
Men måste säga att det blev väldigt lyckat. Med släkt från båda tjejerna och deras klasskamrater blev det fullt med folk, och de stannade mycket längre än förväntat. Full pott! Jag hade kul eftersom Rachel kom och underhöll mig (kände inte de flesta eftersom de ungdomarna är mycket yngre än mig), och sen hängde jag massa med Brandon. Han har precis gått klart första året på college där han är med i en Frat, så han hade mycket kul att berätta.
 
 
 
 
 
Efter festen var slut stack Kate iväg på ännu ett graduation-party (denna gången bara med själva avgångsklassen). Själv kände jag av jetlagen och däckade kl. 21.00 med klänning och smink på haha.
 
//Lollo

Oklahoma 2017 - 1. Resan dit

Hej hej hej!
 
För några veckor sedan gjorde jag något jag längtat efter i tre långa år - jag åkte nämligen tillbaka till Oklahoma! Jag hälsade på min värdfamilj och återupplevde återigen den amerikanska kulturen med allt vad det innebär. Det var helt underbart och här kommer därför ett par inlägg om min resa. Enjoy!
 

 
Okej vart börjar jag? Torsdagen den 18 maj började jag min resa mot OKC, och man kan väl säga att den gick sådär. Efter bil till Göteborg, flyg till London och flyg till Dallas, TX, började jag bli väldigt trött men taggad på att snart vara där. Därför blev jag inte så glad när jag fick veta att mitt flyg till Oklahoma var inställt pga. en storm, och nästa flyg inte skulle gå förr om ca ett dygn. Panik!
 
Ringde mamma hemma i Sverige och min värdmamma i USA och visste inte vad jag skulle göra, men som tur är har jag världens bästa värdföräldrar. De körde nämligen tre timmar från Oklahoma City, mitt i natten, för att hämta mig och sen köra tre timmar tillbaks. Hur grymma? Var så kul att se dem igen efter mer än ett och ett halvt år.
 
Kom fram sent sent torsdag kväll och efter att ha hälsat på en väldigt exalterad hund (Stewie<3) så sov jag som en stock. Vaknade typ lunchtid på fredagen av att Kate (min värdsyster) kom hem från sin senior brunch, och sen åkte jag, hennes bästis Liz, min värdmamma och Liz mamma och åt lunch på mitt favvorställe Panera.
 
 Denna här har man ju saknat
 
Efter lunchen hängde vi hemma och förberedde för nästa dags graduation-party eftersom min värdsyster skulle ta studenten nästa dag. Hon och Liz skulle ha en gemensam fest på kvällen och det fanns därför mycket att göra (ni kommer se varför senare).
 
På kvällen kom sedan min värdmoster Brandi och värdkusin Brandon på besök från Texas. Precis som mig var de där för att se Kate's graduation, och för mig var det ett kärt återseende Inte setts på över tre år!
 
 Random bild på Brandon i Kate's rum. Tyvärr ser man inte de avklipta shortsen och cowboy-bootsen, men damn what a frat boy.
 
Även Rachel, min bästa vän, kom på kvällen för att säga hej. Hon hade med sig en stor cookie cake eftersom jag fyllt år samma vecka (21 wohoo!), och tillsammans åt vi sedan lunch på Qdoba, som är ett fast food-mexican place. (Hade en lista på mat jag ville äta när jag var där så var bara att börja pricka av haha).
 
 Hur gullig är hon inte?
 
//Lollo
 

Amsterdam

Över 1:a maj helgen åkte jag till Amsterdam med mina föräldrar. Här är lite bilder från det:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Lollo