Skillnader 4.0

  • Man betalar inte alls lika mycket skatt här som man gör i Sverige vilket gör att man inte heller får lika mycket av staten. Inget studiebidrag där inte.
  • I princip alla hus, restauramger och affärer har två dörrar för att hålla ute värme/kyla. Detta är ett problem eftersom alla också är så himla artiga. En person öppnar första dörren för den andra. "Tack". Andra personen går in och öppnar andra dörren för den första. "Tack". Första personen går in. Andra personen går in. Hela tiden...... Artigt men frustrerande ibland.
  • Man går inte ut med hunden utan släpper helt enkelt ut honom/henne på bakgården. Detta är möjligt eftersom alla har stora staket som delar upp framsidan och baksidan av trädgården. Inte för att man vill vara på baksidan då men men...
  • Reklamen är jättekul att kolla på eftersom de måste läsa upp alla bieffekter och varningar för produkter, något jag inte tror är lika viktigt i Sverige. Typ att de läser upp 30 olika biverkningar för någon medicin eller skriver med stora bokstäver "det är ett proffs som kör på en avstängd väg, prova inte det här hemma" för varenda bilreklam.
  • Skolan är generellt sätt lättare här eftersom det princip bara är abcd-frågor. Inget "utförligt och nyanserat" alltså.
  • Man har inte lika stränga lagar angående t.ex. hjälmar och så. Cykelhjälm är absolut inget måste och när jag var och åkte skridskor hade inte en enda person hjälm på sig...
 
//Lollo


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback