Downtown och Bricktown

 
Hej på er!
 
På torsdagen var det dags för sightseeing i OKC. Vi började med att åka till skolan, Putnam City North. Själva byggnaden var stängd men vi kunde kolla utifrån och se planen där fotbollsmatcherna ägde rum.
 
 
Rachel och Kate
Efter det åkte vi downtown för att besöka minnesplatsen för Oklahomabombningen. För er som inte känner till det: 1995 körde en kille upp en lastbil fullastad med sprängämnen framför en federal byggnad mitt inne i stan och sprängde hela huset. 168 människor dog, däribland 19 barn som fanns på ett dagis i byggnaden. Oerhört tragiskt men ett väldigt fint och värdigt monument som dom uppfört på platsen.
 
Minnesmonumentet för Oklahomabombningen
 
En stol för varje person som dog. Dom små representerar barnen som fanns på dagiset.

När vi var klara där åkte vi till cowtown som är ett område med lite western-tema. Vi kollade runt i lite affärer där (Jag och Lovisa köpte ett par cowgirl-boots!) och sen åt vi lunch på en häftig restaurang som ägs av en  countrysångare, Toby Keith. Sen åkte vi en båttur på kanalen i Bricktown. Bricktown är ett område som förr bestod av gamla nergånga lagerlokaler men som nu renoverats och fixats till. Nu finns där restauranger, barer, biografer och sånt. Mysigt!
 
Downtown sett från Rocktown, en klättersilo
Micke och Sheri äter catfish!
Sitting on a tailgate...
Bricktown Water Taxi

Massor av broar!
 
 En jätteskulptur över "The Landrun", fortsätter på andra sidan kanalen...
 
Sista stoppet var Myriad Botanic Gardens nedanför OKC:s högsta byggnad, Devon Tower. Lät inte så himla spännande men var jättemysigt. Det fanns fina växter, häftiga fontäner och en massa roliga saker att klättra och leka på. Hmmm det kändes som om alla var typ åtta år igen...
 
Gurra G
 
 Top of the rock!
 
Växthus byggt över kanalen.
 
 
På kvällen åt vi middag på en japansk restaurang som heter Shogun. Där sitter man runt en stekhäll och maten tillagas av en japansk kock som har full show inklusive knivjonglering och vulkanutbrott. Kul och gott (tyckte dom flesta i alla fall...)
 
Gustaf, Lollo, Rachel och Kate
On fire!
 
 Hela gänget! Gustaf, Rachel, Billy, Lovisa, Kate, Sheri, Marica och Micael.
 
Lovisas Note: Okej som ni förstår bloggar mamma nu när hon har datorn och jag är hos värdfamiljen, skriver det här på mobilen, men förhoppningsvis är det okej det med. Många av dessa saker har jag bloggat om vid andra tillfällen men här kommer det från en annan (och mer detaljerad) synpunkt. Nu ska jag spendera min sista kväll i OKC med Kate och Rachel, godnatt!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback