Catching up - del 1

Okej så jag vet att jag varit ganska dålig på att uppdatera "vanligt" denna vecka om saker som jag gjort osv, så därför tänkte jag göra en liten sammanfattning nu. Börjar med att berätta om förra helgen plus förra veckan fram till torsdag så kommer resten i ett annat inlägg - hade blivit så himla långt annars. Är sjukt långt ändå haha, men hoppas ni tycker det är intressant.

Fredag (förra veckan): 
Har egentligen inte så mycket att säga om fredagen mer än att det var skola. Sprang inte på XC eftersom de andra tjejerna hade tävling och jag var förkyld, så fick åka hem tidigt vilket var najs. På kvällen var det ju som ni vet football-match. Ja, kommer inte ihåg så mycket mer.

Köpte detta i skolan förra fredagen. De säljer dem varje fredag. Och munkar VARJE dag. Har inte ätit det senare någon gång än men ja, detta kommer bli ett problem.

 Innan football-matchen åt vi mat på någon BBQ-restaurang och min värdpappa åt mat från min tallrik för första gången! Tydligen är det något som brukar hända rätt så ofta när det gäller honom haha.
 
 På kvällen lade vi klart ett pussel vi jobbat på ett bra tag, föreställande Time Square i New York! Stolt tjej här jao.
 
Lördag (förra veckan): 
Förra helgen började ganska chill med sovmorgon och häng hemma. Mådde som sagt inte helt bra så gjorde lite läxor och surfade medans värdfamiljen gjorde lite ärenden på stan. Framåt kvällen drog vi sedan till en pizza-buffe för at äta kvällsmat innan Katie och jag blev avsläppta vid girl-scouternas huvudkontor där vi och några andra high school-tjejer hade en sleep-over. Vi planerade för kommande aktiviteter i år, spelade spel, kollade på film och åt godsaker vilket var mysigt. Kändes skönt att hitta på något efter en hel dag hemma!
 
Världens sötaste Stewart innan han riktigt vaknat. Kommer bli så tomt utan honom i Sverige!
 
 Girl scout-gänget!

 Provade Mountain Dew och karameliserade popcorn. Det första var i alla fall gott.
 
Söndag (förra veckan):
Efter att ha packat ihop våra sovgrejer kom min värdmamma och hämtade oss och så åkte vi till Krispy Kreme för att köpa frukost. De har världens godaste munkar där och vill ärligt talat inte ens tänka på hur många jag åt. I alla fall så åkte vi sedan hem och såg på film och vilade lite (blev inte mycket sömn där) innan vi tre åkte ner downtown till ett ställe där de har som en regnskog inomhus. Är en stor byggnad med massa träd och blommor och fjärilar och vattenfall osv. Jättefint! Hängde där ett tag innan det var dags att åka och äta kvällsmat. Värdfamiljens kusiner är med i scouterna och de hade en spagettikväll för att samla pengar till sina aktiviteter så vi åt av det vilket var gott - smaka typ som svenska spagetti och köttfärsås. 

Det här är vad man ser när man kommer in på donut-stället. De är typ "orginatel" och de så sjukt goda!!

 Vi köpte en låda glaced och en mend lite olika varianter!

Jättecool byggnad verkligen!

 Lekte fotograf...

 Med världens bästa värdsyster och värdmamma!

 Har ni tänkt på hur svårt det är att ta biilder på djur som flyttar sig hela tiden? Tog sjukt lång tid att få en helt ok bild...

 <3

När vi åt kom det några och sjöng för oss haha.
 
Måndag: 
 Skola igen, och efter en ganska tuff vecka så var denna dag förvånansvärt bra. Inte för att det hände speciellt mycket intressanta grejer, men ändå. Var en bra, normal dag.

Gjorde sån här på Environmental science!

 Gjorde även en sådan här fast det var tekniskt sett inte vår uppgift haha.

Den här sitter nu uppe i hela skolan och mitt ansikte finns under trean i "Sept. 13"!

Fick den här av nåån radom arme-snubbe som hade lite reklam under lunchen.

 Vet inte om jag visat bild på detta förut men världens godaste i alla fall!

Tisdag:
Återigen en ganska normal dag med plugg och vila. Mådde fortfarade inte bra så sprang inget och försökte bara ta det lugnt.

På environmental science gick vi till gympasalen för att testa våra "flygplan"!

 Welcome to the zoo!

Jag och en vägg haha. Var jättekul för jag tog kort med den (pga utbytesstudent och coolt) och så började massa andra göra det med haha.

 Jag och mina buddies i ES, Chelsea och Rachel.

 På kvällen hjälpte världens sötaste Stewart mig med mina läxor<3


Onsdag:
Onsdagen var också en ganska bra dag i skolan, som alla andra den här veckan. Hade tänkt springa för första gången på XC efter min sjukdomsperiod men istället fick alla ledigt så satt och gjorde läxor i omklädningsrummet innan vi åke hem. Vilade lite och läste i en Taylor Swift-biografi jag använt till ett skolprojekt innan Maria (utbytesstudenten från Finland) kom och hennes värdföräldrar kom och hämtade upp mig och vi drog mot Bricktown där vi hade en jättemysig kväll. Egentligen skulle vi göra nån skytrail-sak men det var stägnt så blev piknick (stavning?), glass och häng vid en jättecool bro som går över en motorväg!

Katie hade kul med pluggandet.
 
 Pretty
 
 Läste det här i Taylor Swift-boken och fangirlade loss!

 Marias värdbror är hur söt som helst!

Här åt vi kvällsmat då då.

 Med denna vackra utsikten.

 Sen åkte vi hit vilket var vad vi egentligen skulle göra, men det var stängt.

 Så vi hängde vid gungorna istället haha.

 Downtown.

 Nån random baseball-spelare.

 Mitt favoritställe i Bricktown!<3

 Kärlek

 En bra bild som visar hur det ser ut där.

 Bron! Och många bilder är Marias btw, som ni ju kan se på kvaliten.

 Bilaaaar

 Var jättecoolt att den lyste så där.

Torsdag:
Torsdagen var också en ganska bra dag här borta i staterna. Skolan blir som sagt bättre och bättre (även om jag typ dog på XC efter att inte ha sprungit på mer än en vecka) och är fortfarande en straight A student. Hur det kan komma sig fattar jag inte men aja haha. Efter skolan åkte jag, Katie och min värdföräldrar in till Downtown för att kolla på Shakespeare in the Park, där de hade en uppsättning av King Lear. Var helt okej men tror jag hade uppskattat det mer om jag inte varit så himlans trött.
 
Jag och Rachel på Env. Science.

 En kille i min Character Ed. class hade med olika exempel på trä till ett skolarbete och när jag sade att tall luktade som hemma fick jag behålla det haha!

 Biljetten

 <3

 Pjäsen då då.
 
 
 //Lollo
 
 

Mer Q&A

Anonym:
Ofta dina föräldrar har råd att betala en resa för 125 000 kr enbart till dig. Har ni typ massa pengar..? Det skulle vi aldrig ha råd med :/

När det kommer till pengar är det ett ämne jag helst inte hade tagit upp i bloggen men eftersom det ju faktiskt är ett problem för många som vill åka iväg vill jag ändå nämna det nu. Min familj har inte "massa pengar", långt ifrån, men mina föräldrar har verkligen stöttat mig i det här och ändå lyckats betala i princip hela avgiften vilket jag är otroligt tacksam för. Visserligen var en del av de pengarna som gick till detta egenligen tänkta för min "eftergymnasie"-tid och resten planerar jag att betala tillbaka så småningom, men ändå. Är mycket väl medveten om att alla inte ens har den möjligheten så tack för det mamma och pappa!♥ 

Samtidigt så vet jag utbytesstudenter som sparat ihop till hela avgiften själv utan någon hjälp från sina föräldrar så jag skulle inte ge upp bara för att du inte har råd just nu. Extra-jobb och stipendier kan man komma långt med och även om det verkar som mycket pengar får man se det som en typ av investering; man lär sig massa och det ser bra ut på ett CV i framtiden. Och om inget av detta nu skulle funka för dig kan man faktiskt tävla om ett gratis utbytesår med Explorius också. Chansen att vinna är kanske inte jättestor men skulle ju vara ganska awesome! 

Amanda:
Hej jag undrar bara hur det går mer kosten? 
Jag ska själv åka nästa år (tror jag :P) och jag är rädd för att gå upp för mycket samtidigt som jag inte vill tacka nej till för mycket mat heller. Det är ju ändå e del av upplevelsen. Men går det att välja nyttigare mat till exempel i skolan och när du är ute på restaurang med kompisar eller värdfamiljen? Sen undrar jag också vad du äter till frukost? Är det typ pannkakor hela tiden eller kan du äta typ vanlig svensk frukost som bröd och yoghurt? 
Tack på förhand! Din blogg är den bästa utbytesbloggen det här året helt klart. Jag tittar in varje dag för att se om du har uppdaterat haha :P 

Hej Amanda och tack för kommentaren! Först av allt vill jag säga tack så jättejättemycket för komplimangen! Lägger ner väldigt mycket tid på bloggen (även om jag kanske inte gjort det den senaste veckan oops - skärpning) och tror inte du fattar hur glad jag blev. Verkligen jättegulligt sagt. Och ja,tycker definitivt du ska åka nästa år!

Om jag ska svara på din fråga om kosten går det väl sådär - mest på grund av min låga självdiciplin. Finns så mycket god mat här så även om jag tänker att jag ska vara nyttig slutar det med att jag sitter där, illamående, efter att ha ätit typ 5 donuts... Nu hade jag visserligen samma problem i Sverige med så kanske är fel person att fråga men aja haha. 

Nej men visst finns det nyttig mat med! Min värdsyster äter t.ex. mycket nyttigare än mig när vi är på restaranger och även om skolan inte har speciellt bra mat kan du ju alltid ta med dig hemifrån. När det gäller frukost går det att äta både yogurt, flingoor och gröt (mackorna är dock inte som svenska) så du behöver inte oroa dig där heller. Samtidigt är ju det här med mat, som du säger, en del av upplevelsen så jag skulle ändå räkna med att gå upp lite i vikt. Sad but true...
 
Sandra:
HejHej!;) Tycker att det skulle vara jätte kul om du någon gång gjorde en videoblogg tillsammans med någon från USA!(t.ex. någon i din värdfamilj eller en kompis) Bara ett litet förslag sådär.. :D Krya!

Hej Sandra och tack för kommentaren! Det kan jag absolut göra, tror t.ex. min värdsyster skulle tycka det var väldigt kul. Har även tänk göra en video liknande den om djungelvrål där jag försöker få amerikanare att prata svenska vilket ska bli väldigt kul - de är inte så bra på det haha.
 
SOM SAGT SÅ UPPSKATTAS ALLA FRÅGOR OCH HÄLSNINGAR OCH DYLIKT SÅ FORTSÄTT GÄRNA KOMMENTERA!.D

//Lollo

Det här med hemlängtan...

Att vara utbytesstudent är inte alltid en dans på rosor även om många bloggar får det att se ut som det. Humöret kan gå upp och ner hela tiden och det är en konstant balansgång mellan olika känslor. Ena sekunden tycker man allt är fantastiskt och vill aldrig mer åka hem och nästa sitter man och gråter för att man saknar Sverige så mycket att det gör ont. Att säga "berg- och dalbana" är en kliche men åh så sant det är.
 
Den senaste veckan har jag inte mått så bra. Varit förkyld och trött och tyvärr har detta lett till att jag har upplevt lite mer av det andra alternativet. Även om min värdfamilj har varit jättegullig och stöttat mig har hela "vila och inte aktivera sig"-grejen gjort att jag haft ganska mycket hemlängtan och jag vill inte ljuga: det har varit tufft.
 
Jag visste redan innan jag åkte att det skulle bli jobbiga stunder då och då, men hade nog aldrig väntat mig att det skulle bli en så stor utmaning som det faktiskt är. När man åker iväg så här lämnar man verkligen hela sin trygghet bakom sig. Inte bara för att man inte längre kan förlita sig på sina föräldrar och vänner men också för att kulturen är så annorlunda. Man vet inte alla oskrivna regler och traditioner, och hur bra man än är på engelska så kommer det inte lika naturligt som när man pratar svenska. Personligen har jag tyckt att jag varit bra på engelska hemma i Sverige (och har faktiskt fått komplimanger för mitt fina uttal här) men det är fortfarande svårt at hitta orden ibland och det känns inte lika naturligt att bara flika in saker i konversationer här. Det är annorlunda helt enkelt.
 
Meningen med det här inlägget är nu inte skrämma iväg alla er som funderat på ett utbytessår någon gång i framtiden. Inte alls. Igår var en riktigt bra skoldag här borta och jag är så tacksam för att jag fick till den här chansen. Har bara varit här ett par veckor och har redan lärt mig så mycket och fått så otroligt många unika upplevelser - jag ångrar absolut inte att jag åkte. Men jag vill däremot göra er medvetna om att allt inte är som på film. Livet är inte perfekt bara för att man bor i USA och man kommer ha lite jobbigare stunder, det är helt normalt. Det viktiga är att man fokuserar på de bra.
 
 
//Lollo
 
 
 
 
 
 

Bara så ni vet...

Har fått kommentarer om att jag borde blogga mer och jag ska men just nu är det himla mycket på gång med skolarbete och sånt. Mår inte heller helt bra så väntar med att skriva ett riktigt inlägg tills imorn eller på torsdag. Men vänta bara, det kommer!
 
//Lollo

Amerikanare och djungelvrål

 
 
//Lollo

Frågor och Svar

Anonym:
Vad kostar det att göra "resan" som du gör nu? Asså, är det mer än 100 000? :) 
Kram

Hej och tack för kommentaren! Själva avgiften till Explorous är ca 80 000 kronor men sen tillkommer ju även saker som försäkringar, sprutor, fickpengar och så vidare så totalt skulle jag räkna med att året kostar ca 125 000 kronor. Mycket pengar men förhoppningsvis är det värt det!
 
Mormor och morfar:
Hej älskling. Undrar om du städar ditt rum och badrummet själv? Hjälper du till med annat j hushållet? "syskongnabbas" ni dina "värdsyskon" och du? Kram.

Först av allt vill jag säga att jag saknar er jättemycket! När det kommer till frågorna så städar jag mitt rum själv, dammsuger ett av vardagsrummen, tar hand om disken två dagar i veckan och matar hunden varje kväll (om jag kommer igår det host..). Jag hjälper även till med maten lite då och då. Städar däremot inte badrummen och så lika mycket som jag gjorde hemma haha. Och nej, än så länge har jag inte bråkat något med mina värdsyskon även om vi såklart skojar med varandra då och då.
 
Anonym:
Vet du hur spelet fungerar nu då

Det här gällde football efter att jag var på matchen förra helgen och nej, jag vet inte hur det fungerar haha. Visst hänger jag med lite bättre och förstår i alla fall lite, själva poängen liksom, men kan inga regler eller nåt. Tack för kommentaren!
 
Anna:
Jag ska till USA nästa år och har precis fått min amerikanska oraganisation cetusa. Visst har du den också? Hur är den och har den några resor under året? Superbra blogg!! :D

Hej Anna och vad kul att du också ska till USA! Tror du kommer få ett fantastiskt år! Ja, jag åker med CETUSA och du har rätt i att de ordnar resor under året. Fick faktiskt ett mejl för ett par dagar sen om just detta. Om jag inte minns fel hade de sex olika resor man kunde välja mellan under året och allihop verkar jättekul. De var:

1. Kalifornien (San Fransisco, Los Angeles)
2. Västkusten (SF, LA, Yosemite National Park, Las Vegas, Phoenix)
3. New York
4. New York, Washington D.C., Philadelphia
5. Östkusten (Niagarafallen, NY, Washington DC, Philly, Orlando)
6. Hawaii

Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska åka på någon resa eller inte eftersom det ju kostar extra och jag kanske hellre hittar på något med värdfamiljen, men om jag skulle göra det vill jag nog helst till Hawaii - hade varit så himla coolt! Tack för kommetaren, frågan och komplimamgen :)
 
Som sagt - tack för alla kommentarer! Betyder mer än ni anar så fortsätt gärna kommentera!
 

//Lollo

Friday night

Hej på er allihopa! 
 
Idag har jag varit på ännu en high school football-game vilket precis som förra gången var väldigt coolt! Det var en "pink out" denna vecka för att stötta bröstcancer så alla i publiken hade i princip rosa på sig, inklusive mig. Gick till och med så långt att jag köpte en tröja haha! De säljer typ en varje vecka för olika anledningar (oftast football-games och liknande) så köper inte varje gång men kände att jag ändå vill ha några tröjor med mig hem! Önskar dock att jag köpt Jamkin' me crazy-tröjan för den vara lila haha (min favoritfärg för de som inte vet).
 
I alla fall; football. Jag hade bestämt att jag skulle träffa Maria och några andra på matchen och se på den med dem, men när jag kom dit var de inte där eftersom de var försenade. Slutade därför med att jag hängde ett tag med Che och hennes kompisar istället - vilket ju var minst lika trevligt det - tills Maria; Michael, Karla och Rodrigo kom. Då gick jag över till dem för andra halvan. Fattade mycket mer av spelet denna gången eftersom jag ju varit på OU-matchen, och eftersom vi vann så var det ju extra kul med! Visserligen var det andra laget typ det sämsta i hela distriktet men whatever...  Update: okej det här är lite pinsamt men tydligen förlorade vi matchen haha. Där får man för att man går hem när det är 5 minuter kvar av matchen...
 
Bilder! Ber om ursäkt för den usla kvaliten, men är svårt när alla rör sig samtidigt.
 
Förra gången var vi på andra sidan (borta) men nu var vi på "hemmaplan" vilket innebar bättre platser och mera utrymme!
 
 Let's go pink panthers haha!
 
 Två kompisar till Che som jag tyvärr glömt namnet på haha.
 
 Efter halva tiden så kom bandet ut och spelade. Vi fick också se en uppvisning från massa små cheerleaders som gick i typ förskolan till femman - jättegulligt!
 
 Cheerleaders från vår skola!
 
 Michael, Maria och jag!
 
 Varje gång vi fick poäng var det en kille som sprang ut och gjorde armhävningar för varje poäng vi hade (blev alltså flera för varje gång) medans alla i "the students section" räknade högt haha.
 
 Foreigners -Rodrigo (Spanien), jag och Maria (Finland).
 
 Pom.
 
 Här är en lite bättre bild på min WinWin-week tröja med!
 

Precis som alla andra helger är det en hel del på gång så vi får se hur uppdateringen bli, men ska göra mitt bästa!


//Lollo

Uppdatering

Hej på er!
 
Förlåt för att jag inte uppdaterat på ettt par dagar, har varit så himla upptagen så har helt enkelt inte hunnit. Gick liksom upp vid 5 idag för att kunna skriva det här!
 
I måndags var jag som sagt hemma från skolan. Egentligen skulle min anledning till detta vara "senior skip day" men eftersom jag är jag gick jag såklart och blev sjuk på rikigt med en rejäl förkylning. Spenderade hela dagen i sängen och framåt kvällen begav jag och min värdmamma oss iväg till en läkare för att få medicin...
 
Tisdagen var ett rent helvete om jag ska vara ärlig. Var tvungen att gå till skolan trots att jag inte mådde helt okej, skriva två prov och ta igen massa missat arbete. Enda positiva är kanske att jag slapp springa lika långt som alla andra på XC - de sprang nämligen 4 miles denna gång! Jag sprang två och satt sett i skolbussen och vilade (vi åkte iväg ill ett annat område för att springa). Eftermiddagen spenderades sedan med mina läxor inomhus då det ösregnade ute. Och blixtrade. Och åskade. Usch.
 
Igår var lite bättre, även om jag fortfarande inte mår riktigt bra. Tog mig genom skoldagen (utan att springa något på XC) och efter skolan drog jag hem till Maria tillsammans med Karla och Victoria och hängde. Var jätteskönt att bara hitta på något normalt. Vid sextiden skulle de däremot gå på en soccer-game på skolan och då drog jag jag hem - man kan inte ignorera sina läxor för evigt. Har fortfarande lite att göra innan skolan idag haha.
 
Hos läkaren...

På måndagskvällen åt vi på Arby's vilket typ är hamburgare/mackor ställe (hamburgebröd med rostbiff!) och de hade även världens godaste pommes - curly and waffle.
 
 utsikten från mitt fönster när det var storm ute. Och nej, bilden gör det inte rättvisa.
 
 Hade min första Tornado-drill igår! Innebar mest att vi satt längs väggarna och snackade dock haha.
 
 Jag och Maria på XC! (hon sprang inte heller)
 
 Meepsters!
 
 Min Environmental Science-läxa, vad tycks?
 
 För er som ville läsa artikeln! Hoppas ni kan se... (och nej allt stämmer inte, är t.ex. senior men aja)
 

Idag fyller Maria år så blir nog att hitta på något efter skolan där men vi får se! Ska försöka uppdatera snart igen!
 
//Lollo
 
 
 

OU


Lite klipp från matchen i lördags! Kom inte på tanken att filma föränn i slutet så många i publiken hade gått hem, men är ändå en hel del folk kvar. Och ni som vill klaga på kvalitén; please don't. Är inger proffs.
//Lollo

Oklahoma State Fair!

Hej på er!
 
Idag har jag spenderat flera timmar inne på "Oklahoma State Fair" som är en slags marknad/nöjesfält/show/utställning som hålls i Oklahoma City varje år. Det pågår i lite mer än en vecka och är väldigt populärt här - jag kan förstå varför. Så himla mycket roliga grejer att titta på och göra (hann inte ens med hälften) och  är massa folk. Jättehäftig upplevelse!

Som sagt så finns det massa olika saker att kolla på; pig races, shower, utställningar, tävlingar, åkattraktioner osv. osv., men mest kända är de nog för sin mat. "Fair food" är liksom en hel kultur här och har aldrig sett så himla mycket olika och knäppa maträtter. Kakdegsglass, pizza, tacos, sockervadd, popcorn, hamburgare, hot dogs och kanderade äpplen blev liksom klassade som "vanliga och tråkiga" i jämförelse - och då är det illa. Helst hade jag velat prova alltihop men gav upp ganska fort eftersom det var både dyrt och otroligt mättande. Och onyttigt. Vad ska jag säga - allt var i princip friterat, doppat i choklad eller "on a stick" haha.
 
Kan inte ens förklara allt så får visa bilder istället - tog en hel del om man säger så. Orkar dock inte skriva bildtext till allt för hade tagit forever.
 

Ovan ser ni några av stånden. Jag repeterar; några. Fanns massa mer men orkade inte ta kort på allt haha. Men ja, fanns som sagt en hel del knäppt. Vad hade ni helst ätit?

 Här är lite bilder på det jag åt! Doughnut Burger, Fried Oreos, Funnel Cake och Fried Cookie Dough on a stick! Jag vet, det både ser och låter äckligt men var faktiskt riktigt gott! Speciellt den sista, herregud lovar att det var det bästa jag ätit i hela mit liv. Kan tänka mig att betala en flygresa till Oklahoma samt inträdet bara för att äta en sån till. Och visst, mådde 
lite illa när vi drog därifrån (trots att jag faktiskt delade allt med Katie!) men det var så värt det. Önskar jag kunnat prova lite mer.
 Det fanns även ett stort antal utställningar och tävlingar som folk varit med i. Bilar, traktorer, djur, kläder, porslin, krypsamlingar, fotografi, teckning, bakning osv osv. Fanns i princip allt och lite till. Jag var som sagt med i fotografi (kan ni se mina bilder i bilderna ovan??) även om jag inte vann något där. Var även med i bakning med mina "Swedish chocolate snow balls" och gissa vad? J
ag kom tvåa! Kommer alltså få ta hem det där röda bandet på blden ovan som pris, haha, så himla glad. Katie gjorde ännu bättre ifrån sig med både en första och tredje plats för sina tårtor/kakor (bilden ovanför chokladbollarna) och hon kom trea totalt av alla tårtor och sånt! Sjukt imponerande med tanke på hur många som var med!
 En del av området var som en liten nöjespark med massa olika åkattraktioner och spel där man kunde vinna gosedjur och sånt. Mycket av det verkade jättekul men vi åkte faktiskt bara en grej för var så himla dyrt. Det var en sådan där rund grej som man går in i och ställer sig mot väggen, och sen snurrar det runt så mycket att man inte ens måste ha fötterna i golvet utan bara kan luta sig bakåt. Skithäftigt!
 


Avslutar detta otroligt långa inlägg med lite fler random bilder från the fair samt en bild på det vi åt till kvällsmat idag när vi var på besök hos deras farmor. Typisk amerikansk mat Marie! Och just det, en bild på Katie med när hon typ somnade av mätthet haha. Världens bästa värdsyster är hon btw - vet ni att hon hade gjort pankakor när jag vaknade i morse? Till frukost. Med nutella. Som jag fick äta av. Det var gott ja.
 
Imorgon kommer det nog bli en lite annolunda dag eftersom jag känner mig lite sjuk och inte kommer gå till skolan. Och nej, det har inget att göra med senior ditch day utan jag känner mig faktiskt lite förkyld och trött. Typ. Plus att jag har läxor att ta igen efter den här minst sagt hektiska helgen haha... Vi får se, kanske slutar med att jag går ändå haha.

//Lollo
 
 
 
 
 
 

Videochatt is the best.

Kan inte beskriva hur mycket jag saknar er mina underbara fantastiska bästaste tjejer. Älskar er!♥
 
 
 
//Lollo

Boomer Sooner!

Idag har jag varit på min första RIKTIGA football-game! Här i Oklahoma har man inget riktigt elitlag vad jag vet men däremot tar man college-football väldigt seriöst. De ha två olika lag som är riktigt stora, OU och OSU, och rivaliteten mellan dem är stor. Tänk er typ HV71 mot LHC i hockey och gångra det sedan med 20 - välkommen till Oklahoma City.
 
Min värdfamilj är inte jätteintresserade av football egentligen så skulle inte vilja påstå att vi står på någon av sidorna, men eftersom min värdmamma fick biljetter till en OU-match (mot Tulsa) idag via jobbet så fick jag klä ut mig till en riktig supporter i rött och vitt! Var en jättehäftig upplevelse och är så himla glad att jag fick chansen att gå!
 
Tog en hel del bilder så here you go:

Här är stadion utefrån!
 
 Innan matchen gick vi till en annan byggnad för att äta mat. Det var massa olika restauranger som hade bord uppradade längs väggarna och så fick man ta vad man ville som en buffe. Fanns allt från pasta, kyckling och hamburgare till brownies, fruktsallad och bullar. Var bara liiiite mätt efteråt haha.
 
 På vägen till arenan stötte vi på deras maskot!
 
ALLA hade verkligen OU tröjor på sig var helt sjukt haha. Här ser ni också en skymt på några cheerleaders.
 
 Let the game begin! Fattade till och med lite av reglerna den här gången lol.
 
Jag i pausen!
 
Varje gång vi fick poäng åkte en sådan här ut på planen med riktiga hästar. Ska typ symbolisera "sooners" som tog landet föst (Läs på om Oklahomas historia, orkar inte förklara haha).

Min biljett och läsken! Vill även påpeka att jag drack typ två flaskor vatten också mamma, och jag behövde läsk med is för det var varmt okej? Jag är inte bara onyttig även om det kanske verkar så...
 
Vet inte om ni ser men den lilla blåa pricken i härnet till vänster är Tulsa-supportrarna. Just outnumbered by a few lol.
 
Jag och min värdmamma!
 
Inte jättebra bild men ville bara visa att innan kick-off varje gång höll alla upp ett finger och skrek "O" ände tills bollen sparkades iväg. Då gick en kanon/pistolskott igång och alla skrek "U" istället. Jättemaffigt! Vi gjorde också handrörelser som stavade till OU.

Efter matchen. Som sagt, alla stöttar verkligen sitt lag gällande klädsel haha.
 
Filmade också en del så ska se till att lägga upp det snart! (precis som med alla djungelvrål-filmer och klippen från NY...) I alla fall så vann vi matchen med 51-20 vilket såklart var jättekul på hemmaplan. Och vet ni hur många som var i publiken? 84 000. Mer än Tranås gånger fyra! Så himla coolt.
 
Nu ska jag strax dra iväg med några vänner och har ingen aning om vad vi ska hitta på - I'll keep you posted.
 
//Lollo
 
 

Mer skillnader

 • Man har inte smör på mackorna utan majonäs.
 • Lysknapparna til både taklamporna och skrivbordslapmorna är smalare och fungerar inte riktigt som hemma
 • Man har Drive Through till mycket fler saker än vad vi har. Förutom hamburgar-kedjor finns t.ex. apotek, bankomater och munk-ställen.
 • Lakanen ser inte ut som hemma. Man har liksom två underlakan varav ett ska fungera som ett täcke mellan täcket och lakanet...? Har fortfarande inte riktigt fattat, tog bara bort det haha.
 • Duscharna sätts inte på på samma sätt och fungerar inte som hemma; man kan t.ex. inte vrida på trycket hur som helst. Knappar/handtag till toaletter, kranar osv. ser inte heller likadana ut.
 • Istället för att köpa mjölk i en kartong som vi gör använder man sig av stora plastdunkar.
 • Istället för fyra hål i papprena som sitter två och två har man tre hål; ett där uppe, ett där nere och ett i mitten. Pärmar fungerar uppenbarligen på samma sätt.
 • Folk är mycket artigare och trevligare här än vad svenskar är. Håller upp dörren för varandra, säger snälla, tack, förlåt och ursäkta hur ofta som helst osv. 
 • Har pratat lite med både värdfamiljen och folk i skolan och mitt intryck är att folk inte är lika öppna när det gäller nakenhet här (ja jag skrev det problem haha?). Man byter helst inte om inför andra i omklädningsrummet, använder inte bikinis som visar magen, blir mer nervösa över sexscener i filmert osv. Ni fattar. Även att de är mer öppna till att prata med främlingar än vad vi är vill de hålla sånt mer privat.
 • Klädstilen är faktiskt lite annorlunda här den med, vilket jag tror kan ha att göra med dress coden och ovanstående punkt. Man klär sig mer täckande men också slappare i skolan och så än vi svenskar, och en populär look för tjejer är gympaskor, sportshorts (ni vet typ nike) och en för stor t-shirt.
 • När de ska räkna på fingrarna börjar de inte med tummen och går vidare i turordning som vi gör utan pekfingret, för att sedan avsluta med tummen. Förvirrande.
 • Istället för att säga "hålla tummarna" säger man "fingers crossed".

 
//Lollo

En månad!

Idag är det äntligen fredag och ännu en skolvecka har gått. Det är också exakt en månad sedan jag lämnade Sverige, var har tiden gått? Man märker att saker och ting börjar dra igång på allvar och har redan hunnit med flera prov och inlämningar. Har även en hel del kvar till nästa vecka som måste göras nu i helgen...kul. 
 
Idag började i alla fall ganska normalt med 3 vanliga tråkiga lektioner men efter lunch (som jag bland annat åt med Maria plus en massa annat random folk) var det dags för ännu ett XC-meet så jag och resten av laget satte oss på en gul skolbuss med destination Norman som ligger ca en timme härifrån. Själva tävlingen gick sådär för var väldigt många som var med och var långt ifrån medalj trots att jag sprang i JV, men var kul ändå. Jag börjar lära känna tjejerna bättre och bättre och känner mig mer som en del av laget nu än jag gjorde inanna så det är ju bra! Och just det; hade med Djungelvrål till tävlingen idag och är så himla kul att se folks reaktioner haha! Ska försöka klippa ihop en video i helgen.
 
Nu ska jag kolla på film med värdfamiljen och allmänt mysa, är så himla trött.  Bilder från idag:

Jag var med i skoltidningen tillsammans med några av de andra utbytisarna!

 Påväg till tävlingen! Mikayla, Katie och jag var lite skeptiska till regnet som öste ner utanför fönstret men som tur var drog det över tills vi skulle av igen.
 
 Varsity startar! Sprang som sagt JV idag eftersom de ville låta ett par andra tjejer testa Varsity.
 
 Vet inte om ni ser men var i alla fall ett stort djur med horn jag glömt namnet på haha.
 
Jag och den franska utbytesstudenten på väg upp på den gula skolbussen haha! (Ja det var awkward att ta den bilden).
 
 Kul på bussen lol.
 
 Victoria gillade Djungelvrålen! :O

När vi kom tillbaka till skolan hade vår skjuts hem inte kommit än. Vi var glada över det. Typ.
 
 Det positiva var att jag fick tid över till att ta massa bilder utanför skolan och i vårt Fieldouse! Här är en bild på hur våra skåp på XC ser ut.
 
Här är var vi brukar samlas varje dag innan vi springer!

 The track and the football field.
 
Panthers!
 
 Utanför gympasalen.
 
 Jag utanför huvudentren!
 
 Rice Krispey treats som vi gjorde idag (i princip flingor och smälta marshmallows lol).
//Lollo
 

Same

Så efter att förra inlägget publicerades beslutade jag mig för att strunta i läxorna (de är till för folk vars betyg faktiskt räknas!) och drog istället tillbaka till skolans gympasal där jag mötte upp Victoria, Maria och lite annat härligt folk för att se på volleyboll. Tjejernas Varsity spelade mot någon annan skola och kan erkänna att matchen inte var jätteintressant (vi förlorade hmpt..) men var ändå kul att lära känna lite fler människor!
 
Efter matchen hängde vi kvar ett tag på skolans parkering och väntade på deras kompis som faktiskt var med och spelade, och sen drog vi vidare till ett hamburgare-ställe för att äta innan jag åkte hem igen. Allt som allt var det en riktigt lyckad kväll! (Förutom alla extra papper jag var tvungen att fylla i nyss för att få vara med och sporta som utbtesstudent...).
 
Här kommer lite bilder!

Matchen i full gång...

Kommer så stava fel till alla namn (är inte ens säker på alla lol) men tror Karla, Rodrigez (spansk utbytis), Michael, Maria (finsk utbytis), jag och Victoria!
 
Efter matchen ville jag ta kort på golvet och de tyckte det var nödvändigt att posera haha...

Och btw, ja - rubriken är en intern grej mest till för mitt egen minne.


//Lollo
 

De senaste dagarna

Hej på er!

Har fått lite kritik på bland annat twitter att jag borde blogga mer så får väl göra det. Orkar dock inte sitta och skirva massa så tänker köra på lite bilder och bildtexter.

Tänkte börja med att visa ett par från igårkväll när jag, Katie och mina värdföräldrar spenderade lite tid i ett köpcenter som ligger här i närheten. De hade jättemånga bra affärer och hann ju definitivt inte gå till alla men var ändå jättekul!

 Innan vi började själva shoppingen åt vi kvällsmat på en italensk restaurang och eftersom jag älskar i  princip all italensk mat (typ...) så åt jag tills jag höll på att spricka. Så värt det dock för var himla gott!

Efter maten gick jag och Katie iväg för oss själva för att kolla i affärer och det slytade med att jag köpte det här! Och ja, jag har insett att jag inte är en modebloggerska, men jag försökte i alla fall.

 När vi stannade till vi mataffären på vägen hem såg vi en bil med det här registreringsnumret! Cooolt!
En annan bild från igår fast i skolan. Alla Seniors hade ett stort möte i aulan under Panther Time där vi fick massa information om College osv. Inte jätteintressant för mig eftersom jag inte ska gå på College men slapp ju i alla fall lite av lektionerna plus att jag fick beställa min cap and gown! Exciting! Satt även och snackade med en tjej in min panther time hela tiden så vsr ganska najs.

Det här en tjej i min Environmental Science class som jag tyvärr har glömt namnet på. Brukar i alla fall sitta brevid henne och en annan tjej där och de är båda jättensnälla! Är en ganska lätt class också så gillar den jättemycket och min lärare är rolig. Tror han gillar mig också för är den enda eleven som fortfarande ligger på 100% i alla uppgifter vi gjort haha!
Som ni ser har vi kommit in på ett skoltema nu haha. Den här bilden tog jag faktiskt i syftet att skickade den till mina kompisar på kik, men kan ju lika gärna visa den här med. Är på engelska-lektionen när min lärare har högläsning ur vår textbok. Har jag någon aning om vad texten handlade om? Nej...
 
 Här är en random bild på korridoren som jag tog när jag var på toa under mattelektionen haha. Höll på att skriva prov men fick trots det gå ut (?!) vilket trots allt var väldigt tur för annars hade jag typ kissat på mig haha. Provet gick också bra btw, 96/100. 
 
Medans ni får se ännu en bild på en korridor och lite skåp tänkte jag berätta lite om den nya utbytesstudenten från Finland! Hon heter Maria, kan svenska och verkar jättesnäll! Var dock lite awkward när jag skulle prata med henna idag för visste inte om det var hon eller inte (hade bara sett en bild innan) så gick bara fram lite random och frågade. Som tur var hade jag rätt för hade vart lite awkward annars haha. I alla fall så är hon även i min history class och XC så förhoppningsvis kommer vi kunna prata lite mer. Ska även äta lunch med henne imorgon!
 
Här är ännu en (suddig) bild på kafeterian! Men som sagt så är den uppdelad i två delar så finns ett till lika stort område + utomhus med!

 Avslutar med en bild på underbara Stewart!<3
 

Saknar er hemma i Sverige och hoppas ni har det bra!


//Lollo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Minus:

Min psykologilärare körde på en elev med sin bil igår så idag var han helt i upplösningstillstånd på lektionen. Såg ut som han skulle börja gråta hele lektionen och hoppade över hela "Noble silence" för att han inte kände för det.

Mitt XC-meet idag eftermiddag gick inte bra och jag kom i mål näst sist av alla Varsity tjejer från North. Kan bero på att jag varit förkyld till och från sen Texas. Kan bero på att jag fick vänta jättelänge på min tur ute i hettan utan tillräckligt med drickbart vatten. Kan bero på att jag var lat. Jag vet inte. Låt oss nöja mig med att det inte var riktigt min dag gällande löpning idag.

Det har nu bekräftats att uppföjaren till City of Bones - City of Ashes - har blivit uppskjuten. Egentligen skulle de börja spela in den om ca 2 veckor men nu är den framflyttad till ett okänt och kanske inte existerande datum på grund av massa olika anledningar - bland annat att det inte sålt speciellt bra Tänker inte kommentera det här så mycket mer eftersom jag inte vill skrämma någon men ni som känner mig kan ju se min reaktion framför er. Men
snälla - gå och se filmen för att visa att vi älskar den. Jag måste ha en två för vill se the Seelie Court och Simon och Clace och the Frealess rune och ja. Inte läskigt va det ja...
 
Plus:

Vi fick tillbaka våra psykologiprov idag och jag fick full pott! Eller okej, egentligen hade jag ett fel men fick ett extrapoäng för en fråga vi egentligen inte skulle kunna så han räknade det alla rätt. Fick till och med beröm av läraren efteråt för att jag gjorde det så bra haha. Återigen bevisar det här alltså min teori om att USA:s prov är enklare för pluggade inte alls om man inte räknar med att läsa igenom anteckningarna två gånger...

Pratade med en hel del folk i skolan idag! Även om jag inte känner dem så väl än eller kan kalla dem mina "vänner" så börjar jag ändå få en hel del folk jag kan hälsa på i korridorerna. Ett par tjejer från mina gamla classes, utbytesstudenterna jag träffat, folket på XC, ett par från mina nya classes osv. En tjej i min Environmental Science class gav mig t.ex. hennes kik så vi kan messa! Okej inser att detta får mig att låta som en total nörd men är så himla skönt att inte känna sig totalt utmobbad i skolan haha. Speciellt XC-tjejerna börjar jag även få lite mer kontakt med så känns ju väldigt kul, och ska även testa att snacka med lite fler på mina andra lektioner. Jag tror detta konmer lösa sig snart.

Jag har internet i skolan! Efter att ha gått typ 3 veckr utan internet i skolan har jag äntligen lyckats komma in på skolans WiFi och Gud vad skönt det är! Visst, man kan inte använda Twitter, FB, Instagram eller mailen när man är i skolan eftersom de är blockerade, men kik, skype och snapchat funkade utmärkt så det var det jag spenderade min engelska-lektion med.

Har fått reda på att vi snart kommer få en ny utbytesstudent på vår skola! En finsk tjej som även kommer vara med i vårt XC-team och är väldigt spänd på att träffa henne. Antingen tror jag det kommer bli jättejobbigt eftersom hon kanske är mer utåtgående än mig och tar massa uppmärksamhet, är jobbig osv... ELLER så är hon jättegullig och snäll och kan bli en jättebra vän eftersom hon både försåt min situation och mitt språk - thatäs right hon kan svenska. Så ja, är både taggad och lite rädd på samma gång men tror nog det ska bli bra - annars hade jag inte satt det på positivt.

Har varit på allmänt bra humör idag. Inga läxor, inget gråtande, ingen äcklig mat.... Inte för det brukar vara det men ändå. Hade allt som allt en ganska trevlig dag.

 Efter klockan elva på tisdagkvällar kan till och med sånt här bli kul...


//Lollo
 

Fler frågor

Mamma:
Har en fråga också till din nästa Q&A som gäller tävlingskläderna till XC. Håller skolan med dom eller får ni köpa dem själva? Hur är det förresten med skolböcker och sånt, har du fått betala det också? Och har du fixat några credits än genom att färglägga, ge bort kopieringspapper och näsdukar etc..??

Tävlingskläderna till XC har vi fått (låna?) av skolan, men den vita T-shirten fick man köpa själv om man ville - var dock vissa som inte gjorde det. När det gäller böcker så har jag i princip inte fått några än och de få jag har lånade jag precis som jag gjort med miniräknaren. Däremot får man själv se till att man har anteckningsböcker, papper, pennor osv. för inget sånt finns. Och ja, haha, jag har faktiskt fått extra credit på vissa saker. Inte så extrema saker som att jag gått på en match eller köpt grejer till läraren men enklare grejer som att rita med färgpennor och frivilligt gå upp och läsa en dikt inför klassen (man var tvungen att göra det men jag var en av de första).

Bild från förra veckans meet! Stephanie och Che.
 
Anonym:
Hej! Ville bara säga att jag älskar dig blogg haha! Tycker det är sjukt spännande att läsa vad du gör i USA osv. Jättekul verkligen :) Men jag undrar en grej också. Jag vet att du går andra året på gymnasiet hemma, men hur gör du med det när du är i USA ett helt år..? Får du gå om det året, o sluta ett år senare än alla andra, eller börjar du tredje året när du kommer hem? :o

Tack så jättemycket! Blir så himla glad när jag får så fina kommentarer! Till frågan: du har rätt i att jag skulle gått andra året på gymnasiet hemma, men eftersom jag är här kommer jag inte göra det föränn nästa år tillsammans med de som är ett år yngre än mig. Skulle dock inte vilja säga att jag "går om" för det är ju inte så att jag läser samma kurser igen, utan snarare att jag tar ett sabbatsår mellan ettan och tvåan. Och visst, det suger att ta studenten ett år efter alla andra och göra massa arbete här som inte räknas, men samtidigt är det ju en unik och otrolig upplevelse att vara utbytesstudent så både tror och hoppas att det kommer vara värt det!

Ännu en bild från mitt första pep rally!
 
Micke:
Åter/dricker du något nyttigt? 

Nej, inte direkt nej. Haha, skoja - det är klart jag gör! Dricker i princip bara vatten alternativt engegidryck inför XC (har typ druckit läsk 4 gånger sen jag kom hit) och äter faktiskt frukt och grönsaker varje dag. Igår åt jag till och medsallad till lunch! Men måste faktiskt erkänna att det svårt, inte bara för att USA i sig är ett väldigt onyttigt land (min värdsyster tycker t.ex. Chokladflingor är nyttigt - inget illa menat Katie♥) men också för att min hjärna är inställd på "semester". Jag är ju utomlands liksom, och då får man ju äta onyttigt? Måste komma in i vardagen lite mer men ska försöka skärpa mig haha. 

Random bild på nåt godis vi fick i vår lunchpåse i fredags! (Vi betalade en av våra "managers" som sen fixade mat åt oss på tävlingen).


Anonym:
När det gäller mat. vilka fem saker saknar du mest?

Ahhh så himla svår fråga för saknar massa olika grejer! Men kan försöka göra en lista i alla fall. Kommer dock inte ta med godis och sånt för då skulle hela listan bestå av typ kladdkaka och choklad och lösgodis haha.

1. Naturell lättfil med müsli. 
2. Skogaholmslimpa med norrbodakorv alternativt. leverpastej och saltgurka.
3. Skolmaten (tragiskt men sant).
4. Oboy (har i och för sig inte provat deras variant men vill ha den kall så tror inte det funkar så bra).
5. Svensk pizza

Okej känns som alla punkter var väldigt random men försökte välja ut det jag saknar som jag verkligen inte kan göra här. Saknar t.ex. vår variant av spagetti och köttfärssås men kan ju mycket väl vara så att jag kan laga det här om jag nu slutar lata mig och försöker, så tog inte med det. Samma sak med farmors köttbullar, mormors grönsaksoppa, mammas oreganokyckling, pappas lasange osv. (och ja alla ha "namn" framför sig haha). Får helt enkelt testa lite olika recept när jag väl får tid!

Tror inte jag visat denna tidigare? Är i alla fall deras "köttfärslimpa" med potatismos.

Anonym:
kan du inte ta svenskt godis/mat och filma när du bjuder på det för att se deras reaktioner?

Tror redan jag svarat på denna fråga men fick en ny kommentar så kan göra det igen; jag håller på! Har filmat en hel del reaktioner framflr allt när det gäller djungelvrålen, men ska vänta tills jag har några fler innan jag klipper ihop den. Tänkte t.ex. ta med till nåt meet framöver och se XC-lagets reaktioner haha.

En bild jag tog igår när vi var på Crest vilket är våran närmsta mataffär.

//Lollo
 

Kort uppdatering

Hej på er igen!
 
Vill börja med och tacka för alla "rösterna" eller vad man nu ska säga angående bilderna. Blev helt chockad när jag vaknade i morse för var jättemånga som kommenterat vilken de gillade bäst osv. Så tack för det! Och nu när jag vet att ni faktiskt kan kommentera så ska jag nog börja förvänta mig lite mer av er, är nyckeln att ställa frågor?
 
Om vi då ska återgå till bilderna så hade ni ärligt talat ganska delade åsikter om vilka som var bäst, men efter att ha skrivit ut dem och insett att storfavoriten "vinter" blev ganska suddig bestämde jag mig till slut för de två med blommor istället. Lämnade in dem tidigare idag och hoppas det blir bra i alla fall!
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Bakat en ny sats chokladbollar då förra ju var till tävlingen, varit i kyrkan, skypat med My och shoppat lite på Target och Kohls. Har fortfarande alldeles för lite kläder här för att känna mig helt bekväm haha.
 
Har egentligen inte så mycket mer att säga. Klockan är runt halv nio på kvällen här och jag ska duscha, måla naglarna och packa min väska till skolan imorgon - och sen planerar jag även att läsa lite. Har inte gjort det på sjukt länge så börjar bli dags. Saknar er där hemma jättemycket och jag hoppas ni haft en bra helg!<3
 
Katies "Kanelbullar" som hon lämnade in!

Tog en bild inne på Target haha.
 
 "Dagens inköp". Känner mig lite som en modebloggerska lol...
 

//Lollo
 
 
 
 

Lördag

Hej på er alliihopa!
 
Idag började jag dagen med en hyfsat lång och välförtjänt sovmorgon. Visst, halv elva är kanske inte jättelånge för vissa, men är i alla fall det längsta jag sovit sen jag kom hit så var väldigt skönt. När jag väl vaknat var det dock dags att aktivera sig igen och jag, Katie, och mina värdföräldrar drog iväg mot Downtown för lite rockclimbing i en klätterväggssilo! Brukade ju hålla på med det ett tag för ett par år sen men var väldigt länge sen sist så var himla kul tycker jag. Sen att jag svettades som en gris och kommer ha rejäl träningsverk imorgon behöver vi ju inte prata om...
 
Så det var förmiddagen/eftermiddagen. Kvällen blev dock inte riktigt som vi tänkt oss haha (btw jag vet att jag använder ordet dock mkycket men jag gillar det okej?). Tanken från början var väl egentligen att vi skulle gå på en baseball-game men eftersom det inte var någon idag bestämde vi oss istället för att ta det lite lugnt och fokusera på att baka grejer inför the Fair som är nästa vecka. De har massa olika tävlingar och jag och Katie är båda med och tävlar så var en hel del jobb. Problemet var att min värdpappa av misstag råkat bjuda in sin syster och hennes barn på middag (de skulle egentligen komma imorgon) så det slutade med att vi spenderade kvällen med dem och deras farmor istället för "chilla"-delen jag tänkt mig (på något vänster lyckades vi ändå baka allt som skulle bakas), men det gjorde inget för var kul att äntligen få träffa dem med. Plus att de hade med sig cupcakes och kakor och vem kan säga nej till det?;)

Så ja, har varit en ganska busy day idag med och imorgon väntar kyrkan. Tror nog aldrig jag varit så här aktiv och hittat på så mycket grejer i hela mitt liv haha, men jag antar att det är positivt. Men jag märker att det börjar sätta sina spår - är typ utmattad hela tiden. Däröfr tänker jag satsa på lite tidigare sänggång idag men vi får se hur det blir, brukar ju aldrig lyckas med det...Här kommer i alla fall lite bilder från dagen!

På väg till klätterstället stannade vi till på Sonic för ett litet "snack" eftersom lunchen (som btw var på nån medelhavsinspirerad restaurang/snabbmatställe) blev så sen. Jag fick därför testa min första corndog vilket var förvånansvärt gott och även dricka en av deras berömda drickor. Man kan ha massa olika smaker och blandningar och till slut bestämde jag mig för sprite med lime och körsbär vilket var super!
 
 Jag när jag klättar! Just den här var lite speciell efterom den var så smal och man fick ta hjälp av väggarna runt omkring för att ta sg upp trots att det inte fanns några "handtag" eller vad man ska kalla det.
 
 Katie (och jag) i 360-rummet!

 Katie och jag!

 Eftersom vi inte visste att vi skulle få gäster hade vi ingen speciell mat utan alla fick nöja sig med chips och en BLT-sandwich. Min första, kan tilläggas.
 
 Köket blev lite kaosartat mot slutet av kvällen...
 
 Det här är mitt bidrag till kakävlingen - chokladbollar. Eller "Swedish chocolate snow balls" som vi kommer kalla dem. Blev inte riktigt lika bra som hemma men de får duga... Måste göra fler imgorgon med för dessa ska ju tyvärr inte ätas av oss utan bedömas haha.
 
 Det här är ett av Katies bidrag! Hon är med i två tårttävlingar och en bullkategori.
 
 Okej behöver er hjälp!! Imorgon ska jag lämna in mina bidrag till fototävlingen men kan bara ha med två av bilderna ovan! Vilka tycker ni? Snälla kommentera för alla här tycker olika och vet varken ut eller in.

1. Vitsippor 
2. Vinter
3. Dammen
4. Lila blomma
 
//Lollo

5 saker

 • Min värdmamma har träffat Taylor Lautner!

 • Jag har sjuka cravings efter svensk mat - även sånt jag i vanliga fall inte ens äter när jag är hemma.

 • Anledningen till att min värdfamilj valde mig var delvis att jag gillade att vara ute i naturen, men kanske mest för att jag hade smileys och hjärtan i mitt personliga brev. (Tips haha?)

 • Min engelska blir bättre och bättre i och med att jag vänjer mig vid språket. Råkar visserligen fortfarande säga svenska ord då och då, men för några dagar sen kom jag på ig själv med att tänka på engelska!

 • Folk blandar ihop Sverige och Schweiz HELA TIDEN. Har även fått massa knäppa frågor som om vi pratar svenska i Sverige haha.
 
Bild tagen fyra dagar innan jag åkte - känns som en evighet sen.
 

//Lollo

FOOTBALL GAME

Hej på er!
 
Idag har varit en lång och intensiv dag med mycket nya och roliga upplevelser!. Började med tidig uppgång för att åka iväg på ännu ett XC meet (jag vet är hur många som helst!). Den här gången åkte vi inte riktigt lika långt som till de andra men var ändå borta väldigt länge eftersom själva tävlingen tog extremt lång tid. Förutom oss 4 High School grupper som skulle springa (JV and Varsity - boys and girls) så var det även 4 grupper från middle school som skulle ta sig runt och då arrangörerna av någon anledning tyckte det var rimligt med 30 minuters rast mellan varje lopp var det inte så effektivt om man säger så. Enligt schemat skulle jag springa vid 10.00 och slutade med att jag sprang vid 12.30 - allt detta trots att vi inte ens sprang lika långt som vi brukar utan endast 1.5 miles. Så ja, jag var väl ganska frustrerad där ett tag, även om tävlingen i övrigt var trevlig (förutom spring-delen som typ tog död på mig haha). 

Killarna körde nån form av hacky sack som "uppvärmning"... Övrig info om XC: vi har fått våra lockers och jag fick ett stort pga. är senior! (De flesta har typ hälften så stora haha).
 
Grejen är att i vanliga fall hade jag nog inte ens brytt mig om att det tog så lång tid, men idag var det Spirit day i skolan för att tagga inför för den första football-matchen, och eftersom det tog så lång tid med tävlingen missade vi först halvan av pep-ralleyt som jag sett fram emot hela veckan... Men aja, jag fick ändå se det! Och även om underhållningen kanske egentligen var sådär så kändes det coolt bara att få uppleva allt och se gympasalen fylld med alla elever, se cheerleeders som dansade och höra alla peppande ramsor (som jag såklart inte kan).

Suddig bild men ja haha. Det här är precis innan cheer kom upp och gjorde volter och grejer! Filmade det btw, vill ni att jag ska lägga upp det?

Tyvärr lyckades jag, såklart, också skämma ut mig inför typ hela skolan men oh well, orkar inte riktigt bry mig. Eftersom jag med i Varsity XC skulle jag och några andra bli announced, vilket i princip inebär att man springer ut i mitten av hallen till publikens jubel. Problemet var att mitt namn ropades upp först, och eftersom vi var i en stor uppblåsbar grej hördes det inte så väl så alla tyckte de sa "Melissa" och inte "Lovisa". Detta innebar såklart att jag missade min chans (ville inte springa ut bara sådär efteråt) så gick istället ut bakvägen och stod lite awkward vid sidan om istället. Pinsamt? JA. Men som sagt, gör mig inget om folk tycker jag är knäpp - nu kanske de vet vem jag är i alla fall haha! Och hoppas jag får chansen att göra det rätt nån annan gång, om inte med XC kanske med soccer?

Det här är när football-lagets medlemmar blev uppropade. Och den där röda grejen är vad som förstörde allt!
 
När assebleyn var slut återvände de flesta till sin sista lektion men vi som hade sprungit XC fick ju sluta tidigt så jag och Katie gick till Braum's i väntan på skjuts hem. Det är typ ett ställe som säljer lite olika saker (hamburgare, sötsaker, annan mat) men det de främst är kända för är sin glass och milkshake och jag kan säga att de har all rätt till det. En av de bästa chokladmilkshaksen ever♥

Mmmmmm....
 
När vi till slut kom hem igen latade jag mig lite genom att äta fudge-poptarts (så mycket bättre än jordgubb!), skypa med familjen och surfa innan det bar iväg för mitt livs första football-game! Åkte dit med min värdmamma och värdsyster, men efter att först ha dissat min värdmamma vid föräldraplatserna och sedan stört Katie och hennes vänner tillräckligt länge mötte jag Che och Stephanie från mitt XC-lag i matkön, så resten av tiden stod jag i läktaren med dem vilket var kul. Var jättemånga från skolan där, och alla hade i princip PCN-tröjor på sig och stöttade sitt lag så det här med high school spririt stämmer verkligen. Love it!

Jag har alltid sagt till mig själv att när jag ser en football-game med egna ögon, då kommer jag veta att jag är i USA. Men nej, tror fortfarande inte jag fattat det.

 Folk (och även jag såklart) gjorde sådana här tecken hela tiden undet matchen. Varför vet jag inte. men tror det har något att göra med vilken typ av spel de ska köra med? Äh, förvirrande sport.
 
Själva matchen däremot var sådär. Vi spelade borta mot vårt rival-lag PCO och ja, vi kan väl säga att de krossade oss rejält. Inte för att jag brydde mig så mycket om jag ska vara ärlig - var för upptagen med att förundras över hur coolt och amerikanskt allting var haha. Nej men jag fattade ändå inte reglerna eller nåt så även om jag försökte skrika vid rätt tillfällen så kändes resultatet inte speciellt viktigt för mig. Visst hade det varit kul att vinna men jag är lika glad ändå. Jag menar seriöst: jag har varit på en riktig High School Football Game! 

Jag och Che! (Really hope I spelled your name right haha)

 Detta är "pom" vilket innebär att de är typ cheerleaders utan alla stunt - så mera dans.

 Jättesuddig bild men Cheer! (Ska ta med kameran nästa gång och inte bara mobilen, men känns alltid så awkward att gå runt med den...)
 
Efter matchen hade jag egentligen lite planer på att hänga med Victoria (från XC) och hennes kompisar med var så himla trött så hoppade över det. Har kännts skönt att få spendera ett par timmar för mig själv på rummet istället för att samla mig efter alla intryck. Nu ska jag sova för imorgon väntar ännu en intensiv dag med klättring och bakning inför the fair som är snart. Vi hörs!
 
//Lollo
 
 
 
 
 

Q&A

Här kommer svar på frågorna jag fått senaste veckan! Och om jag missat nån kommentar eller inte svarade tillräckligt bra så är det bara att säga till haha.

Anonym:
Hur långt springer ni på XC-träningarna?
Det är lite olika beroende vad vi gör (tidtagning, intervaller, öva på att spurta osv.) men oftast ligger det på 1-3 miles. När vi tävlar är det dock alltid 2 miles (3,2 km) terränglöpning. Egentligen är det inte så långt, men som sagt är det väldigt varmt här och springer man nästan varje dag i veckan blir det rätt så jobbigt ändå haha.


Anonym:
kan du göra ett inlägg om din värdfamilj?
Har redan skrivit en del om min värdfamilj (kolla under kategorin "Om min placering") så tyckte det räcker att svara så här, hoppas det är okej! Den består i alla fall av mamma Sheri, pappa Billy, syskonen John (17 år) och Katie (14 år) samt hunden Stewart. Både John och Katie går på min skola och har en lektion med vardera. Ehm, vad mer ska jag säga? De (och nu jag haha) bor i ett hus i Oklahoma City, gillar basketlaget OKC Thunders, har släktingar i bl.a.Texas och är helt enkelt underbara! . Är det något specifikt ni vill veta om dem får ni gärna fråga men är i alla fall supernöjd med min placering och trivs jättebra med dem!


My:
Hejsan vännen! Hoppas återigen att du har det toppen i USA!! ❤ Tänkte passa på att ställa lite frågor! 
1. Hur ser moder ut där? X) 
2. Är många religiösa? 
3. Ser skolan ut som i " high school musical" när det gäller gruppindelning osv? 
4. Varför all denna AC? 
5. Vilka böcker är mest populära nu? ;) 

Hej älskade My och tack för alla frågor! Kul att nån av er där hemma kommenterade i alla fall haha! Svaren då:

1. Tänker anta att du menar modet som i kläder, och ärligt talat vet jag inte vad jag ska svara. Är väldigt blandat om man säger så, och folk har på sig lite vad som helst haha. Antar att dress coden förstör en del av stilen eftersom man inte kan ha linnen, genomskinligt, saker med hål i osv. men mitt generella intryck är att folk klär sig slappare här än hemma. Är inte ovanligt att man går till skolan i en vanlig t-shirt som gör reklam för skolan, ett basketlag, ett event eller liknande. Den får gärna var lite för stor med. Men som sagt, väldigt varierande. Och man har ryggsäckar istället för skinnhandväskor som många ju har hemma!
 
2, Asså, man märker det ju inte jättemycket i skolan men ja det skulle jag nog vilja säga. Lärarna nämner Gud då och då liksom många elever och det verkar som ganska många går till kyrkan. Min värdfamilj försöker t.ex. gå till kyrkan varje söndag (även om vi bara varit där en gång hittills). Men jag vet faktiskt inte riktigt; eftersom jag inte är jättetroende själv försöker jag liksom undvika att ta upp det.
 
3. Visst finns det gruppindelningar när det gäller matbord och så, men kanske inte lika uppenbara som i HSM och Mean Girls haha. Skulle nog säga att det är mer som i Sverige.
 
4. För att det är så varmt ute och de tror att vi ska överhettas i skolan så därför har de på den jättemycket vilket leder till att vi fryser isället...
 
5. Jag antar att du menar detta som en personlig fråga tll min nördiga sida och inte vad amerikanarna tycker haha. Helt ärligt vet jag inte eftersom jag inte hunnit läsa så mycket bokbloggar på sistonde, men just nu håller jag i alla fall på att läsa "The maze runner" av James Dashner och "The moon and more" av Sarah Dessen så du kan ju alltid kolla upp dem. Annars skulle jag nog vilja att du läser "Rubinröd"-serien (fråga Miranda) eftersom sista boken kom ut nyligen och jag vill läsa det så himla mycket. Och just det, glöm inte att "Alliegient" kommer ut om nån månad! *Fangirl mode* !!!!!!!!!!!!

 
Amanda:
Hej jag älskar din blogg måste jag bara säga! Sen undrar jag också varför du valde explorius? Jag funderar nämligen på att bli utbytesstudent men jag håller på att försöka välja mellan explorius och sts. Hur tänkte du? Och hur har explorius varit än så länge? Lycka till detta året! Kram från Amanda

Hej jag undrar bara hur explorius har varit än så länge och varför du valde att åka med dem? Sen undrar jag också hur långt man kan springa som längst som tjej på xc? 
Tack på förhand!

Jag tänker utgå från att båda ovanstående frågor kom från samma person och börja med att säga förlåt för att jag inte svarade tidigare! Sen vill jag också tacka för komplimangen om bloggen; det betyder verkligen jättemycket!  Till frågorna: Det längsta jag springer på tävlingar i XC är som sagt 2 miles, även om vi springer lite längre på vissa träningar. Men tror dock det beror lite på var i USA man bor också. Här i Oklahoma är det ju t.ex. väldigt varmt i början av säsongen så kanske är kortare därför? Jag vet inte haha. 

Och när det gäller Explorius så skrev jag ett lite längre inlägg om det HÄR, men kan ju säga att jag är jag hyfsat nöjd hittills. Visst det har inte varit perfekta men inte så dåliga att jag inte skulle rekommendera dig att åka med dem heller så det är helt upp till dig och vad du känner. Oavsett vilken organisation du åker med tror jag du kommer få ett jättebra år så lycka till! Och hoppas du är nöjd med svaren:)

(Sista bilden är btw. på mitt student ID som jag fick idag! Och de två första är XC och värdfamiljen om ni inte listade ut det haha...)

//Lollo

Mer Texas-bilder

På Texas Roadhouse i väntan på bord! Ser ni bältdjuret i bakrunden?
 
 Cake on a stick!
 
 Vi spelade en hel del "Just Dance", tydligen en viktigt familjetradition som ska tas på allvar.
 
 Gruppbild (utan hela gruppen)....
 

//Lollo
 
 
 

Roar Week

Hej på er!
 
Då var det dags för ännu en skolvecka och inte vilken som helst utan Roar Week! Ni som har hängt en del på utbytesbloggar känner nog till det som "Spirit Week", men för er som inte vet vad det är så taggar alltså alla på skolan inför den första football-matchen på fredag genom att varje dag klä ut sig på olika sätt.
 
Idag var det t.ex. T-day vilket innebar att man skulle ha något på sig som började på bokstaven T. Var jättekul att se på för folk gick verkligen all in med ballerinakjolar, tiaror, tights, slipsar, t-shirts, linnen osv. (Och nej, allt börjar inte på T på svenska men på engelska gör det faktiskt det!) Såg till och med en kille som var utklädd till ett träd haha! Eftersom jag helt ärligt inte visste om detta kunde inte jag delta idag (även om jag tekniskt sett hade på mig en tanktop), men imorgon tänker jag i alla fall försöka att visa lite spririt genom att ha på mig min I♥NY tröja - är nämligen Tourist-day! Visserligen tror jag det egentligen är menat som solsemester, hawaii-skjorta - turister men har inget sånt och hinner inte köpa så får göra mitt bästa ändå. Sen på torsdag är det Country club vs. Country Wild-day (nej jag vet inte vad det innebär) och på fredag är det Spirit-day vilket innebär skolans färger och och go Panthers! Så sjukt taggad för kommer bli mitt första pep rally och football-game.
 
Få se, vad mer kan jag säga om skolan idag? Jag hade ett historia-prov vilket ärligt talat var löjligt lätt. Hade knappt pluggat alls (NA12 hade blivit förfärade av mina icke-försök till läxläsning här borta) men gick ändå bra för var bara abcd-frågor där man skulle kryssa i rätt svar. Och vet ni vad det bästa var? Mr Richardsson sade att jag var bättre än de flesta amerikanarna! Har verkligen ingen aning om hur det gick tilll....Anyway, på lunchen satt jag med den franska utbytesstudenten, en tjej från mitt XC-team och hennes kompisar eftersom Kate var sjuk, men det gjorde inte så mycket för de var snälla de med. 
 
Efter skolan tog jag och resten av XC-laget en buss och åkte iväg till vårt andra meet! Det här var dock lite annorlunda än det förra eftersom man istället för att springa Varsity/JV sprang efter ålder. Först sprang freshman girls, sen freshman boys, sophmore girls osv. Om ni kan det här med olika årskurser och huvudräkning förstår ni då att jag, som senior girl, sprang i den nästsista gruppen av alla startande och därmed fick vänta ett bra tag på min tur. Varje grupp tog ju liksom minst30 minuter... Till slut blev det dock min tur och måste säga att det var mycket enklare idag än i fredags. Det var helt plant, kroppen kändes starkare och det var inte lika mycket folk. Förbättrade min tid med en hel minut (!) och kom in på 8 plats av 15 vilket innebär att jag fick medalj! (Okej top tjugo fick medalj så hade fått det oavsett, men är ändå stolt...). 
 
Nu ska jag plugga eller möjligtsvis sova. Kan inte beskriva hur skönt det känns att börja 45 minuter senare imorgon - älskar onsdagar!♥
 
Här är en skymt av the football-field, footballplayers och ett par XC-girls!
 
 Victoria och jag (och Kaylie (stavning?) haha) i bussen på väg till tävlingen. Hon var jättesnäll btw!

 Starten!

 Min värdmamma var där och hejade på och tog massa bilder. Vackert jag vet!


Min medalj haha.
 
Dagens kvällsmat! Tar kort på typ allt jag äter nu för tiden haha, men det är i alla fall en paprika som man har använddt för att laga ris, köttfärs och något mer i. Plus smält ost såklart. Annars är det ju inte mat right? Nej skoja, var faktiskt gott! Mamma och pappa ni skulle bli förvånade över allt skumt jag vågat prova...
 
 
//Lollo

Hey Y'all!

Här kommer resan till Texas i bilder. Hade en jätterolig helg fylld av aktiviteter där jag fick träffa massa släktingar till värdfamiljen, äta onyttig mat och stryka saker på min bucketlist - längtar tills vi åker tillbaka!

Stewart följde visserligen inte med till Texas men han passade verkligen på att njuta den korta biten till värdfamiljens kompisar haha.
 
 Två av mina favoriter här i USA! 
 
 Entering Texas territory...
 
 Mer snacks för bilresan...
 
Det här är min värdmammas systers hus som vi bodde i när vi var där!
 
 De hade en vägg man kunde rita på och innan jag kom hade de skrivit en gullig hälsning.
 
 Ja den var kul att rita på.
 
Munkar till frukost - som en riktig amerikan!
 
Kusin Micah i en lekpark som låg i närheten av huset. Och ja, vi sprang omkring i vattenlandet med kläderna på, det var varmt okej?

 Mario Kart!
 
 Första dagen åt vi lunch på en restaurang som hette Texas Roadhouse.
 
 Jag åt stek och potatismos, men den bästa delen var brödet. De hade gjort något med det (typ sprutat in kanel och smör eller något) och det var så sjukt gott.
 
 De hade också massa jordnötter (vilket jag btw gillar nu!?) och när man åt dem slängde man bara skalet på marken haha.
 
 På eftermiddagen åkte vi och besökte några andra släktingar och då passerade vi Houstons centrum och skyline.
 
 Medan de andra pratade lekte vi med lego haha... Okej det var mest dem men jag var också med lite;) Nathan, Brandon, Katie och Micah.
 
 Kvällen var awesome för vi åkte till en Drive in-bio!!!! Kändes som jag var med i Grease eller nåt haha.
 
 Jag och Katie med skärmen som senare visade "Planes" (ja den tecknade filmen och ja den var bra).
 
 Andra dagen blev det tacos till frukost - med ägg och bacon i! (Jag vet amerikanare är skumma men det var gott så klagar inte)
 
 På förmiddagen efter att vi hade sprungit lite åkte jag, Katie, min vmamma Sheri och hennes syster Brandi till en smyckesaffär i närheten som tyvärr inte finns i Oklahoma. Fanns jättemycket fint och trots att jag sa nej typ hundra gånger köpte Brandi de här amrbanden till mig i hemlighet. If you read this - thank you so much!
 
 Brandon tyckte liksom Katie att jag måste prova allt amerikanskt godis som finns så han rotade igenom hela skafferiet. Och nej, tragiskt nog är inte allt ens med på bilden...
 
 På söndag eftermiddag begav vi oss till en pool i närheten för att svalka av oss.
 
 Jag, Katie, John och Brandon.
 
 Vi tog också en tur på trampbåtarna! Jag, moster Brandi, Moster Sandy och Katie. 
 
 Kroger = världens bästa ,mataffär för man får en gratis kaka, brownie etc. varje gång man går dit (vi var där ganska ofta host host...)
 
 På väg in till Kroger!
 
 De hade redan kommit ut med Halloween Oreos haha! Jag älskar ores btw.
 
 Det fanns nyttig mat med.
 
 Jätteful bild men vi åt i alla fall hamburgare till kvällsmat. Eller rättare sagt kalkonburgare. Inte för att jag märkte nån skillnad.
 
 Mer onyttig frukost lol, men gud vad gott. Bättre än munkar (ja jag sa det!:O)
 
 Bilresan hem idag var lång men lykligtsvis gjorde vi några stopp på vägen. Bland annat på en chokladfabrik (!) och Taco Bell. 
 
 Som om ni inte har sett tillräckligt mycket bilder på mat så kommer här en bild på vad vi åt ikväll - speciellt till dig mamma! Jag KAN faktiskt äta bra mat.
 

Imogon är det dag för skola igen och ännu ett XC meet - är så inte taggad men ska göra mitt bästa. Först måste jag dock överleva alla läxor jag kan ha råkat skjuta upp hela helgen...
 
//Lollo