On the road again... (mamma gästbloggar igen!)

Hej på er,
ja det är Lovisas mamma som får skriva idag igen. Lovisa är nämligen upptagen med att läsa City of heavenly fire och har nästan fått oss att köra av vägen idag med sina utrop. Ni som känner henne vet precis vad jag menar.

I morse lämnade vi så Chicago. Vi har trivts bra med staden, kan faktiskt förstå att så många svenskar valde att bosätta sig här även om det förstås var väldigt annorlunda för 100 år sedan när våra släktingar kom hit.
 
Vi hämtade ut hyrbilen inne i centrala staden på morgonen. Liksom förra gången, när vi bilade i Kalifornien, fick vi en Jeep Grand Cherokee så det kändes ganska vant. Trots det var det förstås svettigt för Micke att trassla sig ut i innerstadstrafiken direkt men det fixade han galant och snart var vi ute på motorvägen genom Indiana.
 
Vår hyrbil! Röd den här gången.
Helt ärligt kändes Indiana inte jättespännande, åtminstone inte där vi passerade. Platt med stora majsfält och inte så mycket mer... det enda som bröt av var egentligen Indianapolis skyline som vi såg från motorvägen.
 
Indianapolis, mest känt för motortävlingen Indy 500? Eller kanske för att boken The Fault in our stars utspelar sig där, om du frågar Lovisa...
 
Efter en bensträckare i början på dagen, där jag hittade en ny farligt god favorit i McDonalds Chocolate Chip Frappe, stannade vi vid ett outlet söder om Indianapolis. Vi hade ju ganska långt att köra idag så det blev en kortare shoppingrunda, men vi hittade Levi's-butiken och kom ut med sju par jeans för 1800 kr. Helt OK!
 
Lyckades till och med få Gurra att köpa byxor!
 
Lunch/kvällsmat (av någon anledning har vi börjat slå ihop dom?) åt vi på Ardy's. Mest kända maten är en rostbiffssandwich med curly fries som smakade jättegott, men dom hade också en fräsch kyckingsallad som Micke festade loss på.
 
Framåt kvällen passerade vi Ohio-floden vid Louisville och var därmed inne i Kentucky. Nu blev landskapet genast mycket vackrare med kullar och lövträdsskogar! Vi har checkat in på ett jättemysigt motell i Elizabethtown några mil söder om Louisville. I morgon drar vi vidare mot Nashville!
 
Bron över Ohiofloden som är gränsen mellan Indiana och Kentucky
 
Louisville, KY, mest känd för galopptävlingen Kentucky Derby?
 
 Hit ska vi i morgon!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback