Mamma gästbloggar - Chicago

 
Igår morse lämnade vi så NYC för att flyga till Chicago, vår nästa anhalt på denna resa. Vi kom fram tidigt på eftermiddagen men rummet var inte klart än, så vi lämnade in väskorna och tog en sväng på stan.
Frukost på flygplatsen, havregrynsgröt från Jamba Juice.
 Utsikt från flygplanet mot IKEA!
 
 Först blev det lunch på Panera Bread, Lovisas favoritställe. Tortelini till pappa och Broccoli Cheddar soup till oss andra. Förutom att jag höll på att springa ner en kille och tjejen i kassan fick ett skrattanfall åt vår röriga familj så gick det riktigt bra!
 
Sen gick vi en sväng på N Michigan Avenue, eller Magnificent Mile som den också kallas. I den gamla pumpstationen, som hade klarat sig vid den stora branden 1871, fanns en turistbyrå och en jättetrevlig dam som tipsade oss om saker att göra.
 
 
Pumpstationen från 1860-talet fungerar fortfarande och hämtar dricksvatten från Lake Michigan till Chicago-borna.
Pistolen fick vi lämna utanför.
Vattentornet som också klarade sig i branden.
Vi bor med perfekt läge på Red Roof Inn, själva hotellet är ganska slitet men det är gångavstånd till det mesta. På kvällen bestämde vi oss för att prova Deep Dish Pizza och gick till Gino's East några gator bort. Det sägs att dom har originalet.
I kön började vi prata med en man och det visade sig att han var svenskättling! Kul men kanske egentligen inte så förvånande eftersom Chicago i början på förra seklet hade fler svenskar än Göteborg. Pizzan då? Jo, god och mäktig och väl värd att prova, men smakmässigt föredrar vi nog ändå den italienska!

Det var ett häftigt och populärt ställe ialla fall, med massa klotter på väggarna.
Medan vi åt hade det regnat ganska ordentligt men slutade lagom tills vi skulle iväg. Vi gick till Navy Pier längs strandpromenaden, tyvärr gick jag dock lite för nära vägen och fick en rejäl dusch av en passerande bil! Tur att det var varmt så kläderna torkade snabbt.
Ohio Beach
Såna här svängdörrar finns det överallt, t o m på Seven Eleven!
Idag har det blivit mycket mer Chicago, kommer så småningom i ett nytt inlägg!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback