New York 2013

När jag var i New York filmade jag en hel del och lovade därför att slänga ihop en liten video jag kunde visa här på bloggen. Det var ju ett tag sen nu och som de flesta andra hade jag liksom glömt bort det lite, men nu är den i alla fall klar! Lite halvdan och jäkligt efter, men bättre sent än aldrig antar jag haha.
 
 
//Lollo

En himla massa svar..

Fick massa frågor från någon anonym person för ett tag sen så ska ta och svara på dem. Många av dem har jag svarat mer utförligt på tidigare så blir lite korta svar nu, hoppas det är ok. De andra svaren kan ni hitta här eller i kategorin "Q&A" till vänster. Ni får gärna kolla där innan ni frågar så det inte bara blir samma hela tiden. Annars vill jag gärna uppmuntra till fler frågor och kommentarer - ni är lite dåliga på det hörni! 
 
Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden? Delvis. Cheerleadersen och football-spelarna finns ju och är ofta bland de populära i skolan, även om det kanske överdrivs lite i filmer och så. På min skola skulle jag nog säga att de allrapopuläraste eleverna är de som är med i SUN - "students united at North". De har ansvar för alla aktiviteter på skolan och håller på massa med skolspirit, och för att bli typ SUN president måste man få resten av skolan att rösta på en till det -aka vara populär. När det gäller fester så är det nog en hel del sånt ja, men jag går oftast inte då jag 1. inte är en partymännika och 2. inte får för explorius regler. Är mycket alkohol och framför allt droger så..

Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt? På alla hjärtans dag var vi lediga från skolan (tror det var en studeidag eller nåt) och istället var jag på semester i New Orelans vilket betyder att jag bara spenderade den med min värdfamilj. Fick dock ett kort och hjärta med massa choklad i så räknas det? Jag bytte även lite grejer med min vänner, så fick t.ex. en lyckokaka från Rachel osv. Annars var det ganska kul att se hur andra firade det i skolan dagen innan (då vi faktiskt var där) - mycket nallebjörnar och ballonger i korridorerna + att man kunde skicka telegramm med läsken "Chrush" till sin crush lol.

Vilken organisation åker du med? Explorius i Sverige med CETUSA som sammarbetsorganisation här i USA.

Vad är bra respektive dåligt med den? Jag tycker Explorius har varit väldigt bra overall, det är personligt, bra svar & förberedelser osv osv. Det enda jag kan klaga på är kanske att de är lite oorganiserade ibland, men inte så farligt. Skrev ett jättelångt inlägg om det i somras så kolla in det!

Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig? Jag har inte så mycket regler faktiskt. Jag har en curfew (asså tid då man måste vara hemma) på 22 på vardagar och midnatt på helger, lite sysslor hemma och så men annars är de rätt så chill. Sen är det ju vissa onämnda regler som typ hur man beter sig ,vad man kan säga och så som man får känna av. Här är det liksom viktigare att vara artig, inte svära osv. än vad det kanske är hemma, men det märker man ju på hur andra beter sig. Följa John.

Vilka regler har organisationen? Organisationen har ganska mycket regler så att ta upp alla skulle ta gansla lång tid. Men typ att man inte får hålla på med extremsporter, resa själv utanför staten, dricka/röka/andra droger, ha sex osv. Beror nog lite på organisation så man får väl kolla upp med dem.

Gick du på nån sport innan så att du var tillräckligt bra för att vara med i laget Sverige? Jag håller på med orientering och så lite längdskidor hemma i Sverige, men inget av det finns ju här i Oklahoma så hjälpte inte så mycket. Har ändå varit med i två sporter här. XC, alltså löpning, och soccer (fotboll på svenska då då). I XC var jag med i det bästa laget, Varsity, eftersom det inte kräver så mycket teknik och ändå var något jag hållit på med hemma via orientering så var ganska bra. När det gäller fotboll så är det något jag aldrig gjort förr, men tur för mig så fick alla som tried out vara med i andralaget, JV, så kom med där. Är forfarande jättedålig men har ändå väldigt kul och förbättrar mig faktiskt lite iaf. så haha.

Är det lätt elr svårt att komma in i gäng? SVÅRT! Speciellt för mig som alltid varit väldigt blyg så är det jättesvårt att komma till ett gäng som kännt varandra typ alltid och försöka bryta sig in. Känns som man inkräktar på något sätt. Blir lättare och lättare med tiden men tror det är riktigt svårt att komma in och bli totalt accepterad, speciellt då man snart ska lämna igen. Själv umgås jag med lite olika människor istället, och det funkar lika bra det! Man är ju trots allt inte här för att hitta sina bästa vänner - de har man ju hemma.

Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA? Ja det tror jag absolut. Året går ju faktiskt ut på att lära sig språket så man måste ju inte ha perfekt engelska när man åker. Man lär sig när man är här och jag märker själv skillnad på min egen och framför allt mina utbytiskompisar från andra länders engelska - när man blir tvingad till att prata hela tiden så lär man sig det ganska snabbt. 

Hur är människorna där? För att fatta mig kort; trevligare men mer konservativa.

Och killarna hur är dem? Helt ärligt så är svenska killar både snyggare och mer mogna än amerikanska, så sådär får man väl säga....
 
Bilder från denna vecka:
 På lunchen med Nava och Lexi igår
 
Snart är det val för nästa års SUN och överallt är det kampanhskylater, knappar osv.
 
 Fick denna lapp i min 5th hour igår. "Gold robe" innebär att man är en av de smartare eleverna och därför får ha en annan färg på sin gown på graduation, och tydligen är jag en av dem då jag har straight As. Lite oroväckande då jag som utbytesstudent får detta men ja.. är väl kul antar jag! Ska dock dubbelkolla om det verkligen stämmer typ imorgon för känns så orättvist då jag fakitskt inte tar graduation på riktigt så förtjänar det inte...
 
 Det här är min kompis Chelseas letter som hon fick genom sin simmning. Det är sånna man får och sätter på sin letterman-jacket (som i Sverige kanske är mer känd som baseball-jacka. Gäller dock för fler sporter så ja). Detta är äkta vara asså!
 
 Avslutar med en bild på Stewart idag näär han hjälpte mig med psykologi.uppsatsen♥
 
//Lollo

6, 7, 8

Okej sista dagarna av spring break börjar med fredagen. Precis som söndagen innehöll den mestadels bilresande då vi började i Georgia och sedan tog oss vidare genom Florida, Alabama och Mississippi till Louisiana där vi spenderade natten. Sov i princip hela vägen och kom fram runt 5.
 
Men då blev det fart på oss ska jag säga! Blev att snabbt göra sig i ordning för att sedan åka iväg och försöka hitta en biograf för fangirl som jag är var jag ju tvungen att se Divergent-filmen. Om ni inte hade planerat det så tycker jag verkligen att ni borde se den på bio när den kommer ut i Sverige, sååå bra. En av mina favoritböcker. Nu ska jag inte spoila för mycket då mina vänner hemma läser det och antagligen skulle bli sura men tycker verkligen de gjorde ett bra jobb med att överföra storyn från bok till film och alla skådespelarna var perfekta som sina roller. Mycket bra!
 
Uttråkad och sunking till max

Bion satt typ ighop med ett par affärer och ett stort köpcentrum

Fick en sådan där "hjälp jag är utomlands"-feeling lol

Bara för att
 
På lördagen gjorde vi ungefär samma sak. Åkte bil hela dagen för att sedan komma fram till San Antonio, Texas sent på eftermiddagen där vi hälsade på min värdpappas pappa. Resten av kvällen spenderade vi sedan där med lite olika aktiviteter. Jag och Kate gick på en promenad genom området, John klippte sig, vi åkte till Target och köpte lite nödvändigheter (typ en bok till mig, som jag btw redan läst ut. Ja jag har ett beroende), poolhäng (utomhus denna gången, fast ingen badade för den var så smutsig) och film. Min värdfarfar har ju som ni kanske minns från förra gången jag var där en stoor filmsamling och jag och John bestämde oss för att se på Harry Potter (trean) och Red 2. Den första var bra.

Living the dream

Alla har trucks. serri
 
Chillin' in da car

Är tydligen så här man gör chokladmjölk när man bor i ett land utan oboy.
 
Sen var det dags för söndag, den stora dagen. Inser att jag kanske inte berättat det, men anledningen till av vi tog en tur till Texas på vägen hem till OKC var inte bara för att hälsa på utan för att gå på bröllopp. Min värdfarfar gifte sig nämligen med sin flickvän sen ett tag tillbaka. Så. Himla. Gulligt. Det var väldigt litet och enkelt men ändå så himla fint, grattis till dem säger jag bara!
 
Det skulle egentligen ha varit ute men då det plötsligt blev kallt igen fick de ha det i hennes radhus

Var så vackert♥
 
Cermonin var på morgonen och direkt efter att vi ätit lunch så satte vi oss i bilen ännu en gång (ugh) för att köra sista biten hem. Vi kom hem runt 10 på kvällen sista dagen på spring break och sen var det bara att vakna upp för skola igen. Man kan väl säga att det var en ganska intensiv vecka men väldigt kul och är så himla glad att min värdfamilj valde att ta med mig på det här!:)
 
//Lollo

5

Då har vi kommit till den femte dagen på vår spring break resa vilket alltså betyder torsdagen som spenderades i Savannah, Georgia. Är en stad som ligger vid kusten som verkligen är jättefin och var nog en av de bästa dagarna på resan om du frågar mig. Var även Johns födelsedag men vi firade inte så mycket utan ska göra det senare istället.
 
Vi började med en liten promenad genom staden. Finns typ tusen miljoner så torg/ squares whatever man kallar dem så är jättefint att bara gå omkring. Efter ett tag stannade vi vid the Andrew Low house (tror det hette så) där skaparen av girl scouts bodde och med första girl scout headquarters i byggnaden brevid. Både min värdmamma och syster är ju involverade i det så var därför. Efter det blev det ett besök i ännu en kyrka samt ännu en guidad tur i huset där skaparen av gs bodde när hon var yngre. Jag visste ju inte så mycket om henne innan men är intressant och se hur husen så ut på den tiden så var ganska kul ändå. Tror hon hette juliette iaf.
 
våren är här nu

en av alla små parker
 
var så himla fint där
 
syskon<3
 
det första huset
 
såg det här inne på girl scout grejen, blev glad haha
 
kyrkan vi var inne i
 
När vi var klara där var det dags för lunch och på vägen till restaurangen passerade vi genom parken där Tom Hanks sitter på en bänk i 'Forrest Gump' vilket bertyder att det är typ fjärde eller femte stället jag är på där den filmen blivit inspelad haha. Iaf så åt vi lunch på en restaurang som kallas "lady and sons" och som ägs av Paula Deen. Om ni inte vet vem där är så är det en känd kock här i USA som hade Tv-program och allt men vars karriär helt förstördes då hon ska ha sagt något rasistiskt (är en stor grej här borta). I alla fall så har de sån där typiskt southern food vilket var riktigt gott!
 
Statyn som man ser i bakrunden av Forresst Gump!

Restaurangen
 
Så ser hon ut ifall ni undrade
 
Chicken Pot pie
 
Efter lunchen gick vi runt lite till i centrum innan vi åkte iväg till tybee island för att ta en promenad på stranden. Vädret hade blivit mycket varmare vi ddet här laget så fick byta om till shorts och gud vad härligt det var. Vill tillbaka<3 Iallafall så gick vi omkring på stranden ett tag och tog massa bilder och så - definitivt en höjdpunkt. Fick senare vet att detta också var stranden där The last song spelades in och blev ju bara lite starstruck av det - vad är oddsen att vi utan att veta det besöker två av dens inspelningsplatser?? Kan ju ockås meddela att Nicholas Sparks Dear John och The Notebook också spelades in i området mellan Charleston och Savannah och sen kan vi ju skrika lite om det med. Seriöst, hur awesome???
 
Sååå fint

Let me take a selfie
 
posar lite sådär ba
 
happy days
 
Sweden ftw!

Så söta!

<3

Tog massa mer bilder är men räcker nog nu hehe
 
Kvällen i Savannah blev inte lika lugn som de andra utan istället gick vi på en Ghost Tour. Savannah ska nämligen vara en av de mest hemsöka städerna i USA så vi gick omkring med en guide som berättade massa spökhistorier och så. Ni som känner mig vet hur lättskrämd jag är så var lite creepy. Ett av hemsökta hotellen vi såg var faktiskt det Miley bodde på när hon spelade in The last song! Kommer faktiskt lite svagt ihåg att hon bodde på nåt hotell med spöken (nörd som jag är) och så såg vi det nu. Dog coolhetsdöden ännu en gång.
 
Resten av kvällen (läs:natten) spenderades med film och hotellhäng då vi skulle åka bil dagen efter och lika gärna kunde sova då. Standard på våra road trips lol...
 
Blev så mycket denna gång så räcker nog med en dag, fortsättning följer...
 
//Lollo
 

3 & 4

Här kommer lite mer om Spring Break! Berättade ju om måndagen sist så här kommer tisdagen då. Egentligen skulle vi spenderat den med att åka ut till nån strand eller nåt men eftersom vi hade så himla mycket vi ville göra i Atlanta och det ändå var så kallt så stannade vi där en dag till. Vi började med att gå en tur i CNN's högkvarter där de spelar in nyhetssändningar och sånt vilket var riktigt coolt! Kollar ju i och för sig i princip bara på Cartoon Network när de kommer till deras kanaler men var ändå kul för vi kunde se ur allt funkar och se/ höra allt som visades på TV live.
 
Efter det gick vi bort till Atlanats akvarium som råkar vara världens största hehe. Fick se massa massa fina fiskar och djur och var himla kul! Det hela var indelat i flera sektioner och de hade både en definshow och ettcafe där vi stannade och fikade. Var även här de spelade in akvariumscenerna till 'The Last Song' så det var ju coolt!
 
Vi var där ganska länge och när vi ar klara satte vi oss i bilen igen för att börja vå resa mot South Carolina. Framåt kvällen stannade vi på ett hotell där vi återigen chillade på kvällen och såg på bl.a. säsongsfinalen av PLL!
 
CNN

Inne i byggnaden!
 
Sveriges flagga fanns med också (nedre hörnet brevid Schweiz)
 
Resan till jordens mittpunkt
 
Här kunde man höra allt som sas i kontrollrummet under sändningen, typ när de skulle byta kamera och så
 
De som samlar nyheter! De suddiga benen under den stora skärmen är nyhetsankaret som tar rast, vi missade henne precis när jag skulle ta bilden
 
Fanns ett rullband i tunneln som man kunde åka på för att ta sig igenom lol
 
Så undebart detta var asså seriöst, vill sova över där.
 
Jag katie och john till höger
 
jag och sheri<3
 
eh..jaa
 
kvällsmat! superdupergott:)
 
 Och så kommer vi till Onsdagen då. Denna dagen spenderades i South Carolina och staden Charleston som är en jättemysig stad vi USA's östkust. Hade nog tyckt bättre om den om det inte varit så kallt och jag mått bättre (var extremt förkyld) men tyckte ändå det var kul så är helt ok. Vi började med att promenare runt staden lite. Kollade på kyrkor, torg, och kända hus samt tog en tur längs vattnet.
 
Efter lunch gick vi sedan till ett museum om slavery innan vi åkte iväg på dagens huvudattraktion: en båttur ut till Fort Sumter, som om ni inte visste är där The American Civil War började. Riktigt coolt! Borde få extra credit i historia haha.
 
När vi kom tillbaka där ifrån åkte var det dags för ännu mera tid i bilen på väg till vårt nästa resemål: Savannah. Mer om det i nästa inlägg dock. Bilder:

Marknad
 
square med ett monument
 
den äldsta kyrkan i charleston
 
så såg den ut därinne
 
på kyrkogården fanns massa gravar varav två hörde till män som skrivit på the constitution, alltså amerikas grundlag, på 1700-talet!
 
katie, john och jag. Det var KALLT!
 
Längs med vattnet
 
fanns massa fontäner överallt
 
Fina värdföräldrar♥
 
slave museumet
 
fanns massa sån här mossa på alla träd
 
båten vi åkte med
 
brevid där vi skulle gå på båten
 
he he he
 
fort sumter
 
innanför murarna
 
jag och john med en kanon.
 
flaggan vajar på sin stång...
 
undrar vem det kan vara
 
På vägen tillbaka kom solen fram med varmt väder! Och just det, vi såg delfiner med, hur coolt?
 
Fortsättning följer...
 

//Lollo
 
 
 
 
 

1 & 2

Spring Break då. Ja första dagarna på spring break, vilket ju alltså var fredag kväll och lördag var väl inte så jätteintressanta då jag mest var hemma och chillade, packade och så vidare, men sen var det verkligen full fart varje dag tills igår.
 
Om vi börjar med första dagen på vår resa som ju var förra söndagen så var det ju mycket resande. Våran road trip började här i Oklahoma för att sedan gå via Arkansas, Tennessee, Mississippi och Alabama till Georgia. Och bara sådär hade jag alltså varit i 4 nya stater haha (Räknar inte Tennesse då jag faktiskt inte ens gick ur bilen). Spenderade ju mesta tiden i bilen alltså vilket var ganska segt men men... Tog typ inga bilder denna dag men här är ett par:

Fina värdsyskon som tar selfies med ens mobil när man är på toa haha..

Vi åt på ett Waffle House! Yummy♥

Denna bilden tillägnas mamma och pappa som bevis på att det finns lite nyttig mat i USA med.
 
Om vi ska gå vidare till måndagen så spenderades den istället i Atlanta, som är delstaten Georgias huvudstad. Började med ett besök på nåt slags visitor center/historic bla nåt där de hade massa olika grejer. Museum om the Civil war, museum om OS 1996 som var där och en tur av "the Swan house" blev det för oss. Själva turen var ganska ointressant men var ändå ascoolt för detta är nämligen samma hus som ska föreställa President Snow's hus i Catching Fire! (googla om ni vill jämföra med filmen)
 
När vi var klara där så åkte vi över till ett ett museum om Martin Luther King som ligger i samma område som där han föddes. Förutom själva museumet fick vi även se hans grav, kyrkan han predikade i och sista men inte minst huset där had föddes och bodde i de första tolv åren av sitt liv. Man fick inte ta bilder där inne men såg alltså rummet där han föddes - mäktigt! 
 
Efter det åt vi middag på en itelensk restaurang och drog oss sedan tillbaka till hotellet för lite poolhäng och film (Frozen♥). Lite fler bilder denna dagen:

Civil War museum
 
Såg detta på OS grejen och blev glad - go Sweden!
 
Welcome to the capitol!
 
Inne i the Swan house. De pratade typ om familjen som bott där och så..
 
Coolingar
 
Huset alltså! Är ju omgjort till filmerna men ändå!
 
Jag och värdsyster<3
 
i MLK området
 
Hans grav</3
 
Kyrkan
 
Huset MLK föddes i!!!
 
Vi är så himla awesome vi vet haha
 
Eftersom vi var borta så länge och jag har så mycket att berätta tänker jag dela upp detta i fyra olika inlägg, så fortsättning följer helt enkelt!

//Lollo
 
 
 

Förlåt

Hej på er! Ville börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Var ju borta hela förra veckan och orkade helt enkelt skriva ett inlägg igår men det kommer! Har lyckats föra över bilderna till datorn nu så när jag har publicerat detta inlägg ska jag börja ett annat om Spring break.
 
Har alltså varit hemma två skoldagar nu och måste säga att det är väldigt segt alltså. Börjar tröttna mer och mer på skolan och allt känns så himla meningslöst då det inte räknas hemma. Kommer ha stora problem nästa år för är så van vid slappar-klasser nu haha. På psykologin idag spenderade vi t.ex. HELA lektionen med att diskutera hur dåligt amerikanskt skolsystem är och hur schemat, dress code och det faktum att vi inte har open lunch suger. Fick dock förklarat att det sista beror på att en elev dog när hon skulle åka och äta lunch så är ju lite förståligt (är det ett ord?) men ändå...
 
Vill också passa på att fortsätta mitt svar till Nathalie om dansen. Vet inte om du ser det men fick en kommentar om att man ju kan välja select high school. Eftersom jag sjölv inte åker med det glömde jag helt bort det, med Explorius har ju ett prgram som gör att man sjölv kan välja var man vill hamna om man vill gå på en speciell skola, hålla på med npgon speciell sport osv.  lite dyrare men du kanske kan göra det?
 
Här är ett litet smakprov på Spring Break bilderna! Inte för att så många är svenska kommer vara vakna nu ändå men ja..
 
//Lollo

Look who got a haircut


//Lollo

Grattis underbara Mormor!

Hoppas du har en fantastisk dag och att allt är bra hemma i Sverige. Love you!♥
 
 
 
//Lollo

Spring Break

Hej på er!
 
Som ni vet är ju jag på spring break just nu. Spenderade måndagen och tisdagen i Atlanta, Georgia, idag var vi i Charleston, South Carolina och imorgon blir det tillbaks till Gergia för en dag i Savannah.
 
Tänkte bara titta in och låta er veta att jag lever, även om jag inte mår så bra. Har gått och blivit lite halvt sjuk under resans gång och känns typ som att mitt huvud ska explodera snart.
 
Skulle visa bilder men har inte så många på mobilen så orkar inte. Var nämligen duktig och tog med mig kameran för en gångs skull, men då glömde jag såklart överföringssladden.... Istället får ni en bild på USA där jag ringat in området vi håller på och reser i just nu! Om nu undrade haha.
 
 
//Lollo

Kusin Vitamin

Här kommer en liten throwback till när jag var i Houston förra helgen! Vi "kusiner" blev lämnade ensamma ett tag och det slutade så här haha...
 
 
//Lollo

Svar

Nathalie:
Lovisa, jag behöver hjälp. Jag vill verkligen åka på utbytesår men grejen är den att jag är tävlingsdansare. Det kanske inte säger dig jätte mycket, men det är verkligen något jag brinner för, satsar på och älskar. Åker jag på utbytesår kommer jag inte kunna fortsätta pga att dansen inte finns någonstans utanför Europa. Jag slits verkligen mellan valen och jag vet verkligen inte hur jag ska göra... Snälla hjälp mig eller ge mig tips! Kram :)

Först och främst måste jag erkänna att du har rätt; jag vet inte hur tävlingsdans fungerar. Det är inte så att du kan ta en paus från det ett år, gå på någon annan typ av dans medan du är borta, och sen fortsätta när du kommer hem? Det hade ju varit det bästa alternativet. Så har jag i princip gjort med orientering eftersom det inte finns här borta i staterna heller, men å andra sidan har jag aldrig varit en av det bästa på det och är inget jag riktigt satsar på för framtiden som yrke eller nåt.
 
Helt ärligt vet jag inte vad som skulle vara bäst. Allt jag kan säga är att ett utbytesår är en riktigt bra upplevelse där man lär sig massa om både sig själv och världen samtidigt som man har jättekul och får massa nya upplevelser. För mig har det definitivt varit värt det att åka, trots att man fått ge upp vissa saker, men amtidigt säger ju du att det verkligen är något du älskar och vill satsa på så jag vet inte. Beror väl på hur seriöst du är med det.
 
Du är nog den som måste göra beslutet: är dansen så viktigt för dig att du är beredd på att ge upp ett utbytesår? Eller tvärtom? Förlåt att jag inte kunde vara till bättre hjälp men tack för att du frågade ändå!
 
 
 //Lollo

Road Trip

Hej allihopa!
 
Nu har vi äntligen kommit fram till Gerogia. Resan hit tog typ 18 timmar så vi spenderade verkligen hela dagen i bilen. Ganska segt men passerade genom fem nya stater för mig så var ganska kul ändå. Var också massa drama då Katie både tappade bort och hittade sin telefon + att vi såg en bil köra av vägen (de var okej!).
 
Nu sitter jag i ett hotellrum med John och Kate. Ska väl snart och lägga mig men har ärligt talat ingen lust...
 
 
//Lollo

Lite fler bilder från denna vecka...

Hade en stor blomma i håret en kväll och kände mig väldigtc cheerleader-ich...
 
Vmamma provade på att vara minion haha
 
 Vi fick gå från lektionen i torsdags för att heja på girls basketball som gått vidare till state och skulle iväg för att spela
 
Rachel fixade mina naglar me grönt glitter inför St.Patricks day. Typ alla här firar det även om man inte är från Irland och tydligen får man nypa alla som inte har grönt på sig. Nu är jag säker!
 
Vi hämtade upp Katie från hennes track meet och passade på att ta kort med en random skolbuss haha. Exchange students...
 
Milhshakes från McDonalds efter konserten
 
Starbucks in da morning 
 
Igår hade vi en baby shower i TLC för en tjej som var gravid. Only in America...
 
Älskar dock den klassen för vi är verkligen en familj som supportar varandra. Här är presnterna vi gav henne...
 
Jag och Rachel! Kommer sakna henne över spring break...
 
//Lollo
 
 

Busy doin' nothin'

Hellu!
 
Det är runt midnatt nu här borta i Oklahoma och jag har inte gjort något på hela dagen. Sett på film och slypat bara. Och just, har lärt mig alla USA's presidenter också. Nu håller jag på och packar för Spring Break. Vi har ju en vecka ledigt så vi åker iväg till South Carolina/Georgia/texas etc. på lite semester. Ska bli himla kul! 
 
Vi åker om 4 timmar så borde fortsätta packa (sköt upp det lite hehe) men ville bara låta er veta vad jag kommer hålla på med. Ska ta med datorn så ska försöka uppdatera medans vi är borta men man vet ju aldrig.
 
Här kommer en bild på en taggad jag. pUss.
 
 
//Lollo
 
 

Heisman dressup

Hej på er!
 
Som ni vet var det ju Heisman Week denna vecka och presis som under Roar Week och Homecoming Week hade vi temadagar eller så  kallade dress up days varje dag. Eftersom det var min sista Spirit Week jag gick in för det ganska bra så här kommer lite bilder från det!
 
Monocolor Monday! 
Alltså att man bara skulle ha en färg på sig. Hade inte så mycket välja på då jag inte har några färgglada byxor så fick bli svart för mig. Chloe och Lexi gjorde uppenbarligen samma sak hehe...
 
 
What were you thinking Tuesday!?
Aka Fashion Disaster. Att klä sig fult helt enkelt. Det värsta med den här dagen var att man ibland inte visste vilka som klätt ut sig och inte haha. Många tyckte t.ex. min outfit var fin lol... Bilden är på mig och Lexi.
 
 
'Murica Wednesday!
Alltså Amerika och USA tema. Var typ dubbellt så mycket folk som klädde ut sig för denna jämfört med de andra dagarna haha. Men var kul för var riktigt stämning den dagen även om resten av min dag som ni kanske minns sög... Jag och Rachel på bilden.
 
 
Character Thursday!
Till skillnad mot de flesta så gick jag och Katie verkligen in för det här, och vi fick även Rachel att haka på. Med lite (läs: mycket) hjälp från min vmamma lyckades vi därför pyssla ihop våra egna minion-outfits! Detta var definitivt den roligaste dagen för fick hur mycket komplimanger som helst både från folk jag känner och folk jag aldrig träffat. Vi var t.o.m så kreativa att vi fick ta en bild till the yearbook! Det ni.
 
 
Multiplicity Friday!
Det här var dagen jag gick in för minst för orkade inte riktigt ordna med konserten kvällen innan och så. Poängen var att man skulle ha matchande kläder med massa andra personer, som twin day fast ännu fler, men nöjde mig med att ha min senior spirit shirt eftersom jag visste att många seniors skulle göra det. (Selfie!)
 
 
//Lollo
 

It's a party in the USA

I torsdags var jag på Miley Cyrus konsert i Tulsa och tänkte ta och berätta lite om det. Tycke det förtjänade ett eget inlägg då det har varit min dröm i typ 8 år sedan det första avsmittet av Hannah Montana och det är helt sjukt att jag faktiskt fått se henne live.
 
Jag var där med Oceane, Kate och min värdmamma, och eftersom den var i Tulsa som ligger ett par timmar från OKC så åkte vi ganska direkt efter skolan (missa fotbollsmatchen så fick springa extravarv på träningen idag lol). Trots det blev vi lite sena eftersom vi stannade och åt på Whataburger, så när i kom dit var förbandet nästan klara. Och vem öppnade för henne då? Jo Icona Pop! Var jättecoolt och kände mig riktigt stolt som svensk haha. Som tur var hittade vi en bra parkering vid arenan så vi hann precis i tid för att höra "I love it" vilket ju var det viktigaste, så känns ändå helt. okej. 
 


 
När de var klara så hände det inte så mycket på ett bra tag. Satt mest där och taggade i 45 minuter tills Miley, äntligen, kom ut och herregud vilken show. Som ni alla säkerligen vet så har ju hon fått kritik för att vara väldigt provocerande, och det kan man ju verkligen säga. Det började med att hon kom ut på en rutschkana (stavas det så?) som skulle föreställa hennes tunga och innehöll sedan skandalösa kläder, twerking, spottande på publiken, dansande djur och tändare, hot dog-ridande, bh-ar som slängdes upp på scenen, kiss cams och mycket mycket mer. 
 
 
 
 
Även om jag kanske inte supportar allt detta beteende måste jag inse att det var en riktigt riktigt bra show som aldrig blev tråkig och hon sjöng riktigt bra. Hennes röst är ju helt amazing och grät verkligen nör hon sjöng en cover på en Coldplay-låt. Så fint. Annars så älskar jag hennes låter med så var kul att se det live. Wrecking Ball, We can't stop, Drive, Adore you, Can't be tamed, Love money party... Alla haha! Dansade och sjöng med så jag fick ont i halsen.
 
 
 
Det absolut bästa var dock sista låten. Trodde ju hon skulle sjunga en av hennes nya låtar men nej - hon sjöng Party in the USA. Låten jag har varit obsessed with i flera år. Som jag gjorde en egen musikvideo till med kompisarna i sjuan. Som stämmer så väl in på mitt liv just nu. Jag fick höra henne sjunga den live, något jag aldrig trodde jag skulle få göra, medan jag faktiskt var i USA. En av de lyckligare stunderna om man säger så. 
 
 
 
 
Platserna var inte de bästa och hon sjöng inte vissa av mina favoritlåtar, men det gör inget för var en perfekt kväll ändå och är så tacksam över att jag fick gå!♥
 
//Lollo
 
 

Sverige vs. USA

Här kommer lite fler skillnader mellan Sverige och USA som jag tänkt på sista tiden. Tror inte jag bloggat om dem innan...
  • Veckan börjar på söndagen och inte på måndagen. (Jag vet, helt sjukt!)
  • Man skriver checkar till allt. Är verkligen som i filmer när man har en egen liten checkbok lol.
  • Snacks är viktigt. Äts jätteofta i flera olika situationer. Chips, crackers, granola bars osv.
  • Typen på bilar är helt annorlunda. Medan vi i Sverige har våra Volvos har typ hälften av alla här en truck eller jeep.
  • Man använder inte Spotify! Eller vissa gör det, men inte alls lika mycket som jag trodde. Istället använder man en liknande radio-app som kallas Pandora.
  • "Bless You". Hör detta minst 10 gånger per dag, varje gång nån nyser.
  • Det är större variation bland människor. Hemma känns det som att man alltid måste passa in och vara som alla andra men här har man mer sin egen stil och det är ju också större kulturell skillnad då det är folk från massa olika ursprung.
  • Man äter mycket på plasttallrikar och har plastmuggar för att slippa dricka.
 Smakprov från dagens temadag...
 

//Lollo

HEISMAN WEEK

Hej på er! Tänkte ta och berätta lite om min vecka so far. Som ni redan vet så pågor ju Heisman Week just nu vilket är ungefär som Spirit week med temadagar (ska göra ett separat inlägg om just det) fast mycket bättre. Förutom att klä ut sig så samlar skolan nämligen in pengar till välgörenhet också, genom massa olika event. Man har dares under lunchen där man rakar av personers hår eller får dem och spy, säljer Heisman Gear som linnen och kepsar, anordnar olika event som Powderpuff och Dodgeball som man måste betala för, säljer snow cones och god pizza på lunchen osv osv. Massa grejer helt enkelt! Jättekul tycker jag för även om alla inte deltar så visar det ju på school spirit:)
 
Förutom allt detta med Heisman har det varit en ganska händelserik vecka generellt. Om vi börjar med i måndags så åke jag hem från skolan efter 5th period eftersom jag var så trött efter Houston och bilresan hem. Tog en powernap för att få energi och åkte sedan iväg med min vmamma för att bowla med min coordinator och några andra. Tog mig också tid att gå på en längre promenad med Stewart då jag hoppat över soccer och var hmla härligt då vädret återigen blivit varmt. 
 
 Stannade till på Jumba juice på väg till bowlingen! Varför har jag inte varit där innan?

 Med världens bösta värdmamma<3

 Sommarväder<3

 Kände mig som hemma i "parken"
 
I tisdags hade vi vår andra fotbollsmatch och hör och häpna: vi vann även denna! Inte för att vi gjorde några mål, utan för att de gjorde ett självmål lol, men ändå. Vi var bättre så vi förtjänade vinst. Riktigt stolt över mina lady panthers som kämpade på i hettan. Var typ 27 grader varmt och hade själv värsta huvudverken. Resten av kvällen spenderades sedan med att kolla på Glee då vi såg första avsnittet i TLC (bästa classen ever?) och jag blev helt besatt. Såg även det nya PLL avsnittet såklart - älskar att kunna se det direkt på TV här!
 
 Dares på lunchen...

 Har sett flera sådana här och blir lika glad varje gång, liksom what??
 
Idag var det en ganska dålig dag om jag ska vara ärlig. Började med att en lärare/rektor (har inte koll på folk här lol) kom till min Panther Time och sa att jag var tvungen att följa med honom för att göra ett drogtest. Är nämligen så att de väljer ut lite random elever och har tester varje månad och såklart var jag en av dem, vilket innebar att jag fick gå till skoltoaletten och kissa i en kopp. Väldigt svårt när man precis varit på toa vill jag meddela, drack typ 3 flaskor med vatten lol.
 
Var i alla fall en väldigt surrealistisk upplevelse som får en att inse hur olika skolan här är jämfört med hemma.Visst förstår jag att de har mer regler osv. här, det behövs faktiskt om man kollar på många av eleverna på North, men samtidigt saknar jag min frihet. Hemma är det mer kom som du vill, tänk själv, var självständig. Här är det riktigt strikt och ibland känns det som om de behandlar oss som femåringar eller brottslingar. Är det så konstigt om folk uppför sig som det då?
 
Som ni märker hade jag en hel del tid att tänka lol, då testet tog ganska lång tid med att pappersarbete och grejer, så jag missade hela TLC vilket sög. Kom sedan till Historian och får veta av Maria att vi som är i soccer inte får vara med i PowderPuff (football-game där bara tjejer spelar) eftersom vi kan bli skadade. Hade taggat inför det i flera veckor och betalt och allt så blev ju såklart på ännu sämre humör. Lägg sedan till ett matteprov i den beräkningen och vi kan väl konstatera att jag var ganska glad över att komma hem på eftermiddagen.
 
 motivation

 Dålig bild men kollade iaf på när de spelade powderpuff idag. Var alla årskurser för sig men vet inte vilken som vann. Hoppas på seniors!
 
Nu ska jag ta och pigga upp mig själv med en dusch och lite mat. har ju massa roliga saker på gång så gäller att blicka framåt; Miley konsert IMORGON, Spring Break på fredag, prom, Graduation, resa till USA, 1D konsert hemma i Sverige osv osv. Är faktiskt väldigt lycklig just nu även om det kanske inte verkar så alltid. 
 
Förlåt igen för att alla mina inlägg är så långa, men blir bara så. Tack för att ni läser!
 
//Lollo
 

Houston dag 2

Har ju berättat om lördagen så här kommer ett inlägg om söndagen i Texas! Dagen började ganska slappt hemma hos min vmosters familj. Åt frukost, duscha, lekte med hunden osv. Fick även prova på Brandis (som min vmoster heter) cowboy-boots vilket var riktigt kul haha!

Runt elva bar det sedan iväg mot huvudmålet för denna Texas-resa: Rodeo Houston. Är ett stort event som pågor i ett par veckor med massa olika grejer så var himla taggad. Vi började utomhus på the Carnival som var typ som våran State Fair i början av mitt år. Tyvärr var det lite kallare än dagen innan men var ändå kul. Åkte massa rides, kollade på folk och åt både en corn dog och fried cookie dough.
 
 
 
Sen gick vi in och kollade på the livestock som mycket riktigt är massa levade djur som de visade upp. De coolaste av allt var att de hade ett birthcenter där inne så de hade 2 dagar gamla griskultingar och en 2 TIMMAR gammal kalv. 
 


Runt 3-4 tiden gick vi sen in i den stora arenan som fanns brevid allt detta för att titta på själva rodeon. Det var horse-races, calf roping (nåt sånt lol), bull riding osv. osv. Riktigt coolt! 
 
 
 
 
Efter själva rodeon kör de alltid in en scen i mitten av arenan och har en konsert, och just den dagen vi var där var det ingen mindre än Selena Gomez! Även om jag inte är ett lika stoort fan av henne nu så var jag helt besatt av henne för ett par år sen så var riktigt riktigt coolt. En dröm som gick i upplevelse typ. Eftersom jag visste att jag skulle se henne hade jag lyssnat extra på hennes låtar med så var himla kul! Åhh kan knappt fatta att jag sett henne! Vi hade jättebra platser med så hjälp var roligt det var.
 
 


När konserten var slut åkte vi hem till Brandis hus igen för att hämta våra saker, och sen bar det iväg hem igen. Vi åkte hela natten och komn tillbaka runt 6 på morgonen måndag morgon - inte jättepep på att gå till skolan om man säger så. Var även sista gången jag åkte till Houston så var lite tråkigt. Kommer både tillbaka till Texas och få träffa några av familjemedlemmarna igen men var sista gången i det området så var lite tråkigt... Kan inte ens föreställa mig hur det kommer bli när jag ska hem till Sverige igen!
 
 
 
 
//Lollo
 
 
 

Houston dag 1

Hej på er!
 
Har massa nya saker att blogga om och tänkte börja med ett inlägg om Houston! Som ni vet så spenderade jag alltså min helg där och var som vanligt himla kul! Måste nog säga att några av de absolut bästa dagarna av min tid här spenderades där.
 
Jag, vmamma, vsyster och vsysters kompis åkte dit fredag kväll efter min fotbollsmatch och kom fram runt 4 på morgonen. Som alltid när vi varit i Houston så bodde vi hos min vmammas syster och efter en pratstund med min vkusin Brandon som var vaken gick vi alla och lade oss. Vaknade sedan vid 11 för frukost (donuts lol, har varit så onyttig denna helg) och efter det blev det ganska snart dags för lunch. Vi åkte till en restaurang som kallades för The Schack som var väldigt Texas-isch och de hade jättegoda hamburgare! Min vmamma åt en med mac&cheese på och själv hade jag typ kanelbullar som bröd lol. 
 
 
När vi kom tillbaka till huset så ville Nathan, min yngsta vkusin, åka ut och cykla och det kunde vi ju inte säga nej till! Jag, Nathan, Katie och Nicole åkte därför ut på en liten (läs:lång) runda i deras område. Var jättehärligt då jag inte cyklat på över ett halvt år men blev rätt så jobbigt på slutet då cykeln var för liten för mig + inte hade någon luft i däcken. Deras område är för övrigt mycket större än Örserum om det säger er något...
 
 
 
När vi kom tillbaka från cykelturen hade min vmammas föräldrar kommit på besök så vi pratde lite med dem plus spelade brädspel innan det blev dags för nästa stora äventyr: H.E.B. För er som ine vet vad det är så är det typ en jättestor mataffär lol, mycket större än våran här, och som vanligt hade vi kul medan vi gick runt och kollade. De har så mycket alternativ! Lekte också Katie där ett tag som ni kan se på bilden (låna hennes kläder)
 
 
 

När vi kom hem åt vi mat och sen blev det dags för lite riktigt kusinhäng. Godis, TV-spel (de har ett Xbox one på projector skärm i filmrummet!) och Disney Channell.Det bästa av allt dock när vi tog en madrass vi sov på, tog ut lite sav luften och sedan fick varandra att flyga haha. Kommer en film senare på det, så kul! (Lägger även till lite bilder på Nathan för han är så himla söt)

 
 
 
//Lollo

Travel - Top 15

Hej på er! Om ni inte redan visste det så älskar jag ju att resa. Tycker det är jättekul att upptäcka nya platser och är ett stort intresse hos mig. För ett par dagar sedan fick jag sen ett ryck där jag bara kände att jag MÅSTE resa (lite kul då jag inte ens är i mitt hemland för tillfället lol) och började planera massa resor i mitt huvud, kunde inte sova osv. Till slut bestämde jag mig för att göra en lista på mina top 15 drömresemål just nu. Jag försökte att inte ta med platser jag redan varit på eller vet att jag ska till (typ Washington DC som jag ju ska till i slutet av året) men vissa kom med i alla fall. Oavsett: hit vill jag åka just nu!

Tyskland: Eller närmare sagt Berlin. Har varit i Tyskland flera gånger tidigare men aldrig i huvudstaden så tycker faktiskt det är dags snart. Verkar som en väldigt trevlig men intressant stad med mycket historia.
Island: Naturen här verkar ju bara så himla häftig med varma källor, gejsrar och så. Är också det enda Nordiska landet jag inte varit i så vill upptäcka det med.
Australien: Jag vet inte varför men har kännt mig sjukt dragen till Australine senaste åren. Verkar asnajs!
 
Sydafrika: Och framför allt Kapstaden då. En blandning mellan storstad och underbar natur: vad kan gå fel?
Holland: Enda sedan jag läste The fault in our stars har mitt behov av att åka hit ökat något enormt hehe. 
Finland: Det här kanske kan verka lite random då jag varit där flera gånger och så men har ju släkt i Finland och var oerhört länge sedan jag var där så skulle vara kul och åka tillbaka snart.
 
New York: Inget land men kan ju nästan räkans som det. Har både varit där och vet att jag ska tillbaka i sommar men allvarligt: vem kan få nog av staden som aldrig sover?
Indien: Det som lockar mest med Indien är väl ärligt talat Taj Mahal, jag menar kolla på bilden??
Egypten: Just nu är kanske inte världesn bästa tillfälle men har alltid velat till Egypten; är både varmt och har pyramiderna. Kan inte tacka nej till det.
 
Kina: Detta är ett land som både skrämmer och lockar mig, men den största anledningen till att jag vill hit är ju såklart Kinesiska muren!
Thailand: Är ju massa folk som åker till Thailand nu för tiden och allvarligt; who can blame them? Kolla in bilden alltså. Paradiset?
Kenya: Tror det är att min kompis Tula är där just nu men har plötsligt blivit väldigt intresserad av det häör med Afrika, savannen, alla djur, Nairobi osv.

Brasilien: Rio de Janeiro verkar som en vacker, livlig och intressant stad; vill dit!
Florida: Vackert, livligt, varmt + alla disney/water/Universal-parker? Ja tack.
Hawaii: Behöver jag ens säga något? HAWAII aka drömriket.
 
Nu när jag håller på kommer jag på massa fler ställen jag vill till men det får jag ta en annan gång. Vad är eran drömresa?

//Lollo
 
 

Uppdatering om skolan part 4

I vilken jag berättar om mina två sista ämnen varje dag lol.
 
6th. hour - English III
Engelska alltså. Till och börja med så är ju min lärare här väldigt speciell och hmm...enegisk är väl ett bra ord. Han är alltid väldigt glad (har aldrig sett honom arg) och pratar extremt mycket. Om vi t.ex. ska diskutera något i små grupper pratar han under den tiden så man hinner inte diskutera över huvud taget haha. Han skakar hand när vi kommer in, pratar ofta om sitt barnbarn och Stabucks, har konversationer med sig själv, tycker att vi jobbar med är extremt spännande och verkar aldrig lägga märke till att ingen annan tycker det.
 
För ärligt talat så är det inte så kul. Onsdagar har vi ett worksheet med vocab, fredagar diskuterar vi boken vi håller på att läsa (just nu är det The Great Gatsby) och resten av tiden har vi högläsning ur den tjocka litteraturboken med olika uttdrag och noveller. Allt är Amerikansk litteratur, och just nu tror jag vi jobbar med realism och den eran men är inte helt säker, lyssnar inte så noga haha. Är så sjukt tråkigt att jag vet inte vad. Gilar dock böckerna vi läste, Innan The glass castle och nu Gatsby alltså. 
 
Eftersom skolan ville att jag skulle ha Amerikasnk och inte Brittisk så har jag junior-engelska istället för senior, men det är nog lika bra det. Tycker det är svårt som det är lol. Finns massa snälla juniors så även om jag inte har några av mina närmre vänner i den klassen så finns det ändå folk man kan prata med och så. Fast fortfarande en av mina värsta classes allmänt tyvärr.
 
7th. hour - Soccer
Fotboll på svenska om man ska vara noggrann, och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Ibland är det hemskt att vara ute i kylan och träna länge och allt är bara jobbigt, men oftast är det kul. Speciellt om vädret är bra är det skönt för man får vara ute och röra på sig istället för att ha en sista lektion plus att man har kompisar där med. Toppen!
 
Nu råkar det ju vara så att jag suger på fotboll och hellre gör fitnesstest än faktiskt spelar men är ändå roligare än vad jag trodde. Är ju mest med för att ha kul så tar det inte jätteseriöst (är ju i JV så är lugnare) men märker ändå att jag blir bättre! Vad vi gör varierar; springer, fitnesstest, övningar, spelar, passar osv. Massa grejer helt enkelt och det är bra för man blir i alla fall inte uttråkad! Så ja, en rolig klass helt enkelt.
 
 
Bild på en trött mig just nu. Eller i torsdags eftersom det är torsdag när jag skriver detta lol.
 

//Lollo
 
 

Fredag i bilder

Lunch med Chloe och Lexi!
 
Återvinning på Env. Science haha!
 
We love to recycle!
 
Heisman Week Assembly! Det är en temavecka (nästa vecka) min skola har varje år för att samla pengar till makena wish-foundation och cancerforskning.
 
Color guard.
 
Var massa folk som gjorde darrs för att samla pengar. Pizzaätar-tävling, mjölkdrickning (usch säger jag bara), basket osv. Det bästa var nog när de vaxade en killes maghår eller när de tryckte en paj i Ms. Wylies ansikte (bilden) haha
 
Min Heisman-tank! Ser typ grön ut på bilden men är iaf blå:)
 
Efter skolan hade jag min första fotbollsmatch och vi vann! Spela typ halva matchen och även om jag inte hade någon aning om vad jag höll på med gick det okej. 2-0 till oss:)
 
Det här var askul haha de var nåt fabrikfel på Marias nya strumpor! Nike-märket på ena var vitt istället för svart lol.
 
Nu drar jag till Texas! Vi hörs:)
 
//Lollo

Lite nya bilder

Hej på er! Tänkte bara ta och meddela att jag ska åka bort i helgen och därför inte kommer kunna blogga på ett tag. Har fotbollsmatch imorgon (min första!) och direkt efter det drar vi nämligen till Houston en sista gång! Ska bli jättejättekul! Ska försöka blogga på måndagen men ska bowla med min coordinator då så vi kanske inte hörs förrän på tisdag.
 
Men nu ska ni inte vara ledsna för det! Har nämligen varit duktig och fixat lite tidsinställda inlägg ni kan njuta av medan jag är borta. Ni kan även njuta av dessa bilder nedanför som är nya sen sist. Har varit ganska vanliga dagar men kan väl vara .lite kul ändå. Puss.
 
Mitt hjärta♥

Vi hade matchande nagellack haha

 Fika!

Mexikanskt till kvällsmat!

 köpte denna hehe (nerd)
 

//Lollo
 

Alla dessa snowdays...

Hej på er!
 
Som jag skrev i söndags har det ju snöat igen här i Oklahoma så de senaste två dagarna har skolan varit inställd. I början tyckte jag mest det var kul men nu börjar det faktiskt bli lite segt; vad ska man egentligen göra hemma hela dagarna? 
 
Vad man borde är väl en sak men jag har i alla fall: dammsugit, tvättat, dammat, bakat chokladkakor (mitt recept hemifrån, blev ganska bra!), skypat med både svenskar och min amerikanska vän Rachel, hängt på twitter, gjort läxor och sovit. Har även sett på TV en del. Silver Linings Playbook, IRL, senaste PLL, ett par avsnitt av Portkod 1321, massa youtube-videos, ett par avsnitt av Blue Water High, alla avsnitt av senaste Top Model Sverige samt Torka aldrig tårar utan handskar. Var nog sist i hela Sverige med att se det sistnämnda men hjälp vad bra. Kommer finnas kvar i mitt hjärta ett bra tag. 
 
Hade tänkt blogga med men ärligt talat visste jag inte om vad. Ska försöka skriva klart grejen om skolan men kände inte för det så får väl bli imorgon eller nåt efter skolan. För ja, vi HAR faktiskt skola imorgon. Ska bli skönt tror jag. Man blir ju lite klyven: vill inte till skolan men vill heller inte vara fast hemma en hel dag. 
 
För att inte lämna er med ett bildlöst inlägg kommer här världens bästa selfe från Oscars-galan. För första gången någonsin kunde jag kolla på hela live (tror det höll på i nästan 5 timmar om man räknar med röda mattan lol) och var typ det bästa året någonsin. Jag älskar verkligen Ellen♥
 
 
//Lollo

Sen sist

Hej på er! Var ett tag sen jag skrev ett vanligt inlägg nu så här kommer en uppdatering om vad som hänt sen sist! 

Onsdagen och torsdagen var ganska normala om jag minns rätt, skola, fotbollsträning (låånga, typ till 4-5) och häng hemma. I fredags hade Varsity en match så istället för fotbollsträning hängde vi i JV bara på fotbollsplanen och övade på passningar, nickningar och att stå på händer. Var så varmt (över 20 grader!) så var skönt att vara ute i solen.
 
Vi blev klara vanlig tid så efter skolan följde Rachel med mig hem för en sleepover. Vi prata, såg på film (hon hade inte sett Mean Girls???), åt kvällsmat på en italensk restaurang med värmamma och Kate, och hade jättekul! Var även med henne igår och vi gjorde typ samma sak då. Åt frukost (våfflor med sirap och jordgubbar!) och lunch (Qdoba!), lyssna på musik och bakade kanelbullar (blev ganska lyckat faktiskt!). Var i alla fall roligt det med, gillar verkligen att hänga med henne♥
 
På kvällen åkte jag på en country-konsert med vmamma, Kate och Kiera. Var Jason Aldean som spelade och då jag, till skillnad från de flesta svenskar, älskar jag country musik så var riktigt kul även om jag inte kände igen så många låtar. Tyler Farr var också det och det bästa av allt - Florida Georgia Line! Ni vet nog inte vilka det är men har en del av deras låtar i min spellista så var jätteawesome. You make me wanna roll my windows down, and cruiseeeee... Var btw mer folk där för detta än för Rihanna.... Update: glömde skriva att Kelly Clarkson var där med! Hon sjöng en låt med Jason och det var jättecoolt!

Idag har det snöat igen (och åskat? Konstig kombo...) så har suttit inne hela dagen och skypat. Skulle egentligen bowlat med min coordinator och lite andra utbytisar men det blev inställt för det var för isigt. Inte ens säkert om det kommer vara skola imorgon eller inte. Hoppas haha! (Update: fick precis veta att skolan är inställd!!)
 
Bilder:

Har ändrats lite sen dess men så ni förstår hur Oklahoma Weather fungerar...

 Min lunch i onsdags (aka glömde lunchen hemma)...

 Random bild på min tocka engelska-bok. Sååååå tråkigt, lyssnar aldrig.
 
 Vi ska läsa denna nu och är så taggad!

 Är vissa i skolan som har fake-bebisar som man måste ta hand om för en class just nu. tydligen så vaknar den 10 ggr per natt......

 Jag och Kate i väntan på Rachel

 Jag och Rachel!

 lolBullbak!

 Resultatet

 De fann ett gemensamt intresse: samma crush lol

 Tyler

 Sheri, Katie, Kiera, jag

Florida Georgia line

 Den största underhållningen hahaha. En 80-tals kille som dansa intressant. Och drack öl.
 
 Jason Aldean.

//Lollo
 
 

Svar

Johanna:
Vad heter den där starbucks drycken? såg ju asgod ut.

Den här frågan handlar om en bild i detta inlägg och är en Starberry and Cream Frappe. Inget kaffe för mig inte, tycker det är asäckligt, men finns ändå en del goda grejer på Starbucks. Den här smakar ungefär som en milhshake/smoothie och är en av mina favoriter!
 
Emma:
Hej jag undrar hur man kan bli bra på engelska ? Har du något tips? Hur man kan gör? Just nu har jag typ E. Har dock svårt å se vissa engelska serie då jag inte hittar någon bra. Har inte häller hittat någon bra bok:(

Ja hu blir man bra på engelska? Jag har alltid haft relativt lätt för språk så har inte riktigt haft det problemet, men jag tror det egentligen bara gäller att öva. Ett tips kan ju vara att prata engelska hemma för att öva sig, men framför allt som du själv säger att läsa böcker och se på film, Jag brukar säga att jag lärde mig hälften av min engelska genom Disney Channell, så det är ju ett bra knep haha.
 
Försök hitta någon TV-serie du gillar (personligen gillar jag t.ex. Pretty Little Liars, Vänner, Gossip Girl, The Big Bang Theory osv - men beror ju på din smak. Kärlek, humor, deckare osv.) och börja med att kolla med svensk text. Även om du inte tänker på det parar nämligen hjärnan ihop ordet du läser med ordet du hör. Gå sen över till att kolla med engelsk text (blir lättare att fatta då) och helt utan. Jag behöver ingen text över huvud taget längre, märker knappt om det är på engelska eller svenska längre.
 
Tycker också du ska försöka läsa böcker. Det är en av mina passioner i livet och har lärt mig massa genom det. Vad för bok beror ju på vad man gillar, men om vill ha romatiskt/vardagligt skulle jag rekommendera "Anna and the french kiss" eller "Catching Jordan". Ifall du vill ha lite djupare böcker skulle jag säga "The fault in our stars" och "Jellicoe Road", och om du vill ha mer dystopi/fantasy finns ju massa serier som "Twilight", "The hunger Games", "Divergent" etc. Finns MASSA bra böcker gäller bara att hitta rätt. Du kanske kan kolla på någon bokblogg? Ifall du har svårt för att läsa hela böcker på engelska kan du ju också läsa en bok du redan läst på svenska, för då blir det ju lättare att fatta handlingen.
 
Hoppas detta hjälpte lite och lycka till! Måste dock säga att det räcker med E för att åka som utbytesstudent för man lär sig snabbt när man är här. Har andra utbytesstudent vänner som knappt kunde nåt när de kom hit men de har klarat sig fint.

Ich und två av the other exchange students....
 
//Lollo
 

Rachel

Så för ett par veckor sen (dagen innan Alla Hjärtans dag närmare bestämt) fick jag, Rachel och Chelsea lov att gå från klassrummet till B lunch for att ge bort ett papper med en pickup-line till hennes crush. (Hon hade gjort lyckokakor med sådana i). Hon har visserligen inte en crush på honom längre men tyckte ändå det var kul så här kommer en liten video på det hahaha.
 
 
//Lollo