Universal Studios

Hej på er!
 
Nu var det ett tag sen sist, och vi har ätligen kommit hem till Sverige igen. Vårat bagage tog dock en liten omväg så det är inte riktigt här än, men vi får väl se hur det går. Mer om det senare.
 
Nu tänkte jag ta och berätta lite om vår tisdag, då vi var på Universal Studios. Lämnade lägenheten jättetidigt på morgonen och åkte alltså till Orlando. Checkade in på vårt hotell - Cabana Bay - och drog sedan direkt vidare till Universal Studios.
 
Vi kom fram dit vid lunchtid ungefär, och efter mat på en diner som såg ut precis som på film började äventyret haha. Väldigt mycket åkattraktioner där, även om bara en var en berg-och-dalbana. Mycket är uppbyggt med 3D-effekt, så det känns som man åker (ex. Despiceble Me och Simpsons) medan annat är lite mer uppställda figurer, ljud, ljus osv. (ex Twister och ET). Fanns massa skoj att titta på, även om vi faktiskt gjort lite av det innan när vi var på Universal i LA 2011.
 
Det bästa var ju dock såklart Harry Potter! Dels fanns det lite uppbyggda delar (typ Fenixordens gömställe) men det bästa var ju Diagon Alley. Var som flera riktiga gator med Läckande Kitteln, Gringotts, Olivanders (köpte en stav man sedan kunde "trolla" med eftersom den var som en fjärrkontroll till flera grejer runt om i gränden), Fred och George Butik osv. Riktigt häftigt. 
 
I Gringotts så fanns det en åkattraktion med, där man först fick gå genom vissa rum uppbyggda som i filmen (alltså av gringotts) medan man stod i kön, och sedan fick åka som en vagn de åker med där. På vägen fanns massa 3D effekter, man träffade på karaktärer och så. Kan inte beskriva med så häftigt!
 
På kvällen när vi kom tillbaka var vi ganska trötta, men efter ett bad i poolen åkte vi till ett köpcenter i närheten för att äta på the Cheesecake Factory. Var jättelång väntetid så åt inte förrän typ klockan 23, men var sååå värt det.
 
 
 
 
 
 
Framme vid hotellet i Orlando
 
 Pappa hitta en ny bil
 
 
Shuttle till parkerna
 
 
Framme vid Universal
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder från Universal Studios
 
 
 
 
Harry Potter jao
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diagon Alley
 
 Churros och icy
 
 
Back to the future aka bästa filmen ever
 
 
Crazy at the mall
 
 
 
Världens bästa cheesecake (och pasta för den delen)
 

//Lollo
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback