Caves and Country Music

Hej på er! Vi har varit lite dåliga med bloggningen senaste dagarna, men just nu befinner vi oss i Memphis! Ska försöka komma ikapp men här kommer ett inlägg mamma skrev om lördagen (ska blogga själv nästa gång lovar, men uppkopplingen är så dålig så orkar typ inte hehe...
 
I morse lämnade vi Elizabethtown och körde vidare söderut på I65. En skylt fick oss att svänga av till Glendales historiska centrum - hmmm det visade sig  vara ungefär tre gamla hus vid en järnvägskorsning men dom var iofs fina!
 
 
 
Majsfält - en inte helt ovanlig syn...
Nästa stopp blev Mammoth Caves National Park och en sak har vi lärt oss - har något blivit en nationalpark så behöver man sällan bli besviken. Vi hade tyvärr inte tid att följa med på någon guidad rundvandring men den korta tur man kunde gå på egen hand gick inte av för hackor den heller.
 
 
 
Grottorna är till stor del fortfarande outforskade men det man känner till uppgår till minst 400 miles grottgångar - det blir mer än 60 mil! Man har hittat bevis för att grottorna varit bebodda under tusentals år av Amerikas ursprungsbefolkning. Eftersom Lovisa tycker att jag alltid blir för långrandig ska jag inte rabbla mer fakta utan bilderna får tala för sig själva.
 
 
 
 
 
På eftermiddagen kom vi så fram till Nashville - countrymusikens förlovade land! På kvällen hade vi biljetter till Grand Ole Opry - en show som gått varje vecka i hur många år som helst. Showen direktsänds i radio och har olika artister som uppträder.
 
Musiken var också blandad - några äldre artister, några yngre som sjöng mer modern country och så lite bluegrass. Det mesta var riktigt bra så det blev en rolig kväll med härligt skön stämning. Ganska avslappnat också, några kom förstås i klänning och cowboyboots men dom flesta dök upp i den amerikanska standardklädseln: shorts, t-shirt och flipflops.
 
En häftig grej var när ledningen för Grand Ole Opry kom in och tackade av en man som kommit dit varenda helg - i 42 år! Försök fatta att någon gjort samma sak mer än 2000 helger i följd...
 
 

 
 

 

 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback