Grattis My!

Idag fyller min underbara vän My 18 år och tänkte bara titta in och säga grattis till henne. Förlåt förlåt att jag inte är hemma på din dag, men hoppas du har det bra ändå! Älskar dig<3


//Lollo

On the road again... (mamma gästbloggar igen!)

Hej på er,
ja det är Lovisas mamma som får skriva idag igen. Lovisa är nämligen upptagen med att läsa City of heavenly fire och har nästan fått oss att köra av vägen idag med sina utrop. Ni som känner henne vet precis vad jag menar.

I morse lämnade vi så Chicago. Vi har trivts bra med staden, kan faktiskt förstå att så många svenskar valde att bosätta sig här även om det förstås var väldigt annorlunda för 100 år sedan när våra släktingar kom hit.
 
Vi hämtade ut hyrbilen inne i centrala staden på morgonen. Liksom förra gången, när vi bilade i Kalifornien, fick vi en Jeep Grand Cherokee så det kändes ganska vant. Trots det var det förstås svettigt för Micke att trassla sig ut i innerstadstrafiken direkt men det fixade han galant och snart var vi ute på motorvägen genom Indiana.
 
Vår hyrbil! Röd den här gången.
Helt ärligt kändes Indiana inte jättespännande, åtminstone inte där vi passerade. Platt med stora majsfält och inte så mycket mer... det enda som bröt av var egentligen Indianapolis skyline som vi såg från motorvägen.
 
Indianapolis, mest känt för motortävlingen Indy 500? Eller kanske för att boken The Fault in our stars utspelar sig där, om du frågar Lovisa...
 
Efter en bensträckare i början på dagen, där jag hittade en ny farligt god favorit i McDonalds Chocolate Chip Frappe, stannade vi vid ett outlet söder om Indianapolis. Vi hade ju ganska långt att köra idag så det blev en kortare shoppingrunda, men vi hittade Levi's-butiken och kom ut med sju par jeans för 1800 kr. Helt OK!
 
Lyckades till och med få Gurra att köpa byxor!
 
Lunch/kvällsmat (av någon anledning har vi börjat slå ihop dom?) åt vi på Ardy's. Mest kända maten är en rostbiffssandwich med curly fries som smakade jättegott, men dom hade också en fräsch kyckingsallad som Micke festade loss på.
 
Framåt kvällen passerade vi Ohio-floden vid Louisville och var därmed inne i Kentucky. Nu blev landskapet genast mycket vackrare med kullar och lövträdsskogar! Vi har checkat in på ett jättemysigt motell i Elizabethtown några mil söder om Louisville. I morgon drar vi vidare mot Nashville!
 
Bron över Ohiofloden som är gränsen mellan Indiana och Kentucky
 
Louisville, KY, mest känd för galopptävlingen Kentucky Derby?
 
 Hit ska vi i morgon!
 

Fotboll och sånt

Hej hörni!
 
Idag hade vi vår sista heldag i Chicago. Började med frukost på nåt cafe (våfflor med sirap och frukt för mig och G<3) och sen bar det av mot Grant Park för att kolla på fotbolls-vm. USA spelade ju mot Tyskland, och det var massa folk som samlades för att se matchen på stora bildskärmar där. Amerikanska flaggor överallt, tusentals människor och en himla häftig upplevelse, Tyvärr förlorade de matchen, men de gick ändå vidare från gruppen så var jättebra stämning.
 
När det var slut gick vi till Qdoba och åt, min favvo bland alla mexikanska ställen. Mycket gott! Vi avslutade sen med att gå den långa vägen till Chicago History Museum där vi gick runt ett par timmar, innan vi gick tillbaka till hotellet för att packa ihop våra grejer och planera för morgondagen då vi åker vidare ner mot Nashville.
 
Det här är en jättecool byggnad med stenar på väggen från hela världen!
Vi hittade en från Sverige!
Go the US!
---
Felt pretty American
Var lite trångt på väg ut hehe
De  hade spärrat av vägen för att alla skulle komma ut!
Pappa var helt amazed över hur många smaker det fanns, för när man tryckt på t.ex. cola eller sprite kommer det upp massa nya alternativ som cherry cola och raspberry sprite.
I ett gammalt L-train på museet.
Pappa hittade en ny vän.
Kändes som att vara tillbaka i min US history class lite, men repitition är väl alltid bra.
Miniatry av Chicago Fire
Vi blev kända typ
Love my brother<3
 
#Selfie
Åt Frozen Yogurt på vägen tillbaka<333
//Lollo
 

Jätteböna och båttur

Hej på er!
 
I går hade vi vår första heldag i Chicago. Vi började med att gå till Millenium Park där bland annat den jättekända "bönan" finns och Crown Fountain med ansikten på. Sen fortsatte vi till Grant Park med Buckingham Fountain.
 
Efter att ha gått runt ett tag åt vi en lätt lunch på ett café och sen bestämde vi oss för att ta en båttur på Chicago River. Dom pratade om husen och stadens historia och olika arkitekturstilar, och det var faktiskt väldigt intressant. Tyvärr var det lite dimmigt då men man kunde ändå se ganska bra.
 
När turen var slut gick vi till en pub för att äta lite mer rejäl mat och kolla på fotbolls-VM. Vi har fortfarande lite ont i fötterna sen New York så det var skönt att vila lite. Vi avslutade sedan dagen dagen med att åka Chicagos kända högbana, "L", som är som en tunnelbana fast den går uppe i luften.
Idag har vi vår sista dag i Chicago!

Chicago River
 My beautiful bruder
 Jätteböna much?
 
 Family selfie
 
 Ehh ja haha
 
En av fontänerna
 Sen hände det här då då
 
 Vi har mycket bilder på alla hus haha, så hima maffigt
 
 Jättekänd fontän i bakrunden
 
 Coola byggnader
 
 Här kan man se Willis Tower, före detta sears tower, som är den nästa högsta byggnaden i USA.
 
 That dimma though
 
 Chicago Theater
 
 Banan!
 
//Lollo
 

Mamma gästbloggar - Chicago

 
Igår morse lämnade vi så NYC för att flyga till Chicago, vår nästa anhalt på denna resa. Vi kom fram tidigt på eftermiddagen men rummet var inte klart än, så vi lämnade in väskorna och tog en sväng på stan.
Frukost på flygplatsen, havregrynsgröt från Jamba Juice.
 Utsikt från flygplanet mot IKEA!
 
 Först blev det lunch på Panera Bread, Lovisas favoritställe. Tortelini till pappa och Broccoli Cheddar soup till oss andra. Förutom att jag höll på att springa ner en kille och tjejen i kassan fick ett skrattanfall åt vår röriga familj så gick det riktigt bra!
 
Sen gick vi en sväng på N Michigan Avenue, eller Magnificent Mile som den också kallas. I den gamla pumpstationen, som hade klarat sig vid den stora branden 1871, fanns en turistbyrå och en jättetrevlig dam som tipsade oss om saker att göra.
 
 
Pumpstationen från 1860-talet fungerar fortfarande och hämtar dricksvatten från Lake Michigan till Chicago-borna.
Pistolen fick vi lämna utanför.
Vattentornet som också klarade sig i branden.
Vi bor med perfekt läge på Red Roof Inn, själva hotellet är ganska slitet men det är gångavstånd till det mesta. På kvällen bestämde vi oss för att prova Deep Dish Pizza och gick till Gino's East några gator bort. Det sägs att dom har originalet.
I kön började vi prata med en man och det visade sig att han var svenskättling! Kul men kanske egentligen inte så förvånande eftersom Chicago i början på förra seklet hade fler svenskar än Göteborg. Pizzan då? Jo, god och mäktig och väl värd att prova, men smakmässigt föredrar vi nog ändå den italienska!

Det var ett häftigt och populärt ställe ialla fall, med massa klotter på väggarna.
Medan vi åt hade det regnat ganska ordentligt men slutade lagom tills vi skulle iväg. Vi gick till Navy Pier längs strandpromenaden, tyvärr gick jag dock lite för nära vägen och fick en rejäl dusch av en passerande bil! Tur att det var varmt så kläderna torkade snabbt.
Ohio Beach
Såna här svängdörrar finns det överallt, t o m på Seven Eleven!
Idag har det blivit mycket mer Chicago, kommer så småningom i ett nytt inlägg!
 
 
 

Last day in New York

Hej på er!
 
Idag hade vi våran sista heldag i New York. Började med att ta tunnelbanan till downtown för att sedan ta färjan mellan Manhattan och Staten Island, vilket ger jättebra utsikt över frihetsgudinnan och även the New York skyline.. Är gratis med så mycket bättre än att betala för nån båttur. Tog ca en timme då man skulle fram och tillbaka, men var bara härligt. Har varit himla varmt när vi vart här så vinden var svalkande, och vi köpte även sådana där småkakor på båten precis som när jag var där med Explorius.
 
Efter det kollade vi runt lite i Battery Park som ligger precis på udden där, och sen åkte vi upp till Grad Central Station och Gossip Girl moment nummer ett för dagen (ni som kollat fattar). Har ju varit med i många andra
filmer med så är himla coolt att gå runt där.
 
Vi fortsatte sedan till fots och gick längs 5th Avenue bort till Central Park, där vi åt lunch och fortsatte vår sightseeing. Vi såg bl.a. Bethesda Fountain som ju är med i typ tusen filmer det med (GG moment nr 2!), Belvedere Castle, the Swedish Cottage, Strawberry Fields. Vå såg även coola saker runt om parken så som stället där John Lennon sköts, the National History Museum (Natt på museet!) och The metroplitan museum of art med trapporna utanför (GG moment nr 3!).
 
Efter så mycket gående (parken är mycket större än vad man tror hehe) beslutade vi oss för att gå hem en stund och vila, och senare på kvällen drog vi sen ut för att äta och gjorde ett sista besök på times square - tycker fortfrande det är lika mäktigt.
 
Orkar inte skriva bildetexter men här kommer bilder från idag! Imorgon blir det Chicago.
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 










//Lollo
 
 
 
 
 
 
 
 

Rundvandring och baseball

Hej på er igen!
 
Idag har varit ännu en heldag i NYC. Började med frukost på ett café och sen började vi gå mot Madison Square Garden. Är ju där som New York Rangers spelar ishockey (bl.a. Henke Lundqvist aka. the Head & Shoulders guy) plus att det är massa konserter där hela tiden. Väldigt känt och väldigt kul att se. Efter det drog vi vidare till Highline Park som är en gammal järnväg ovanför husen som byggts om till en park. Himla innovativt tycker jag, och mysigt med så vi gick omkring där en stund.
 
Sen gick vi iväg på promenad igen och besöke Parsons skola för design, Washington Square Park och Vänner-huset. Sen var planen att ta tunnelbanan ner till färjorna för att se frihetsgudinnan, men då de höll på att göra något med stationerna just där vi var fick vi ändra om lite och istället gick in till Soho och gick runt tills vi hitta en jättemysig restaurang där vi åt mat och kollade på fotbolls-VM.
 
När vi kom tillbaka till hotellet för att vila runt halv tre fick vi sedan lite av en chock. Var nämligen så att vi köpt biljetter till en Baseball-match för NY Yankees, men istället för att börja sex som vi trodde så började den två. Fick alltså snabbt slänga på oss alla tröjor och grejer i köpt igår för att sedan skynda oss tillbaka till tunnelbanan och matchen.
 
När vi väl kom fram hade ca halva matchen redan varit, men kändes ändå okej för de är ju så långa ändå och vi var ju ändå mest där för upplevelsen. Kan väl inte säga att Baseball är världens mest roliga och händelserika sport direkt hehe... Men var iaf jättekul att se, och speciellt när man ju hört om just det laget och allt.

Efter matchen fick vi sedan vila vår trötta fötter en stund på hotellrummer innan vi gick ut igen förbi Times Square och sedan till Rockefeller Center. Där åt vi glass och åkte upp till Top of the rock för att se den bästa utsikten ever typ. Var ju där förra året på dagen, men var en helt annan upplevelse när det var mörkt ute. Så himla fint, bilderna vasar det inte och går inte att beskriva. Började till och med gråta haha. Så glad att vi gjorde det.
 

Själva cafe-delen där vi åt frukost, sen fanns det ju mer vanlig mat med.
Da drinks
<3
Madison Square Garden, som ni ju kan läsa på bilden med. Två gånger haha.
Ser ni Henke eller?;)
Highline Park
Artsy
Random gata hehe
Gissa vem som kom på hur de skulle posa? lol
Leker fotograf
Tog nog lite för många blombilder hehe
Der Bruder typ
New Jersey
Parken nerifrån
Washington Square
FRIENDS
På vägen gick vi förbi det här, hur coolt?
De hade svenskt lösgodis och marabou choklad? Blev helt chockad.
Varför fanns inte detta i Oklahoma?
Cool taxi!
Food jao.
Baseball dårå
Closeup
Vi hade med oss ett bättre objektiv som man såg typ som genom en kikare haha
Resultat tavlan
Go yankees! (fast de förlora hehe)
Vi köpte coola muggar
Familjen igen<3
På times square, där jag nog varit mins sex gånger än så länge haha. Men älskar det.
Rockefeller Center
 
Ben & Jerrys sviker aldrig
Mobilbilderna blev nog nästan bättre men ni fattar poängen..
De flesta blir sega när de blir trötta. Jag blir flummig hehe.
Känner ni igen det eller?
 
//Lollo
 
 
 
 
 
 

Explorius

Petronella:
Hej! Jag bara undrar varför du åkte med Explorius? Vad fick dig att välja det? Och har det varit bra? För jag håller på att vela fram och tillbaka med olika organisationer nu. Kram
 
Har redan skrivit en del om detta så om du vill veta mer kan du kolla tillbaka i arkivet under kategorin "Q&A", men jag valde Explorius därför att de är en lite mindre organsisation och jag kände att det var mer personligt plus att man fick åka på soft landing och year end camp.  Personligen tycker jag de varit bra och skulle rekommendera dem, men tror du kommer få ett bra år oavsett vilken organsisation du väljer. Ingen av dem är ju perfekt så går ju inte att säga att en är bäst, tror de är ganska lika egentligen. Välj den som känns bäst för dig helt enkelt!
 
Throwback till Soft Landing Camp i New York förra året! Var på samma plats idag med, och kan inte fatta hur mycket som förändrats sen sist...
 
//Lollo

Heldag i NY

Hej på er!
 
Idag har vi varit ute på sightseeing i New York hela dagen.  Vi började med att gå förbi Times Square som lgger precis brevid hotellet, och åkte sedan upp i Empire State building för att se den fina utsikten. Efter det tog vi en sväng förbi Flat Iron buílding innan vi tog tunnelbanan til China Town och Little Italy där vi också åt lunch (frukosten hade vi tagit på Donken hehe).
 
När vi var klara där övertygade jag resten av familjen att det skulle vara kul att gå på Brooklyn Bridge, och tvingade därför med dem över hela bron och sen ner vid vattnet i Brooklyn. Var mycket att gå och var ganska varmt, men tyckte ändå det var värt det för utsikten på det hållet är underbar! Vi stannade och tog massa bilder och vilade där ett tag, och sen var det bara att gp hela vägen tillbaka till Manhattan igen. 
 
Väl tillbaka så började vi sedan gå in mot Downtown för att se WTC7, the 9/11 memoríal och Wall Street, innan vi tog tunnelbanan till hotellet igen för en stunds vila. På kvällen drog vi ut en stund också för att äta mat (pizza hehe) och besöka Times Square. Var så himla häftigt när det var mörkt och alla skyltar lyste upp allt. Älskar atmosvären där också med alla männsikor och så även om det kan bli lite trångt. Tyvärr glömde jag minneskortet till kameran då så har bara mobilbilder, men finns ju massa olika affärer, restauramger och utklädda människor. Såg både Spiderman, en Minion, en halvnaken cowboy och frhetgudinninan. Var även flera personer som stod och tiggde för att köpa weed - det hade nog inte kunnat ända i Sverige hehe.
 
Orkar inte gå in mer på detalj så här har ni en massa bilder istället:
 
Times Square
 
Murica
De hade nån yoga-video inspelning hehe
Empire State Building
Yellow cab
Utsikten från ESB
Me and the lovely view
Flat Iron building (minns förra gången jag var här och skrev "Iron house" på bloggen haha, pin)
Jag och bror min på tunnelbanan, hehe
China town, där det fanns både ett och annat
Little Italy vilket kändes en hel del som Europa
 
De hade en stor julbutik där haha
På Brooklyn Bridge!
Underbartttt
La familia
Ny WTC
9/11 memorialen är ju två stora hål där byggnaderna stod med vattenfall på sidorna, och sen alla namn runt om. Kan inte fatta att det är typ 13 år sedan detta hände!?
Wall Street, aka pappas favorit haha
Känns så skönt att vara tillbaka i USA med alla flaggor och butiker och allt, hann inte riktigt vänja mig vid allt svensk...
//Lollo
 

På amerikansk mark

Hej!
 
Nu ar jag antligen framme i pa hotellet i New York efter nastan 24 timmars resande. Har inte lyckats fatta hur hotellets wifi fungerar an, sa skriver fran datorn i lobbyn (darfor jag inte har vissa bokstaver), men forhoppningsvis lyckas jag klura ut det tills imorgon. Om inte sa hors vi nar jag kommit till Chicago om ett par dar, men hoppas som sagt pa tidigare.

UPPDATERINGHar lyckats få wifi på mobilen så nu kan jag skriva lite mer! 
 
Vi åkte alltså hemifrån runt 6 i morse (fredag) och stannade till för frukost hos mormor och morfar innan vi åkte vidare till Landvetter. När vi väl kom dit var det ju det väl mest det vanliga; checka in, säkerhetskontroll, köpa godis osv, och förutom att pappa glömde kameran vid säkerhetskontrollen gick allt jättebra. Fick t.o.m. sitta i launchen som resebyrån hade så var riktigt najs.

Spenderade typ hela flyget till London med att plugga kemi,och sen hann vi bara äta lite innan det var dags att boarda för New York. Det flyget gick också bra även om det var lite försenat. Vi hade jättebra platser och de hade typ 1000 filmer att välja på så gick snabbt det med. Såg bl.a, Endless Love som jag velat se i månader nu! Sista två timmarna sov jag (lättare när man reser med folk man känner btw haha!) och så var vi i NY.

Nu på kvällen har det varit lite problemstiskt med shuttle från flygplatsen och hotellet som krånglat till vår bokning (vi är alla extremt trötta med då vi varit vakna hur länge som helst) men är så himla skönt att vara framme nu. Är så taggad! Vi bor på Manhattan nära Times Square med så det är ju rätt coolt med. 

Imorn väntar sightseeing så nu måste jag sova, orkar knappt hålla ögonen öppna. Hoppas ni har det bra!

Precis brevid där vi bor...

//Lollo

Imorgon

Hej på er allihopa! Nu sitter jag i mitt rum redo för sängen. Måste få lite sömn för imorgon åker vi nämligen! Ahh, är så taggad. Jag ska till USA. Igen. Älskar livet atm.
 
De senaste tre dagarna har väl mest gått åt till att jobba, men har även hunnit med att läsa, se på fotbolls-vm, lära mig spela lite gitarr, äta alldelles för mycket jordgubbar samt packa. Är så himla mycket man måste ha med sig ju, samtidigt som man inte vill ta med nåt och bara köpa där...
 
Idag jobbade jag bara halva dagenm så pappa hämtade mig vid lunch och sen åkte vi till Willys ochköpte godistill minaamerikanare. (Deläser såmåste hindradem frånatt översättadet haha). 

Sen åkte jag ner till stan där jag mötte Miranda och vi gick till bibblan, köpte ännuenpresent och satte oss sedan på Gotteriet och prata i två timmar. Är så himla jobbigt för först är jag borta ett år, sen när jag kommer hem har hon skola, när hon får lov jobbar jag och åker till USA, när jag kommer hem är hon i Italien, när hon kommer hem är jag i Skåne på O-ringen och när jag kommer hem börjar hon jobba. Sen börjar skolan typ. Kan det bli sämre planerat typ haha?
 
När jag kom hem igen blev det lite städning och sen att snabbt göra sig i ordning för på kvällen kom farmor och farfar över för att äta en tidig midsommarmiddag. Vi kommer ju sitta på planet typ hela morgondagen så fick fira nu istället, vilket gick lika bra det minus midsommarstången och kransen haha. Vi passade även på att visa dem hur alla grejer i huset fungerar då de ska bo här medan vi är borta :)
 

 
 
Nej, nu måste jag verkligen sova. Ha det så bra, så hörs vi när jag är i USA igen!
 
//Lollo

Långhelg

Hej på er! Tänkte ta och uppdatera er lite med vad jag gjort senaste tiden eftersom det faktiskt hänt en del :)
 
Efter ett par jobbdagar förra veckan tog jag nämligen långhelg på fredagen för att fira att min lillebror slutade nian. Farmor, farfar, mormor och morfar kom över på fika på eftermiddagen och vi satt och pratade och hade det mysigt. På förmiddagen var jag även nere på stan en stund med My, Anna och Miranda för att fira att de nu är klara med tvåan på gymnasiet, och efter det åt jag lunch på statt med mamma och pappa då Gustaf var på sin avslutningsmiddag. Massa kvalitetstid alltså!

Orkar inte ladda upp kamerabilderna på Guatsf så får bli en mobilbild på mig och underbara Miranda. Som ag saknat henne<3
 
Måste dock säga att jag märker så stor skillnad på Tranås och Oklahoma City. Inte bara det att folk är mycket otrevligare här (det "oh i'm sorry" som jag är så van att höra nu år utbytt mot ett "oj" haha), men inser också vilken liten håla man bor i lol. Går ju inte att åka ner till stan utan att att träffa massa folk man känner - kom knappt fram till fiket jag skulle träffa tjejerna på för sprang hela tiden in i kompisar haha.
 
På lördagen vaknade jag tidigt och drog iväg till Stockholm med mamma över helgen. Vi gick på stan och shoppade och myste, och sen åkte vi iväg till Firends Arena för att gå på One Direction! Har väl aldrig varit ett jättestort fan av dem även om jag verkligen gillar många av deras låtar (Moments är och kommer altid vara favoriten) men måste säga att de var riktigt bra, speciellt Harry, Liam och NIALL BAE<3 Vi satt typ längst ifrån scenen men är ändå mycket nöjd haha. På söndagen tog vi sovmorgon, och på vägen hem från Stockholm stannade vi sedan till i Norrköping för ännu lite shopping (har bland annat köpt lite mer kläder - oops- och presentertillvärdfamilen. 
 
That stämning asså
 
I måndags åkte ag sedan vidare till nästa storstad, denna gången med Gustaf och pappa. Vi åkte nämligen till Liseberg, en tradition för mig och lillebror. Var där hela dagen och hade som vanligt jättekul. Fick åka Helix för första gången vilken kanske inte var riktigt lika läskig som ag väntat mig men kul ändå. Kön var aslång (1 timme) men de hade ett spel man kunde spela på mobilen medan man väntade vilket var askul och hamnade till och med på topplistan haha. Iaf så var det en bra dag, fint väder, inte jättelånga köer till de andra grejerna (åkte min favorit höjdskräcken tre gånger i rad utan att behöva väntan mellan gångerna haha). Provade också en float med piggelin-slush och mjukglass vilket var förvånansvärt gott haha.
 
Spegelhuset lol
 
//Lollo

Snart

Hej på er!

Förlåt förlåt förlåt för min usla uppdatering! Har haft så himla mycket att göra med packning och sånt för imorgon åker vi! Ahhh såå taggad.

I alla fall så ska jag uppdatera er om de senaste  dagarna när jag har tid ikväll, så håll ut! Och om du läser detta tack för att ni inte gett upp hoppet om bloggen bara för att jag varit hemma i ett par veckor haha.


//Lollo

Livet

Hej på er! 
 
Tänkte börja med att be om ursäkt för att uppdateringen inte varit på topp sista tiden. Jag vet inte varför, men så fort jag kom hem blev jag bara så himla trött på sociala medier. Kan ha lite att göra med att min mobil varken har pengar eller internet (ska köpa ny i USA så orkar inte fixa med det förrän då) , men också att jag börjar inse hur besatta ungdomar (eller iaf jag) är av Twitter, Instagram, Facebook, etc. Uppdaterar ju konstant annars, så har lite paus nu, även om jag fortfarande uppdaterar då och då såklart. Igår dog min mobil på etermiddagen och laddade den inte förrän i morse, vilket innebar att jag hade typ tusen meddelanden från mina kompisar som undrade om jag levde haha.
 
Inte för att det hade varit speciellt intressant att läsa vad jag haft för mig ändå kanske. I måndags jobbade jag hela dagen och samma idag. Igår var lite bättre för var hemma istället och städade och såg på film. Åkte även in till skolan igen för att prata med min studievägledare. Vi snacka om hur det var i USA, vilken klass jag ska gå i nästa år (NA13B på Holaveden blev det till slut), min individuella val till tvåan och trean samt hur det blir med de vanliga kurserna. Tror att jag skrivit det redan, men 97:orna som gått i ettan i år har haft två terminer kemi istället för en termin fysik och en kemi som jag hade förra året, så nu måste jag läsa in den kemin under sommaren samtidigt som jag förhoppningsvis slipper ha fysiken första terminen nästa år.
 
Pga detta gick jag iaf och pratade med min gamla kemilärare efter jag varit hos syon, så fick papper på vilka sidor jag skulle läsa och så bestämde vi att jag skulle plugga på allt över sommaren och sen tenta av del för del i början av hösten. Passar bra då jag inte kommer ha någon matte heller, då jag läste det i förväg innan jag åkte. (Jag avundas er som inte hade nåt strul med sånt här). Sen gick jag till skolbiblioteket och skaffade ett lånekort eftersom de tydligen börjat med det nu (var awkward för behövdes en bild så fick ta en i bibblan helt oförberedd när folk stirra på en), lånade kemiboken, och pratade med lite gamla klasskompisar innan jag for hem.
 
Är faktiskt riktigt taggad på att börja på gymnasiet och faktiskt lära mig nåt nu haha! Dock mindre taggad på att läsa kemi själv under sommaren...
 

(Förlåt för långt inlägg)
 
//Lollo
 
 

Answers

Sara:
Hej! Jag ska också bli utbytesstudent i USA med Explorius. Jag åker nu till hösten till Colorado! Jag har några frågor som du gärna får svara på :) Hur gjorde du för att infoga tiden i Sverige och i Oklahoma högst upp på din blogg? Vad hade du med dig för presenter till värdfamiljen? Hur känns det att vara hemma igen? Haha väldigt blandade frågor jag vet. 
Jättebra blogg, kram!

Hej! Gud vad kul att du ska vara utbytesstudent, och att du redan fått värdfamilj. Förstår precis hur taggad du måste vara haha. Som svar på dina frågor så 1. Fixade jag inte klockan själv utan hade en kompis till mig som gjorde det, däremot vet jag att man lätt kan googla typ "klocka till blogg.se" eller liknande för att få en en kodmall för det och sen klistra in i designen. 2. Jag hade med mig en hel del presenter till värdfamiljen, och du kan hitta ett inlägg om det HÄR. Sen skickade även mamma och pappa lite grejer till grejer över jul.
 
3. Att komma hem känns jättekonstigt haha. Saknar alla i Oklahoma samtidigt som det är jätteskönt att vara hemma igen. Känns typ som att inget har förädrats och att jag aldrig åkte, vilket ju är både läskigt och skönt på samma gång..Väldigt blandat alltså! Tack för kommentaren och lycka till med ditt år! Kram!
 
Alyssa:
Vad kostade din cap and gown? :)

Hej! Jag minns inte exakt vad min cap & gown kostade för sig, men jag har för mig att det tillsammans med alla senior kläder och grejer var runt 135$, vilket alltså motsvarar typ 900 svenska kronor.Kram:)
 
En av de sista bilderna jag tog i USA. Suddig och ganska dålig, men tyckte ändå det var lite kul att få med både svenska och amerikanska flaggan...
 
//Lollo

Första veckan

Men hej på er igen! Nunvar det ett par dagar sen jag skrev senast har nästan haft lite abstinensbesvär; gillar ju att blogga ju.
 
Den senaste veckan har varit bra. I måndags var jag hemma ensam och packade upp, svarade på email och lite sånt vilket var skönt. Fick lite tid för mig själv att landa och så. Var även ute och sprang på kvällen med mamma och Gustaf och insåg att min kondition kanske hade kunnat vara lite bättre hehe... Måste fixa det.
 
Min fina Örsbäcken-skog
 
Tisdagen och onsdagen jobbade jag på mammas kontor vilket faktiskt inte var så illa som det kan låta. Gillar mycket av det jag gör, fick äta lunch hos mormor och morfar (grönsakssoppa och plättar!) och fick spendera mer tid med mamma. Kvällarna var också kul för på tisdagen blev det middag med hela orienteringsklubben som tack för alla event "vi" har varit funktionärer på i maj (kände att jag hjälpt till mycket och allt lol) och på onsdagen hade vi familjekväll och åt färskpotatis med skinka samt diskuterade USA resan som ju faktiskt bara är om några veckor!
 
Fick plättar av mormor med!
Torsdagen var jätteawesome för var på besök i skolan och hälsade på gamla klassen och alla kompisar. Kände mig jättevälkomnad och efter bara en lektion var det som om jag aldrig lämnat. Åhh vilken underbar grupp av människor, saknat både dem och Holaveden♥ Hade egentligen bara tänkt vara där de två första lektionerna men blev övertalad att stanna hela dagen haha. Till min stora förvåning kom Tula, som ju varit i Afrika på svenska skolan hela året, dit också så fick träffa henne med vilket såklart var skitroligt! Stötte även på min kompis Sanna vars klass jag ska gå i nästa år och börjar faktiskt bli riktigt taggad på det med. 
 
Efter skolan drog jag och fika med My, Anna och Miranda och sen hängde jag med Miranda innan vi alla plus Felicia körde ut till Ödeshög där vi skulle ha surpriseparty för Tula som just kommit hem också ju. Vi åt middag och hängde där ett tag innan vi drog hem igen (efter ett stop på Max i Mjölby för Lyxshakes såklart!)

Älskade Tula står till höger om mig med rött hår, kan inte fatta att både hon och jag varit borta så länge!
 
Igår, Fredag så var det ju nationaldagen vilket var najs. Inte för att vi firar det (vem gör det liksom haha, typical Swedes) men för att det även var min lillebrors namnsdag + mormor och morfars guldbröllop! De har varit gifta i 50 år, så det firade vi barn och barnbarn med en trerätters middag på restaurang. På kvällen kom sen mina tjejer över igen för en sleepover, precis som innan jag åkte, och vi hade jättemysigt.
 
Släkten samlad
Idag har också varit fullt upp då det varit min kusins student och imorn blir det iväg tidigt för orienteringsprint inne på Skara sommarland. Min favorittävling så himla glad att jag hann hem tid det, även om formen saknar totalt hehe.

Min äldsta kusin Henke!
 
Nu ska jag ta och sluta då det blev ett extremt långt inlägg, men nu vet ni ju iaf vad jag haft för mig första veckan hemma. Återkommer väl senare med lite mer uppdatering om USA.
 
//lollo

Welcome home

Igå hade jag en slags "kom och gå"-fest för att fira att jag kommit hem. Var släkt, gamla klasskompisar, folk från orienteringen osv. Jättekul att få träffa alla igen! Vi tog typ inga bilder men här är ett par stycken:
 
 
 
 
Sen har jag också två frågor att svara på:

Fick ni ta hem era cap and gowns?
Japp, vi var ju tvugna att köpa dem för att använda dem så de var ju våra egna.
 
Varför ska du tillbaka till USA?
Eftersom min lillebror fortfarande gå i skolan och precis håller på att gå ut nian kunde min familj inte ta ledigt för att komma och hälsa på mig i USA, så därför ska vi åka tillbaka nu i sommar! Blir först New York, Chicago, Nashille och Memphis innan jag är tillbaka i OKC för 4th of July, som ju är deras nationaldag. Kommer bli jättekul!!
 
//Lollo
 
 

TACK

Att komma hem har varit något av det konstigaste jag har varit med om. Allt har liksom ändrats med samtidigt inte. Det är så mycket känslor och så förvirrande.
 
På ett sätt så känns det fel. När jag satte mig på planet från DC kändes det inte som att jag skulle till Sverige, utan till Oklahoma och mitt liv där. Att komma hit var förvirrande. Dels jättehärligt, roligt och underbart. Jag fick träffa min familj och vänner, och ska träffa ännu mer imorgon. Det gör mig så himla lycklig. Samtidigt sorgligt. Jag kan inte fatta att mitt utbytesår är över och jag saknar redan min värdfamilj och allt som har med USA att göra. Är hemma men vill hem liksom. 
 
Jag har problem med att komma in i livet här igen. Jag minns inte våra traditioner, hur en vanlig dag i Sverige ser ut eller ens hur duschen fungerar. Samtidigt insåg jag att när jag åkte längs min gata och träffade alla mina svenskar att ingenting har förändrats här. (Om man inte räknar med att de har gjort om lite i huset vill säga haha). Det är fortfrande samma småstad, samma människor, samma restauranger osv...
 
Som sagt; det är så förvirrande. Och just nu är det väldigt svårt. Att acceptera att jag nu är tillbaka här, måste prata svenska igen fast än att jag får träningsverk i tungan och att alla inte bryr sig jättemycket om miitt liv i USA. Medan jag var borta har deras liv fortsatt, utan mig. Även om mina underbara vänner och familj fortfarande finns kvar har de insidejokes jag aldrig kommer fatta, och ingen svensk kommer någonsin  fatta min amerikanska skämt, eller min upplevelse där. Och det kommer bli tufft.
 
Trots det är jag så himla taggad på att vara tillbaka här, börja svensk skola igen, äta svensk mat och börja leva mer seriöst på något sätt. Känns som jag vuxit upp lite under året, och nu är det dags att bevisa det. So bring it on.
 
Sist men inte minst vill jag tacka alla ni som har läst min blogg under året. Ert stöd har betytt oerhört mycket för mig, även om ni verkligen suger på att kommentera haha. Måste dock påpeka att allt inte slutar här. Redam om tre veckor åker jag tillbaka till USA och kommer blogga mer då. Kommer även uppdatera lite om hur det är att komma tillbaka hem och andra utbytes-relaterade saker så fortsätt gärna läsa. Och fråga frågor med! Som referenselev för Explorius svarar jag gärna på allt antingen på bloggen eller via mejl så är bara att höra av sig! 

Om ni inte vill missa något kan ni följa mig på Bloglovin i vänstermenyn!

 
Hoppas ni har det bra!

//Lollo
 
 
 
 

Home

Soo..... Jag är alltså hemma nu. Kommer nog bli i ett långt inlägg så prepare haha. I alla fall så åkte jag och en grupp skandinaviska utbytisar från vårt hotell i DC runt 18.30 på torsdagskvällen för att ta planet som gick till London 22.35.  Var ganska segt att behöva vänta hela dagen på hotellet för att sedan sitta på ett flyg så länge igen, men gick ändå helt okej för hade ju folk att prata med och så (lyckades byta så jag kunde sitta brevid Joy från Norge vilket var awesome!).
 
Så som sagt gick bra, sov typ mesta delen av tiden, såg en film och prata lite och sen var vi plötsligt framme i Europa runt 10 lokal tid. . Blev att vänta ytterligare ett par timmar där (vilket sög för typ alla åkte till Stockholm så de åkte tidigare än mig) och sen bar det av hem till Sverige och Landvetter där jag kom fram runt 19.15 fredag kväll svenskt tid.
 
Var jättenervös hela flyget men lyckades sova bort mesta delen av tiden, och sen stressa jag som fan för att komma igenom allt och ut för att se min familj vilket blev askaos haha. Bara släppte väskorna och rev ner avspärrningar när jag sov pappa och sen kom mamma och Gustaf med. Så himla skönt att se dem! Pratade hela vägen hem och sen visade jag dem lite grejer från mina väskor och så vidare så blev sent.
 
Idag (igår eller ja) har jag ätit svensk frukost med familjen, packat upp lite, ätit pappas lasange medans mina mor och farföräldrar var här, fått presenter, ätit svenskt godis, träffat min vän Victor, fått besök av My, Miranda och Jonis, sett på en film om Oklahomas basketlag (Thunderstruck), ätit svensk pizza med pizzasallad, samt skypat med värdfamiljen. Jättebra dag helt enkelt!
 
På flygplatsen
 
Stannade på vägen hem och åt farmors rågbröd med norrbodakorv och oboy<3
 
Selfie med pappis
 
Victor bae<3
 
Bror min<3
 
Såååå härligt att träffa alla igen!
 
Mommy<3333
 
Skriver strax ett till inlägg om hur det känns att vara hemme, detta var lite mer uppdatering om vad jag haft för mig...
 
//Lollo