Rachel's Challange

Idag var alla våra lektioner kortare än vanligt på grund av något som kallad för "Rachel's Challenge". Det var en över en timme lång assembly som hela skolan gick på som handlade om Rachel Scott - det första offret i the Columbine shooting på ett High School i Colorado för nästan 15 år sedan. Det var två killar som var så arga eftersom de blivit mobbade att de gick i i skolan och sköt massa folk. De försökte även anvvända sig av bomber men som tur var funkade inte dem.
 
Rachel var som sagt det första offrret, bara 17 år gammal (som mig), men hon var även en väldigt snäll person med bra värderingar om att behandla folk med respekt, och i AnneFrank-style har man hittat flera dagböcker och uppsatser av henne som bevisar detta. Själva samlingen handlade just om det hon hade skrivit och att man ska vara sitt bästa jag, och även om hennes vänner, släktingar och andra offer. Var väldigt rörande speciellt eftersom han som pratade på vår skola faktiskt var hennes morbror. 

I alla fall så tyckte jag det var väldigt bra med många kloka tankar så ville bara sprida vidare detta. Videon gör det inte mycket rättvisa men det är väl sjäöva konceptet som räknas. 
 


//Lollo


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback